Web Analytics Made Easy - Statcounter

«مجید کمیجانی» روز چهارشنبه در نشست تخصصی زیست فناوری و راهکارهای حل مشکلات زیست محیطی در دانشگاه اراک، افزود: برآورد شده است که سال ۲۰۵۰ عامل مرگ و میر کشور سکته و بیماری‌های قلبی نیست بلکه افراد براثر بیماری اجداد و گذشتگان خود تلف می‌شوند.

وی توضیح داد: مصرف زیاد آنتی بیوتیک‌ها سبب می‌شود تا بدن‌ واکنش مناسب در مقابله با عوامل بیماری‌زا را نداشته باشد و حمله باکتری و ویروسی قربانی بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیات علمی گروه زیست شناسی دانشگاه اراک یادآور شد: مهمترین چالش بهداشتی مقاومت باکتری‌ها و ویروس‌ها است و با مصرف بیش از حد آنتی بیوتیک‌ها در دهه‌های آینده تخمین زده می‌شود که بیش از ۷۰۰ هزار نفر به‌علت عفونت‌های ناشی از عوامل باکتریایی و ویروسی جان دهند که آثار مخرب آن تنها به انسان ختم نشده و دایره فراتری را در طبیعت در بر می‌گیرد.

کمیجانی گفت: مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها باعث مقاومت میکروب‌ها می‌شود و در نتیجه اثرگذاری دارویی را به حداقل می‌رساند.

وی افزود: سال ۱۹۰۴ سالانه در آمریکا ۲۳ هزار تن آنتی بیوتیک مصرف شده  و ورود آنتی بیوتیک‌ها به محیط زیست باعث می‌شود تا باکتری‌ها مقاوم و در چرخه زیست محیطی آسیب جدی وارد شود.

عضو هیات علمی گروه زیست شناسی دانشگاه اراک گفت: سمپاشی در مرغداری‌ها، پسماندهای شهری و بیمارستانی از دلایل آلودگی بیولوژیکی است.

دبیر نشست تخصصی زیست فناوری در رفع معضلات زیست محیطی نیز گفت: تبیین طرح تصمیم ملی زیست فناوری در کشور، اولویت‌های تحقیقاتی در خصوص زیست فناوری محیط زیست در استان مرکزی، آشنایی مدیران صنایع و شرکت‌ها با رشته زیست فناوری و برقراری ارتباط صنعت، دانشگاه در حوزه پژوهش از اهداف برگزاری این نشست بود.

«مجید مهدیه» افزود: معرفی محورهای تقسیم کار ملی زیست فناوری در دانشگاه اراک، معضلات زیست محیطی اراک، زیست فناوری در محیط زیست، زیست فناوری در رفع آلودگی شیمیایی پسماندها، زیست فناوری در رفع آلودگی هوا و مالچ پاشی بیولوژیک برای کنترل ریزگردها از محورهای این نشست تخصصی است.

مدیرکل محیط زیست استان مرکزی نیز گفت: سه هزار واحد صنعتی و تولیدی شیمیایی بزرگ در این استان وجود دارد که در آلودگی هوای کلانشهر اراک دخیل هستند.
«رضا میرزایی» افزود: ۲ واحد صنعتی بزرگ شامل پالایشگاه و پتروشیمی در استان مرکزی مستقر هستند و بزرگترین شهرک صنعتی کشور در کاوه شهرستان ساوه قرار دارد و ۴۷ شهرک صنعتی در استان به فعالیت تولیدی مشغول هستند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی در ادامه با انتقاد از بی‌توجهی به حوزه تحقیقات گفت: پژوهش‌هایی که حاوی مطالب ارزشمند علمی و کاربردی هستند مورد استفاده قرار نمی‌گیرد و اغلب در کتابخانه‌ها خاک می‌خورند که باید برای حل این معضل چاره‌اندیشی شود.

میرزایی یادآور شد: فعالیت‌های پژوهشی استان باید به سمت اثرگذاری حرکت کنند تا بتوان مشکلات و معضلات زیست محیطی در بخش‌های مختلف را حل کرد.

وی بیان کرد: آلودگی زیست محیطی در حال گسترش است و اکنون دشت شازند در عمق ۱۵۰متری به علت نشست لوله‌های نفتی آلوده شده و باید رفتار زیست محیطی در بین اقشار مختلف جامعه نهادینه شود.

رییس دانشگاه اراک گفت: آلودگی هوا از جمله مشکلات زیست محیطی است که این روزها در کلان‌شهرها از جمله اراک معضلات خود را بی‌پرده نشان می‌دهد.
«سعید حمیدی» افزود: کلانشهر اراک در۴۰  سال اخیر با هوای پاک و آسمان آبی و باغات سرسبز از جمله مناطق ییلاقی به‌شمار می‌رفت که اکنون از ظرفیت هوای سالم آن چیزی باقی نمانده است.
وی اظهارداشت : عمده مشکلات زیست محیطی با تصمیمات دولت قابل رفع است و استفاده از فناوری‌های نو می‌توان به این مهم کمک کرد.

رییس دانشگاه اراک خاطرنشان کرد: استفاده از حمل و نقل عمومی و فرهنگ‌سازی برای استفاده از دوچرخه از جمله راهکارهای ساده برای جلوگیری از آلودگی هوا است.
حمیدی ادامه داد: آلودگی هوا هر سال بیش از سالانه ۱۶ میلیارد دلار آ به اقتصاد کشور خسارت وارد می‌کند که با رفع عوامل آلایندگی می‌توان از حجم خسارات انسانی و مالی کاست.
وی افزود: مصرف انرژی در ایران مبنای صحیح ندارد و این کشور پنج برابر اندونزی، سه برابر چین و چهار برابر هند از شاخص مصرف استاندارد عبور کرده است.

وی اظهارداشت: مصرف برق در ایران سه برابر جهان است که برای جمعیت ۲۰۰ میلیون نفر قابل استفاده است.

تبیین تقسیم کار زیست فناوری، چالش‌های زیست محیطی استان مرکزی، بررسی آلودگی در تالاب میقان، بررسی آلودگی ۶ دریاچه و تالاب ایران به ۲۱ ژن مقاوم آنتی بیوتیکی و نقش زیست فناوری در کاهش مصرف آنتی بیوتیک، فناوری تثبیت آلاینده‌های زیست محیطی با استفاده از مالچ‌های بیولوژیک، زیست پالایی، کاربرد فناوری گیاه پالایی در کلان‌شهرها، زیست پالایی ترکیبات نفتی، نقش زیست فناوری در توسعه کیت‌های تشخیصی و کاهش معضلات زیست محیطی از جمله موضوعاتی بود که در قالب فیلم کوتاه در این نشست تخصصی ارایه شد.

دانشگاه اراک ۶ هزار و ۷۰۰ دانشجو در ۱۲۶ رشته تحصیلی و ۲۶۱ استاد و دانشیار دارد.

برچسب‌ها محیط زیست اراک استان مرکزی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بیماری دانشگاه ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: محیط زیست اراک استان مرکزی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بیماری دانشگاه ها محیط زیست اراک استان مرکزی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بیماری دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۵۴۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش گفت: ریشه ناترازی بنزین در بخش تولید نیست بلکه ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است؛ ناوگان حمل‌و نقل کشور هر سال روبه‌ نزول است و خودروهای فرسوده هنوز در خیابان‌های کشور تردد می‌کنند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، ناصر عاشوری، دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش در نشستی خبری اظهار داشت: در نمایشگاه نفت امسال، بسیاری از تفاهم‌نامه‌های گذشته پالایشگاه‌های کشور به قرارداد تبدیل خواهد شد و تفاهم‌نامه‌های جدیدی نیز منعقد می‌شود که بخشی از این قراردادها و تفاهم‌نامه‌ها مربوط به استفاده از توان شرکت‌های دانش بنیان است.

وی افزود: با محوریت شعار سال که جهش تولید با مشارکت مردم است در نمایشگاه نفت امسال حضور خواهیم یافت و در 3 پنل تخصصی حضور داریم که محور آنها، برنامه‌ریزی برای تولید با کیفیت و جهش تولید، تأثیر کاهش منابع مالی در استمرار تولید و تهدید ناشی از کاهش نیروهای متخصص در صنعت پالایش است.

عاشوری از بروز چالش برای پالایشگاه لاوان در پی مهاجرت نیروهای متخصص این پالایشگاه خبر داد و گفت: تا پیش از این، مهندسین ما درخواست رفتن به خارج از کشور داشتند، الان افراد فنی و آچاربه‌دست پالایشگاه‌ها نیز درخواست کار در کشورهای خارجی را دارند؛ به‌طوری که از کشورهای همسایه دعوت‌نامه برای کارگران ماهر پالایشگاه‌ها با حقوق 600 تا 700 میلیون تومان در ماه ارسال می‌شود.

وی ادامه داد: در تمامی ابعاد انرژی شامل برق، گاز، بنزین و گازوئیل دچار ناترازی هستیم و اگر امروز به اصلاح روند مصرف انرژی در کشور ورود جدی نکنیم، دو سال دیگر به‌طور حتم بحران تأمین انرژی خواهیم داشت.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش تصریح کرد: ریشه ناترازی بنزین در بخش تولید نیست بلکه ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است؛ ناوگان حمل‌و نقل کشور هر سال روبه‌ نزول است و خودروهای فرسوده هنوز در خیابان‌های کشور تردد می‌کنند و خودروسازی ما نیز بر اصول بهینه طراحی نمی‌شود و مصارف بالا، کار را به‌جایی رسانده که به‌جای اینکه قرار بود صادرات بنزین داشته باشیم، در سال گذشته حدود 3 میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم.

عاشوری متوسط ظرفیت تولید روزانه بنزین در کشور را 115 میلیون لیتر اعلام کرد و گفت: این میزان از ابتدای دولت تغییر محسوسی نداشته و تا پایان دولت هم تغییر محسوسی نخواهد داشت، چراکه از شرکت‌ها و پالایشگاه‌های فعلی نمی‌توان انتظار رشد ظرفیت تولید داشت، هرچند پروژه‌هایی در راستای افزایش کیفی محصولات در پالایشگاه‌ها در حال اجرا است.

وی افزود: دولت به‌دنبال احداث پتروپالایشگاه‌ها و پالایشگاه‌های بزرگ است که این روند، زمان‌بر است، به‌جای آن بهتر است روی پالایشگاه‌های کوچک برنامه ریزی شود که هم با سرمایه کمتر و هم در زمان کمتر قابل بهره‌برداری است و اشتغال‌زایی و ارزآوری برای کشور به‌دنبال دارد.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش خاطرنشان کرد: اگر دولت پالایشگاه‌های کوچک را حمایت کند، می‌توان پالایشگاه‌های 20 تا 40 هزار بشکه‌ای احداث کرد که هر 10‌تای آن به اندازه یک پالایشگاه بزرگ آورده به دنبال دارد و به‌دلیل پراکندگی، هم سرمایه‌پذیری کمتری دارد و هم از نظر پدافند غیرعامل بسیار موثر خواهد بود.

عاشوری میزان بدهی دولت به پالایشگاه‌ها را حدود 200 همت دانست و گفت: یکی از راهکار این است که دوات اجازه تهاتر بدهی مالیاتی 50 همتی پالایشگاه‌ها را با بخشی از مطالبات آنها بدهد و راهکار دیگر که پیشنهاد شده این است که در 6 فرآورده اصلی تولیدی پالایشگاه‌ها، در بخش مازاد به ما اجازه فروش بدهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش انتشار کربن، همچنان نگرانی زیست‌محیطی اصلی جهان
  • افزایش انتشار کربن، همچنان یک نگرانی مهم زیست‌محیطی
  • برای رفع یبوست این میوه را مصرف کنید
  • حل مشکل آلودگی هوای اراک نیاز به حمایت صنایع دارد
  • پروژه‌های عمرانی و زیست محیطی نصف جهان در صف افتتاح
  • آرزوهای دیرینه اصفهانی‌ها در ریل افتتاح پروژه‌های عمرانی و زیست‌محیطی شهر زندگی
  • تزریق این دارو فقط در بیمارستان انجام شود
  • ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است
  • دانشگاه فردوسی مشهد رتبه چهارم تولیدات علمی در فناوریهای سبز را به دست آورد
  • تزریق سفتریاکسون فقط باید در بیمارستان انجام شود