Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-07@06:23:34 GMT

اصولگرایان با دو لیست می‌آیند

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۳۹۰۴۰

ساعت24-ایمانی فعال‌سیاسی اصول‌گرا در پاسخ به این پرسش که یک جریان تندروی اصول‌گرا با تابلوی جوانی به عرصه پا گذاشته و علی اکبر رائفی پور لیدری این جریان را بر عهده دارد و افرادی مانند وحید یامین پور، صادق شهبازی، احمد نادری و...از این طیف در انتخابات ثبت‌نام کردند،این جریان تا چه حد می‌تواند در انتخابات موفق عمل کند، اظهار داشت: بالاخره این جرین نیز به دنبال اهداف خودش است و با توجه به وضعیتی که کشور در آن حضور دارند، بالطبع آن‌ها شرایط را برای حضور خود مناسب می‌بینند، این افراد هیچ‌گونه جایگاهی در شورای ائتلاف نخواهند داشت، اما با توجه به قرابت و نزدیکی که با جبهه پایداری دارند، نامزدهای این طیفی که شما به آن اشاره کردید، در قالب لیست پایداری‌ها در تهران و کلان‌شهرها در انتخابات مجلس یازدهم حضور پیدا خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 بعد از پایان مهلت ثبت نام انتخابات مجلس یازهم، تکاپوی اصول‌گرایان برای بستن لیست‌ها انتخاباتی شتاب گرفت، در این بین اما به نظر می‌رسد باز هم جبهه پایداری قصد دارد مستقل از اصول‌گریان لیست بدهد، لیستی که به نظر می‌رسد تمامی افراد رادیکال اصول‌گرا را در خود جای خواهد داد.


 علی دورانی فعال سیاسی اصول‌گرا با اشاره به اینکه خطر تشکیل تندروترین مجلس تاریخ بعد از انقلاب وجود دارد، به فرارو گفت: این نگرانی وجود دارد نیرو‌هایی وارد مجلس یازدهم شوند که تندرو باشند و از عقلانیت کافی برای اتخاذ تصمیمات مهم برخوردار نباشند و از این طریق کشور را دچار مشکل کنند.


وی افزود: دغدغه جدی این است که مجلس آینده باید بر اساس کارآمدی تشکیل شود نه اینکه با تکرار سهم‌خواهی‌های گذشته، اتفاقاتی روی بدهد که نتیجه‌ای جزء ضرر برای اصول‌گرایان به همراه نداشته باشد، بر این اساس باید با توجه به توانایی‌ها و مقبولیت افراد، آن‌ها در لیست شورای ائتلاف قرار بگیرند و خود را در برابر رای مردم قرار دهند.

ناصر ایمانی معتقد است جریان تندرو با لیست جبهه پایداری در انتخابات حضور پیدا خواهند کرد


جریان تندرو چگونه در انتخابات حضور پیدا می‌کند؟
ناصر ایمانی فعال‌سیاسی‌اصول‌گرا در گفتگو با فرارو با اشاره به انتشار لیست‌های انتخاباتی که منتسب به اصول‌گرایان است، گفت: این‌ها همه در حد گمانه‌زنی است و هیچ استنادی به آن‌ها نمی‌توان انجام داد، این در حالیست که برداشت بنده این است که اصول‌گرایان در تهران دو لیست اصلی خواهند داشت که لیست اول، لیست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب خواهد بود و لیست دوم نیز مرتبط به جبهه پایداری است.


وی افزود: در مورد لیست پایداری‌ها نکته مهم این این است که به احتمال زیاد نیمی از لیست این جریان با لیست شورای ائتلاف یکسان خواهد بود، اما آن نیم دیگر تندروهایی خواهند بود که در لیست شورای ائتلاف جایی ندارند، افرادی مانند حمید رسایی، مهدی کوچک زاده، وحید یامین پور، محمد صادق کوشکی ....هستند که بسیار رادیکال هستند، این در حالیست که باید این تندروها را در مجلس مدیریت کرد، وگرنه آن‌‌ها هزینه زیادی را بر کشور تحمیل می‌کنند.


این ‌فعال‌سیاسی اصول‌گرا در پاسخ به این پرسش که یک جریان تندروی اصول‌گرا با تابلوی جوانی به عرصه پا گذاشته و علی اکبر رائفی پور لیدری این جریان را بر عهده دارد و افرادی مانند وحید یامین پور، صادق شهبازی، احمد نادری و...از این طیف در انتخابات ثبت‌نام کردند، این جریان تا چه حد می‌تواند در انتخابات موفق عمل کند، اظهار داشت: بالاخره این جریان نیز به دنبال اهداف خودش است و با توجه به وضعیتی که کشور در آن حضور دارند، بالطبع آن‌ها شرایط را برای حضور خود مناسب می‌بینند، این افراد هیچ‌گونه جایگاهی در شورای ائتلاف نخواهند داشت، اما با توجه به قرابت و نزدیکی که با جبهه پایداری دارند، نامزدهای این طیفی که شما به آن اشاره کردید، در قالب لیست پایداری‌ها در تهران و کلان‌شهرها در انتخابات مجلس یازدهم حضور پیدا خواهند کرد.


مردم اقبالی به تندروهای اصول‌گرا نخواهند داشت
ایمانی با ابراز تردید نسبت به اقبال مردم به جریان‌های تندروی اصول‌گرا، بیان داشت: با توجه به فضایی که امروز در کشور وجود دارد به اعتقاد بنده اصول‌گرایان برنده انتخابات مجلس هستند، البته ذکر این نکته ضروری است که لیست شورای ائتلاف مورد توجه مردم قرار خواهد بود و مابقی لیست‌ها چندان مورد عنایت مردم قرار نمی‌گیرد، هرچند ممکن است که در بعضی مواردی از لیست‌های پراکنده نیز عده‌ای هم رای بیاورند.


وی با اشاره به اینکه به احتمال فراوان اصول‌گرایان با دولیست در تهران حضور پیدا خواهند کرد، گفت: مابقی لیست‌هایی که در تهران اعلام موجودیت می‌کنند، پراکنده خواهند بود و نمی‌توان روی آن‌ها حساب باز کرد، از طرفی اصول‌گرایان نباید بیش از این به پایداری‌ها اصرار کنند که به وحدت بپیوندند، چرا که آن‌ها تصمیم خود را گرفته‌اند و قصد دارند در تهران با لیست مختص به خود در انتخابات حضور پیدا کنند.


این ‌فعال‌سیاسی در پاسخ به این پرسش که برخی از اعضای تندرو جبهه پایداری مدعی هستند این جریان از اصول‌گرایی عبور کردند و خود را دیگر در این چارچوب تعریف نمی‌کنند، گفت: به اعتقاد بنده این حرف‌های بیشتر از روی هیجان و بازی با افکار عمومی زده می‌شود تا از روی منطق و تعقل، چرا که وقتی از مفهوم اصول‌گرایی و اصلاح‌طلبی صحبت می‌کنیم، مراد از آن مفهوم ایدئولوژیک است و این تعریف، یک معنای ثابت دارد و هرکسی نمی‌تواند از خود یک تعریف دلبخواهی و جداگانه ارائه دهد.

باید دید آیا رائفی پور می تواند تاثیرگذاری خاصی را در روند انتخاباتی اصول گرایان داشته باشد


وی افزود: وقتی از اصول‌گرایی حرف زده می‌شود، یعنی اینکه ما به آرمان نظام و انقلاب، ولایت فقیه، قانون اساسی، منافع کشور و.... پایبند هستیم وآن‌ها را قبول داریم، حال در این بین از لحاظ سیاسی قرائت افراد از اصول‌گرایی فرق می‌کند، اما این به آن معنا نیست که آن‌ها از اصول‌گرایی عبور کرده‌اند، از سویی چنین حرفی از نظر من هیچ‌گونه پایه و اساسی ندارد.


ایمانی اضافه کرد: این افراد رادیکال و تندرو هستند، اما باز هم به اعتقاد بنده در جریان اصول‌گرایی قرار می‌گیرند ومردم نیز آن‌ها را با تابلوی اصول‌گرایی می‌شناسند، بنابراین باید گفت، شورای ائتلاف باید سعی کند، بهترین نفرات را برای قرار گرفتن در لیست مد نظر قرار دهد و نباید به خواسته‌های این جریان تندرو میدان داد چرا که آن‌ها در انتها می‌خواهند، مقاصد خود را دنبال کرده و بقیه را دنباله روی خود کنند.


این ‌فعال‌سیاسی اصول‌گرابا تاکید بر اینکه پایداری‌ها در باطن راضی به محوریت محمد باقر قالیباف در انتخابات مجلس از سوی اصول‌گرایان نیستند، بیان داشت: به همین علت‌ است که در این چند روز مشاهده می‌کنیم، اعضای پایداری مدام مصاحبه می‌کنند که اصول‌گرایان باید از زیاده‌خواهی خود کم کنند، در حالیکه عکس این موضوع صادق است و این تندورها هستند که با زیاده‌خواهی‌های خود جریان اصول‌گرایی را از وحدت دور می‌کنند، از نظر بنده جریان تندرو به هیچ عنوان دنبال وحدت نیست و دوباره به مانند مجلس نهم، آن‌ها لیست مورد نظر خود را در تهران ارائه خواهند داد.

منبع: فرارو

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۳۹۰۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از لیست‌های انتخاباتی/ آمادگی برای انتخابات الکترونیک

کمتر از یک هفته تا انتخابات مرحله دوم دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی باقی مانده است و این روزها در رسانه‌ها از جمله ایسنا، شاهد انتشار اخبار مرتبط با این رویداد هستیم. در طول ۴ روز گذشته هم شاهد بودیم فهرست کاندیداهای شورای وحدت اصولگرایان، لیست «ائتلاف امنا» و فهرست مشترک جبهه پایداری و شانا برای دور دوم انتخابات تهران منتشر شده است.

به گزارش ایسنا، فعالیت ستاد انتخابات وزارت کشور برای برگزاری مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در روز ۲۱ اردیبهشت ماه به صورت منسجم و هماهنگ با ۱۵ استان کشور به صورت فعال‌تری دنبال می شود و احزاب ، تشکل‌ها و شخصیت‌های سیاسی نیز به ارائه تحلیل‌ها و انجام فعالیت‌های‌ انتخاباتی خود شدت داده‌اند. 

به گفته وزیر کشور برای اولین بار در کشور است که مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، به صورت گسترده برگزار می شود.

احمد وحیدی با اعلام اینکه آمادگی کامل برای برگزاری انتخابات تمام الکترونیکی در وزارت کشور وجود دارد، گفت: در ۸ حوزه انتخابیه که دو نماینده یا بیشتر باید انتخاب شوند، انتخابات را تمام الکترونیکی برگزار می‌کنیم که بزرگ ترین حوزه در تهران است که باید ۱۶ نماینده انتخاب شوند. شعب اخذ رای و سامانه های اخذ رأی مشخص شده است. در دور اول انتخابات در چهار حوزه انتخابیه، انتخابات تمام الکترونیکی برگزار شد، اما برای اولین بار این انتخابات در این گستردگی اجرا می شود و تحول مهمی در حوزه اخذ رأی است.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور هم با اشاره به اینکه مرحله دوم انتخابات مجلس در ۲۲ حوزه، ۱۵ استان، ۴۷ فرمانداری و ۸۱ بخشداری برگزار می شود و ۹۰ نامزد برای ۴۵ کرسی باقی مانده مجلس با یکدیگر رقابت می‌کنند. این انتخابات در ۸ حوزه به صورت الکترونیکی خواهد بود.

محسن اسلامی همچنین درباره واجدین شرایط رای اظهار کرد: کسانی که در مرحله اول رای نداده باشند، می توانند در هر حوزه ای رای دهند. کسانی که در مرحله اول در یک حوزه انتخابیه رای داده باشند، فقط در همان حوزه می توانند در مرحله دوم رای بدهند. متولدین ۲۱ اردیبهشت ۱۳۸۵ به قبل می توانند در این انتخابات شرکت کنند.

مراحل رای دادن در انتخابات الکترونیکی را نیز می توانید در این لینک ببینید.

در نشست خبری امروز سخنگوی شورای نگهبان خبرنگاران درباره تمهیدات شورای نگهبان برای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی سوالاتی را مطرح کردند که هادی طحان نظیف در پاسخ گفت: در انتهای هفته مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برای تعیین تکلیف ۴۵ کرسی باقیمانده در ۱۵ استان برگزار می‌شود؛ در ۸ خوزه انتخابیه که بالای دو نفر از داوطلبان آن‌ها تعیین تکلیف نشدند (تبریز، ری، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرم‌آباد، قائم شهر و ملایر) انتخابات بصورت تماماً الکترونیک برگزار می‌شود.

وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره تجربه انتخابات الکترونیکی در دور اول انتخابات مجلس دوازدهم و تاثیر برگزاری انتخابات الکترونیکی در دور دوم انتخابات مجلس در انتخابات‌های آتی گفت: در مرحله اول چهار حوزه را به صورت الکترونیکی بود. تجربه انتخابات الکترونیک رضایت‌بخش بود. در مرحله دوم چهار حوزه به هشت حوزه افزایش یافت تا تجربه بهتری داشته باشیم.

از طرف دیگر محسن نایبی رئیس ستاد امنیت انتخابات استان تهران در دومین جلسه ستاد امنیت انتخابات استان تهران از اتخاذ تمهیدات امنیتی برای برگزاری دور دوم انتخابات در شهر و استان تهران خبر داد و تاکید کرد که تأمین امنیت روانی و سلامت مرحله دوم انتخابات به اندازه مرحله اول انتخابات دارای اهمیت است.

محمد صالح جوکار رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور با تشویق مردم در مشارکت گسترده در انتخابات گفت: مردم با مشارکت گسترده در دور دوم انتخابات بهترین‌ها و اصلح‌ترین‌ها را تعیین کرده و راهی مجلس دوازدهم کنند.

در نشست مشترک رئیس جمهور با استانداران، سیدابراهیم رئیسی در بخشی از اظهارات خود با اشاره به اینکه در انتخابات قبل هم مجریان (وزیر کشور و استانداران) هم ناظران(شورای نگهبان) هم عموم‌مردم همت کردند وانتخاب با شکوهی براساس ۴ اصل مورد تاکید رهبرانقلاب برگزار شد، گفت: ان‌شاءالله در انتخابات میان دوره‌ای پیش رو با همت استانداران ۴ اصل مورد تاکید رهبری همواره در اولویت باشد و شاهد انتخابات میان دوره ای با شکوه باشیم و مجلس شورای اسلامی در زمان خود تشکیل شود.

احزاب و تشکل‌ها چه کرده‌اند؟

سخنگوی جبهه پایداری انقلاب اسلامی اسامی نامزدهای لیست نهایی جبهه انقلاب که مورد حمایت مشترک جبهه پایداری انقلاب اسلامی و شورای ائتلاف نیروهای انقلاب هستند را اعلام و با تاکید بر اهمیت حضور مردم در مرحله دوم انتخابات، گفت: حضور غرور انگیز ملت حماسه ساز ایران اسلامی در انتخابات یازدهم اسفندماه سال گذشته، با وجود مشکلات اقتصادی و کمبودها، برگ زرین دیگری از دفتر رشادت و وفاداری به انقلاب اسلامی بود که ان‌شاءالله در ۲۱ اردیبهشت ماه و در مرحله دوم انتخابات با حضور پرشور مردم تکمیل خواهد شد.

از طرف دیگر سید نظام الدین موسوی از نهایی شدن لیست ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب (امناء) برای دور دوم‌ انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس خبر داد و یادآور شد که از ۳۰ نامزد ائتلاف امناء در دور اول انتخابات ۷ نفر انتخاب و۱۵ نفر نفر نیز به دور  دوم راه پیدا کردند.

همچنین فهرست کاندیداهای مورد حمایت شورای وحدت اصولگرایان در حوزه انتخابیه تهران، ری شمیرانات، اسلامشهر و پردیس اعلام شد و به گفته مسئول روابط عمومی و امور رسانه شورای وحدت، در فرایند انتخاب کاندیداها، تلاش شده است در شرایط برابر از نظر صلاحیت، بانوان در اولویت قرار داشته و در صدر فهرست قرار گیرند.

طی چند روز گذشته فهرست کاندیداهای مورد حمایت «جمعیت جوانان انقلاب اسلامی» و لیست کاندیداهای مورد حمایت «خانه انقلاب» و کاندیداهای «جبهه مردمی ایران قوی» و «جبهه ایران اسلامی» برای دور دوم انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه تهران منتشر شدند.

شخصیت‌ها چه می‌گویند؟

در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی،‌ محسن رضایی در دیدارهای جداگانه با داوری و روح الامینی، دبیر و معاون امور استان‌های شانا و دبیران جریانات سیاسی دیگر بر وحدت گروه‌های انقلابی تاکید کرد و افزود: تک‌روی و سهم‌خواهی آسیب بزرگی به نظام و مردم خواهد زد، امروز بشدت نیازمند عقلانیت جمعی در اشخاص و درون جریانات سیاسی کشور هستیم.

در این نشست‌های جداگانه نادی و جراره از شریان، احمد نادری از جماران، رائفی‌پور و سعید محمد از صبح ایران، با تشریح روند شکل‌گیری جریان‌ها و تشکل‌های خود، به بررسی اجمالی دور اول انتخابات و برخی گله‌مندی‌ها پرداختند و آمادگی خود برای گفت‌وگو با سایر گروه‌های جبهه انقلاب را اعلام کردند.

از طرف دیگر مهدی شریفیان یکی از نامزدهای دور دوم انتخابات حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در اطلاعیه‌ که در آن از پیوستن و تعهد خود به رویکرد ائتلاف مردمی امناء خبر داده است.

ابراهیم عزیزی نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت و گویی ب با تاکید بر اهمیت حضور مردم در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم گفت که انتخابات جلوه‌ای از تحول‌گرایی و تعیین سرنوشت مردم به خواست خودشان است. مردم با حضور در انتخابات به کامل شدن مجلس کارآمد کمک کنند.

امروز هم تعدادی از کاندیداهای دومین دوره انتخابات مجلس دوازدهم از جمله مجتبی زارعی از اعضای لیست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب، سمیه گلپور کاندیدای لیست شورای وحدت اصولگرایان و جبهه صبح ایران  و مجتبی رحماندوست کاندیدای شورای وحدت اصولگرایان و لیست امناء ، علی طهرانی مقدم از اعضای لیست شورای وحدت و جبهه صبح ایران با حضور در خبرگزاری دانشجویان ایران به ارائه دیدگاه‌ها و برنامه‌های  خود پرداختند.

در بخشی از این نشست مجتبی زارعی با بیان این‌که «معتقدم نظارت مجلس هم زیر سوال است»، تصریح کرد:  ما در  کشور بحران نمایندگی داریم. نظام اداری ما نیمه ریاستی و نیمه پارلمانی است اما اگر مردم را نمایندگی نکنیم، مردم سالاری ما به مخاطره می‌افتد. خیلی وقت‌ها ما به سمت ساختارها غش می‌کنیم در حالیکه افراد باید نمایندگان مردم باشند.

سمیه گلپور هم با اعتقاد به شنیده‌ نشدن صدای مستضعفان در مجلس یازدهم تاکید کرد و گفت: باید صدای جامعه کارگری و بازنشستگان در مجلس شنیده شود.

همچنین مجتبی رحماندوست با تاکید بر تحقق عدالت اجتماعی در مجلس آینده، اظهار کرد: ما در مجلس آینده به دنبال این هستیم که مردم بدون لکنت زبان و ترس از عواقب آن، زبانشان به روی مسئولان و مقامات باز باشد. ما مردم بسیار خوبی داریم و باید مسئولانی داشته باشیم که همراه با مردم پیش بروند.

علی طهرانی مقدم نیز با بیان این‌که «نمایندگان از مسیری وارد مجلس شوند، که آلوده نباشد»، گفت: ما در حوزه قانونگذاری قوانین زیادی داریم. ما به قانون خوب نیاز داریم ولی به نظارت هم نیاز داریم. خیال دولت ها نباید از بعد نظارت مجلس راحت باشد. در مجلس نمایندگانی می خواهیم که وامدار باندهای قدرت و ثروت نباشند و هم در طول دوره نمایندگانی ضمن هم افزایی و کمک به دولت، اگر ایرادی می‌بینند، نظارت کنند و کوتاه نیایند.

امروز از انتخابات در استان ها چه خبر؟

رئیس ستاد انتخابات استان اصفهان از آمادگی کامل استان برای برگزاری مرحله دوم انتخابات در شهرستان‌های سمیرم و لنجان خبر داد و افزود: بیست و یکم اردیبهشت‌ماه مرحله دوم انتخابات در این دو حوزه برگزار خواهد شد.

فرماندار مشهد هم یادآور شد که حوزه انتخابیه مشهد و کلات ۵ نماینده دارد که در مرحله اول چهار نماینده تعیین تکلیف شدند و یک نماینده باید در مرحله دوم و از بین دو نامزد انتخاب شود و به مجلس راه یابد.

همچنین دو نامزد مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم از حوزه انتخابیه مشهد و کلات (حسنعلی اخلاقی امیری و کاظم معتمدی‌فر) با حضور در یک مناظره انتخاباتی که در نمایشگاه بین‌المللی مشهد برگزار شد، ضمن بیان دیدگاه‌های خود در مورد موضوعات مختلف، به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند.

در روزنامه ها از انتخابات چه خبر بود؟

روزنامه آرمان امروز در دو ستون راست و چپ صفحه اول خود با تیترهای «۲۱ اردیبهشت، مقدمه انتخابات تمام الکترونیک در ایران» و «لیست ها و حاشیه های داغ دور دوم انتخابات» ، اعتماد در تحلیلی با عنوان «آناتومی یک رقابت» به بررسی رقابت‌ها برای کرسی ریاست مجلس ، جهان صنعت با تیتر «رویارویی اصولگرایان در پنج ضلعی انتخابات» ، ستاره صبح در «گفت و گویی با احمد حکیمی پور» از نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی به مقایسه مجلس دوازدهم و یازدهم ، جوان با تیتر «دوئل انتخاباتی مجلس در راند دوم»، شهروند با تیتر «امروز انتخابات الکترونیکی در ایران شبیه سازی می شود»  در صفحه اول خود به موضوع انتخابات پرداخته‌اند.

جزییاتی از مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی

اخذ رای راس ساعت ۸ صبح روز جمعه ۲۱ اردیبهشت ماه جاری شروع می شود و به مدت ۱۰ ساعت ادامه خواهد داشت. زمان اخذ رای با تشخیص ستاد انتخابات و وزیر کشور قابل تمدید است که دراین صورت توسط ستاد انتخابات کشور اطلاع رسانی خواهد شد.

واجدین شرایطی که درحوزه انتخاباتی که به مرحله دوم کشیده شده است؛ اگر درمرحله اول انتخابات شرکت کرده باشند فقط می توانند در همان حوزه رای دهند. اما افرادی که در مرحله اول انتخابات رای نداده اند می توانند درهر کدام از حوزه های ۲۲گانه شرکت نمایند.  بازه سنی برای شرکت در انتخابات ۱۸ سال است؛ بنابراین افراد متولد پیش ۱۳۸۵/۲/۲۱می‌توانند در انتخابات روز جمعه ۲۱ اردیبهشت ماه شرکت نمایند. تشخیص اینکه افراد در مرحله اول در چه حوزه ای رای داده اند از طریق دستگاه احراز هویت و سیستم های موجود در شعب اخذ رای انجام می گیرد.

در این مرحله ۴۵ نماینده برای ۲۲ حوزه انتخاب  می‌شوند. ۳۲ نامزد در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس برای تصاحب ۱۶ کرسی مجلس و در حوزه انتخابیه ورامین ۲ نامزد برای یک کرسی مجلس با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت.

ستاد انتخابات کشور اعلام کرده است که مردم می‌توانند با مراجعه به سامانه «انتخاب ایران»، از سوابق نامزد مورد نظرشان جویا شوند.

اخبار انتخاباتی در هفته‌ای که گذشت را نیز می توانید در این لینک مرور کنید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • لیست نهایی کاندیداهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب منتشر شد
  • انصراف قالیباف از نمایندگی مجلس جدی است؟ /برنامه ریزی ۵ ساله برای ورود به انتخابات ۱۴۰۸ /دولت رئیسی علیه قالیباف دست به کار شد
  • احزاب آذربایجان‌ شرقی لیست‌های انتخاباتی خود را اعلام کردند
  • افشاگری رشیدی کوچی: افرادی محکومیت قطعی داشتند، اما به دلیل نزدیکی شان به دولت در مجلس آینده حضور دارند / می‌خواهند ریاست را هم به جریان پایداری نزدیک کنند
  • رونمایی از لیست‌های انتخابات؛ آمادگی برای انتخابات الکترونیک
  • رونمایی از لیست‌های انتخاباتی/ آمادگی برای انتخابات الکترونیک
  • افشاگری رشیدی کوچی از تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس آینده به جریان پایداری و  امام صادقی‌ها
  • تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس به جریان پایداری و امام صادقی‌ها
  • احتمال انصراف قالیباف از ادامه حضور در مجلس
  • لیست جامعه اسلامی مهندسین برای دور دوم انتخابات مجلس در تهران