Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون وزیر آموزش و پرورش با انتقاد از عدم ایجاد وحدت حقیقی و یگانگی بین حوزه و دانشگاه تأکید کرد که بدون تعارف این مسأله ضربه بزرگی به نظام آموزش و پرورش می‌ زند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام والمسلمین «علی ذوعلم» پیش از ظهر امروز(پنجشنبه 28 آذر) در مراسم اختتامیه نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی با ابراز نگرانی از عدم وحدت واقعی بین حوزه و دانشگاه و آسیب های این مسأله در عرصه پژوهش گفت: هنوز ما به وحدت واقعی مدنظر امام راحل نرسیده ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رییس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش افزود: اگر یک نفر با نگاه ماهواره ای به جامعه ما نگاه کند می‌ گوید بله در این جامعه دو گروه حوزه و دانشگاه هستند که بین خود دیوار محکمی کشیده اند و با هم آتش بس علمی برقرار کرده اند در حالی که مبانی آنها کاملا با هم متفاوت است.

 

وی تصریح کرد: برخی از اساتید علوم انسانی دانشگاه های امروز ما هرگز به علوم انسانی اسلامی هیچ اعتقادی ندارد و تولید علم بر مبنای دین را امری محال می‌ دانند؛ حوزه علمیه نیز آیا دانشگاه را به عنوان یک نهاد معتبر قبول دارد؟ این جا هم وضع خیلی بهتر نیست.

 

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به این که در این بین وحدت بین حوزه و دانشگاه ضربه می‌ خورد، گفت: وحدت باید در نگاه معرفت شناسی به علم و منابع علمی محقق می‌ شود .

 

وی ادامه داد: حوزه علمیه باید بپذیرد که عقل تجربی هم اعتبار دارد و دانشگاه هم باید بپذیرد که دانش وحیانی اعتبار دارد و به قرآن و سنت به عنوان منابع اثر گذار علمی توجه کند نه این که فقط از آنها برای تبرک جستن در جلسات استفاده کند.

 

حجت الاسلام والمسلمین ذوعلم گفت: ما دو منبع معتبر یعنی عقل و نقل داریم که همتای یکدیگر و هماهنگ با یکدیگر هستند؛ این دو در حوزه و دانشگاه مورد غفلت قرار گرفته است در حالی که حوزه و دانشگاه باید به این دو با هم به عنوان راه حل عملی توجه داشته باشند.

 

وی افزود: امروز بدون تعارف دو ریل علمی حوزه و دانشگاه در جامعه وجود دارد و تا این دو ریل یکی نشوند، ما نیز در آموزش و پرورش مشکل خواهیم داشت؛ در حالی که شاکله فکری و فرهنگی فرزندان ما در طول همین 12 سال شکل می‌ گیرد.

 

این استاد دانشگاه در ادامه سخنان خود با اشاره به مثالی در این زمینه گفت: شاید به همین دلیل است که گاهی کتاب دین و زندگی ما یک چیز می‌ گوید و کتاب تاریخ چیزی بر خلاف آن می‌ گوید، امروز کتاب های ما را مجموعه هایی ارزشیابی می‌ کنند که اساسا آموزش دین برای آنها در درجه اول قرار ندارد.

 

حجت الاسلام والمسلمین ذوعلم عنوان کرد: ما باید برای این مسأله راهکار پیدا کنیم و این واقعیت را درست بشناسیم و اگر حل آن هم سخت است برای آن تلاش کنیم.

پایان پیام/414

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد کانون های فرهنگی هنری مساجد مسجد وحدت حوزه و دانشگاه طرح ملی فهما بارندگی و سیلاب مسجد مسجد استان همدان کانون های مساجد پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی پژوهش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۶۴۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعالی آموزش و پرورش بالندگی ایران اسلامی را به همراه دارد

  به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، مراسم تجلیل از فرزندان و همسران شهدای معلم استان با حضور استاندار یزد برگزار شد.   استاندار یزد در این مراسم، ضمن تبریک هفته بزرگداشت مقام معلم اظهار کرد: این نشست به واسطه حضور معلمین و انتساب آنان به مقام والای شهدا از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.   مهران فاطمی در ادامه با اشاره به سه ثروت شاخص استان یزد گفت: یزد به لحاظ «منابع طبیعی» استان دوم معدنی کشور و استان اول از نظر تنوع مواد معدنی نظیر سوخت هسته‌ای، طلا، مس، کویر دسترس پذیر و... است.   وی «فرهنگ، اصالت و شاهکار‌های معماری و هنری» را ثروت دیگر استان یزد برشمرد و تصریح کرد: فرهنگ یزد در کشور زبانزد خاص و عام بوده و بافت به هم پیوسته و اصیل خشتی همراه با روح زندگی در آن در کشور بی‌نظیر است.   استاندار یزد از «منابع انسانی» به عنوان سومین و بزرگترین ثروت یزد نام برد و گفت: بر اساس آیات قرآن شرافت هر مکانی به انسان‌های مستقر در آن است؛ لذا فرهنگ، اصالت و تاریخ یزد به واسطه وجود زنان و مردان افتخارآفرین این جغرافیا شکل گرفته است.   وی با بیان اینکه یزد؛ تبلور و نماد غلبه اراده انسانی بر محدودیت‌ها است، عنوان کرد: تمامی افراد برجسته یزد بعد از نهاد خانواده در نهاد تعلیم و تربیت رشد کرده‌اند و این دو نهاد به مثابه دو بال برای ایجاد سازندگی، عمران، آبادانی، پیشرفت و بالندگی است.   فاطمی با تاکید بر اینکه متوسط قد توسعه و پیشرفت در هر جامعه به هیچ عنوان ز متوسط قد نظام تعلیم و تربیت آن بزرگتر نیست، یادآور شد: هر اندازه آموزش و پرورش متعالی‌تر باشد، نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بالنده‌تر خواهد بود.   وی در پایان با اشاره به مقام والای معلم و همچنین جایگاه ارزشمند نظام تعلیم و تربیت، خاطرنشان کرد: بر این اساس بر تعظیم کل جامعه در برابر زحمات معلمان و فرهنگیان در هفته گرامی‌داشت مقام معلم تاکید شده است.

دیگر خبرها

  • گرامیداشت روز معلم با حضور استاندار لرستان در مدرسه روستایی
  • چالش‌های حوزه تعلیم و تربیت چبست؟/ در نسل چهارم دانشگاه‌ها دنبال تمدن‌سازی هستیم
  • صحرایی: معلم افسر ارشد تحول در نظام تعلیم و تربیت است
  • درخشش ۵۰۰ دانش‌آموز خراسان شمالی در المپیادهای ملی
  • زنگ سپاس معلم در مدارس خراسان شمالی طنین انداز شد
  • جذب اعضای تیم والیبال دانش‌آموزان به عنوان معلم
  • روی «کیفیت بخشی به نظام آموزشی» و «تقویت مدارس دولتی» تمرکز داریم
  • تعالی آموزش و پرورش بالندگی ایران اسلامی را به همراه دارد
  • معلمان معمار آینده نظام هستند
  • دیدار کارکنان آموزش و پرورش استان مرکزی با نماینده ولیّ‌فقیه