Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-26@14:51:45 GMT

مواد خوراکی موثر در تقویت سوخت‌وساز بدن

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۸۴۷۹۶

مواد خوراکی موثر در تقویت سوخت‌وساز بدن

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، بیشتر افراد نوعی از رژیم‌های غذایی را به منظور تقویت سوخت‌وساز و کاهش وزن تجربه کرده‌اند. بیشتر این رژیم‌های غذایی کارکرد مطلوبی ندارند، زیرا به اشتباه تصور می‌شود تسریع سوخت‌وساز برابر با از دست دادن میزان کالری بیشتر است. سوخت‌وساز فرایندی فراتر از کالری‌سوزی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع سوخت‌وساز مجموعه‌ای از تمامی واکنش‌های شیمیایی است که در بدن رخ می‌دهد. 

فرایند متابولیک شامل اقدامات متعددی از جمله گوارش، تجزیه غذا برای تامین انرژی و تولید بافت‌های جدید است. برای تنظیم و تقویت گردش خون و حتی حفظ دمای مطلوب بدن نیاز است فرایند سوخت‌وساز به درستی انجام شود. بنابراین تقویت سوخت‌وساز به این مفهوم نیست که بدن به منظور کالری‌سوزی بیشتر فعالیت کند، بلکه به معنی سرعت بخشیدن به همه پروسه‌ها در بدن است. هرچند نمی‌توان تاثیر سوخت‌وساز را در کنترل وزن نادیده گرفت. 

خوراکی‌هایی که مانند جرقه عمل می‌کنند

تقریبا همه مواد غذایی سوخت‌وساز را افزایش می‌دهند، اما برخی از خوراکی‌ها همچون جرقه‌ای در بدن عمل کرده و به سوختن کالری بیشتر کمک می‌کنند. گفتنی است این اتفاق در شرایطی محقق می‌شود که فرد فعالیت جسمی کافی داشته باشد. از جمله مواد غذایی که می‌توان به رژیم غذایی افزود تا روند سوخت‌وساز را تقویت کرد:

شکلات تلخ: محققان معتقدند مصرف ۴۰ گرم شکلات تلخ در روز نه تنها سوخت‌وساز را تقویت می‌کند، بلکه باعث تقویت باکتری‌های روده می‌شود و روند گوارش مواد غذایی را بهبود می‌بخشد. شکلات شیری و سفید این خاصیت را ندارند. 

غذاهای تند: بررسی‌ها نشان می‌دهد پیپرین و کاپسی‌سین از ترکیب‌های موجود در فلفل تند سوخت‌وساز را در بدن سرعت می‌بخشند. افرادی که به دنبال کنترل وزن خود هستند در مورد مصرف غذاهای تند باید دقت بیشتری داشته باشند، چراکه این مواد غذایی علاوه بر آن‌که سوخت‌وساز را تقویت می‌کنند، اشتهاآور نیز هستند. بنابراین در افرادی که می‌توانند اشتهای خود را کنترل کنند، غذاهای تند بهترین گزینه برای کاهش وزن است. 

آب: حفظ رطوبت بدن یکی از ضروریات اصلی برای برخورداری از سلامت کامل است. کارشناسان سلامت بر این باورند نوشیدن 8 تا ۱۰ لیوان آب در طول روز نیاز انرژی روزانه را حداقل ۴۰۰ ژول افزایش می‌دهد. برای تقویت سوخت‌وساز نوشیدن آب سرد توصیه می‌شود، زیرا برخی محققان معتقدند هنگام نوشیدن آب سرد بدن انرژی بیشتری را برای گرم‌ کردن آب مصرفی و رساندن آن به دمای نرمال مصرف می‌کند. 

قهوه: قهوه سوخت‌وساز چربی و کربوهیدرات را برای مدت کوتاهی در بدن افزایش می‌دهد. به گفته محققان، یک فنجان قهوه میزان سوخت‌وساز را برای مدت 3 ساعت افزایش می‌دهد. باید به این نکته نیز توجه داشت که زیاده‌روی در مصرف قهوه پیامدهایی به همراه خواهد داشت. 

خوراکی‌های سرشار از پروتئین: سوختن پروتئین نسبت به کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها به انرژی بیشتری نیاز دارد. بنابراین گنجاندن خوراکی‌های سرشار از پروتئین به رژیم غذایی میزان سوخت‌وساز را افزایش می‌دهد. 

کد خبر 471798 برچسب‌ها سلامت غذا - رژیم مجله رژیم غذایی کالری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سلامت غذا رژیم کالری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۸۴۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب نمی‌خورید؟؛ این ۸ سبزی را بخورید

آب نه تنها مایع حیات که نیاز مبرم بدن برای حفظ و ارتقای سلامتی در همه سنین است بلکه به ویژه در فصل گرما که نیاز به هیدراتاسیون (آبرسانی) بیشتر می‌شود، اهمیت آن بیش از پیش افزایش می‌یابد چرا که در گرما بدن ما تمایل دارد آب بیشتری را از طریق تعریق در شرایط آب و هوایی سوزان از دست بدهد.

به گزارش مهر، بدن ما همچنین به تغذیه کافی برای جبران مواد مغذی از دست رفته و حفظ تعادل الکترولیت‌ها نیاز دارد.

یک راه ساده برای هیدراته (پر آب) نگه داشتن بدن، افزودن سبزیجات تازه به رژیم غذایی است که سرشار از مواد مغذی و همچنین محتوای آب بالا هستند، در این مطلب به برخی از سبزیجات رایج که برای آبرسانی به بدن به طور طبیعی عالی هستند، اشاره شده است.

اهمیت سبزیجات آبرسان

سبزیجاتی مانند خیار و کرفس دارای محتوای آب بالایی هستند و برای حفظ تعادل الکترولیت سالم ضروری هستند. این سبزیجات ساده نه تنها سرشار از آب هستند، بلکه در عین حال مقادیر زیادی از مواد معدنی مانند پتاسیم و منیزیم دارند که به تنظیم تعادل مایعات در بدن کمک می کنند. گنجاندن این مواد غذایی آبرسان در رژیم غذایی تابستانی نه تنها بدن را سرحال و پرانرژی نگه می‌دارد، بلکه به جلوگیری از کم آبی بدن و گرمازدگی نیز کمک می‌کند.

خیار

خیار به طور طبیعی سرشار از فیبر و سایر مواد مغذی حیاتی است و محتوای آب بالایی در حدود ۹۵ درصد دارد.

کاهو

انواع کاهو حاوی حدود ۹۶ درصد آب هستند که آن‌ها را به گزینه‌ای عالی برای آبرسانی به بدن تبدیل می‌کند. رایج ترین شیوه مصرف کاهو در سالاد است اما همچنین می‌توان آن را به عنوان سبزی شاداب کننده نیز به تنهایی مصرف کرد.

کرفس

کرفس به طور طبیعی از حدود ۹۵ درصد آب تشکیل شده است که نه تنها آبرسان است، بلکه کالری کمی نیز دارد، که آن را به میوه‌ای ایده‌ال برای قصل گرما تبدیل می‌کند.

تربچه

تربچه یکی دیگر از سبزیجات ترد است که با حدود ۹۵ درصد آب یک سبزی آبرسان محسوب می‌شود که برای تابستان بسیار مناسب است.

کدو سبز

کدو سبز با محتوای بالای آب در حدود ۸۵ درصد، نه تنها آبرسان است، بلکه همه کاره است و می‌تواند به روش‌های بسیار جالبی استفاده شود.

گوجه فرنگی

این سبزی آبدار تقریبا ۹۴ درصد آب دارد و افزودن آن برای افزایش رطوبت به سالادها، ساندویچ‌ها و سس‌ها عالی است.

فلفل دلمه‌ای

فلفل دلمه‌ای قرمز، سبز و زرد تقریبا ۹۲ درصد از آب تشکیل شده‌اند که آنها را به یک مکمل رنگارنگ و آبرسان برای وعده‌های غذایی تبدیل می‌کند.

اسفناج

این سبزی برگ سبز حاوی حدود ۹۱ درصد آب و هم آبرسان و هم غنی از مواد مغذی است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • آیا غذا‌های دریایی سرطان زا هستند؟
  • ۲۰ دلیل برای این‌که تخم‌مرغ و پنیر را باهم نخورید
  • امحای هزار و ۵۳۹ کیلوگرم مواد غذایی تاریخ گذشته در هشترود
  • برای تقویت حافظه چی بخوریم؟
  • استفاده از ظروف چدنی برای این افراد مشکل‌ساز می‌شود
  • معدوم سازی ۲۸ تن مواد غذایی فاسد در کبودراهنگ
  • مواد غذایی ضد التهاب
  • اگر قصد باروری دارید این خوراکی‌ها را حتما بخورید
  • ایران به جایگاه خود در کدکس کشاورزی باز می گردد
  • آب نمی‌خورید؟؛ این ۸ سبزی را بخورید