Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی گفت: در حوزه دانشجویی باید اخلاق گفت‌وگو وجود داشته باشد و مسئولان باید ظرفیت خود را برای شنیدن بالا ببرند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست خبری هشتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران در ساختمان جهاد دانشگاهی صبح امروز با حضور عیسی علیزاده، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، مهدی کاظمی، رییس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی و مهدی عباسی، دبیر مسابقات ملی مناطرات دانشجویی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عیسی علیزاده گفت: وجه تمایز فعالیت‌های ما در جهاد با دیگر سازمان‌ها این است که مباحثی که در جهاد دانشگاهی مطرح و برای دانشجویان عملی می‌شود، مبتنی بر نیاز جامعه است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه امسال هشتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران برگزار می شود، این امر نشان دهنده تاکید معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی بر گفتگو است؛ چرا که اگر شیوه گفتگو را نتوانیم در جامعه ترویج کنیم، نمی توانیم انتظار داشته باشیم که خیلی از مسائل در جامعه نهادیه شود.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی ادامه داد: در ایران از زمان قهوه خانه‌ها مردم به گفتگو می‌پرداختند و مسئله گفتگو در فرهنگ ما وجود داشته؛ اما درست شنیدن، تحمل نظر مخالف و پاسخ علمی به طرف مخالف دادن خوب آموزش داده نشده است. در ادبیات معاصر ما حتی پروین اعتصامی به موضوع مناظره پرداخته است و خیلی از آرایه‌های ادبی را در کنار آن به کار برده که ابزار کارآمدی برای القای مفاهیم است.

علیزاده تصریح کرد: سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی این موضوع توجه کرد که مسائل دانشجویان باید در محیط دانشگاه مطرح شود و فقط به صورت یک تریبونی نباشد که حرف بزنند و بروند؛ بلکه در کنار آن جواب آن هم شنیده شود. یکی از ویژگی‌هایی مناظره های ما دوری از تحقیر و توهین و تمسخر بوده و بسیاری از استاندارد‌های بین المللی نیز در آن بومی شده است.

وی افزود: اساس مناظره در آن است که انسان خود را حق مطلق و باطل مطلق نداند، چون نقطه مقابل مناظره خشونت می‌شود و اگر ترویج فرهنگ گفتگو در جامعه صورت نگیرد، مقطه مقابل آن خشونت و جذب اندیشی مطرح می‌شود.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی اظهار کرد: دو موصوع مورد استقبال دانشجویان است. یکی برنامه‌هایی که مشارکت دانشجویان را در بر دارد و دیگری برنامه‌های اجتماعی که مناظره هردوی این‌ها را شامل می شود و فارغ از هر موضوعی تمام حوزه‌های مورد علاقه در آن مطرح شده است و دانشجویان خودشان گزاره‌ها را انتخاب می‌کنند. کار تیمی پشتوانه آن است و داورانی که پشت این کار هستند از اساتید و دانشجویان انتخاب شده اند و ما براساس گزاره داوری نمی‌کنیم؛ بلکه بر اساس شیوه مناظره داوری می‌کنیم.

وی گفت: شرایط اقتصادی و معیشتی کشور باعث شده برخی از حوزه‌های فرهنگ آسیب ببینید و اگر ما این حوزه‌ها را در نیابیم لطمه می‌خوریم که بعد از اصلاح شرایط اقتصادی قابل جبران نیست. این مناظره ها اخلاق گفتگو را در دانشجویان ایجاد می‌کند و مسئولان نیز باید ظرفیت خود را بالا ببرند تا زمانی که دانشجویان حرف‌های خود را در جامعه نتوانند مطرح کنند نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که برای حل مسائل چاره اندیشی کنیم و فرهنگ گفتگو در جامعه توسعه پیدا کند.

علیزاده با اشاره به اینکه ظرفیت انجام مناظره باید بالا برود، گفت: ما باید بتوانیم در طول سال نشست‌های مختلفی در حوزه ادبیات، تئاتر، فیلم و امثالهم در نظر بگیریم تا ظرفیت مناظره بالا برود.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با اشاره به برگزاری مناظره های انگلیسی در دوره‌های قبل گفت: ما توقعمان از مناظره، یک کار آرمانی نیست؛ بلکه می‌خواهیم فرهنگ گفتگو را در جامعه جا بیانداریم. یک دوره مناظره انگلیسی را در دانشگاه تهران راه اندازی کردیم، اما تعدادی که شرکت کردند و به دوره‌های نهایی راه یافتند، بسیار کم بودند و برخی با اغماض به مراحل بعد راه یافتند. این موضوع به دلیل نبود گروه‌های آماده ادامه نیافت. اگر واقعا به مرحله‌ای برسیم که چه زبان انگلیسی و چه عربی گروه‌های مختلفی را داشته باشد، ما آمادگی انجام این مناظره ها را نیز داریم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: علیزاده نشست مناظره دانشجویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۳۶۹۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکل‌های دانشجویی غزه دوشادوش جنبش دانشگاهی تاریخ ساز در آمریکاست

به گزارش خبرگزاری مهر، تشکل‌های دانشجویی در نوار غزه با صدور بیانیه‌ای از خیزش دانشجویان و نخبگان آمریکایی در حمایت از مردم مظلوم غزه، استقبال کردند.

پایگاه خبری العهد لبنان شنبه شب گزارش داد که تشکل‌های دانشجویی در نوار غزه روز شنبه با انتشار بیانیه‌ای با استقبال از همبستگی و حمایت انجمن‌های دانشجویی ده‌ها دانشگاه در سرتاسر آمریکا از خیزش جنبش‌های دانشجویی ضد جنایت اسرائیل در نسل کشی مستمر در حق اهالی غزه تقدیر و تمجید کردند.

در این بیانیه آمده است که حمایت ده‌ها تشکل دانشجویی در دانشگاه‌های آمریکا یادآور تاریخ سراسر درخشان مبارزه جنبش‌های دانشجویی در آمریکا و همچنین قیام تاریخی تشکل دانشجویان در آمریکا سال ۱۹۶۸ میلادی است که سلطه امپریالیستی آن روزگار از ویتنام تا فلسطین را به چالش کشید و با قیام تاریخی خود نقطه عطفی در تحول وضعیت اروپا و آمریکای آن روزگار رقم زد.

تشکل‌های دانشجویی نوار غزه با ابراز صمیمانه‌ترین درودها به پیشگاه دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه‌های کلمبیا، ییل، نیویورک، روتجرز، میشیگان و ده‌ها دانشگاه دیگر در سرتاسر آمریکا از خروش همبستگی آنان در پایان دادن به نسل کشی آمریکایی صهیونیستی ضد ساکنان غزه تقدیر و تمجید کردند.

تشکل‌های دانشجویی در نوار غزه با اشاره به بمباران هدفمند صهیونیست‌ها با حمایت آمریکا ضد مراکز دانشگاهی و فرهنگی و غیرنظامیان در غزه سرکوب قیام دانشجویان ضد جنایت‌های آمریکا و اسرائیل در غزه از سوی پلیس آمریکا و محرومیت دانشجویان در خدمات آموزشی را محکوم کرد.

در این بیانیه آمده است که سرکوب تجمعات دانشجویی و نخبگان در حمایت از فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا در شرایطی ادامه دارد که مدیران دانشکده‌ها در اقدامی هماهنگ با برخی اعضای مجلس نمایندگان در حال سیاه نمایی، اخراج و تخریب وجهه فعالان و نخبگان حامی فلسطین و بستن نهادهای دانشجویی مانند «دانشجویان برای برپایی عدالت در فلسطین» هستند.

این بیانیه تصریح کرد که قیام گروه‌ها و انجمن‌های دانشجویی در سرتاسر دانشگاه‌های آمریکا یادآور قیام تاریخی و انتفاضه دانشجویی سال ۱۹۶۸ میلادی در آمریکا است با به چالش کشیدن نظام سلطه از ویتنام تا فلسطین تحولی بنیادین در وضعیت اروپا و آمریکای آن روزگار رقم زد و اینک نیزف جنبش دانشجویی کنونی با خیزش خود در سال ۲۰۲۴ طلایه دار تکرار تاریخ است.

این بیانیه با اشاره به تصویب کنگره آمریکا در ارسال بسته تسلیحاتی جدید به ارزش ۲۶ میلیارد دلار به اسرائیل در نسل کشی و بمباران ملت مظلوم غزه، تلاش دانشجویان آمریکایی در توقف ماشین جنگ و کشتار در محافل دانشگاهی را ستورد.

دانشجویان نوار غزه در بیانیه خود بار دیگر تاکید کردند که نسل جدید برآمده در دل آمریکا هرگز از این لحظه به بعد پدیده صهیونیسم، نژادپرستی و کشتارجمعی را نخواهد پذیرفت و با حمایت از فلسطین و آرمان آزادی آن از نهر تا بحر با حمایت دانشجویی خود مرزها را در نوردیده است و اینک، زمان در هم شکستن ماشین جنگی سلطه امپریالیستی نظام حاکمه آمریکا فرا رسیده است.

این جنبش در بیانیه خود خاطرنشان کرد که دانشجویان تشکل‌های دانشجویی در غزه با دستان گره خورده در حمایت از همه جنبش‌های دانشجویی حامی فلسطین در دانشگاه‌های مختلف آمریکا برای توقف نسل کشی رژیم نازی اسرائیل ضد اهالی غزه دوشادوش آنان استوار و پابرجا است.

• ⁠ الکتلة الإسلامیة – حرکة المقاومة الإسلامی ة
• ⁠ کتلة الوحدة الطلابیة – الجبهة الدیمقراطی ة
• ⁠ إتحاد لجان کفاح الطلبة – جبهة التحریر العربی ة
• إتحاد لجان کفاح الطلبة الفلسطینی – الجبهة العربیة الفلسطینیة
• الرابطة الإسلامیة – الجهاد الإسلامی
• الشبیبة الفتحاویة – حرکة فتح
• تجمع المبادرة الطلابی – حرکة المبادرة الوطنیة الفلسطینیة
• جبهة العمل الطلابی – الجبهة الشعبیة
• شبیبة التحریر الفلسطینیة – جبهة التحریر الفلسطینیة
• کتلة الاستقلال الطلابیة – الاتحاد الدیمقراطی الفلسطینی فدا
• کتلة نضال الطلبة – جبهة النضال الشعبی الفلسطینی
• کتلة الأرض والإنسان – الجبهة الشعبیة القیادة العامة
• کتلة اتحاد الطلبة التقدمیة – حزب الشعب الفلسطینی

کد خبر 6090465

دیگر خبرها

  • تبادل فرهنگ گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان با کشورهای همسایه تقویت شود
  • تشکل‌های دانشجویی غزه دوشادوش جنبش دانشگاهی تاریخ ساز در آمریکاست
  • دانشجویان خود را نسبت به مسائل روز دخیل بدانند
  • حمایت جامعه دانشگاهی کیش از خیزش دانشجویان در آمریکا
  • مسابقات ملی «سدید»‌ بستری برای رشد و تقویت مهارت‌های ارتباطی در دانشجویان است
  • تمدید مهلت ثبت‌نام دانشجویان دانشگاه‌های تهران برای شرکت در مسابقه ملی «سدید»
  • حمایت جامعه دانشگاهی آبادان و خرمشهر از جنبش دانشجویی جهان علیه صهیونیست ها
  • حمایت جامعه دانشگاهی اهواز از اعتراضات دانشجویی در آمریکا علیه صهیونیست‌ها
  • مهلت ثبت‌نام دانشجویان در مسابقه ملی «سدید» تمدید شد
  • مهلت ثبت‌نام دانشجویان در مسابقه ملی «سدید» تمدید شد