Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین، مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در گزارشی تحت عنوان «ارزیابی عملکرد سامانه های الکترونیکی و الزامات هوشمندسازی بخش معدن و صنایع معدنی ایران»، بر ضرورت حرکت به سمت هوشمندسازی فرآیندها و ارتقای سامانه های الکترونیکی بخش معدن و صنایع معدنی تاکید می کند.

بنا بر این گزارش، موضوع مذکور، یکی از الزامات افزایش شفافیت، سلامت و بهره وری در این حوزه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین یکی از مهمترین راهکارهای بهبود فضای کسب وکار، ایجاد جذابیت سرمایه گذاری و کاهش ریسک فعالیت اقتصادی محسوب می شود. گام برداشتن در مسیر توسعه پایدارِ بخش معدن و صنایع معدنی، بدون توجه به فناوری های نوین امکان پذیر نخواهد بود.

ارائه فرآیندها و خدمات زنجیره تولید در قالب پلتفرم

این گزارش با بیان اینکه به کارگیری فناوری های نوین هوشمند و ارتقای سامانه های الکترونیکی بخش معدن و صنایع معدنی کشور در گام نخست، نیازمند انسجام و هماهنگی میان دستگاه های اجرایی و انجام آمایش سرزمینی است، اذعان می کند: این برنامه می تواند در قالب ایجاد پلتفرم انجام و همه سامانه ملی معادن و صنایع معدنی فرایندها و خدمات مربوط به زنجیره تولید و تجارت محصولات معدنی و فلزی در این پلتفرم ارائه شود.

گزارش مذکور درباره نحوه کارکرد نحوه کارکرد پلتفرم پیشنهادی آورده است: در این پلتفرم، همه ذینفعان و مرتبطان حوزه معادن و صنایع معدنی دارای یک حساب کاربری بوده و براساس صلاحیت های مدیریتی، فنی و مالی، سطح دسترسی مشخصی به اطلاعات و فرآیندهای این پلتفرم خواهند داشت. این پلتفرم ضمن ارائه الکترونیکی و هوشمند، همه اطلاعات و خدمات مربوط به بخش معادن و صنایع معدنی، امکان پایش و نظارت معادن و واحدهای فرآوری و تولیدی را داشته و مدیران و سیاستگذاران ارشد می توانند به صورت برخط، اطلاعات و آمارهای کلان مربوط به حوزه معادن و صنایع معدنی را دریافت کنند.

مزایای پلتفرم

براساس گزارش مرکز پژوهش های مجلس، از جمله مزایای این طرح اینکه، اعلان هشدارها و خطاهای سیستم، به مدیران ارشد و ارائه تصویری کلان از وضعیت این بخش، موجب سیاستگذاری و تصمیم سازی مطلوب و با خطای حداقلی خواهد شد. همه ذینفعان بخش معدن و صنایع معدنی نیز امکان دسترسی به اطلاعات مختلف را داشته و شفافیت و سلامت اداری و مالی این بخش تضمین می شود. سامانه های الکترونیکی بخش معدن و صنایع معدنی ضمن کاهش ریسک سرمایه گذاری و بهبود فضای کسب وکار، امکان توسعه پایدار در بخش معدن و صنایع معدنی کشور را فراهم خواهد کرد.

راهکارهای هوشمندسازی بخش معدن و صنایع معدنی

این گزارش با اشاره به راهکارهای هوشمندسازی بخش معدن و صنایع معدنی، بیان می دارد: پیاده سازی پلتفرم یکپارچه اینترنت اشیا، ایجاد سیستم های مبتنی بر تحلیل کلان-داده، ایجاد بازار تبادلات طرح های معدنی و صنایع معدنی و ایجاد شبکه اجتماعی متشکل از همه فعالان اکوسیستم معدن و صنایع معدنی از جمله راهکارهای هوشمندسازی بخش معدن و صنایع معدنی است.

اجرای این برنامه ها، نیازمند تقویت زیرساخت ها، تدوین قوانین و مقررات و تشویق معادن و صنایع معدنی در جهت استفاده از ابزارهای هوشمند به منظور افزایش بهره وری، ایجاد امکان نظارت مستمر، شفافیت، کاهش هزینه های تولید، صرفه جویی در انرژی و زمان، ارتقای ایمنی و ایفای مسئولیت های زیست محیطی و اجتماعی است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: تجارت مجلس شورای اسلامی تولید صنایع معدنی هوشمندسازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۸۳۸۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمدید مهلت مزایده عمومی ۲۸۹ معدن آذربایجان غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، جلال دسترنج معاون امور معادن و صنایع معدنی اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی گفت: مهلت مزایده این معادن تا ۲۶ اردیبهشت‌ماه امسال است، اما بعلت شمار زیاد محدوده‌های معدنی، گستردگی و پراکندگی آنها و همچنین واگذاری حداکثری به واجدان شرایط، تمدید شد.   جلال دسترنج افزود: این مزایده شامل ۸۷ محدوده اکتشافی، ۱۱۳ محدوده اکتشافی دارای پروانه اکتشافی، ۷۴ معدن دارای پروانه بهره برداری، ۱۳ معدن دارای گواهی نامه کشف و ۲ محدوده دارای مجوز برداشت است که به متقاضیان واجد شرایط واگذار می‌شود.   معاون امور معادن و صنایع معدنی اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی گفت: متقاضیان می‌توانند برای کسب اطلاعات، دریافت اسناد و لیست و نقشه معادن موضوع مزایده، به سامانه تدارکات الکترونیکی دولت (ستاد ایران) به آدرس setadiran.ir مراجعه کنند.   دسترنج خاطرنشان کرد: متقاضیان می‌بایست حداکثر تا ۹خردادماه نسبت به اخذ مدارک و مستندات لازم از سامانه ستاد اقدام و حداکثر تا ساعت۱۲ نوزدهم خردادماه پیشنهادات قیمت خود را از طریق همان سامانه ارسال و اصل مدارک مربوط به واریزی سپرده شرکت را تحویل دبیرخانه اداره کل صنعت، معدن و تجارت نمایند.

دیگر خبرها

  • تمدید مهلت مزایده عمومی ۲۸۹ معدن آذربایجان غربی
  • سند آمایش و نقشه راه معادن مازندران تدوین شود
  • تدوین نقشه راه معدنی برای تحقق حکمرانی اقتصادی در مازندران
  • وجود ۲۰۰ معدن فعال در کردستان
  • توسعه فراوری معدنی عامل تحقق رشد اقتصادی ۵.۷ درصدی در استان سمنان
  • افزایش ۲۰۰ درصدی میزان سرمایه‌گذاری در معادن فعال آذربایجان شرقی
  • غرفه ذوب آهن اصفهان پربازدید ترین در بین صنایع فولادی
  • معادن کلید مهم توسعه کردستان/جاده‌های معادن موجب نارضایتی مردم
  • سرمایه‌گذاری ۱۸ همت در بخش معدن و صنایع معدنی آذربایجان شرقی
  • معادن؛ ثروتی نهفته در خاک/ بی بهره چون کهگیلویه و بویراحمد