Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24 -سرپرست وزارت کشاورزی با بیان این که در صورتی که ارز ۴۲۰۰تومانی از واردات نهادهای تولید مرغ برداشته شود قیمت هر کیلوگرم به حدود ۳۰هزار تومان می‌رسد، گفت: برخی می‌گویند می‌توان بازار را کنترل کرد، اما آیا توانستند بعد از گرانی بنزین بازار راکنترل کنند.

 عباس کشاورز سرپرست وزارت جهاد کشاورزی عصر امروز در نشست تخصصی رونق تولید در بخش کشاورزی و صنایع وابسته در محل اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: تنها صادرات برخی از محصولات کشاورزی دارای توجیه اقتصادی است و ما بقی آنها به خاطر وجود مابه‌التفاوت نرخ ارز با تومان توجیه صادراتی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در حال حاضر هر تن سیب‌زمینی، پیاز و هندوانه حدود 280 دلار تا 20 دلار دامنه تغییرات صادرات می‌شوند که صادرات با این مبالغ منجر به توسعه تولیدکنندگان یا صادر کنندگان نمی‌شود.

کشاورز افزود: صادرات محصولات کشاورزی با این قیمت‌های جهانی هماهنگی ندارند و در صورتی که نرخ دلار در بازار داخلی افزایش نیافته بود نمی‌توانستیم صادرات داشته باشیم.

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی گفت: صادرات محصولات کشاورزی به اروپا از دست رفته است و عمده صادرات به عراق، کمی به افغانستان و اندکی به جمهوری آذربایجان صادر می‌شود.

وی ادامه داد: عراق نیز به تازگی بازار خود را به روی محصولات کشاورزی ایران بسته است و ما در رفع این مشکل با وزارت خارجه ایران صحبت کرده‌ایم؛ تداوم این شرایط منجر می‌شود که تولید ما بازار نداشته باشد.

کشاورز اظهار داشت: صادرات می‌تواند به تولید نظم دهد و در صورتی که صادرات مستقیمی داشته باشیم تولید نیز به شکل مناسب‌تری انجام خواهد شد به طوری که در صورتی که بتوانیم محصولات کشاورزی را به طور منظم در اوزان و زمان مشخص صادر کنیم و با دیگر کشورها قرارداد داشته باشیم می‌توانیم برای تولید نیز برنامه‌ریزی بهتری انجام دهیم.

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: در وزارت جهاد کشاورزی نیازمند به افراد متخصص در بخش اقتصادی هستیم که در حال حاضر هیچ فرد متخصص نداریم، اما در صورتی که مسئولیت وزارتخانه به بنده سپرده شود امور تصدی‌گری را به بخش خصوصی واگذار خواهم کرد و حتی با حفظ حاکمیت اجرای امور حاکمیت را نیز به بخش خصوصی خواهم سپرد.

وی افزود: در حال حاضر در بخش‌هایی مانند امور جنگ و قرنطینه توانایی انجام کار توسط دولت وجود ندارد و لازم است امور اجرایی این بخش به بخش خصوصی سپرده شود.

کشاورز در ارتباط با قیمت مرغ در بازار نیز گفت: دولت دلش می‌خواهد که مردم گوشت مرغ را ارزان بخورند اما نباید تولید کنندگان نیز فراموش شوند و شرایطی ایجاد شود که منجر به نابودی آنها شود.

تا چند سال آینده در تولید کودهای شیمیایی خودکفا می‌شویم

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی در خصوص وضعیت تامین کودهای کشاورزی، تصریح کرد: 2میلیون 700هزار تن به طور سالیانه کود شیمیایی در کشور مصرف می‌شود که تنها 200 تا 300 هزار تن آن وارداتی است و در حال تلاش برای داخلی شدن آن‌ها هستیم که این مهم در چند سال آینده محقق می‌شود.

وی یادآور شد: تا زمانی که یارانه به تولید محصولات کشاورزی اختصاص بیابد امکان آزاد شدن قیمت آنها وجود ندارد و دولت مجبور است که در بازار حضور یابند.

کشاورز گفت: ما نیز دلمان می‌خواهد ارز 4200 تومانی نباشد تا قیمت‌ها شفاف شود، اما به عنوان عضو دولت و ملت نمی‌توانم قبول کنم که با آزاد شدن این ارز یک مرتبه قیمت مرغ نیز هر کیلوگرم به 30هزار تومان برسد.

ارز 4200تومانی برداشته شود قیمت مرغ 30هزار تومان می‌شود

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: برخی می‌گویند که می‌توانیم بازار را مدیریت کنیم، اما آیا بعد از افزایش قیمت بنزین توانایی کنترل بازار وجود داشت؟! که اکنون می‌خواهید قیمت مرغ را بعد از برداشتن ارز 4200تومانی مدیریت کنید.

وی گفت: در حال حاضر قیمت گوشت قرمز را نیز نمی‌توانیم مدیریت کنیم و باعث شده است که مردم توانایی خرید این محصول را نداشته باشند.

کشاورز خاطر نشان کرد: ارز کالاهای نهایی تا حد امکان باید برداشته شود همانطور که ارز 4200 تومانی گوشت، چای، کره و حبوبات نیز برداشته شد.

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی، ادامه داد: پیشنهاد برداشته شدن ارز شکر و برنج نیز داده‌ایم که با برداشته شدن ارز شکر موافقت به عمل آمده، اما هنوز در مورد برنج موافقت صورت نگرفته است.

وی خاطر نشان کرد: قیمت هر کیلوگرم جو با ارز نیمایی 3200 تومان و گندم 3500 تومان است و در صورت برداشته شدن یارانه در این بخش مشکلات اجتماعی پیش خواهد آمد و قیمت نان افزایش می‌یابد.

کشاورز در پایان صحبت‌های خود، تصریح کرد: سیاست بنده در وزارت جهاد کشاورزی آن است که بیشتر از مدیران جوان و بانوان استفاده شود؛ شرایط در کشور نباید به صورتی باشد که افرادی مانند من با این سن و سال معاون وزیر یا سرپرست وزارتخانه شوند.

تسنیم

منبع: ساعت24

کلیدواژه: قیمت مرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۴۵۲۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سطح کشت فراسرزمینی به ۴۰۰ هزار هکتار می رسد

رضا فتوحی گفت: براساس برنامه هفتم، امسال نزدیک به ۴۰۰ هزار هکتار کشت فراسرزمینی باید در کشورهای هدف در راستای تامین محصولات راهبردی کشور صورت گیرد.

به گفته او، با توجه به محدودیت آب و خاک کشور، تغییر اقلیم و افزایش جمعیت مهمترین اولویت‌ها در بخش کشاورزی، سرمایه‌گذاری در کشاورزی فراسرزمینی است.

فتوحی درباره مشوق‌های کشت فراسرزمینی افزود: براساس آیین‌نامه کشاورزی فراسرزمینی، اولویت پرداخت تسهیلات با افرادی است که کشاورزی فراسرزمینی انجام دهند.

مشاور وزیر جهاد ادامه داد: افرادی که در کشورهای هدف می‌خواهند کشت فراسرزمینی انجام دهند برای جذب حمایت‌های تسهیلاتی دولت، می‌توانند اسناد مالکیت زمینی که در کشورهای دیگر اجاره کرده‌اند را به تایید سفارتخانه‌ها، ثبت اسناد، امور اراضی و یا وزارت کشاورزی آن کشورها برسانند و مدارک تایید شده را به دفتر کشاورزی فراسرزمینی ارایه دهند تا ما آنها را به بانک مرکزی معرفی کنیم.

او با اشاره به واردات حدود ۲۵ میلیون تن نهاده و محصولات اساسی به ویژه محصولات آب‌بر گفت: ما با توسعه کشت فراسرزمینی به دنبال آن هستیم بخش خصوصی این محصولات را در دیگر کشورها با بهره‌گیری از منابع آب و خاک آنها تولید و وارد کشور کند تا با قیمت مناسب‌تری به دست کشاورزان و مصرف کنندگان برسد.

فتوحی گفت: طبق آیین‌نامه کشاورزی قراردادی، شرکت‌های بازرگانی دولتی و پشتیبانی امور دام با بخش خصوصی برای واردات این محصولات قرارداد منعقد می‌کند و دستگاه‌های مرتبط مانند وزارت امور اقتصادی و بانک‌ها نیز همراهی لازم را برای واردات تولیدات کشت فراسرزمینی انجام خواهند داد.

او درباره میزان واردات تولیدات کشت قراردادی به کشور توضیح داد: اغلب کشورهای هدف، علاوه بر مازادشان، زمین به کشت‌های فراسرزمینی اختصاص می‌دهند، اما کشوری مانند عراق که خودش نیاز به محصولات اساسی دارد، طبق انعقاد قرارداد، در مورد واردات درصدی از این تولیدات توافق می‌کند.

فتوحی درباره اهمیت و نقش دیپلماسی اقتصادی برای توسعه کشاورزی فراسرزمینی گفت: دیپلماسی اقتصادی تنها در بخش گاز، نفت و صنعت مطرح نیست و در بخش امنیت غذایی نیز حائز اهمیت است.

مشاور وزیر جهادکشاورزی ادامه داد: ما به وزارت امور خارجه پیشنهاد داده‌ایم در برخی از کشورهای هدف برای کشت فراسرزمینی، رایزن کشاورزی داشته باشند. 

فتوحی سطح کشاورزی فراسرزمینی در جهان را بالغ بر ۸۰ میلیون هکتار اعلام کرد و افزود: کشاورزی فراسرزمینی بیشتر توسط کشورهای توسعه یافته از جمله آمریکا، انگلستان، چین و ژاپن و حتی کشورهای عربی همچون عربستان و امارات انجام می‌گیرد.

مجری طرح کشت فراسرزمینی وزارت جهادکشاورزی گفت: ایران در بخش‌های کوچکی در بعضی کشورها مانند برزیل ۴۰ تا ۵۰ هزار هکتار کشاورزی فراسرزمینی دارد و به دنبال توسعه آن است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • مشکلات کارگران از سر راهشان برداشته شود
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد
  • ایران گام‌های مهمی برای کاهش موثر خطر بلایا برداشته است
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد / پیاز در مزرعه چه قیمتی دارد؟
  • منظور: ایران گام‌های مهمی برای کاهش موثر خطر بلایا برداشته است
  • دلایل نوسان قیمت پیاز
  • سطح کشت فراسرزمینی به ۴۰۰ هزار هکتار می رسد
  • امسال قطعی برق برای کشاورزان نخواهیم داشت
  • وزارت جهاد کشاورزی نرخ جدید شکر را سریع‌تر اعلام کند