Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-28@23:25:09 GMT

سیاستمداران؛ سد راه انقلاب انرژی سبز

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۷۹۱۱۲

سیاستمداران؛ سد راه انقلاب انرژی سبز

این سیاستمداران هستند که مانعی بر سر راه کند کردن تغییرات آب و هوایی به شمار می روند نه فقدان فناوری های لازم؛ سیاستمدارانی که آشکارا زیر نفوذ لابی سوخت های فسیلی قرار دارند و هزینه کارزارهای انتخاباتی بسیاری از آنها همچنان از سوی این شرکت ها تامین می شود.

گروه غرب از نگاه غرب خبرگزاری فارس: سیاستمداران که معمولا گناه مشکلات اجتماعی بر گردن آنهاست، اکنون در حال افزودن یک گناه دیگر نیز به سیاهه تقصیرات خود هستند: کند کردن روند به کارگیری انرژی های تجدیدپذیر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به نوشته «سازمان بین المللی انرژی های تجدیدپذیر» (ایرنا) هم اکنون این فناوری ها آنقدر ارزان شده اند که به کارگیری آنها در سراسر جهان سریع تر از چیزی در حال رخ دادن است که دولت ها اجازه عملی شدن آنها را در طرح های خود داده اند.
به گفته ایرنا این امر نشان از آن دارد که بیشتر این سیاستمداران هستند که مانعی بر سر راه کند کردن تغییرات آب و هوایی به شمار می روند نه فقدان فناوری های لازم؛ سیاستمدارانی که آشکارا زیر نفوذ لابی سوخت های فسیلی قرار دارند و هزینه  کارزارهای انتخاباتی بسیاری از آنها همچنان  از سوی این شرکت ها تامین می شود.
گزارش ایرنا با استفاده از محاسبات انجام شده توسط نهاد «اقدام ردگیری کربن» می گوید نتایج حاصل از به اصطلاح «مشارکت های تصمیم گیری شده ملی» به شکل تاسف آوری ناکافی است. هر کدام از دولت ها قرار بود بر اساس این مشارکت ها نشان دهند که تا چه میزان از آلودگی های گازهای گلخانه ای خود را بر مبنای توافق سال 2015 پاریس کاهش می دهند.
این مشارکت ها حتی اگر به  طور کامل به آنها عمل شود، همچنان اجازه می دهند که جهان تا 2.6 درجه سانتی گراد گرم تر شود که 70 درصد بیشتر از 1.5 درجه مطلوب مورد نظر این توافق و بسیار بیشتر از سطح خطر توافق شده 2 درجه سانتی گرادی است. به این ترتیب دولت ها حتی به اهداف اعلام شده خود در قالب این مشارکت های توافق شده در حال نزدیک شدن هم نیستند.
این گزارش بر لزوم انجام «یک دگرگونی ژرف » تاکید دارد. به کارگیری انرژی های تجدید پذیر به میزان 3.3 برابر ظرفیت جهانی فعلی، می تواند از نظر هزینه به صرفه شود و مزایای اجتماعی و اقتصادی قابل توجهی به همراه آورد.
به نوشته این گزارش «با توجه به رقابت پذیری فناوری ها و مزایای متعددی که برای اقتصاد به همراه دارند (یعنی ایجاد شغل) انرژی های تجدید پذیر یک گزینه به سرعت در دسترس و از نظر هزینه به صرفه برای افزایش دادن سطح بلندپروازی ها در مشارکت های تصمیم گیری شده ملی فعلی به شمار می رود.»
این گزارش می نویسد: «سیاست سازان با اتخاذ اهدافی برای تغییر دادن سیستم انرژی جهانی، سرانجام می توانند شروع به معکوس کردن روند گرمایش جهانی کنند.»
طرح های ملی که در حال حاضر دولت ها در تلاش برای کاستن از تغییرات اقلیمی تهیه کرده اند، تنها اجازه رشد سالانه 4 درصدی را بین سال 2015 تا 2030 به انرژی های بادی و خورشیدی می دهند؛ اگرچه بین سال های 2010 تا 2014  رشد انرژی های تجدید پذیربه طور میانگین 5.8درصد بوده است.
با میزان رشد فعلی، اهدافی که دولت ها برای سال 2030 تعریف کرده اند تا سال 2022 قابل حصول خواهند بود. بر اساس محاسبات ایرنا، پیشرفتی که تاکنون صورت گرفته به این معناست که تاسیسات انرژی های تجدیدپذیر تا سال 2030 می توانند تا 3.3 برابر بیشتر از ظرفیت جهانی نصب شوند.

امتناع سیاسی
این گزارش که در طول گفتگوهای آب و هوایی جاری سازمان ملل در اسپانیا منتشر شده، برای این طراحی شده که نشان دهد مقابله با وضعیت اضطراری آب و هوایی با استفاده از انرژی های تجدید پذیر برای برقی کردن سیستم ها کاملا در چارچوب چشم انداز دولت ها قرار دارد؛ فقط اگر سیاستمداران آمادگی تایید و حمایت از این ایده را داشته باشند.
این مسئله اهمیت خود را در نشست آب و هوایی  نشان می دهد که برای سال آینده در گلاسکوی بریتانیا برنامه ریزی شده است، زیرا قرار است در این نشست دولت ها  تعهدات خود را برای کاستن از بحران آب و هوایی ضمانت کنند. این گزارش اشاره می کند که با وجود عدم حمایت دولت ها، هم اکنون بسیاری از موسسات مالی در حال حرکت به سوی سرمایه گذاری در انرژی های تجدید پذیر و سرمایه گذاری ها در زمینه بهبود وضعیت اقلیمی هستند.
با این حال تامین 110 تریلیون دلاری برآورد شده برای سرمایه گذاری در بخش انرژی تا سال 2050 خود به خود محقق نخواهد شد. باید سیاست های مثبتی از سوی دولت ها برای  فاصله گرفتن از سوخت های فسیلی - که این گزارش آن را رسیدگی به «ناهمسویی های اقتصادی و اجتماعی» می نامد- نیز وجود داشته باشد.
آنطور که در این گزارش آمده در حال حاضر از سوی بخش بزرگ تر جامعه در ممانعت از این تغییر نشانه ای دیده نمی شود و صرفا با مسئله فقدان عمل از سوی سیاستمداران مواجهیم. برای مثال مدیرانی که شرکت ها را اداره می کنند در حال حرکت به سوی تاسیسات انرژی های تجدید پذیر با خرید این انرژی ها برای کسب و کارهای خود هستند.
بیشتر از نیمی از 2400 کسب و کار واقع در 75 کشور که این گزارش پیمایشی در مورد آنها انجام داده، گفته اند که به طرز موثری در حال بررسی انرژی های تجدید پذیر برای تامین انرژی لازم جهت فعالیت های خود هستند. محرک این تصمیمات، مزایای زیست محیطی و اجتماعی است که انرژی های تجدید پذیر با خود به همراه دارند.
نویسنده: پلبراون (Paul Brown) روزنامه نگار
منبع: https://b2n.ir/070160

انتهای پیام. 

منبع: فارس

کلیدواژه: آب انرژی سیاستمداران انرژی های تجدیدپذیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۷۹۱۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور

سهیل محمودیان کارشناس انرژی در مورد خنثی سازی تحریم ها از طریق فروش بی سابقه نفت خام با کمک دیپلماسی فعال انرژی به خبرنگار قدس گفت: ایران با افزایش صادرات نفت خام خود به سطوح بی سابقه در 6 سال گذشته و جذب سرمایه گذاران خارجی به صنعت نفت و گاز خود، با موفقیت تاثیر تحریم ها را خنثی کرده است. ایران طی سال‌ها با تحریم‌های متعددی به‌ویژه صادرات نفت خود مواجه بوده است که توانایی این کشور را برای فروش نفت خام خود در بازار بین‌المللی محدود کرده است. با این حال، ایران در سال‌های اخیر توانسته است با اعمال سیاست‌های جدید و نوین در بخش نفت و گاز بر این چالش‌ها فائق آید.

وی ادامه داد: یکی از عوامل اصلی موفقیت استراتژی بازاریابی نفت ایران، متنوع‌سازی پایگاه مشتریان آن است. ایران فعالانه به دنبال بازارهای جدید برای نفت خام خود بوده است و وابستگی خود را به خریداران سنتی کاهش داده است. ایران با کاوش در بازارهای جدید و ایجاد مشارکت های بلندمدت با خریداران، توانسته صادرات نفت خام خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. این رویکرد به ایران کمک کرده تا به درآمد سالانه 35 میلیارد دلاری برسد که بالاترین میزان در 6 سال گذشته است. علاوه بر این ایران با جذب سرمایه گذاری خارجی در جهت توسعه میادین و زیرساخت های نفتی خود توانسته ظرفیت تولید نفت خود را افزایش داده تا بتواند تقاضای فزاینده نفت خام خود را در بازار بین المللی برآورده کند. این امر نه تنها حجم صادرات ایران را افزایش داده است، بلکه کیفیت و رقابت پذیری فرآورده های نفتی این کشور را نیز افزایش داده است.

محمودیان با اشاره به جذب 5.5 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی با وجود تشدید تحریم ها گفت: ایران علاوه بر بازاریابی موفق نفت ایران، به نقاط عطف قابل توجهی در جذب سرمایه گذاران خارجی به صنعت نفت و گاز خود نیز دست یافته است. علیرغم تحریم های اعمال شده بر این کشور، ایران موفق به جذب سطوح بی سابقه ای از سرمایه گذاری خارجی در بخش انرژی خود به ویژه در صنعت نفت و گاز شده است. در سال گذشته، بخش نفت و گاز کانون اصلی سرمایه گذاری خارجی بود که مجموع آن به 5.5 میلیارد دلار رسید که بالاترین میزان در سال های اخیر است. روند صعودی سرمایه گذاری خارجی در صنعت نفت و گاز ایران را می توان ناشی از تلاش دولت برای ایجاد فضای مساعد برای سرمایه گذاران خارجی دانست. دولت سیزدهم سیاست‌هایی را برای ساده‌سازی فرآیند سرمایه‌گذاری و ایجاد مشوق‌هایی برای جذب سرمایه‌های خارجی در بخش انرژی اجرا کرده است. ایران با ارائه شرایط جذابی مانند معافیت های مالیاتی، اجاره زمین با یارانه و روش های تایید ساده، توانسته طیف متنوعی از سرمایه گذاران را از سراسر جهان جذب کند.

این کارشناس انرژی ادامه داد: علاوه بر این، ایران در راستای توسعه مشارکت های استراتژیک با شرکت های خارجی برای استفاده از تخصص و منابع آنها در صنعت نفت و گاز کار کرده است. ایران با همکاری شرکت‌های بین‌المللی توانسته است به فناوری‌های جدید و راه‌حل‌های نوآورانه برای ارتقای توان و کارایی تولید خود دست یابد. این امر نه تنها از نظر افزایش تولید نفت و گاز به نفع ایران بوده است، بلکه به رشد و توسعه کلی بازار انرژی این کشور نیز کمک کرده است.

وی افزود: دیپلماسی هوشمندانه انرژی دولت سیزدهم، تمرکز بر خنثی‌سازی تحریم‌ها را با رسیدن به سقف‌های فروش روزانه نفت خام در 6 سال گذشته و شکستن رکوردها در جذب سرمایه‌گذاران خارجی به صنعت نفت و گاز خود با موفقیت به سرانجام رسانده است. ایران از طریق استراتژی‌های بازاریابی موثر، تنوع بخشی به مشتریان و سرمایه‌گذاری در فناوری‌های مدرن و در نتیجه تمرکز بر بازطراحی تجارت انرژی کشور، فروش نفت خود را به زمان برجام برساند م درآمد ارزی را نیز حدود دو برابر کند. رکوردشکنی های ایران در فروش نفت خام و سرمایه گذاری خارجی در صنعت نفت و گاز پیامدهای مهمی برای آینده بازار انرژی کشور دارد.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • پیام لیبرمن به سیاستمداران اسرائیلی: ساکت باشید
  • سرمایه گذاری انرژی های تجدید پذیر در استان اصفهان
  • یک بام و دوهوای دولت برای کولرهای گازی: تبلیغ ممنوع؛ فروش آزاد، قاچاق رها!
  • تجدید میثاق اعضای دوره ششم شورای شهر اصفهان با آرمان‌های شهدا
  • حملات سنگین روسیه به 4 نیروگاه حرارتی اوکراین
  • سیاست‌گذاری هوشمندانه حوزه انرژی، توسعه درآمدهای ارزی کشور در شرایط تحریم را میسر کرد
  • توسعه تجارت انرژی در کنار پیوستن به بریکس و شانگهای زمینه‌ساز رشد اقتصادی کشور شد
  • تاکید امام جمعه مشهد بر ضرورت تحول و تجدید حیات در عرصه فرهنگی جامعه
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور
  • آذری جهرمی به دولت رئیسی : در سیاست‌های ضد اینترنت تجدید نظر کنید