Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@00:02:07 GMT

حال تئاتر کرمانشاه خوب است، اما تو باور نکن!

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۴۹۹۵۴

حال تئاتر کرمانشاه خوب است، اما تو باور نکن!

ایسنا/کرمانشاه کم و زیاد، اجراها روی صحنه می‌رود و هر شب نمایشی در این شهر به اجرا در می‌آید.

همین امسال 150 شب روی صحنه بازی کردند و با داشته و نداشته‌هایشان سوختند و ساختند تا شبی در این شهر بی نمایش به سرنرود.

اما نمایش برای صندلی‌های خالی حال خوبی برایشان نگذاشته و رمقشان را گرفته. درد نداری و بی پولی را شاید بتوانند تحمل کنند اما درد نبود آدم هایی که نگاهشان را به صحنه بدوزند و با لحظات تلخ و شیرین نمایش حالشان دگرگون شود را نمی‌توانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اصلا شدنی نیست.

حالا نبود تماشاچی تئاتر به معضلی برای اهالی این هنر تبدیل شده، معضلی که رییس انجمن نمایش کرمانشاه از آن به عنوان یک معضل همه گیر در کشور یاد می‌کند.

محمدرضا درند در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه اجراهای عمومی مانند سالهای گذشته روی صحنه می‌رود، گفت: امسال 150 شب اجرای صحنه ای داشتیم و 15 نمایش در تئاتر شهر کرمانشاه به نمایش درآمد.

وی به شرایط اقتصادی نامناسب گروه های نمایش استان اشاره کرد وافزود: با توجه به شرایط اقتصادی فعلی، کار برای گروه های نمایش سخت‌تر شده، اما با هر سختی که هست هنرمندان تئاتر استان اجرای صحنه‌ای را ادامه می دهند و تقریبا هر شب اجرای صحنه‌ای داریم.

درند افزود: آنچه در حال حاضر برای هنرمندان تئاتر استان مشکل ساز شده مشکل "مخاطب" است، البته این معضل تنها مختص کرمانشاه نیست و متاسفانه سایر شهرهای کشور نیز با آن درگیر هستند.

رییس انجمن نمایش کرمانشاه نبود تبلیغات برای نمایش‌های به اجرا در آمده را یکی از علل اصلی این معضل عنوان کرد و افزود: هزینه تبلیغات بسیار بالاست، بطور مثال اگر بخواهیم تبلیغات محیطی داشته باشیم، نصب هر بنر حدود 350 هزار تومان هزینه دارد و اگر تنها بخواهیم 10 بنر در سطح شهر نصب کنیم که چندان هم به چشم نمی‌آید، باید چند میلیون تومانی برای آن هزینه کنیم.

وی افزود: از طرفی اگر بخواهیم تبلیغات نمایش‌های خود را در شبکه استانی "زاگرس" انجام دهیم بازهم نیازمند هزینه های بالا و سرسام آوری است و این درحالی است که خود گروه های نمایش به لحاظ اقتصادی وضعیت خوبی ندارند.

درند تصریح کرد: تبلیغات در فضای مجازی هم چندان برایمان کارساز نبوده است.

رییس انجمن نمایش استان کرمانشاه در ادامه علت دیگر کمبود مخاطب تئاتر را نوع نگاه مخاطب جوان و نوجوان به این هنر دانست و افزود: در حال حاضر جوانان و نوجوانان ما به دنبال هیجان هستند و شاید برای آنها تئاتر آن هیجانی که باید را نداشته باشد و برای همین ترجیحا به جای دیدن تئاتر، تمایل رفتن به کنسرت دارند.

وی افزود: از طرفی آنقدر سرگرمی در اطراف نوجوانان و جوانان زیاد شده که کمتر وقتی برای دیدن نمایش دارند و گواه این حرف هم این است که در سالهای نه چندان دور که اینترنت نبود یا کمتر استفاده می‌شد، تئاتر کرمانشاه یکی از پرمخاطب‌ترین تئاترهای کشور بود.

درند با بیان اینکه هنرمندان تئاتر همچنان برای زنده نگه داشتن چراغ این هنر تلاش می‌کنند، گفت: درد نبود مخاطب در حالی است که گروه ها با مشکلات اقتصادی فراوانی هم دست و پنجه نرم می‌کنند و متاسفانه از سوی مسئولین آنطور که باید حمایت نمی‌شوند.

رییس انجمن نمایش استان کرمانشاه به تفاهم نامه استانداری با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد و افزود: در بندی از این تفاهم نامه حمایت از 19 گروه نمایش استان قید شده که متاسفانه تاکنون هیچ نتیجه‌ای حاصل نشده و هرچه هم مکاتبه کرده‌ایم هیچ اتفاقی نیفتاده و جوابی نگرفته‌ایم.

درند از تئاتر کرمانشاه به عنوان برندی برای استان یاد کرد وافزود: از سال 1389 تاکنون هر ساله یکی از گروه‌های تئاتر استان در جشنواره بین المللی تئاتر "فجر" حضور دارد و این دستاورد، برندی برای فرهنگ استان است که متاسفانه آنطور که باید دیده نمی‌شود.

به گفته رییس انجمن نمایش استان کرمانشاه در حال حاضر 19 گروه ثبت شده نمایش در استان فعالیت دارند که هر یک از این گروه ها نیز در زیرمجموعه خود گروه‌های کوچکتری تشکیل داده‌اند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری تئاتر كرمانشاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۴۹۹۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سومین جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی به شناخت ابعاد شخصیت امام رضا (ع) نزدیکتر شد

علی‌محمد رادمنش گفت: این دوره از تئاتر خیابانی رضوی به محتوا و شناخت ابعاد شخصیت امام رضا (ع) نزدیک‌تر شده و به لحاظ کیفی در آثار اجرایی هم ارتقا داشته‌ایم.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، علی‌محمد رادمنش دبیر سومین جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی با بیان اینکه پیشنهاد غیرمتمرکز برگزار شدن جشنواره امسال بسیار ارزشمند بود، اظهارکرد: در حال حاضر شاهد نتایج بسیار خوب و هدفمند این تصمیم در اجرا‌های عمومی خصوصا در بخش خیابانی هستیم.

وی با بیان اینکه تاکنون چهار نمایش در بخش خیابانی به اجرای عموم رفته، به بازخورد بسیار خوب نمایش "لکه‌های پاک " و استقبال شایان توجه مردمی از این اثر در استان زنجان اشاره کرد.

دبیر سومین جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی با بیان اینکه در این دوره هر گروه شانزده اجرا در استان خودش یا استانی که اثر را به میزبانی پذیرفته است، خواهد داشت به پایان اجرای عموم نمایش دلتنگی به کارگردانی آرزو کریمی زند اشاره کرد و در این رابطه گفت: در برخی سانس‌های این نمایش استقبال خوبی را شاهد بود، اما با توجه به اینکه اطراف محوطه تئاتر شهر در حال بازسازی بوده و حصارکشی شده در برخی زمان‌ها آن استقبالی را که انتظار می‌رفت، نداشت.

وی به اقبال عمومی نمایش وصیت به کارگردانی سید سوران حسینی در استان البرز شهر کرج به میزبانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان نیز اشاره و تصریح کرد: این نمایش بازخورد عالی از سوی مخاطبان داشته است به گونه‌ای که حتی مردم برای این اجرا صف می‌کشیدند.

به گفته رادمنش در دوره قبل این جشنواره ۱۴۰ طرح ارسال شده بود، اما امسال ۱۶۹ طرح پذیرفته شده که اعضای انتخاب طرح و ایده نیز از تسلط کافی و وافی در این حوزه برخوردار بودند و تجربه و تحصیلات عالیه در زمینه هنر‌های نمایشی داشتند؛ لذا اشراف این گروه سبب انتخاب آثاری موثر و محتوایی شده است

به تصریح وی، در این دوره از تئاتر خیابانی رضوی به محتوا و شناخت ابعاد شخصیت امام رضا (ع) نزدیک‌تر شده و به لحاظ کیفی در آثار اجرایی هم ارتقا داشته‌ایم.

دبیر سومین جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی با بیان اینکه در دوره قبل تنوع آثار از شکل و شیوه مورد توجه بود، خاطرنشان کرد:اما امسال ما کاملا تنوع اجرایی را در نمایش‌های خیابانی شاهد هستیم یعنی اثر آوانگارد و حتی پررفورمنس داریم و در حقیقت انواعی از نمایش‌های خیابانی تعاملی و مشارکتی را به اجرا‌های عموم برده‌ایم که از منظر محتوایی و شکل اجرا دارای تنوع و نوآوری هستند.

وی در پایان سخنانش ابراز کرد: علاوه بر این تنوع، در آثار امسال شاهد مضامین و داستان‌های واقعی هستیم که هم از امروز ما و هم از دوره‌های تاریخ رضوی برگرفته شده‌اند که کاملا مستند و بر اساس سیره رضوی و شخصیت امام رضا (ع) هستند.

دیگر خبرها

  • تئاترحوزه هنری استان به جشنواره سراسری بچه های مسجد راه یافت
  • بازگویی مشکلات و دغدغه‌های روز جامعه اولویتم در اجرای نمایش است
  • عکس| جدیدترین عکس سجاد افشاریان در پشت صحنه تئاتر
  • راهیابی هنرمندان کهگیلویه و بویراحمدی به جشنواره تئاتر مسجد
  • تماشای «العهد الأبدی» در کارون
  • در حوزه تئاتر رضوی باید از کلیشه پرهیز کرد/ اهمیت اجرای عمومی
  • «عشق به دیکتاتور‌ها کمکی نمی‌کند» روی صحنه رفت/ تئاتر نیازمند حمایت
  • سومین جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی به شناخت ابعاد شخصیت امام رضا (ع) نزدیکتر شد
  • اضافه‌شدن ۶ نمایش به جشنواره تئاتر رضوی برای اجرا در دهه کرامت
  • شش نمایش همراه جشنواره تئاتر رضوی شدند