Web Analytics Made Easy - Statcounter

با توجه به افزایش تبلیغات در فضای مجازی از سوی اینفلوئنسرها و سوءاستفاده برخی از این افراد برای کلاهبرداری لازم است تا شهروندان در آستانه شب یلدا مراقب صفحات فیشینگ در پوشش تبلیغات جعلی باشند.

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا به نقل از ایبِنا، شب یلدا از مهمترین رویدادهای نیمه دوم سال به شمار می‌رود که در این زمان کسب و کارها  به خصوص در فضای تجارت الکترونیک برای فروش بیشتر خدمات و محصولات تبلیغات بسیار زیادی را انجام می‌دهند که بخش عمده و گسترده این تبلیغات از طریق فضای مجازی و صفحات افرادی همچون اینفلوئنسرهای اینستاگرامی انجام می‌شود؛ با توجه به اجرای طرح رمز دوم یکبار مصرف از ابتدای دی ماه برای افزایش امنیت و کاهش کلاهبرداری‌های اینترنتی، در روزهای ۲۹ و ۳۰ آذر همچنان فرصت برای برداشت غیر مجاز از طریق سرقت اطلاعات کارت بانکی از جمله رمز دوم ثابت وجود دارد که نیاز است تا شهروندان در هنگام ورود به صفحات و سایت‌های خرید اینترنتی نسبت به بررسی معیارهای امنیتی درگاه پرداخت اینترنتی اقدام کنند تا در دام کلاهبرداران سایبری قرار نگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی چهره‌های مشهور در تلگرام و اینستاگرام به تبلیغ صفحات تبلیغاتی جعلی اقدام می کنند

متاسفانه بررسی وضعیت شبکه‌های اجتماعی فضای مجازی نشان می‌دهد که برخی چهره‌های مشهور در تلگرام و اینستاگرام از اعتماد و سهل انگاری برخی شهروندان سوءاستفاده می‌کنند و با همکاری با کلاهبرداران سایبری نسبت به تبلیغ صفحات تبلیغاتی جعلی به منظور انجام فیشینگ در قالب صفحات تبلیغاتی یا ارائه هدیه مانند شارژ و اینترنت رایگان اقدام می‌کنند که ورود کاربران به آنها و ثبت اطلاعات کارت بانکی در نهایت سرقت اطلاعات کارت شهروندان و برداشت غیر مجاز را به دنبال دارد.

مراقب افزایش تبلیغات جعلی و فشار کلاهبردان برای فیشینگ در روزهای آتی باشید

شهروندان لازم است تا در روزهای آتی با توجه به انتشار بیشتر تبلیغات در فضای مجازی و افزایش فعالیت کلاهبرداران به دلیل اجرای رمز دوم پویا و از بین رفتن بیش از ۹۰ درصدی فیشینگ، از ورود به صفحات ناشناخته و غیر معتبر خودداری کنند تا دچار خسارت از طریق سرقت اطلاعات کارت بانکی و برداشت غیر مجاز نشوند؛ همچنین یکی از راهکارهای مورد استفاده کلاهبرداران برای فیشینگ در روزهای آتی، تبلیغاتی از سوی صفحه سلبریتی‌های اینستاگرامی تحت عنوان فعال کردن رمز دوم یکبار مصرف یا پویا به شمار می‌رود که لازم است تا شهروندان بدانند فعالسازی رمز دوم یکبار مصرف ضمن این که هیچ هزینه‌ای ندارد و نیاز به ورود اطلاعات کارت نیست، صرفا از طریق کانال‌های خودپرداز، اینترنت بانک و شعب بانک قابل انجام بوده و سایر سامانه‌ها صرفا کلاهبرداری است.

بر اساس این گزارش، درگاه های پرداخت مجاز شامل «آسان پرداخت پرشین https://asan.shaparak.ir، به پرداخت ملت https://bpm.shaparak.ir، تجارت الکترونیک پارسیان https://pec.shaparak.ir، تجارت الکترونیک پارسیان https://pecco.shaparak.ir، پرداخت الکترونیک سامان https://sep.shaparak.ir، پرداخت الکترونیک سامان https://sep۲.shaparak.ir، پرداخت الکترونیک پاسارگاد https://pep.shaparak.ir، پرداخت نوین آرین https://pna.shaparak.ir، پرداخت الکترونیک سداد https://sadad.shaparak.ir، کارت اعتباری ایران کیش https://ikc.shaparak.ir، فن‌آوا کارت https://fanava.shaparak.ir، فن‌آوا کارت https://fcp.shaparak.ir، مبنا کارت آریا https://mabna.shaparak.ir، الکترونیک کارت دماوند https://ecd.shaparak.ir، سایان کارت https://sayan.shaparak.ir هستند؛ برای آشنایی با اصول امنیتی استفاده از درگاه‌ پرداخت اینترنتی اینجا کلیک کنید.

مشتریان هر چه سریعتر نسبت به فعالسازی رمز دوم پویا اقدام کنند

توصیه می‌شود تا مشتریان شبکه بانکی که از خدمات تراکنش بدون حضور کارت مانند عملیات‌های خرید اینترنتی، پرداخت قبوض، خرید شارژ و ... استفاده می‌کنند، با توجه به اجرای طرح رمز دوم پویا از ابتدای دی ماه و غیر فعال شدن تمامی رمزهای ایستا به تدریج، در روزهای آتی از طریق اینترنت بانک، خودپرداز یا مراجعه به یکی از شعب بانک عامل نسبت به فعالسازی رمز دوم پویا از طریق اپلیکیشن، پیامک یا کدهای دستور اقدام کنند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: شب یلدا فضای مجازی اینستاگرام تلگرام فیشینگ تبلیغات جعلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۸۱۲۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار به دارندگان گواهینامه رانندگی؛ خرید و فروش نکنید!

تین نیوز

گواهینامه رانندگی تابع فرآیندهای قانونی است و اگر کسی با گواهینامه جعلی تصادف کند و منجر به فوت فردی شود به دلیل جعلی بودن گواهینامه رانندگی قتل عمد محسوب می شود.

به گزارش تین نیوز به نقل از مهر، گواهینامه رانندگی یک مدرک قانونی است که شخص می تواند با داشتن آن از وسیله نقلیه خود استفاده کند. در صورت نداشتن گواهینامه رانندگی پلیس حق دارد راننده را جریمه کند.اولین اقدام اکثر جوانان پس از رسیدن به سن ۱۸ سالگی دریافت گواهینامه رانندگی است. شور و هیجان جوانی برای دریافت کارت گواهینامه رانندگی و بی حوصلگی می تواند از جمله مواردی باشد که باعث می شود برخی افراد به جای طی کردن روند قانونی دریافت گواهینامه از طریق راه های نادرست اقدام به دریافت آن کنند.

در فضای مجازی تبلیغاتی با عنوان؛ در اولین آزمون رانندگی قبول شوید، با خرید سوالات آئین نامه رانندگی با آخرین تغییرات شما دیگر نیازی به خواندن کتاب آئین نامه نخواهید داشت. فروش مدرک معتبر، فروش گواهینامه رانندگی، فروش مدرک تحصیلی استعلامی، مدرک کارشناسی ارشد، مدرک دکتری و.... مشاهده می کنیم.

کلاهبرداران به شرط استعلام و صحت گواهینامه اقدام به فروش آن می کنند و شهروندان را به دام خودشان می اندازند و برخی از این کلاهبرداران هم پس از دریافت وجه متواری می شوند و دیگر پاسخگو نیستند.

یکی از مالباختگانی که فریب این گونه تبلیغات فضای مجازی را خورده است می گوید: ۶ ماه بود که با صفحه مجازی فروش گواهینامه رانندگی آشنا شده بودم و اعتماد کردم و پول کارت به کارت کردم و قرار شد که گواهینامه رانندگی صادر کند، از واریز پول یک هفته می گذرد و موبایلش خاموش است و در شبکه های اجتماعی هم یک هفته است که فعال نشده؛ فریب خوردم، گواهینامه پایه ۳ می خواستم و برای شروع کار مبلغی را واریز کردم و قرار بود مابقی مبلغ را موقع تحویل گواهینامه پرداخت کنم. که الان دیگر در دسترس نیست.

سرهنگ احمد کرمی اسد رئیس مرکز صدور گواهینامه راهور فراجا در گفت وگو با خبرنگار مهر گفت: صدور مجوزهای رانندگی تابع قوانین و مقررات برابر آئین نامه صدور انواع گواهینامه رانندگی است و این مجوز تابع یک سری فرآیند قانونی است.

وی افزود: از هموطنان درخواست می شود به هیچ وجه فریب این تبلیغات کلاهبرداری را نخورند زیرا اگر با گواهینامه جعلی تصادف کند و منجر به فوت فردی شود به دلیل جعلی بودن گواهینامه رانندگی قتل عمد محسوب می شود. لذا افراد به جای پرداخت هزینه های زیاد و مرتکب تخلف شدن از ظرفیت های پلیس راهور برای دریافت گواهینامه استفاده کنند.

رئیس مرکز صدور گواهینامه راهور فراجا بیان کرد: در این تبلیغات کلاهبرداران متخلف اقدام به دریافت هزینه هایی از افراد می کنند و دیگر هیچ ارتباطی با اینها برقرار نمی کنند و مدرکی هم صادر نمی شود و اگر هم گواهینامه ای دریافت کنند صرفاً یک کارت شبیه به گواهینامه رانندگی است و در سامانه های پلیس اصالت ندارد و رانندگی با گواهینامه جعلی جرم است و سامانه پلیس در سراسر کشور قابلیت شناسایی گواهینامه جعلی از اصلی به واسطه هوشمند بودن را دارد.

سرهنگ احمد کرمی اسد گفت: به دلیل سیستمی بودن فرآیند دریافت گواهینامه رانندگی امکان چاپ و صدور گواهینامه بدون طی مراحل قانونی اصلاً وجود ندارد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ماجرای فروش گواهینامه‌های رانندگی و دردسر‌های بعدش!
  • هشدار به دارندگان گواهینامه رانندگی؛ خرید و فروش نکنید!
  • ماجرای فروش گواهینامه‌های رانندگی؛ جرم قتل عمد در کمین متخلفان
  • ماجرای فروش گواهینامه‌؛ جرم قتل عمد در کمین متخلفان
  • شهروندان مراقب پیامک های جعلی باشند
  • تصادف منجر به فوت با گواهینامه جعلی قتل عمد محسوب می‌شود؟
  • هشدار؛ مراقب این نرم افزار‌های جعلی باشید
  • مراقب همراه بانک‌های جعلی باشید
  • آخرین وضعیت شبیه‌سازی انتخابات الکترونیک در تهران
  • اسلامی: شبیه‌سازی انتخابات الکترونیک یکشنبه در استان تهران برگزار می‌شود