Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، هشمین نشست مشترک مدیران ارتباط با صنعت دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور با حضور مدیران پژوهشی وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی کشور در محل نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد.

مسعود برومند، معاون پژوهشی وزارت علوم در خصوص اهداف این نشست گفت: آنچه دفتر ارتباط با صنعت انجام می‌دهد تنها انعکاس اقداماتی است که در دانشگاه‌ها در حال انجام و اجراست و اشکالات و نقاط قوت و ضعف‌ها به خوبی دیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از دانشگاه‌ها تقاضا داریم این انعکاس‌ها بیشتر شود، چراکه اثرگذار‌تر است.

برومند تصریح کرد: سیاست وزارت علوم ارتباط بیشتر با صنعت و علم است با این تفاوت که کیفیت باید بر کمیت رجحان داشته باشد تا بتوان خروجی را به فناوری تبدیل کرد.

معاون پژوهشی تاکید کرد: چالش‌های امروز جامعه مانند آلودگی هوا، سیلاب در برخی استان‌ها و ... برای ما حائز اهمیت است؛ برای رفع این چالش‌ها باید راندمان را به این سمت ببریم.   او با بیان اینکه روش‌ها باید متناسب با نیازها تغییر کند، گفت: اگر منتظر باشیم کارفرما‌ها و نیاز‌ها به سراغمان بیایند اشتباه است.

برومند تصریح کرد: یکی از تبصره‌هایی که می‌توان از آن بودجه تامین کرد ماده ۵۶ است که از طریق دستگاه‌های ملی و استان‌ها تامین می‌شود. از سال ۹۴ تاکنون حدود ۷۵۰۰ پروژه بین دستگاه‌های اجرایی و در دانشگاه‌ها منعقد شده  است؛ براین اساس  ۵۰۰۰ پروژه معلق مانده و به نوعی با شکست مواجه شده اند.

معاون پژوهشی وزارت علوم افزود: ما نباید اجازه دهیم پروژه‌ها با شکست مواجه شوند؛ این مهم با تغییر الگو‌های قبلی به الگو‌های جدید ممکن می‌شود، البته الگوها در استان‌های مختلف کشور متفاوت است. بدون علوم انسانی، پیشرفت ممکن نیست برومند تاکید کرد: حوزه علوم انسانی را در کنار حوزه‌های فنی ببینید، چرا که بدون علوم انسانی، پیشرفتی ممکن نیست. 

او شناخت از محیط اطراف را نکته بسیار مهمی خواند و تصریح کرد: سال گذشته تدوین ارتباط به علم و فناوری را در ۱۰ استان پایلوت کردیم که برای این منظور هماهنگی‌های لازم با دستگاه‌های ذی‌ربط در تهران و استان‌ها انجام‌شد. اسناد همه آن‌ها در دسترس است که تماما عملی و اجرایی است. ۲۱ استان دیگر را سازمان برنامه و بودجه به برنامه اضافه کرده است.

معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: حدود ۹۰ دانشگاه نتایج رصد خود را ارائه کرده اند. بیمه و سوابق تمام فارغ التحصیلان سنجیده می‌شوند از جمله اینکه چه تعداد از فارغ التحصیلان از استان رفته و به کجا رفته اند؛ این‌ها اطلاعاتی است که باید بررسی شوند تا ببینیم چه نیرو‌هایی و برای کجا تربیت می‌شوند.

برومند ادامه داد: بحث دیگری که برای آن بودجه در نظر گرفته شده بحث اشتغال روستاهاست. برای توسعه اشتغال روستایی باید بودجه خوبی لحاظ شود که البته این امر مستلزم طرح خوب است. برای این منظور طبیعی است که به قدرت و توانایی بیشتری نیازمندیم که دانشگاه‌ها بهترین گزینه هستند. از پتانسیل موسسات آموزش عالی استفاده کنید و تیم بسازید.

او با بیان اینکه گاهی خلاقیت‌ها از ما گرفته می‌شود، اظهار کرد: چه اشکالی دارد به جای ساخت ربات‌های فوتبالیست، ربات‌هایی بسازیم که بتوانند وارد کانال‌های فاضلاب شوند و به این ترتیب جان انسان‌های بیشتری حفظ شود؛ و یا اینکه مثلا بررسی شود منشا بوی بد در تهران کجاست؟، آیا دانشگاه‌ها می‌توانند در این باره کمک کنند یا خیر. ارتباط با دانشگاه‌ها در این باره می‌تواند بسیار تاثیرگذار باشد و در این بستر می‌توان با ایده‌ها و خلاقیت‌های جدید مواجه شد.

معاون پژوهش وزارت علوم در پایان تاکید کرد: اگر دانشگاه‌ها در راستای تولید باشند باید سهم بیشتری برای هئیت علمی آن‌ها در نظر گرفته شود. باید نیاز‌ها در قالب عناوین دقیق بیرون بیایند نه موضوعات کلی، چراکه عناوین کلی نشان دهنده عدم جدیت در طرح و پژوهش ارائه شده است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آلودگی هوا وزارت علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۵۰۱۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب نخبگان «کانکت» در دانشگاه‌ها/وزارت علوم همکاری می‌کند

وزیر علوم گفت: وزارت علوم عضو کارگروه‌های بنیاد ملی نخبگان و معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری است و ما پیشنهادات خودمان را از این طریق به آنها می‌دهیم و افرادی را که برای دانشگاه‌ها معرفی می‌کنند، تایید کرده و در دانشگاه‌ها جذب می‌کنیم. - اخبار سیاسی -

محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری تسنیم، در خصوص جذب نخبگان خارج از کشور که از سوی پروژه کانکت معاونت علمی ریاست جمهوری برای دانشگاه‌های کشور معرفی می‌شوند، گفت: وزارت علوم عضو کارگروه‌های بنیاد ملی نخبگان و معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری است و ما پیشنهادات خودمان را از این طریق به آنها می‌دهیم و افرادی را که برای دانشگاه‌ها معرفی می‌کنند، تایید کرده و در دانشگاه‌ها جذب می‌کنیم.

فکر مهاجرت از دانشگاه‌ها به مدارس کشیده شده است

 

وی با تاکید بر اینکه برای جذب نخبگان پروژه کانکت با معاونت علمی ریاست جمهوری کاملا هماهنگ هستیم افزود: معاونت علمی و بنیاد ملی نخبگان افراد مورد تایید خود را در هیئت جذب مورد بررسی قرار داده و به ما معرفی می‌کنند.

زلفی گل با اعلام این خبر که بنیاد ملی نخبگان سال گذشته برای 200 نفر ردیف بودجه‌ای خاص از سازمان برنامه و بودجه درخواست کرده بود، گفت: طبق آخرین آماری که دارم از این تعداد، 120 نفر در یک مرحله، موافقت سازمان برنامه و بودجه را گرفته و جذب دانشگاه‌های کشور شده‌اند.

به گزارش تسنیم، "پلت‌فرم کانکت" از 5 سال قبل، زیر نظر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای حمایت از جذب و همکاری متخصصان و محققان ایرانی خارج از کشور در قالب پروژه‌های پسادکتری، فرصت مطالعاتی، اساتید مدعو و معین، سخنرانی و کارگاه تخصصی، تأسیس شرکت‌های استارت‌آپ، نظام‌وظیفه تخصصی و جذب هیئت علمی فعالیت می‌کند.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • آقای زلفی‌گل! شما از ابتدا هم اشتباهی بودید!
  • بیانیه بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی پیرامون حضور وزیر علوم در این دانشگاه: آقای زلفی‌گل! شما از ابتدا هم اشتباهی بودید! شما اخراج اساتید ضد انقلاب و اسلام و دین از دانشگاه‌ را، تبدیل به ابزاری برای تسویه‌حساب‌های شخصی کردید
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟
  • افتتاح دفتر همکاری‌های وزارت تندرستی جمهوری تاجیکستان و دانشگاه علوم پزشکی شیراز
  • افتتاح دفتر همکاری‌های وزارت تندرستی جمهوری تاجیکستان و دانشگاه علوم‌ پزشکی شیراز
  • برگزاری جشنواره تیتر دانشجویی کشور در مشهد
  • تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه مشکلات اقتصادی را حل می‌کند
  • جذب نخبگان «کانکت» در دانشگاه‌ها/وزارت علوم همکاری می‌کند
  • تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه با انعقاد تفاهم نامه شرکت ایرانول و دانشگاه شریف
  • رشد ۱۷ درصدی قراردادهای ارتباط با صنعت دانشگاه شاهد در ۲ سال