Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-28@06:44:01 GMT

تصاویر/ عشایر «کرمانج»

تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۷۰۹۸۰

تصاویر/ عشایر «کرمانج»

به گزارش مهر، مراتع شرقی استان گلستان هر ساله در میانه‌های فصل پاییز میزبان عشایر کرمانج است که از خراسان شمالی و رضوی به این مناطق کوچ می‌کنند. اکثر عشایر دشت‌های مراوه تپه و بخش‌هایی از شهرستان گنبدکاووس را انتخاب می‌کنند زیرا به عقیده آنها بهترین علف‌های شمال را می‌توان در این مناطق یافت.
درآمد و شغل آنها دامداری است و زندگی خود را از این راه می‌گذرانند به همین دلیل است که هفته‌ها مسیر طولانی طی می‌کنند تا به گلستان برسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته یکی از عشایر آنها نیمه‌های آبان آماده کوچ می‌شوند و متناسب با محلی که برای اقامت انتخاب کرده‌اند بین ۱۵ تا ۴۰ روز در راه هستند. آنها گرچه مانند قدیم در چادر زندگی نمی‌کنند و برای خود خانه‌های محلی و سنتی ساخته‌اند اما همچنان با دامداری روزگار سپری می‌کنند.
کودکان آنها در مدرسه‌های عشایر درس می‌خوانند و هر ۶ ماه هم محل زندگیشان عوض می‌شود. آنها نیمه‌های فروردین خود را آماده بازگشت می‌کنند و به مناطق اصلی خود در خراسان باز می‌گردند.

 

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۷۰۹۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای آیین دو هزار ساله بیل‌گردانی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ آیین پهلوانی دو هزار ساله بیل‌گردانی با حضور اقشار مختلف مردم شهرستان محلات و مسولان برای استقبال از کشت‌های بهاره در شهر نیم ور این شهرستان برگزار شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری استان مرکزی گفت: بیل گردانی ریشه در فرهنگ مردم نیم ور دارد و مردم این منطقه معتقدند، به برکت و زیادی آب در فصل بهار کمک می‌کند.

مرادی افزود: در این آیین ۱۲۰ نفر از کشاورزان از نیمه اسفند تا نیمه فروردین، مسیر ۱۸ کیلومتری از نهر‌ها و کانال‌های آب شهر را که مملو از گل و لای و گیاهان شده با همکاری هم پاکسازی می‌کنند. پس از لایروبی جوی‌های آب، در آیینی بیل گردانان به نوبت، هفت بیل را در دو دسته چهار و سه تایی به یکدیگر بسته و با مهارت و قدرت در دو جهت مخالف به صورت ضربدری بالای سر می‌چرخانند و قدرت نمایی می‌کنند.

به گفته مرادی ریشه آیین بیل‌گردانی به دلیل اهمیت آبیاری در این شهر و جنگ دیرینه انسان و طبیعت بر سر آب اجرا می‌شود.

این مراسم با اجرای موسیقی محلی و برگزاری غرفه‌های سوغات محلی و صنایع دستی در نیم ور از توابع شهرستان محلات اجرا شد.

آیین بیل گردانی در سال ۱۳۸۹ ثبت معنوی شده است ومقدمات ثبت جهانی آن در حال انجام است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • اجرای آیین دو هزار ساله بیل‌گردانی
  • اصالت لباس محلی عشایر ایل شاهسون
  • ارائه آموزش‌های مهارتی به روستاییان و عشایر خوزستان
  • زندگی ۸۲۰۰ خانوار عشایری در استان خراسان رضوی
  • بازدید مدیر امور عشایر تفتان از مناطق عشایری
  • رقابت عشایر در رشته های بومی و محلی جشنواره بین المللی کوچ عشایر
  • کتابخانه‌های سیار نیاز کتابخوانی عشایر را برطرف می‌کند
  • ۸۲۰۰ خانوار عشایری در استان خراسان رضوی زندگی می‌کنند
  • جشنواره بازی‌های بومی محلی در میناب
  • جشنواره بازی های بومی محلی در میناب