Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه حوزه‌های علمیه ــ معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: کتاب تعلیمات دینی ما آموزه‌ای را به دانش‌آموز ارائه می‌کند که این آموزه با آموزه کتب‌های تاریخ و زیست در تضاد است و تا وحدت حوزه و دانشگاه ایجاد نشود این مشکل حل نخواهد شد. به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین علی ذوعلم، رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش امروز 28 آذرماه در آیین اختتامیه پنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم که در مرکز همایش‌های غدیر قم برگزار شد، با بیان اینکه در فرهنگ گذشته علمی کشور، واژه تحقیق را به جای پژوهش به کار می‌بردند که مبنایی‌تر و معنای وسیع‌تر و دقیق‌تری دارد گفت: رسیدن به معنای حقیقی واژه تحقیق می‌تواند فرهنگ پژوهشی‌ کشور را تغییر دهد زیرا تحقیق دستیابی به حق است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ذوعلم با بیان اینکه یکی از تفاوت‌های اصلی در  مبانی معرفت‌شناسی غربی با دینی در همین موضوع است بیان کرد: دنیای غرب، حقی مستقل از معرفت و شناخت انسان قائل نیست در حالی که در معرفت‌شناسی دینی علاوه بر تجربه و حس، منابع تحقیق دیگری مانند وحی، هم وجود دارد. رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه تفکیک مباحث مهم جامعه با تحقیقات از نقاط ضعف جامعه علمی ما است تصریح کرد: دانش‌آموزان کشور نزدیک به ۱۳ سال در آموزش و پرورش تحصیل می‌کنند ولی باز هم دغدغه چگونگی نگاه آنان به ارزش‌ها را داریم. وی با اشاره به بحث وحدت حوزه و دانشگاه افزود: متاسفانه این بحث که از سوی امام مطرح شد امروز به همکاری این دو مجموعه تقلیل پیدا کرده است و در نگاه برخی از افراد نیز این هدف، تحقق نشدنی است در صورتی که مراد امام از وحدت، یکی شدن حوزه و دانشگاه بود. ذوعلم با بیان اینکه دانشگاه و حوزه نتوانسته به جایگاه اصلی خود برسند اضافه کرد: وحدت حوزه و دانشگاه به‌عنوان یک موضوع محوری در سیاست، اداره، تعلیم و تربیت و تمدن نوین اسلامی است و تحقق گام دوم انقلاب و تمدن نوین اسلامی هم به کارآمدی و وحدت حوزه و دانشگاه وابسته است. معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به تسلط تفکر غربی بر علوم انسانی در دانشگاه‌ها تصریح کرد: امروزه یک شکاف اساسی میان حوزه و دانشگاه وجود دارد و با وجود تعاملات علمی شکل گرفته هنوز نشدنی بودن آن در ذهن بیشتر دانشگاهیان وجود دارد. ذوعلم اظهار کرد: گویی مبانی حوزه و دانشگاه با یکدیگر سرستیز دارند؛ گاهی شاهدیم که استاد دانشگاهی اعتقاد دارد که باید مقابل غربی‌ها زانو بزنیم و خوب یاد بگیریم تا بتوانیم خوب عمل کنیم  و چنین فردی نمی‌تواند به تحول در علوم انسانی و بومی‌سازی آن معتقد باشد. وی به نقطه ضعف دیگری در این زمینه اشاره و بیان کرد: از طرف دیگر حوزه علمیه ما هم دانشگاه را به‌عنوان یک نهاد معتبر قبول ندارد در حالی که حوزه هم باید بپذیرد که عقل و به ویژه عقل تجربی در کشف حقیقت جایگاه دارد. وی تصریح کرد: دانشگاه باید بپذیرد که به دانش وحیانی  نیاز داریم و حوزه هم باید به حجت تجربه و علم پی ببرد و دانشگاهی ما به صرف قرائت قرآن اکتفا نکند بلکه باید از آن به‌عنوان یک منبع علمی استفاده کند. معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه اختلاف نظر علمی باید در یک چارچوب معرفتی رفع شود افزود: یکی از مشکلات در آموزش و پرورش این است که دو ریل علمی متفاوت، محتوای کتب درسی دانش‌آموزان را تأمین می‌کنند و تا این تامین محتوا از دو ریل مختلف باشد شاهد تناقض اساسی و ریشه‌ای در آموزش و پرورش خواهیم بود کتاب تعلیمات دینی ما آموزه‌ای را به دانش‌آموز ارائه می‌کند که این آموزه با آموزه کتب‌های تاریخ و زیست در تضاد است. ذوعلم با بیان اینکه شاهد یک تعارض درونی ناآشکار اما تأثیرگذار در نظام درسی و آموزش و پرورش هستیم اظهار کرد: زمانی که وحدت حوزه و دانشگاه رقم زده شود، این مشکل رفع خواهد شد. وی با بیان اینکه کتب درسی را مجموعه‌هایی ارزشیابی می‌کنند که به علم و آموزش دینی توجهی ندارد  افزود: باید نهادهای حوزوی و دانشگاهی در کنار هم بنشینند و به رفع این نقائص بپردازند. انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: قرآن ایکنا قم ذوعلم تناقض دانش آموزان وحدت حوزه و دانشگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۶۹۸۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بعضی معلمان استان نذر خدمت انجام می‌دهند

مدیرکل آموزش و پرورش استان ایلام با بیان اینکه معلمانی در استان داریم که دو سال است نذر خدمت انجام می‌دهند گفت: معلمانی در استان داریم که دو سال است نذر خدمت انجام می‌دهند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام و به نقل از روابط عمومی آموزش و پرورش استان ایلام؛ علی درویشی امروز _سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت‌_ در آیین زنگ سپاس معلم در مدرسه ابتدایی شهیده ربابه‌کمالی شهر ایلام ضمن تبریک فرارسیدن هفته مقام معلم و تسلیت فرارسیدن شهادت استاد شهید مرتضی مطهری (ره) اظهار کرد: در کشورهای جهان معلم منزلت ویژه دارد چرا که همگان فهمیدند برای ایجاد تحول و آرامش در جامعه ابتدا باید معلم متحول و آرامش داشته باشد.

وی افزود: بعضی کشورها بیشتر در حوزه تعلیم و تربیت کار کردند یکی از افتخارات آن‌ها این است که در محله‌ای زندگی کنند که معلمان در آن محل ساکن باشند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان ایلام اضافه: معلم مهد علم و فرهنگ و دانش است، وقتی معلم پاینده باشد کودکان می‌توانند در سطح دنیا درخشش داشته باشند.

درویشی تاکید کرد: معلمان ما سرآمد و تلاشگر هستند و قطعاً حرفی برای گفتن دارند، وقتی این همه معلم خوب در سطح استان داریم بچه‌های ما باید در دنیا حرفی برای گفتن داشته باشند.

وی ادامه داد: قدر معلم حتی از پدر هم بالاتر است، زیرا پدران تربیت جسمانی و معلمان تربیت معنوی و روحانی کودکان را برعهده دارند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان ایلام تصریح کرد: هرفعل و انفعال اجتماعی که برای بچه‌ها اتفاق بیفتد از دریچه نگاه معلم صورت می‌پذیرد، زیرا گفتار و رفتار معلمان روی دانش‌آموزان اثر می‌گذارد و این مسئله در فکر دانش‌آموزان به صورت مستقیم و غیرمستقیم نهادینه شده است.

درویشی ادامه داد: دانش‌آموزان مانند خمیری هستند که می‌توان آن‌ها را به اشکال متفاوتی تبدیل کرد پس چه بهتر دانش‌آموزانی تربیت کنیم که اهل تقوی، قرآن، علم و فرهنگ و دانش، اهل ادب و سایر ارزش‌های مادی و معنوی باشند، قطعاً اگر بخواهید هرگونه تحول اجتماعی، فرهنگی، سیاسی در جامعه حاکم شود از طریق معلم میسر می‌شود.

وی با اشاره به فداکاری‌ها و جلوه‌های ویژه و خاص معلمان استان ایلام، گفت: در استان ایلام معلمانی با وجود بیماری سرطان و یا با پای شکسته در سر کلاس درس حاضر شدند تا کلاس و مدرسه تعطیل نشود، معلمانی در استان داریم که دو سال است نذر خدمت انجام می‌دهند و روزانه بیش از ۱۰۰ کیلومتر را در رفت و برگشت به محل کار طی می‌کنند و ذره‌ای چشم داشت مادی ندارند که نشان دهنده شجاعت و ایثار و از خودگذشتگی آن‌ها است.

کد خبر 749332

دیگر خبرها

  • بازگشت ۴۶۱ دانش‌آموز به تحصیل در قزوین
  • البرز به ۱۱ هزار کلاس درس جدید نیاز دارد
  • جذب استعداد درخشان در دانشگاه فرهنگیان
  • جذب اعضای تیم والیبال دانش‌آموزان به عنوان معلم
  • بعضی معلمان استان نذر خدمت انجام می‌دهند
  • نواخته شدن زنگ سپاس از معلم در کردستان
  • اردوگاه دانش آموزی با منظر گردشگری مقاومت در بوشهر احداث شود
  • ۱۵۰۰ نفر جذب آموزش و پرورش استان کرمانشاه شدند
  • ۱۰ هزار و ۲۰۸ معلم جدید در خراسان رضوی جذب می‌شوند
  • ۲ هزار مشاور در آموزش و پرورش جذب می شوند