Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-01@01:49:11 GMT

وحدت حوزه و دانشگاه؛ چشم انتظار اقدامی عملی

تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۷۲۱۹۷

وحدت حوزه و دانشگاه؛ چشم انتظار اقدامی عملی

گروه معارف ــ استاد حوزه و دانشگاه گفت: در حال حاضر وحدت حوزه و دانشگاه با وجود تلاش‌هایی که صورت گرفته، متاسفانه هنوز بسیار ضعیف و ناکارآمد است و نه تنها در حوزه نظری و عملی بلکه در موارد متعددی در زمینه شکلی هم بسیار ضعف داریم.

محمدتقی گل محمدی شورکی، استاد حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با ایکنا یزد با اشاره به جایگاه حوزه و دانشگاه اظهار کرد: حوزه به عنوان نماد علمی دین محور، مبتنی بر اندیشه‌های الهی، اسلامی و اخلاقی، خصوصا در حوزه علوم انسانی و دانشگاه به عنوان مرکز علمی مدرن همراه با متدهای جدید و به روز و در کشور ما با محوریت علوم تجربی، فنی و علوم پایه دو نهادی هستند که اگر دست به دست هم داده، می‌توانند دنیا و آخرت انسان‌ها را به مسیر آبادانی و موفقیت هدایت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مفهوم و حدت حوزه دانشگاه
وی با اشاره به مفهوم وحدت حوزه و دانشگاه گفت: می‌توان اتحاد را به سه بخش شکلی، نظری و عملی تقسیم کرد که اتحاد شکلی یعنی در کنار هم قرار گرفتن، دست به دست هم دادن و پهلو به پهلو نشستن است و اتحاد نظری یعنی تبادل اندیشه‌ها، رفع اختلاف و موانع در حوزه نظریه پردازی آن طور که نظرات به گونه‌ای به هم نزدیک شوند که منجر به نظراتی علمی، جامع و کاربردی شود و در حوزه عمل یعنی دست به دست هم دادن این دو نهاد و هم صدا شدن جهت تبیین، آموزش و تبلیغ نظرات به دست آمده تا بتوانند جامعه را در مسیر پیشرفتی که مبتی بر رفاه آسایش است هدایت کنند.

حجت‌الاسلام گل‌محمدی افزود: نتیجه این وحدت باید به گونه ای باشد که همه؛ خدا و دستورات دینی را در مباحث زیست، فیزیک، ریاضیات، آزمایشگاه‌ها، اقتصاد، سیاست و زندگی‌شان، لمس کنند.

ضرورت وحدت حوزه و دانشگاه

عضو هیئت علمی دانشگاه یزد بیان کرد: ما اگر جامعه را به یک هواپیما و یا پرنده‌ای تشبیه کنیم، حوزه و دانشگاه دو بال آن هستند که تا یکی نباشد دیگری به هیچ عنوان نمی‌تواند پرواز کند و به مقصد برسد، حتی اگر این دو بال هماهنگ و در یک مسیر هم به حرکت در نیایند پرواز و اوج گرفتن آن غیر ممکن است و اگر هم یکی با تلاش و قدرت فراوان به حرکت در آید نهایت اوج گیری و پرواز آن آسمان دنیاست و نمی‌تواند فراتر از آن قدم بگذارد مثل غرب و دنیای پیشرفته آن، که امروز با بال علم در آسمان دنیا جولان می‌دهد و اخلاق و معنویت و آخرت انسان‌ها را زیر چکمه‌های ظلم خود له کرده است.

وضعیت کنونی وحدت حوزه و دانشگاه

وی در زمینه وضعیت کنونی وحدت حوزه و دانشگاه بیان کرد: با وجود تلاش‌هایی که کرده‌اند متاسفانه هنوز بسیار ضعیف و ناکار آمد است و نه تنها در حوزه نظری و عملی بلکه در موارد متعددی در حوزه شکلی هم که فقط کنار هم نشستن، همدیگر را پذیرفتن و تحمل کردن است بسیار ضعف داریم و در حوزه فکری متاسفانه دانشگاه‌های ما خصوصا در رشته‌های مختلف علوم انسانی از نظرات و مبانی غربی بهره می‌گیرند و حوزه‌های ما بسیار سنتی عمل می‌کنند.

راه‌هایی برای تقویت وحدت حوزه و دانشگاه

حجت‌الاسلام گل محمدی با اشاره به اینکه دشمن درصدد اختلاف بین این دونهاد است برای تقویت این وحدت چه راه‌هایی را پیشنهاد می‌دهید گفت: یکی از راهکارهای آن برگزاری نشست‌های هم افزایی علمی و فرهنگی است، همچنین استفاده از نیروهای متخصص دانشگاهی در حوزه‌ها و بالعکس، برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی جهت نزدیک کردن نظرات نه محکوم کردن هم دیگر، تبیین و تاکید بر نظرات علوم انسانی اسلامی و ملی نه وارداتی.

شهید مفتح؛ پیشگام وحدت حوزه و دانشگاه

این استاد حوزه علمیه با اشاره به شخصیت شهید مفتح در تحقق حوزه و دانشگاه گفت: شهید مفتح (ره) به عنوان پیشگام این حرکت عظیم با کمک کسانی مثل شهید مطهری توانستند گام بزرگی در این زمینه بردارند و با حضور خود در دانشگاه و با ارائه مطالبی قوی و مستدل روحی جدید در جامعه دانشگاهی بدمند ولی بعد از آن متاسفانه در همان گام اول و دوم ماند و در رکود قرار گرفت.

وی در پاسخ به اینکه در دو دهه اخیر کدام یک از شخصیت‌ها را می‌شناسید که ادامه دهنده این مسیر هستند بیان کرد: گرچه در سطوح پایین و کوچک هم در حوزه و هم در دانشگاه افرادی قرار دارند که این حرکت را ادامه می‌دهند ولی متاسفانه به خاطر محدود بودن کارشان و عدم اطلاع رسانی مناسب نمود خاصی پیدا نکرده و این در حالی است که این کار نیاز به یک حرکت ملی و جمعی دارد.

شخصیت‌هایی که در این زمینه گام‌های بزرگی برداشته‌اند

وی ادامه داد: اگر بخواهم به اسامی افرادی در این زمینه اشاره کنم می‌توان رهبر معظم انقلاب را نام برد که این سکان را به خوبی هدایت می‌کنند، ایشان هم با سفارشات و نصایح زیبا و بلند خود و هم در مرحله عمل با برگزاری جلسات متعدد به خوبی به آن می‌پردازند.

این استاد دانشگاه گفت: از شخصیت‌های دیگری که در این زمینه کارهای بزرگ و جهادی انجام داده‌اند، آیت‌الله مصباح یزدی هستند که سال‌هاست در این میدان وارد شده‌اند .

وی اظهار امیدواری کرد: در پایان امیدوارم روزی برسد که این دو نهاد حوزه و دانشگاه جامعه اسلامی و ایران عزیز را در اوج آسمان علم و معنویت به پرواز در آیند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری ایکنا ایکنا یزد وحدت حوزه و دانشگاه حوزه علمیه یزد دانشگاه یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۷۲۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرهنگ خیر و احسان ایرانی در حوزه برون‌مرزی ترویج می‌شود

دبیر کل مجمع جهانی تقریب گفت: در جهان اسلام و از جمله در کشور ما ظرفیت‌های مساعد بسیاری برای فعالیت‌های خیرخواهانه وجود دارد که می‌توان از طریق آنها به مسلمانان نیازمند یاری رساند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، با هدف توسعه فرهنگ خیر و احسان و استفاده از ظرفیت‌های برون‌مرزی در حوزه نیکوکاری، تفاهم‌نامه همکاری میان مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و کمیته امداد امضا شد.

در این مراسم که با حضور سید مرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) و حجت‌الاسلام والمسلمین حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار شد، دو طرف بر همکاری مشترک در حوزه ترویج فرهنگ نیکوکاری در حوزه برون‌مرزی تأکید کردند.

دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی طی سخنانی بر ضرورت ابتکار عمل در انجام اعمال خیر تأکید کرد و گفت: خلاقیت در ترویج آموزه‌های نیکوکاری می‌تواند زمینه رشد و پیشرفت را فراهم کند. در این زمینه نیازمند ایجاد زمینه برای جلب اعتماد عمومی هستیم.

ضرورت ایجاد پل ارتباطی میان خیران جهان با مردم غزه

شهریاری با اشاره به دغدغه عمومی میان مردم در انجام کارهای خیر تصریح کرد: به منظور جلب اعتماد عمومی برنامه‌هایی در نظر گرفته شد، از جمله سامانه‌ای به نام آی محسن به همت مجمع جهانی تقریب مذاهب طراحی شده است تا مسیری برای یاری رساندن به تمام مسلمانان در جهان اسلام باشد.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب با بیان اینکه افراد می‌توانند با کمک این سامانه برای کمک به هم‌کیشان خود اقدام کنند، خاطرنشان کرد: از طریق برگزاری پویش‌های در سامانه، سقف و میزان نیازها برآورد می‌شود و از این مسیر زمینه‌ای مساعد برای کمک‌رسانی فراهم می‌شود.

او ادامه داد: در جهان اسلام و از جمله در کشور ما ظرفیت‌های مساعد بسیاری وجود دارد که می‌توان از طریق آنها به مسلمانان نیازمند یاری رساند.

 

راه‌اندازی کانون نهج‌ البلاغه در دانشگاه‌ها تصویب شد

 

شهریاری به دغدغه جهانی در راستای کمک به مردم غزه اشاره کرد و گفت: بسیاری از مردم در کشورهای دیگر می‌دانند که مسئولان حکومتی آنها ممکن است طرفدار آمریکا باشند و به همین دلیل کمک آنها به دست مردم غزه نرسد، با این وجود می‌خواهند به مردم غزه کمک کنند. به همین منظور لازم است تدابیری ایجاد پل ارتباطی میان این افراد و مردم غزه اندیشیده شود.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب به ضرورت‌ها و بایسته‌های فرهنگ‌سازی در این رابطه اشاره کرد و توضیح داد: محروم، محروم است و تفاوتی ندارند که فرد ایرانی و یا از هر کشور دیگری باشد.

لزوم توجه به ظرفیت‌های امت اسلام در زمینه نیکوکاری

سخنران دیگر این مراسم سید مرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره)، بود به سوابق و پیشنیه همکاری کمیته امداد با مجمع جهانی تقریب اشاره کرد و آن را زمینه‌ای برای همکاری در ترویج فرهنگ خیر و احسان در حوزه برون‌مرزی دانست.

بختیاری با اشاره به اینکه کمیته امداد به عنوان یادگار امام خمینی و یکی از بزرگترین‌ نهادهای خیریه در سطح جهان، توجه ویژه‌ای به استفاده از ظرفیت‌های برون‌مرزی دارد، اظهار داشت: کمیته امداد در حوزه برون‌مرزی نیز دارای تجربیات خوب و موفقی است که نیاز به گسترش دارد.

رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) با تأکید بر لزوم توجه به ظرفیت‌های امت اسلام در زمینه نیکوکاری، گفت: تبادل تجربیات به ویژه در توانمندسازی و حرفه‌آموزی میان کشورهای منطقه در چارچوب تفاهم‌نامه دولت‌ها یکی از دستاوردهای مهم کمیته امداد است و زمینه اشتغال‌زایی بسیاری شده است.

 

حفظ موضوعی ‌زمینه‌ای برای رواج "حفظ تخصصی قرآن" در کشور است

 

او ادامه داد: ظرفیت‌ها و امکانات دو مجموعه کمیته امداد و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی باید در عرصه فعالیت‌های انسان‌دوستانه و خیرانه تجمیع شود و از فرصت‌های مشترک در قالب همایش، سمینار علمی و پژوهشی و نمایشگاه‌های فرهنگی بهره ببریم.

رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) تصریح کرد: موضوع نقش نخبگان و نیز خیران حقیقی و حقوقی برای راه‌اندازی مراکز رشد نوآوری و فناوری در تفاهم‌نامه با مجمع جهانی تقریب مذاهب پیش‌بینی شده تا از این طریق هسته‌های خیر و احسان در داخل و خارج از کشور شکل بگیرد.

شناسایی و ایجاد ارتباط میان خیریه‌ها، خیران و ایرانیان فعال، مرتبط و مقیم خارج از کشور در راستای حمایت از نیازمندان از دیگر مواردی است که در این تفاهم‌نامه به آن اشاره شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واردات خودرو‌های کارکرده در انتظار ابلاغ دولت به وزارت صمت
  • همکاری با آفریقای مرکزی در تمامی زمینه های محیط زیستی
  • بیش از یک میلیون نفر روستایی و کشاورز در این دولت بیمه شدند
  • گسترش همکاری‌های مذهبی - فرهنگی در دستور کار ایران و ازبکستان
  • فرهنگ خیر و احسان ایرانی در حوزه برون‌مرزی ترویج می‌شود
  • داشتن مردمانی آشنا به علوم جدید می‌تواند در دامنه وقف قرار گیرند
  • بررسی زمینه‌های پژوهشی حوزه بازی میان ایران و دانشگاه سینرجی
  • هر اقدامی علیه ایران با بزرگترین پاسخ روبرو می‌شود
  • سیستان و بلوچستان پتانسیل‌های فراوانی در زمینه‌های تولیدی و اقتصادی دارد
  • شورا انتظار بعضی تغییرات در شهرداری را داشت/ بدهکاری دلیل بی‌مهری نیست