Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرتضی خاتمی نائب رئیس دوم کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به ارز دولتی برای واردات دارو، گفت: چندی پیش وزیر بهداشت اعلام کرد که از ورود دارو‌ها و تجهیزاتی که نوع داخلی آن تولید می‌شود، ممانعت خواهد کرد.

او در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا همچنان نوع خارجی برخی داروها مانند آنتی هیستامین و ویتامین در داروخانه‌ها با قیمت بالایی نسبت به نوع داخلی آن عرضه می‌شوند، اظهار کرد: تعدادی از داروها مانند آنتی هیستامین‌ها هستند که خیلی استراتژیک نیستند و در سبد دارویی مردم جایگاه زیادی ندارد، بنابراین لازم نیست مردم منحصراً از مکان‌های خاصی آنها را تهیه کنند؛ داروهایی ارزبر هستند که گران قیمت باشند، واردات این نوع داروها خیلی ضربه زننده و مشکل‌ساز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: تصمیم وزارت بهداشت برای عدم اختصاص ارز دولتی به دارو‌های خارجی

خاتمی ادامه داد: دارو‌هایی مانند آنتی هیستامین که استراتژیک نیستند، احتمال قاچاق بودنشان زیاد است و اگر هم قاچاق نباشند، نیازمند سیاست گذاری درست هستند تا از واردات بی‌رویه آنها جلوگیری شود؛ معتقدم، چون این دارو‌ها استراتژیک نیستند و نباید به طور مداوم وارد شوند.

نایب رئیس دوم کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح کرد: اما برخی دارو‌ها استراتژیک هستند و در درمان بیماری‌ها اهمیت زیادی دارند و بعلاوه، ارزبری زیادی هم دارند که به نظر من نباید وارد شوند؛ چون در این شرایط، هم به تولید داخل و هم به ارز کشور خسارت وارد می‌کنند؛ بنابراین آنچه وزیر بهداشت اعلام کرد و تمایزی هم قائل نشدند، این است که باید از واردات هر دارویی که مشابه داخلی آن وجود داشته باشد جلوگیری می‌شود.

بیشتر بخوانید: قانونی در رابطه با انضباط فضای مجازی کشور نداریم/ پیام رسان‌های خارجی باید در قالب شبکه ملی کنترل شوند

او اضافه کرد: باید با قاچاق مبارزه کنیم یعنی اقلامی مانند آنتی هیستامین ممکن است از طریق قاچاق وارد کشور شوند و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز باید از ورود آن به داخل کشور جلوگیری کند؛ همچنین طبق اطلاعات من اخیراً واردات این گونه اقلام خیلی محدود و کنترل شده است و نباید مشکل جدی داشته باشیم.

خاتمی با اشاره به اینکه واردات دارو‌های ارزان قیمتی مانند آنتی هیستامین‌ها ضربه نمی‌زند، گفت: تمایل به واردات این گونه دارو‌ها هم کم است، زیرا واردکننده باید اقلامی را وارد کند که ارزبری کم، اما تقاضا و سود زیادی داشته باشد؛ دارو‌هایی مانند آنتی هیستامین خیلی صرفه وارداتی ندارند، اما قطعاً مردم زمانی که با این دارو‌ها روبرو می‌شوند به داروخانه‌های دیگری مراجعه و مشابه ایرانی را با قیمت کمتری و کیفیت بهتری تهیه می‌کنند.

نایب رئیس کمیسیون بهداشت در پایان خاطرنشان کرد: دارو‌هایی هستند که منحصر به فرد هستند و شرکت‌های داخلی هم در این زمینه سرمایه‌گذاری و تولید کردند، وارداتشان می‌تواند به ضرر تولید داخلی باشد، اما من فکر می‌کنم وارداتشان خیلی نباید مدنظر واردکنندگان باشد. به هر حال عده‌ای وجود دارند که این گونه اقلام را وارد می‌کنند، اما رویه همان است که وزارت بهداشت اعلام کرده است و باید از ورود این اقلام به داخل کشور جلوگیری شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دارو تحریم دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۷۵۵۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از 543 میلیارد تومان برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی  رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان  با بیان اینکه سیل اخیر خسارت سنگینی را به بخش کشاورزی استان وارد کرده است، گفت: براساس گزارش‌های ارسالی از شهرستان ها، بالغ بر ۵۴۳ میلیارد و 300 میلیون تومان  برآورد اولیه خسارت سیل به زیربخش‌های کشاورزی استان است .
مهدی جعفری افزود: بر اثر سیل خسارات قابل‌توجهی به زیرساختهای بخش‌های کشاورزی استان از جمله قنوات، باغات، زراعت، دام و طیور، ابنیه‌ها، جاده‌های بین مزارع و ایستگاه‌های پمپاژ کشاورزی وارد شده‌است.
وی با بیان اینکه گروه‌های تعیین و ارزیابی خسارات پس از سیل در سطح مراکز بخش سازماندهی و تمام مناطق خسارت‌دیده نیز فهرست‌برداری شد، گفت: جبران خسارات سیل به کشاورزی این استان قدری دشوار است و براساس برآورد‌های اولیه برای جبران این خسارات  به بخش‌های کشاورزی خراسان جنوبی، تخصیص اعتبارات ملی و استانی مورد نیاز است.
وی با بیان اینکه اکیپ‌های راهسازی در مراکز جهاد کشاورزی مستقر بوده و مشغول ترمیم جاده‌های بین مزارع در بخش کوهسنانی هستند، گفت: همکاران مدیریت در شهرستان‌ها وگروه‌های جهادی در کنار کشاورزان و بهره برداران، کار لایروبی و پاکسازی باغات استان را انجام می‌دهند.
جعفری گفت: با استفاده از بیل‌های مکانیکی، لایروبی رسوبات جمع‌شده در پشت بند‌ها انجام خواهد شد تا پیش از فصل آبیاری باغات زمینه آبیاری درختان و زمین‌های زراعی فراهم شود.
وی با بیان اینکه  شهرستان‌های بشرویه و زیرکوه بیشترین میزان و حجم خسارت راداشتند، افزود:  این گزارش برآورد اولیه بوده و روند بررسی برای برآورد نهایی ادامه دارد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی در خصوص خسارات وارد شده به قناتهای استان گفت: طبق گزارش‌های اولیه  سیل به تعداد ۱۰۱ رشته قنات، ۱۱۶۰۰ هکتار اراضی زراعی و باغی، ۳۳۷ راس دام سبک، ۵۲۰ کیلومتر ایل راه، ۱۱۰ کیلومتر جاده بین مزارع و ۱۷ کیلومتر مسیر انتقال آب خسارت وارد کرده که البته تاکید میگردد که گزارش برآورد اولیه بوده و روند بررسی برای برآورد نهایی ادامه دارد. 


دیگر خبرها

  • همراه پرخرج
  • شوآف «خودرو‌های برقی» در ایران
  • سیل به کشاورزی بشرویه ۱۸۵ میلیارد خسارت زد
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  • ۵۴۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان، برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ۱۳ مزرعه غیر فعال تولید مرغ مادر آرین احیا می‌شود
  • بیش از 543 میلیارد تومان برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی
  • اعلام خسارات اولیه سیل در ۴ استان کشور