Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به استخراج نفت در میدان نفتی مشترک بین ایران و عراق در تالاب هورالعظیم گفت: ما نمی‌توانیم حوزه مشترک را به دلایل کوچک‌تر رها کنیم و اگر این کار را کنیم موضوع، چیزی شبیه پارس جنوبی در خلیج فارس می‌شود که قطری‌ها ۱۵ سال نفت اکتشاف می‌کردند اما ما کاری نکرده بودیم.

به گزارش ایسنا؛ عیسی کلانتری امروز ۲۸ آذرماه در حاشیه بازدید از تالاب هورالعظیم در خصوص عملیات استخراج نفت در این تالاب در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تقریبا نفت به همه تعهدات اکتشافاتی عمل کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اوایل که استانداردها را رعایت نکردند، خودشان آسیب دیدند زیرا این منطقه حوزه مشترک نفتی است.

وی افزود: حدود ۱۵ درصد نفت کشور از این منطقه به دست می‌آید. این حوزه مشترک است و کشور همسایه نیز در حال اکتشاف است.

به گزارش ایسنا، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ارتفاع تاسیسات مستقر وزارت نفت در تالاب هورالعظیم، بیان کرد: ارتفاع تاسیسات مهم نیست و میزان آلودگی است که اهمیت دارد. تا جایی که مقدور بوده، نفت استانداردها را رعایت کرده است. در برخی جاها نیز رقابت بین برداشت دو طرف بوده است.

کلانتری گفت: حوزه‌های مشترک نفتی، فرادستگاهی و تشکیلاتی هستند و شورای امنیت ملی در این زمینه تصمیم‌گیری می‌کند و همه باید خود را با این تصمیمات هماهنگ کنند.

وی تصریح کرد: ما نمی‌توانیم حوزه مشترک را به دلایل کوچک‌تر رها کنیم و اگر این کار را کنیم موضوع، چیزی شبیه پارس جنوبی در خلیج فارس می‌شود که قطری‌ها ۱۵ سال نفت اکتشاف می‌کردند اما ما کاری نکرده بودیم.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: اکنون ما با وزارت نفت مشکلی به صورت جدی نداریم.

وی در خصوص طرح‌های انتقال آب نیز عنوان کرد: دولت تصمیم گرفته طرح‌های انتقال آب بدون ارزیابی زیست محیطی اجرا نشوند که در این راستا تصمیمات زیادی در حوزه محیط زیست گرفته شده است.

کلانتری عنوان کرد: بخش مهمی که ملت را تهدید می‌کند حوزه محیط زیست انسانی است. در گذشته کارهای اجرای بدون مطالعه انجام می‌شد و مردم با خطراتی مواجه می‌شدند به همین دلیل از سال ۹۷ تصمیم گرفتیم در سرزمین به هیچ نوع پروژه آب‌بری که آب را بخار می‌کند مانند صنایع فولاد و پتروشیمی مجوز ندهیم. دولت نیز تایید کرده این صنایع باید در کناره‌های مرزهای آبی کشور اجرا شوند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: همچنین صنایعی که آب زیادی مصرف می‌کنند اما آب را بخار نمی‌کنند نیز باید به موازات انجام پروژه تصفیه‌خانه‌های آبی خود را دایر کنند.


وی با اشاره به طرح مقابله با گرد و غبار نیز تصریح کرد: در سال‌های اخیر گرد و غبار جنوب کشور را فرا گرفته بود که در دو سال اخیر سالیانه بیش از ۱۰۰ میلیون دلار جهت مهار ریزگردها و گرد و غبار داخلی تخصیص یافته است.

کلانتری با بیان اینکه حق‌آبه تالاب‌ها جنبه قانونی گرفته است، عنوان کرد: نگرانی ما در زمینه تالاب‌ها بیشتر درمورد تالاب‌های درون سرزمینی مانند جازموریان، پریشان، گاوخونی، بختگان است زیرا این تالاب‌ها خشک شده‌اند و اثری از آنها نیست. البته ارومیه در حال احیا است اما حق‌آبه دیگر تالاب‌ها نیز باید تامین شود.

وی بیان کرد: ابتدا فکر کردیم که اگر آب وارد تالاب کنیم آب اضافی است اما زمانی که خسارت‌های عدم تامین حق‌آبه تالاب را مشاهده کردیم متوجه شدیم چه اشتباهی کرده‌ایم و مردم با آسیب آن مواجه شدند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه مساله پسماند یکی از مسائل جدی دولت دوازدهم است، عنوان کرد: امسال در بودجه سنواتی ۱۵۰ میلیون دلار از صندوق توسعه پیش‌بینی کرده است تا در زمینه پسماند هزینه شود.

وی عنوان کرد: در یکی از تبصره‌ها آمده که یک هزار میلیارد تومان از کارخانجاتی که پسماند تولید می‌کنند باید گرفته شود تا از طریق صندوق محیط زیست جهت کمک به شهرداری‌ها و کسانی که در زمینه پسماند سرمایه‌گذاری می‌کنند، مورد استفاده قرار بگیرد.

کلانتری گفت: همچنین سازمان برنامه و بودجه تصویب کرده است تا خرید برق از افرادی که از پسماند برق تولید می‌کنند از ۶۰۰ تومان برای هر کیلووات به ۱۴۰۰ تومان افزایش یابد تا سرمایه‌گذاری در تولید برق از پسماند برای بخش خصوصی توسعه یابد و به صرفه باشد.

وی تصریح کرد: در بودجه سال آینده حدود ۳ هزار میلیارد تومان به طور مستقیم برای بهبود محیط زیست سرمایه‌گذاری می‌شود البته اگر این بودجه توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی تصویب شود.

کلانتری با تاکید بر لزوم حفاظت از محیط زیست و گونه‌های در معرض تهدید، گفت: پیش‌بینی شده با کمک دانشگاه‌های کشور و موسسات تحقیقاتی خارجی گونه‌های در معرض خطر احیا شود.

لینک کوتاه: asriran.com/002xGC

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: تالاب هورالعظیم نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۶۹۱۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) ساکنان تالاب‌های افسانه‌ای عراق از خشکسالی می‌ترسند

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

فرارو- اینجا تالاب‌های تاریخی عراق است. گمان می‌رود این تالاب‌ها الهام‌بخش باغ عدن کتاب مقدس باشند و در سال ۲۰۱۶ به عنوان میراث جهانی یونسکو معرفی شدند.

به گزارش فرارو، اعراب ساکن در این تالاب‌ها، این منطقه را برای هزاران سال خانه نامیده‌اند و آب برای شیوه زندگی آن‌ها ضروری است. آن‌ها برای ماهیگیری و پرورش گاومیش آبی به آن متکی هستند.

تالاب‌های عراق از برخورد دو رودخانه دجله و فرات تشکیل شده و به این منطقه به شکلی افسانه وار «بهشت عدن» گفته می‌شود. زمستان گذشته بارش‌های فراوان به منجر به افزایش قابل توجه سطح آب تالاب‌ها در سال جاری شد.

اما همچنان مهدی حسین ساکن محلی تالاب می‌ترسد وضعیت که در تابستان آینده تغییر کند.

وی می‌گوید: هر روز صبح به محض بیدار شدن، نگاهی به آب می‌اندازیم، پایین است یا بالا؟ اولین بار که از خواب بیدار می‌شویم، نگاه می‌کنیم تا آب را ببینیم. اگر دیدیم که آب زیاد شده است. احساس راحتی می‌کنیم و اگر ببینیم کاهش یافته است، از این بابت ناراحت می‌شویم.

حسین می‌گوید که در سال‌های گذشته زمانی که سطح آب پایین بود، تعداد قابل توجهی از گاومیش‌های آبی خود را از دست داد.

جاسم الاسدی، کارشناس محلی تالاب‌ها با هشدار نسبت به نوسانات سطح تالاب‌ها گفت: درصد آب در تالاب‌ها بین ۴۰ تا ۴۵ درصد تخمین زده می‌شود. آیا ما می‌توانیم این درصد را حفظ کنیم؟ آیا می‌توانیم این سطح را حفظ کنیم؟ من شک دارم و نگران هستم که تابستان آینده تابستان خطرناکی باشد مگر اینکه برنامه ریزی دقیقی برای مدیریت سیستم هیدرولوژیکی تالاب‌ها وجود داشته باشد.

جاسم با بین اینکه تالاب‌ها در دوران حکومت صدام حسین تقریباً به طور کامل خشک شده بودند، اعراب ساکن تالاب را در طول جنگ با ایران در دهه ۸۰ به خیانت متهم کرد که اقدام به خشک کردن تالاب‌ها کرده بودند.

وی افزود: پس از سرنگونی صدام در سال ۲۰۰۳، تالاب‌ها دوباره پر شد.

بشیر، یکی از ساکنان تالاب گاو‌های خود را سال گذشته از دست داد. او می‌گوید که اگر سطح آب دوباره کاهش یابد اینجا نمی‌ماند.

وی اظهار کرد: تابستان امسال هنوز نمی‌دانم بمانم یا نمانم، فقط خدا می‌داند، درصد آب را بررسی می‌کنم، اگر دیدم درصد آب کم می‌شود، اینجا نمی‌مانم.

دیگر خبرها

  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان
  • انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!
  • ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری و مرطوب شده است
  • آخرین وضعیت تالاب بندعلیخان
  • رهاسازی ۵ پرنده در طبیعت تالاب بیشه دالان بروجرد
  • جمع آوری ۹۰ تن پسماند و نخاله ساختمانی در پویش «مسیرسبز- ایران پاک»
  • از تردد غیرضرور در نزدیکی کلونی‌های پرندگان تالاب انزلی خودداری کنید
  • جمع آوری ۹۰ تن پسماند و نخاله ساختمانی در پویش مسیر سبز ایران پاک
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: 50 درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • (ویدئو) ساکنان تالاب‌های افسانه‌ای عراق از خشکسالی می‌ترسند