Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@00:13:23 GMT

موسم خداحافظی با پنتاگون

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۷۹۷۲۸

موسم خداحافظی با پنتاگون

در حال حاضر، ۱۵ پست مدیریتی پنتاگون خالی است و طبق برنامه‌ای که اعلام شده است ۳ پست دیگر نیز به زودی خالی خواهد شد. موج استعفای مدیران، عدم تایید صلاحیت مدیران معرفی‌شده به سنا و اختلافات در پنتاگون شکاف‌های عمیقی در روند سیاستگذاری این نهاد ایجاد کرده است.
ریچارد اسپنسر وزیر مشاور نیروی دریایی، رندی شریور دستیار وزیر دفاع در امور هند و پاسیفیک، جیمز استوارت دستیار وزیر دفاع در امور مشمولین و نیروهای ذخیره، کری بینگن دستیار اول معاون وزیر دفاع در امور اطلاعاتی، استیون واکر مدیر آژانس پروژه‌های تحقیقات پیشرفته دفاعی و تینا کایدانو مشاور ارشد در امور همکاری‌های بین‌الملل در دفتر معاون وزیر ۶ مقامی هستند که در یک ماه اخیر استعفای خود را اعلام کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تایید صلاحیت مدیران ۵۹ پست سازمانی پنتاگون در دست سناست و با توجه به کوتاه شدن عمر دولت دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا احتمال نمی‌رود که فرصت کافی برای تکمیل کادر مدیریتی پنتاگون باقی مانده باشد.
بررسی صلاحیت ۶ نامزدی معاونت و مدیریت پنتاگون در روند دیوان‌سالاری دست و پا گیر سنا متوقف مانده و پرونده این افراد فعلا خاک می‌خورد. اگر سنا تا پایان سال جاری میلادی درباره این ۶ نفر تصمیم‌گیری نکند، دولت بنا بر الزامات اداری و قانونی مجبور خواهد شد آنها را دوباره معرفی کند.

جابجایی وزرا
دولت ترامپ از زمان آغاز به کارش در ژانویه ۲۰۱۷ تاکنون شاهد حضور ۴ وزیر یا کفیل وزارت در پنتاگون بوده است. جیمز متیس اولین وزیر دفاع دولت ترامپ بود که به دلیل اختلاف بر سر سیاست‌های رییس جمهوری در سوریه مجبور به ترک پنتاگون شد.
پس از وی، پاتریک شاناهان، مارک اسپر و سپس ریچارد اسپنسر به عنوان سرپرست وزارت دفاع فعالیت کردند تا اینکه سرانجام اسپر وزیر دفاع شد. تایید صلاحیت مشاوران و مدیرانِ صندلی‌های حساس پنتاگون به دلیل این تغییرات سریع به تاخیر افتاد.
استعفای متیس سرآغاز تنش و بحران دامنه‌دار در پنتاگون بود. او اساسا به دلیل اختلاف با ترامپ بر سر مسائل خاورمیانه از جمله اصرار رییس جمهوری به خروج از سوریه، استعفانامه‌اش را به کاخ سفید فرستاد و کناره‌گیری کرد.
هواداران متیس او را فردی منطقی در مقابل رییس جمهوری دمدمی مزاج تصور می‌کردند. بنابراین، در پی کناره‌گیری وی بسیاری از کارشناسان حوزه امنیت ملی در نامه‌ها یا اظهارات خود به پیروی از اصل «ترامپ هرگز» روی آورده و با خروج از پنتاگون آن را عملیاتی کردند.

مدیر بداخلاق
آغاز موج مهاجرت کارشناسان و مدیران کارکشته زمینه را برای رشد افرادی فراهم کرد که هم در خلق و خو و هم در گرایش‌های سیاسی به ترامپ شباهت داشتند. یکی از این افراد «جان رود» معاون وزیر دفاع در امور سیاستگذاری است که برخی افراد او را عامل شدت گرفتن خروج گسترده مدیران و مشاوران ارشد از پنتاگون می‌دانند.
جان رود که از اوایل ژانویه ۲۰۱۸ عهده‌دار معاونت پنتاگون در امور سیاستگذاری شده است در نبود رقبا، میدان را برای تاخت و تاز خود مهیا دید. اما طبق گزارشی که فارن پالیسی منتشر کرده بداخلاقی‌های وی عرصه را بر دیگران تنگ کرد.
بنا بر این گزارش، رفتارهای زننده و تند رود با همکارانش فضای خصمانه و تنش‌آلودی ایجاد کرده است. شاهدان می‌گویند بدرفتاری، داد و فریادها و فحاشی رود به این مهاجرت دامن زده است.
«جاناتان هافمن» سخنگوی پنتاگون در مقام دفاع از رود می‌گوید به «تخصص و حرفه‌ای‌گری» او اعتماد کامل دارد اما شمار زیادی از مقام‌های این وزارتخانه تاکید می‌کنند که عامل اصلی استعفاها همین رود است.
به نوشته فارن پالیسی، رود به اعضای دفترش اعتمادی ندارد و معتقد است که ستاد کارکنان او از تخصص و متخصص خالی است، بنابراین برای حل موضوعات دشوار به ستاد مشترک ارتش رجوع می‌کند.
البته رود به همتایان و هم‌رتبه‌هایش در بخش نظامی پنتاگون هم اعتنایی ندارد. واقعیت این است که افسران به دلیل بحران اداری و سیاستگذاری در بخش اداری و غیرنظامی وزارت دفاع، قدرتمند شده‌اند و رود این واقعیت را بر نمی‌تابد. او ترجیح می‌دهد که بر پله‌های بالاتری بنشیند و با افسرانی در ارتباط باشد که درجه‌های بالاتری دارند.
رود که یادگار دوره وزارت متیس است، از همان اوایل کار چهره‌ای تنش‌آفرین به شمار می‌رفت. او در موضوع سوریه که یکی از حساس‌ترین پرونده‌های پنتاگون بود، نتوانست میان حمایت از شبه‌نظامیان کُرد سوری و کاستن از نگرانی‌های امنیتی ترکیه توازن برقرار کند. او عمدتا به حمایت از ترکیه گرایش داشته و مانند ترامپ به حفظ همپیمانی با کُردها اعتقاد ندارد. در چنین مواردی، گاهی متیس شخصا وارد عمل می‌شد و به جای رود، میان کُردها و ترکیه توازن برقرار می‌کرد.

ماموریت دشوار اسپر
اسپر موج استعفاها را مصداق آشفتگی نمی‌داند و به تاثیر رود در این روند غیرمعمول اذعان نمی‌کند بلکه معتقد است که این تغییرات ناشی از «ریتم» تحولات در واشنگتن و «یک چرخش معمولی» در امور پنتاگون است. او قول داده بود که به محض محکم شدن صندلی وزارتش، کرسی‌های خالی را به افراد زبده بسپارد اما از آنجایی که مهره‌های مورد نظر وی با دولت قهر کرده‌اند وی هنوز نتوانسته جاهای خالی را پر کند.
کارشناسان دفاعی معتقدند که عمر کوتاهی تا پایان دولت ترامپ باقی مانده و شاید اسپر مجبور باشد که با همین روال به کارش ادامه دهد. او در دوره بحران داخلی، وزارت دفاع را تحویل گرفت و به احتمال زیاد جادویی برای بهبود شرایط نخواهد داشت. بنابراین، تا بازگشت وزارت دفاع به ریل سابق، کادر غیرنظامی (معاونان و مشاوران) در مقابل بخش نظامی ضعف بیشتری پیدا می‌کند و دستکم تا پایان دولت ترامپ این افسران و مدیران بخش نظامی هستند که وزارت دفاع را طبق میل خود اداره می‌کنند.

برچسب‌ها فارن پالیسی پنتاگون دولت ترامپ سوریه جیمز متیس مارک اسپر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فارن پالیسی پنتاگون دولت ترامپ سوریه جیمز متیس مارک اسپر فارن پالیسی پنتاگون دولت ترامپ سوریه جیمز متیس مارک اسپر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۷۹۷۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ

به گزارش خبرآنلاین اظهارات عصر شنبه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا علیه جو بایدن در حالی مطرح شد که او داشت در مورد دردسرهای حقوقی خودش صحبت می‌کرد و به دادستان‌های این پرونده‌ها می‌تاخت و همچنین در مورد کیفرخواست‌های جدیدی که علیه چندین تن از دستیاران ارشد سابقش در آریزونا مطرح شده، اعتراض می‌کرد.

به نقل از ایسنا براساس فایل صوتی از ضیافتی که به دست ان‌بی‌سی نیوز رسیده، ترامپ گفت: «این افراد یک دولت گشتاپو را اداره می‌کنند. و این تنها چیزی است که آنها دارند. و این تنها راهی است که آنها از نظر خود پیروز می‌شوند.»

رئیس‌جمهور سابق آمریکا افزود: «بایدن بدترین رئیس جمهور تاریخ کشور ماست. او به شدت بی‌کفایت و ناتوان است. او مثل چی حقه‌باز است! او کاندیدای تحت نفوذ و کنترل نیروهای خارجی است... او مقادیر زیادی پول از چین، روسیه، اوکراین و بسیاری از کشورهای دیگر می‌پذیرد. او حقه‌باز است.»

به گزارش خبرگزاری رویترز، «ایمی اسپیتالنیک» مدیر اجرایی شورای روابط عمومی یهودی یکشنبه در بیانیه‌ای گفت: «انجام چنین مقایسه‌هایی همیشه اشتباه، توهین‌آمیز و نفرت‌انگیز است؛ خصوصا زمانی که آن را در کنار سابقه طولانی این رئیس‌جمهور سابق در عادی‌سازی یهودستیزی در نظر گرفت. به خصوص استفاده از مقایسه‌هایی با نازی‌ها در خدمت یک برنامه متعصبانه و اقتدارگرا، شنیع است.»

کاخ سفید در بیانیه‌ای تند به اظهارات ترامپ پاسخ داد و به رفتار و لفاظی‌های گذشته این نامزد احتمالی جمهوری‌خواه، اشاره داشت، از جمله اظهارات مکرر او مبنی بر اینکه مهاجران غیرقانونی «خون کشور ما را مسموم می‌کنند»؛ زبانی که لفاظی‌های آدولف هیتلر، رهبر آلمان نازی و دیگر برترپنداران سفیدپوست را بازتاب می‌دهد.

اندرو بیتز، سخنگوی کاخ سفید گفت: «رئیس‌جمهور بایدن به جای تکرار لفاظی‌های وحشتناک فاشیست‌ها، صرف ناهار با نئونازی‌ها، و دامن زدن به تئوری‌های توطئه‌ای که به قیمت جان یک افسر پلیس شجاع تمام شده است، مردم آمریکا را حول ارزش‌های دموکراتیک مشترک و حاکمیت قانون گرد هم می‌آورد؛ رویکردی که باعث شده بزرگ‌ترین کاهش جرایم خشونت‌آمیز در ۵۰ سال گذشته رخ دهد.»

از سوی دیگر حامیان ترامپ تلاش‌ کردند تا صحبت‌های او را لاپوشانی کنند.

داگ بورگم، فرماندار داکوتای شمالی که جزو چندین گزینه محتمل برای معاونت ترامپ است و در همان مهمانی جنجالی در عمارت مارالاگو شرکت داشت، یکشنبه درباره عبارت «گشتاپو» که ترامپ استفاده کرده بود، به‌ شبکه خبری سی‌ان‌ان گفت: «این صحبت در کانون سخنان او نبود. اکثریت آمریکایی‌ها احساس می‌کنند محاکمه‌ای که او در حال حاضر در آن حضور دارد، انگیزه‌های سیاسی دارد.»

هنوز نمایندگان ترامپ به سخنان او واکنشی نشان نداده‌اند. اظهارات ترامپ بعدازظهر شنبه در باشگاه مارآلاگو در فلوریدا در جمع صدها عضو کمیته ملی جمهوری‌خواه بیان شد.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903339

دیگر خبرها

  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ
  • لیتوانی نیرو‌های نظامی مردمی برای حضور در جنگ ایجاد می‌کند
  • ترامپ سر به سر ایران خواهد گذاشت؟ /هشدار رسانه اصلاح طلب به دولت رئیسی درباره ۲ خطر در کمین ایران
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • ترامپ، دولت بایدن را با گشتاپو مقایسه کرد
  • فو فایتر؛ چشم پنتاگون در مدار زمین برای ردیابی موشک‌ها!/ عکس
  • فو فایتر؛ چشم تیزبین پنتاگون در مدار زمین برای ردیابی موشک‌ها
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • فو فایتر ؛ چشم تیزبین پنتاگون در مدار زمین برای ردیابی موشک ها(+عکس)