Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه دانشگاه ــ دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در جریان بازدید از ایکنا، با بیان اینکه قرآن علاقه‌مندان زیادی در جهان دارد، گفت: هر چقدر قدرت ایکنا زیاد باشد، علاقه‌مندان آن هم افزایش پیدا می‌کنند؛ لذا باید بازتعریفی از خودتان داشته باشید و اعلام کنید که خبرگزاری قرآنی نیستید و در همه امور مرتبط با قرآن برای مخاطبان برنامه داشته باشید و ایکنابوک و ایکناگرین راه بیندازید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایکنا؛ همزمان با ایام هفته پژوهش و روز وحدت حوزه و دانشگاه، سیدسعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، امروز، چهارشنبه، ۲۷ آذرماه، از تحریریه‌های خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) بازدید کرد.   در این بازدید حمیدرضا طیبی، رئیس جهاددانشگاهی؛ عیسی علیزاده، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی، و سیدمحمدجواد شوشتری، رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور، سیدسعیدرضا عاملی را همراهی کردند. عاملی در جریان بازدید از تحریریه فارسی، تحریریه بین‌الملل، بخش خبرنگاران افتخاری ایکنا (نبأ) و استودیو مبین، با عملکرد سرویس‌های مختلف این رسانه آشنا شد و از نزدیک در جریان تولید اخبار و پیگیری سوژه‌های خبری در این خبرگزاری تخصصی قرار گرفت.

وی همچنین ضمن بازدید از سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور و آشنایی با مراکز زیر مجموعه این سازمان همچون مرکز رشد واحد‌های فناور هنر‌های قرآنی، مرکز آموزش، خدمات روان‌شناسی و مشاوره جهاد دانشگاهی، مرکز مطالعات میان‌رشته‌ای قرآن کریم و مرکز دانشجو معلم قرآن کریم در جریان فعالیت‌های پژوهشی این سازمان قرار گرفت.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در جریان بازدید از سرویس بین‌الملل خبرگزاری ایکنا، بر لزوم رصد تحقیقات، مقالات و پایان‌نامه‌های جهان غرب که با نگاه به جهان اسلام نگاشته می‌شوند، تأکید و بیان کرد: وقتی به کیفیت کار آن‌ها نظر می‌کنیم، می‌بینیم که حدود ۸۰ درصد محتوای این آثار به اسلام رومیا (تعریف بومی از اسلام و سیاست انتگراسیون مسلمانان) برمی‌گردد که در واقع از منظر دنیای غرب به جهان اسلام نگاه کرده‌اند. طرح موضوعاتی با ادبیات فمینیزم، لیبرالیزم، دموکراسی و ... و به طور کلی مفاهیم تجدد غربی، گفتمان غالب نسبت به اسلام و جامعه اسلامی شده، و البته ما هم به این وادی کشیده شدیم. خود بنده در سال ۱۹۹۷ اولین‌بار درباره این موضوع مقاله‌ای نوشتم. انتقال به تجدد غرب در حوزه فراگیری صورت گرفته، لذا ما باید بر این مفاهیم تمرکز کنیم.

سپس، سعیدرضا عاملی و هیئت همراه و همراهی آقایان علیزاده و شوشتری، در سالن جلسات سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور، دقایقی درباره کارویژه‌هایی که خوب است خبرگزاری قرآنی به آن‌ها اقبال بیشتری نشان دهد، گفت‌وگو کردند.   دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این جلسه با تأکید بر اینکه سطح کار قرآن را نباید پایین آورد، قرآن کتاب مقدس و مرجع ماست، اظهار کرد: باید یک رویکرد اصلی برای تغییر مسیر در دست داشت. شرکت گوگل که از سال ۱۹۹۸ کار خود را آغاز کرد، یک پنجره برای جستجو باز کرد، این کار دارای سیر تطوری بود. صنعت جستجو قدرتمند شد، اما علت اینکه گوگل به قدرت رسید، به دلیل ایجاد ظرفیت جمع‌سپاری «کرادسورسینگ»(Crowdsourcing) بود. کاربر‌های آن افزایش پیدا کردند و به رقم چهار و نیم میلیارد کاربر رسید که هر یک هر چیزی تولید می‌کردند، وارد مرکز داده گوگل می‌شد. با همین ظرفیت، خبر‌های سه هزار خبرگزاری دنیا را ویرایش می‌کند. این عامل قدرت گوگل است، اگر چه این شرکت از نقطه ضعیف و سطح پایینی کار را شروع کرد.   با محوریت قرآن برای همه مخاطبان برنامه داشته باشید

وی با بیان اینکه باید آرمان بلند داشت و به دوردست نگاه کرد و در این صورت به آن آرمان حتماً دست می‌یابیم، گفت: اگر گوگل به موفقیت‌هایی دست‌یافته به دلیل همین نگاه است. امکان آپلود در یوتیوب را فراهم کرد که امروز بیش از ۱۵۰ میلیون فیلم در این فضا آپلود می‌شود، اما به این‌ها هم بسنده نکرد، اسلایس‌های مختلفی مانند گوگل بوک و گول نیوز را ایجاد کرد. همچنین گوگل گرین را که نرم‌افزار‌هایی عرضه می‌کند که به فضای سبز کمک خواهد کرد راه‌اندازی کرد.   وی افزود: ما هم می‌توانیم ظرفیت‌هایی مانند ایکنابوک و حتی ایکنا گرین را در موضوعات این چنینی با رویکرد قرآنی ایجاد کنیم. قرآن برای محیط زیست حرف‌های زیادی دارد و تولیدات در این عرصه فراوان است. امروز شرکت گوگل دیگر آن گوگل سابق نیست، تنها در سال ۲۰۱۷ حدود ۳۰ میلیارد دلار برای سرور‌ها هزینه کرد. از کجا به این قدرت‌ها رسید؟ از کاربران آن، از ما. قرآن هم علاقه‌مندان زیادی در جهان دارد، هر چقدر قدرت ایکنا زیاد باشد، علاقه‌مندان آن هم افزایش پیدا می‌کنند؛ لذا باید بازتعریفی از خودتان داشته باشید و اعلام کنید که خبرگزاری قرآنی نیستید، و در همه امور مرتبط با قرآن برای مخاطبان برنامه داشته باشید.
سعیدرضا عاملی تمرکز بر انتشار خبر‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و ... بدون در نظر گرفتن پدیده‌ها در هر یک از این عرصه‌ها را امری نادرست دانست و گفت: از آپلود کردن می‌ترسیم، از کامنت می‌ترسیم. اگر تغییر موضعی صورت بگیرد و مدتی از ظرفیت‌های دیگر عصر دیجیتال استفاده کرد، خوب است. با تکنیک‌های خاصی می‌توان در هر کدام از این موارد اصلاحات را لحاظ کرد. امروز صنعت هوش مصنوعی از قدرت زیادی در دنیا برخوردار است. یک زمانی مؤسسه اسلامی حقوق بشر، داده‌های خود را در ویکی قرار می‌داد، سورس هم داشت. این را می‌گویم، چون ویکی اگر اطلاعات و داده‌هایی سورس نداشته باشد، حذف می‌کند. اما به صورت اتوماتیک، مطلب دیگری جایگزین می‌شد. سپس متوجه شدیم که صهیونیست‌ها الگوریتمی طراحی کردند که هر چه از IHRC به ویکی آمد تبدیل به چیز دیگری شود.   ستاد هوش مصنوعی راه‌اندازی می‌شود دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: امروز بیشترین فراوانی ثبت پتنت در جهان، در حوزه هوش مصنوعی است و چین و آمریکا در این زمینه با یکدیگر رقابت دارند و چین در سال گذشته ۲۰ هزار مورد ثبت پتنت داشته است. در حوزه تولید مقاله و یا محصولات هوش مصنوعی هم در حدود سه تریلیون دلار در دنیا هزینه می‌شود. ما هم اگر بخواهیم در قرآن توفیقاتی پیدا کنیم، باید سمت و سوی پیشران‌های فناوری اطلاعات را دنبال کنیم. روز گذشته در جلسه ستاد نقشه جامع علمی کشور در این‌باره صحبت کردیم و مقرر شد ستاد هوش مصنوعی راه بیندازیم.   سرورها، کشش تولیدات چندرسانه‌ای را ندارد عیسی علیزاده، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی، در این نشست با بیان اینکه هیچ نهادی در کشور نیست که دو رسانه قوی داشته باشد، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی دارای دو رسانه بزرگ در کشور است. در سال ۸۲ و از طریق ارتباط با وزارت ارشاد موفق شدیم، نخستین و تنها خبرگزاری تخصصی قرآن را تأسیس کنیم. برای انجام کار منسجم در حوزه دین در این مجموعه، با ائمه جمعه، سازمان اوقاف و امور خیریه و دیگر نهاد‌ها و دستگاه‌های فرهنگی، دینی و قرآنی ارتباط گرفتیم و ریل‌گذاری به خوبی صورت گرفت. با این حال امروز سرور‌های این رسانه کشش تولیدات چندرسانه‌ای را ندارد.
وی افزود: این خبرگزاری دارای بخش خبرنگاران افتخاری نیز هست و در دوره‌هایی، هم‌تراز اخبار عمومی، خبرنگاران افتخاری ایکنا تولید خبر می‌کردند.   زیرساخت‌های رسانه‌ای قرآن مجهز نیست و باید تأمین شود
سیدمحمدجواد شوشتری، رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور نیز در این جلسه با بیان اینکه در حوزه رسانه‌ای ایکنا از پتانسیل‌های خوبی برخوردار است، اظهار کرد: باید بتوانیم این رسانه را در دنیا به عنوان رسانه‌ای تخصصی در حوزه قرآن جا بندازیم. اما این مهم با تأمین زیرساخت‌های موردنیاز از سوی دولت جمهوری اسلامی محقق می‌شود. هم‌اینک بسیاری از سوابق خبری و تولیدی‌های ما از دست می‌رود، آن هم به این دلیل که زیرساخت‌های حافظه‌ای ما مجهز نیست و مشکل دارد.   وی به برگزاری جشنواره ۱۱۴ ثانیه‌ای اشاره و بیان کرد: کتابخانه‌ای از آثار واصله ایجاد کرده‌ایم تا فیلم‌های قرآنی که با رویکرد سبک زندگی تولید می‌شود، گردآوری کنیم. ۶۰۰ فیلم دو دقیقه‌ای حاصل این گردآوری بوده و تلاش می‌کنیم برای پدیدآورندگان این آثار کلاس‌های آموزش برگزار کنیم. اما متأسفانه به دلیل کمبود امکانات، برای اینکه بتوانیم کاری انجام دهیم، دستانمان خالی است.   کسی نپرسید چرا ۴۲ زبان ایکنا به ۱۶ زبان تنزل یافت   رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور با بیان اینکه طی ۱۶ سال گذشته ظرفیتی در رسانه قرآن فراهم و ۴۲ زبان راه‌اندازی شد، گفت: کسی از ما نپرسید چرا ۴۲ زبان ایکنا به ۱۹ زبان تنزل یافت؟ اگر این زبان‌ها به دو یا سه زبان هم برسد، به کسی برنمی‌خورد! انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا شورای عالی انقلاب فرهنگی سعیدرضا عاملی بازدید ایکنا علیزاده شوشتری دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۵۸۳۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقدیر از مفاخر قرآنی و مفسر کتاب وحی در اردبیل

به گزارش خبرنگار مهر، در این مراسم که صبح دوشنبه در سالن شهید سلیمانی جهاد دانشگاهی اردبیل برگزار شد، رییس جهاد دانشگاهی واحد اردبیل اظهار کرد: تقدیر از مفاخر قرآنی استان اردبیل با محوریت تجلیل از مقام شامخ حجت الاسلام و المسلمین شیخ جمال تعدیلی مفسر برجسته قرآن کریم و در قالب طرح ملی مفاخر قرآنی برگزار می شود.

وی خاطرنشان کرد: جهان بشریت رفته رفته به مسیری پیش می رود که تشنه قرآن می شود و با گذشت زمان بشریت بیشتر به آشنایی با قرآن و لزوم بهره مندی از آن پی می برد.

رییس جهاد دانشگاهی واحد اردبیل ادامه داد: هرچند که در جهان معاصر افرادی هستند که چهره های قرآنی را مخدوش می کنند و دفاع نادرست از دین انجام می دهند که مهمترین مانع برای روی آوردن به قرآن و دین اسلام است اما اهل تفسیر هستند که باطن قرآن را درک کرده و می توانند چهره واقعی دین و اسلام را به بشریت نشان دهند.

رسولی با بیان اینکه قرآن کتاب خداست و خدا خود این کتاب را حفظ و نگهداری می کند، افزود: قرآن کریم سطح دارد که همه بشریت از آن بهره مند هستند ولی لایه های عمقی قرآن و فهم قرآن را «الراسخون فی العلم» و کسانی که مطهر هستند و به طهارت و پاکی مشهور هستند می توانند درک کنند.

وی با اشاره به اینکه فعالیت سازمان فعالیت های قرآنی و خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا سبب ورود جهاددانشگاهی به حوزه قرآنی است، گفت: این برنامه فاخر به عنوان پنجره ورود به تکریم چهره های فرهنگی و اجتماعی در جهاددانشگاهی با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی استان اجرایی می شود و در آینده تلاش خواهد شد، آن را به شکل بهتری برگزار نمایی.

رسولی تصریح کرد: تقدیر از فعالان قرآنی در قالب طرح هماهنگ و سراسری تدارک دیده شده که هدف آن، تکریم و گرامیداشت شخصیت و مقام علمی فعالان حوزه قرآن می باشد، و در ادامه روند آن دستگاه های فرهنگی و دانشگاه ها نیز مشارکت پررنگی خواهند داشت.

رئیس جهاد دانشگاهی استان اردبیل گفت: اهل تفسیر هستند که باطن قرآن را درک می کنند و می توانند چهره واقعی دین و اسلام را به بشریت نشان دهند.

پیشرفت تمدن بشری در قدرشناسی از بزرگان است

در این مراسم مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نیز اظهار کرد: ما به تجلیل از بزرگان نیازمندیم و مفاخر نیازی به تجلیل ندارند چرا که ملتی که قدر و ارزش بزرگان خود را نداند، پیشرفت نمی کند.

امیر رجبی ادامه داد: در بحث چاپ کتاب و مکتوب شدن جلسات تفسیر استاد، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با تمام توان در خدمت این بزرگوار است و ما قول مساعد و حمایت لازم خود را اعلام می کنیم.

در زمان اضطراب و نگرانی 66 مرتبه «الله» بگویید

در این مراسم همچنین مفسر قرآن کریم نیز بیان کرد: ظاهر قرآن شگفت انگیز و باطن آن عمیق و ژرف است که انسان با کمی تعمق در آن به شگفتی ذات خلقت پی می برد.

حجت الاسلام شیخ جمال تعدیلی افزود: به همه مردم توصیه می کنم هر زمان در زندگی دچار اضطراب و نگرانی شدید 66 مرتبه فقط « الله» بگویید چرا که می فرماید: «الا بذکر الله تطمئن القلوب». همچنین امام صادق(ع) فرمود هر زمان گرفتار شدید آیات 190 تا 194 سوره آل عمران را بخوانید و بعد دعا کنید، مطمئن باشید که دعایتان مستجاب می شود.

وی گفت: اهل بیت(ع) مطهر هستند و حقیقت اهل قرآن در نزد اهل بیت است.

در این مراسم با اهدای لوح سپاس و هدایایی توسط جهاد دانشگاهی، اداره کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری، اوقاف و امور خیریه، فرهنگ و ارشاد اسلامی و تبلیغات اسلامی، معاونت فرهنگی دانشگاه محقق اردبیلی و سایر دستگاه های اجرایی از مقام استاد شیخ جمال تعدیلی تجلیل و تکریم شد.

کد خبر 6097880

دیگر خبرها

  • تقدیر از مفاخر قرآنی و مفسر کتاب وحی در اردبیل
  • تقدیر از ۱۵۰ فعال قرآنی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
  • برگزاری مسابقات قرآن بین کودکان و دانش آموزان در روستای الیف + تصاویر
  • مرحله نهایی جشنواره قرآنی حیات در مشهد برگزار خواهد شد
  • دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد
  • اسلامی‌سازی علوم انسانی امری ضروری است
  • نقش بازاریابی محتوا در ساخت یک حضور آنلاین پرقدرت
  • بررسی برنامه‌سازی قرآنی در صدا و سیما از منظر هنری و علوم انسانی
  • رقیبی تازه برای گوگل؛ موتور جستجو ChatGPT احتمالاً این هفته معرفی می‌شود
  • رویکرد فرهنگی دروازه قرآن باید تغییر یابد