Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر همدان بر ضرورت توجه به ارزیابی فرهنگی اجتماعی پروژه‌های شهری تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس از همدان نرگس نوراله‌زاده ظهر امروز در جلسه مشترک کمیسیون‌های شهرسازی و معماری و نیز برنامه، بودجه شورا اظهار کرد: در شورای پنجم از ابتدای تصویب بودجه سال ۹۷ بر انجام طرح ارزیابی اثرات اجتماعی، اقتصادی و زیست‌محیطی پروژه‌های موثر شهر تاکید شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در دوره چهارم نیز برای این مهم دو مرحله آموزش برای انجام کار انجام شده بود اضافه کرد: هم اکنون بستر این کار در شهرداری و مجامع دانشگاهی فراهم شده و لازم است معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری هر چه سریع‌تر این تاکید شو را اجرا کند.

رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر همدان نیز با اشاره به مصوبه­ کمیسیون فرهنگی در خصوص دستورالعمل ارزیابی اجتماعی طرح ها و پروژه‌های شهرداری، اظهار کرد: شهرداری باید این موضوع را با جدیت پیگیری و از اجرای آن در پروژه‌ها غافل نشود.

رضوان سلماسی با تاکید بر اهمیت انجام ارزیابی اجتماعی برای تمام پروژه‌های شهری، بیان کرد: ضروری است ضوابط و سازوکاری در شهرداری تدوین شود تا ارائه­ خدمات و تسهیلات از سوی شهرداری به بخش خصوصی در پروژه‌های سرمایه‌گذاری و مشارکتی به ارائه ارزیابی اجتماعی پروژه های مدنظر از سوی سرمایه‌گذار مشروط شود.

وی اضافه کرد: با توجه به نزدیکی زمان ارائه بودجه­ شهرداری به منظور تصویب در شورا لازم است با توجه به این مصوبه، در بودجه سال 99 مبلغ مورد نیاز ارزیابی اجتماعی پروژه‌های تأثیرگذار شهری توسط شهرداری، در سه مرحله قبل، حین و بعد از اجرا در بودجه پیش­‌بینی شود.

رئیس کمیسیون نظارت بازرسی و اداری شورای اسلامی شهر همدان گفت : در انجام کارها ابتدا باید اهداف را تدوین کرده و شاخص‌ها را برای حل مشکلات مشخص کرد.

سید مسعود عسگریان با بیان اینکه در اجرای پروژه‌ها رضایت کامل ایجاد نمی‌شود افزود: اگر می‌خواهیم ارزیابی فرهنگی اجتماعی را در اجرای طرح‌ها لحاظ کنیم باید چندین شاخصه مشخص برای این موضوع تعریف کرده و اجرای پروژه بر اساس این شاخص‌ها مدنظر باشد اما اینکه بخواهیم تمام الگوهای متداول را در بحث حفظ حقوق شهروندی لحاظ کنیم، قطعا در پروژه‌ها به جمع‌بندی کامل نمی‌رسیم.

رئیس کمیسیون برنامه بودجه و مالی شورای اسلامی شهر همدان هم با بیان اینکه در تمدن نوین اسلامی باید از شاخصه های خوب تمدن شرق و غرب را که با ساختار تمدن اسلامی سازگار دارد بهره گرفت افزود: نخبگان جامعه، نمایندگان مردم و دانشگاهیان باید در خصوص مطالبه‌گری ارزیابی فرهنگی اجتماعی پروژه ها پیشرو باشند.

اکبر کاووسی‌امید اضافه کرد: با توجه به مشکلات موجود زیست‌محیطی حرکت به سمت ارزیابی فرهنگی و اجتماعی پروژه ها امری ضروری است.

وی با تاکید بر اینکه باید به سمت عملیاتی کردن ارزیابی فرهنگی اجتماعی پروژه‌ها حرکت کرد گفت: در بودجه ریزی سال ۹۹ پروژه های بزرگ همه باید ارزیابی فرهنگی اجتماعی داشته باشند و هیچ پروژه‌ای بدون ارزیابی اجتماعی و فرهنگی را قبول نخواهیم کرد.

انتهای پیام / 3140/

منبع: فارس

کلیدواژه: همدان معماری شهرسازی اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۳۸۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت شهروندان در مدیریت شهری موجب کاهش هزینه‌ها می‌شود

دبیر اول شورای اسلامی شهر ارومیه و رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی گفت: وقتی مردم بودجه شهرداری را تأمین می‌کنند انتظار دارند که نتیجه و تأثیر آن را در زندگی خود ببینند و اگر اینچنین باشد موجب مشارکت مردمی گسترده خواهد شد.

احد یوسفی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در آذربایجان‌غربی اظهار کرد: اگر به فرهنگ و مقوله‌های فرهنگی در تمامی حوزه‌ها توجه کرده و ویترینی نگاه نکنیم بسیاری از مسائل و مشکلات کشور حل خواهد شد.

وی افزود: مدیریت شهری، سازمانی بسیار گسترده است و در تمامی مسائل زندگی و خانوادگی شهروندان تأثیرگذار است و مردم همواره درگیر با فعالیت‌های شهرداری هستند و از همین رو مقوله فرهنگ و فرهنگ‌سازی بسیار مهم بوده و توجه به این موضوع موجب پایین آمدن هزینه‌هایی می‌شود که خود شهروندان آن را پرداخت می‌کنند.

دبیر اول شورای اسلامی شهر ارومیه و رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی گفت: وقتی مردم بودجه شهرداری را تأمین می‌کنند انتظار دارند که نتیجه و تأثیر آن را در زندگی خود ببینند و اگر اینچنین باشد موجب مشارکت مردمی گسترده خواهد شد.

یوسفی ادامه داد: اولین کمیسیون تقویم اجرایی برنامه‌های سال ۱۴۰۳ مکتوب شده و تمامی برنامه‌های ملی، مذهبی و بومی-محلی احصا و تثبیت شده و چشم‌انداز یک‌ساله در مدیریت شهری مشخص است و تلاش داریم که از موازی کاری دوری کرده و اقدام به هم‌افزایی با سایر دستگاه‌ها کنیم.

وی تصریح کرد: تعدادی از جشنواره‌ها مانند سیب و انگور به علت مصادف شدن با ایام محرم و صفر به مدت چند سال برگزار نشدند اما امسال به‌صورت ویژه به آن‌ها پرداخت خواهد شد.

یوسفی با اشاره به برنامه‌های آینده مدیریت شهری عنوان کرد: در دانشگاه‌های ارومیه ۲۰۰۰ دانشجوی خارجی تحصیل می‌کنند و با مشارکت دانشگاه و شهرداری ارومیه ویژه برنامه‌ای با حضور خانواده‌ها و سفرای کشورهایی که دانشجویان از آن هستند در مردادماه برگزار خواهد شد.

دبیر اول شورای اسلامی شهر ارومیه خاطرنشان کرد: نتوانسته‌ایم ارومیه را آن طور که شایسته است معرفی کنیم و در این راستا باید از تمامی ظرفیت‌ها مانند اقتصادی و گردشگری و رسانه‌ای نسبت به شناساندن شهر اقدام تا شأن و جایگاه ارومیه را بتوانیم حفظ کنیم.

یوسفی عنوان کرد: تلاش داریم برخی رویدادهای محلی ارومیه همانند جشنواره‌های بیدمشک و انگور و سالروز حماسه دوم بهمن را در تقویم رسمی کشور ثبت و جانمایی کرده و این ایام را در سطح ملی برگزار کنیم و قطعاً به اقتصاد شهر کمک خواهد شد.

وی با بیان افزایش ۱۱۰ درصدی بودجه شهرداری ارومیه در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال قبل خاطرنشان کرد: عمده این افزایش‌ها در ردیف‌های بودجه عمرانی، خدمات شهری، نوسازی و بازسازی ناوگان حمل و نقل عمومی و ماشین‌آلات سنگین شهرداری است و بخش ویژه هم مقوله فرهنگی است تا به دغدغه‌های شهروندان بتوانیم جواب دهیم که ورزش نیز در ذیل بودجه ۱۷۰ میلیارد تومانی فرهنگی آورده شده است.

یوسفی افزود: در مدیریت پسماند و تفکیک از مبدأ با مشکل فرهنگی و نهادینه کردن فرهنگ این حوزه روبه‌رو هستیم که نیازمند فرهنگ‌سازی برای استفاده از ثروت خاموش هستیم که با مشارکت مردم به دست می‌آید.

دبیر اول شورای اسلامی شهر ارومیه تصریح کرد: در نگه‌داشت فضای سبز چنانچه مشارکت و نگه‌داشت شهروندان نباشد موجب افزایش هزینه‌های مدیریت شهری خواهد شد.

وی ادامه داد: بیش از ۸۰ درصد تماس‌های تلفنی با سامانه ۱۲۵ آتش‌نشانی مزاحمت تلفنی است و این موضوع جز دغدغه‌های فرهنگی مدیریت شهری است چرا که این سامانه نباید مشغول باشد تا در حوادث به سرعت وارد عمل شود.

یوسفی گفت: باید مردم را برای شهری که برازنده نام ارومیه در هر بعدی است آماده کنیم و سپس برای گردشگران برنامه‌ریزی کنیم چرا که اگر در این امر موفق باشیم گردشگران نیز خواهند آمد.

وی با اشاره به نتایج فصل گذشته تیم والیبال شهرداری ارومیه افزود: در سایه حمایت هواداران فصل گذشته نتایج را به آن‌ها مدیون هستیم و تیم شهرداری ارومیه توانست از جایگاه والیبال شهر دفاع کند.

یوسفی اظهار کرد: اقدامات لازم و مجوزات قانونی برای دو سال آینده اخذ شده و ساختار اصلی تیم فصل قبل حفظ و نقاط قوت را تقویت و نقاط ضعف را مرتفع و ترمیم خواهیم کرد.

وی افزود: حمایت از ورزش‌های همگانی و بسترسازی برای این ورزش‌ها رسالت اصلی شهرداری‌ها است و امسال در تمامی رشته‌های ورزشی و در بحث همگانی کردن ورزش حمایت مدیریت شهری را شاهد خواهیم بود و خواهیم کوشید تا شهر ارومیه به عنوان یک شهر ورزشی در سطح کشور بشناسانیم.

دبیر اول شورای اسلامی شهر ارومیه خاطرنشان کرد: بودجه شهرداری از جیب شهروندان تأمین می‌شود و شهروندان هرچقدر در عوارض نوسازی، پسماند و سایر موارد مشارکت داشته باشند شاهد توسعه و عمران شهری خواهیم بود و بدون مشارکت مردم مدیریت شهری مفهومی ندارد.

کد خبر 750578

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی بودجه تملک فضای سبز برای سال جاری در منطقه ۲
  • اعتبارات مولدسازی باید به صورت بهینه استفاده شود
  • حل مسائل نرم افزاری و سخت افزاری هرمز اولویت مدیران دولتی است
  • ۱۴ سال از بلاتکلیفی بزرگترین پروژه شهرداری می‌گذرد؛ برج‌های دو قلو چالش مدیران شهرکرد
  • ۱۴ سال از بلاتکلیفی بزرگ ترین پروژه شهرداری می گذرد برج های دو قلو چالش مدیران شهرکرد
  • اعضای شورای شهر حق دخالت در انتصابات شهرداری را ندارند
  • مشارکت شهروندان در مدیریت شهری موجب کاهش هزینه‌ها می‌شود
  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • تصویب اولویت‌های اساسی در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی گیلان
  • اولویت اصلی شهرداری رفسنجان تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام است/ ۲۰ پروژه شهری در مراحل پایانی