Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-30@06:10:46 GMT

گام بلند لبنان برای عبور از بحران

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۸۸۲۲۲

گام بلند لبنان برای عبور از بحران

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، «حسان دیاب» که عصر پنجشنبه از سوی «میشل عون» رییس‌جمهوری لبنان مأمور به تشکیل کابینه شد، در اولین گفت‌و‌گوی تلویزیونی، خود را فردی کاملا مستقل خواند و گفت که به هیچ شخصی وابسته نیست و در دو روز گذشته یا دو هفته و حتی در دو ماه گذشته با هیچ‌یک از اعضای حزب‌الله یا جنبش امل دیداری نداشته و صرفا با شخص «میشل عون» رییس‌جمهور و «سعد الحریری» رییس دولت پیشبرد امور دیدار کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسان دیاب در ادامه تأکید کرد که به هیچ‌عنوان از تشکیل کابینه عقب‌نشینی نخواهد کرد و در مقایسه با دولت‌های قبلی تلاش خواهد کرد تا این مرحله را به سرعت طی کند.

جنجال‌آفرینی علیه نخست‌وزیر جدید
هرچند او وابستگی خود را به حزب‌الله یا جنبش امل را تکذیب کرد، اما با این وجود رسانه‌های استکبار و معترضان حامی جنبش المستقبل به ریاست سعد الحریری علیه او موضع گرفتند و برای کارشکنی در برابر تشکیل دولت جدید با بستن خیابان‌ها در پایتخت لبنان به‌ویژه در البقاع و الشمال به انتخاب حسان دیاب اعتراض کردند.

طرفداران مواجب‌بگیر (که در لبنان به آنان زلم می‌گویند) در حالی خیابان‌ها و راه‌های اصلی بیروت را بسته‌اند که حتی برخی از آنان نام نخست‌وزیر جدید را هم نمی‌دانند. همچنین روز گذشته برخی از مناطق بیروت به‌ویژه منطقه نزدیک به پارلمان لبنان شاهد درگیری‌های گسترده میان نیرو‌های امنیتی و معترضان بود و در طرابلس نیز به دنبال درگیری میان معترضان و نیرو‌های ارتش که قصد بازگشایی مسیر‌های بسته‌شده توسط معترضان را داشتند، شماری زخمی شدند.

حامیان الحریری همچنین پس از اعلام انتخاب دیاب به عنوان مامور تشکیل کابینه جدید با تجمع در مقابل منزل وی علیه دیاب شعار سر دادند؛ هرچند سعد الحریری، نخست‌وزیر مستعفی لبنان از هواداران خود خواست که با درخواست‌ها برای حضور در خیابان‌ها یا بستن راه‌ها مخالفت کنند.

شکستی دیگر برای آمریکا
اما آمریکا که از انتخابات نخست‌وزیر جدید لبنان ناراحت است و آن را شکستی دیگر برای خود در راستای انتخابات پارلمانی بیروت می‌داند، دیوید هیل، معاون وزیر خارجه‌اش را روز گذشته روانه بیروت کرد تا با مقامات سیاسی این کشور دیدار و رایزنی کند، به‌طوری‌که هیل در دیدار با میشل عون در دخالت آشکار در امور لبنان و روند تشکیل دولت و اظهاراتی که دوران قیمومیت را به یاد انسان می‌اندازد، برای تشکیل دولت جدید لبنان شرط گذاشت و مدعی شد لبنان باید منافع سیاسی و حزبی را کنار گذاشته و منافع ملی را در نظر گرفته و دولتی را با شرکت افراد متخصص که به اصلاحات لازم دست بزنند، تشکیل دهد. وی در ادامه دخالت‌های خود در امور لبنانی‌ها گفت ما دولت لبنان را به انجام اصلاحات ترغیب می‌کنیم. معاون وزیر خارجه آمریکا افزود که اعتراضات فراگیر و مسالمت‌آمیز طی روز‌های اخیر بیانگر مطالبات طولانی‌مدت ملت لبنان برای انجام اصلاحات است. هیل گفت: واشنگتن همچنین از نیرو‌های امنیتی لبنان می‌خواهد به تضمین سلامت تظاهرات‌کنندگان و خویشتنداری از سوی همه ادامه دهند.

واکنش لبنانی‌ها به سفر معاون وزیر خارجه آمریکا
البته گروه‌ها، احزاب و شخصیت‌های مختلف لبنان نسبت به این سفر بی‌تفاوت نبودند و در بیانیه‌های مختلف آن را محکوم کردند. جبهه العمل‌الاسلامی لبنان در بیانیه‌ای تاکید کرد سفر دیوید هیل، معاون وزیر خارجه آمریکا به لبنان، کاملا مشکوک است. جبهه العمل الاسلامی اضافه کرد: سفر امروز دیوید هیل، معاون امور سیاسی وزیر خارجه آمریکا در سایه شرایط کنونی که کشور در آن به سر می‌برد، کاملا مشکوک است و این دخالت آشکار آمریکایی در امور داخلی کشور ما خواه در سطوح سیاسی یا اقتصادی یا حاکمیتی پذیرفتنی نیست و حق لبنان است که از ثروت‌های زمینی و دریایی به ویژه نفت و گاز در چارچوب مرز‌های به رسمیت شناخته‌شده بین‌المللی از جمله بلوک ۹ بهره‌برداری کند.

«جهاد الصمد» از نمایندگان پارلمان لبنان به العهد گفت مامور شدن حسان دیاب برای تشکیل دولت جدید، قانونی و مبتنی بر قانون اساسی است و سخن گفتن از میثاق‌نامه فقط در راستای تحریک و تروریسم روحی قرار دارد. وی افزود کسانی که سعد الحریری را از نخست‌وزیری کنار گذاشتند هم‌پیمانانش در حزب القوات اللبنانیه (به ریاست سمیر جعجع) هستند. این نماینده پارلمان لبنان خاطر نشان کرد که تعامل طایفه‌ای قابل پذیرش نیست و اگر برخی می‌خواهند ما را به مسیر‌های دیگری سوق دهند، ما خارج از این صف‌بندی‌های مذهبی و طایفه‌ای هستیم.

شیخ صادق النابلسی از علمای لبنان تاکید کرد که مامورشدن «حسان دیاب»، اولین ماموریت برای بازگرداندن ثبات و به‌راه‌انداختن کارگاهی برای بازسازی زیان‌هایی است که به اقتصاد و سیاست وارد شده است. النابلسی در خطبه‌های نماز جمعه در مجتمع حضرت زهرا (س) در صیدا خاطرنشان کرد که مشکلی در تشکیل دولت توافقی وجود دارد که بیانگر مسوولیت همه لبنانی‌ها در این مرحله است، ولی همچنان گزینه‌ها به ویژه با توجه به دخالت ایالات متحده آمریکا و فشار این کشور برای معرفی نخست‌وزیر بدون توجه به منافع و حاکمیت لبنانی‌ها وسیع و گسترده نیست. وی افزود باید هوشیار باشیم؛ آمریکا همچنان برای تشدید شکاف‌ها و آشفته‌کردن وضعیت اقتصادی در لبنان دخالت می‌کند.

پیروزی مقاومت
اهمیت این انتخاب آن است که دیاب شخصی دانشگاهی و تکنوکرات است که این با خواسته‌های مردم همسو است. وی اشخاص دانشگاهی و متخصص را برای دولتش انتخاب خواهد کرد. دیاب می‌تواند با تشکیل چنین کابینه‌ای توطئه‌های آمریکا علیه لبنان را خنثی کند؛ چنانکه وفیق ابراهیم، کارشناس مسائل استراتژیک به العالم گفته است: این انتخاب دارای پیامد‌های سیاسی مثبتی برای لبنان است؛ به ویژه پس از دو ماه از آغاز تظاهرات در لبنان. وی این انتخاب را یک پیروزی برای لبنان و محور مقاومت دانست. این کارشناس تاکید کرد: حزب‌الله ثابت کرد که اجازه نمی‌دهد آمریکا در امور داخلی لبنان دخالت کند و همواره خواهان استقلال لبنان است و به همین دلیل از حسان دیاب به عنوان یک شخص مستقل حمایت کرد.

اما روزنامه‌های لبنانی نیز در واکنش به انتخابات حسان دیاب اینگونه واکنش نشان دادند: روزنامه الاخبار نوشت؛ «حسان دیاب» فرصتی برای نجات یا وقفه‌ای برای شروع دوباره است. روزنامه اللواء نیز اینگونه به استقبال نخست‌وزیر جدید رفت؛ «دیاب وظیفه پیچیده خود را در بیغوله‌های شکست آغاز می‌کند... الحریری به شکست اعتراف کرد و خواستار شنیدن حرف‌های انتفاضه شد.»
روزنامه الجمهوریه با گزارشی تحت عنوان «تکلیف یکرنگی؛ آیا می‌تواند دولت تشکیل دهد؟» نوشت: مامور شدن نخست‌وزیر، مسأله اصلی تشکیل کابینه است؛ نخست‌وزیر مکلف با مین‌های پیش رو مواجه است.

روزنامه البناء با اشاره به شکست آمریکا در انتخابات نخست‌وزیر جدید نوشت: «دیوید هیل، نامزد
مورد نظر خود «نواف سلام» را از دست داد؛ جنبلات از عقب کشیدن الحریری انتقاد می‌کند. حسان دیاب، نخست‌وزیر مامور به تشکیل کابینه با ۶۹ رای: متخصصان در اولویت هستند، در انتظار رایزنی‌های پارلمانی.»

حسن دیاب کیست؟
رییس‌جمهوری لبنان رایزنی‌های بین فراکسیون‌های پارلمانی این کشور برای انتخاب نخست‌وزیر را به پایان برد و حسان دیاب با ۶۹ رأی بیشترین آرا را به دست آورد. حسان دیاب متولد اول ژوئن ۱۹۵۹ است، با نوار رضوان المولوی ازدواج کرده است و یک دختر و دو پسر دارد.

او دارای مدرک لیسانس در رشته ارتباطات، فوق‌لیسانس در رشته مهندسی سامانه‌های کامپیوتری و دکترا در رشته مهندسی کامپیوتر است. دیاب در سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ در زمان نخست‌وزیری نجیب میقاتی، وزیر آموزش و پرورش لبنان بود و سال ۱۹۸۵ به دانشگاه آمریکایی بیروت پیوست. وی استاد مهندسی برق و کامپیوتر در دانشکده مهندسی و معماری این دانشگاه است و بیشتر از ۱۳۰ مقاله در مجله‌های علمی بین‌المللی و کنفرانس‌ها ارائه داده است.
حسان دیاب همچنین بنیان‌گذار دانشکده مهندسی دانشگاه ظفار در مسقط، پایتخت عمان در سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۶ میلادی است. وی در اکتبر ۲۰۰۶ به عنوان معاون رییس بخش برنامه‌های خارجی و منطقه‌ای دانشگاه آمریکایی بیروت منصوب شد.

منبع: ایران

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: لبنان سعد الحریری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۸۸۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخست وزیر یونان: سیستم دفاع هوایی برای اوکراین نداریم

نخست‌وزیر یونان گفت آتن نمی‌تواند سیستم‌های دفاع هوایی مانند پاتریوت‌ یا اس-۳۰۰ را به اوکراین ارائه دهد.

به گزارش ایسنا، در پاسخ به فشار اتحادیه اروپا و ناتو برای افزایش کمک‌های نظامی به کی‌یف، کریاکوس میتسوتاکیس، نخست‌وزیر یونان اعلام کرد این کشور نمی‌تواند سیستم‌های دفاعی پاتریوت یا اس-۳۰۰ به اوکراین بدهد.

به نقل از بیزینس اینسایدر، با تشدید حملات هوایی روسیه به اوکراین، دولت‌های اتحادیه اروپا تحت‌فشار هستند تا سیستم‌های حفاظتی بیشتری برای کی‌یف فراهم کنند، به‌ویژه کشورهایی مانند یونان و اسپانیا که چنین سیستم‌هایی را در اختیار دارند.

میتسوتاکیس در مصاحبه‌ای عنوان کرد: یونان اس-۳۰۰ یا پاتریوت را به اوکراین نخواهد فرستاد. این سؤال از ما پرسیده شد و ما توضیح دادیم که چرا نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم.

وزرای اتحادیه اروپا روز دوشنبه اعلام کردند در حال بررسی فوری راه‌هایی برای ارائه دفاع هوایی بیشتر به اوکراین هستند، اما قول مشخصی درباره سامانه‌های پاتریوت ندادند.

باتوجه‌به تنش‌ها با ترکیه، دفاع یک موضوع بسیار حساس برای آتن است. یونان درگذشته هزاران راکت، مواد انفجاری قوی، مهمات و راکت‌های ضدتانک به اوکراین ارسال کرده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بحران سیاسی در اسکاتلند با کناره گیری وزیر اول
  • تمجید نخست‌وزیر بورکینافاسو از پیشرفت‌های ایران
  • وزیر خارجه اردن: نتانیاهو جنگ غزه را باخته است
  • اردن : نتانیاهو جنگ غزه را باخته است
  • نخست وزیر اسکاتلند قصد استعفا دارد
  • دیدار ایلان ماسک با نخست وزیر چین در پکن
  • اوکراین: ۱۰۰ میلیون دلار کمک‌های تسلیحاتی استرالیا در راه است
  • بن‌گویر با دنده‌های شکسته مرخص شد
  • گردش مالی اوراسیا از مرز ۸.۷ میلیارد دلار عبور کرد
  • نخست وزیر یونان: سیستم دفاع هوایی برای اوکراین نداریم