Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کود بیولوژیک ایرانی موفق شد تا محصولات درخت کاکائو در آفریقا را از یک بیماری مهلک نجات دهد.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوریکود بیولوژیک نیترو کارا ساخت ایران به عنوان راه درمان بیماری مهلک مزارع کاکائو در ساحل عاج با نام شولن شوت، مورد توجه کشاورزان این کشور قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ویروس شولن شوت از دو سال قبل در مزارع ساحل عاج و غنا فراگیر شده است و بنا بر اعلام دولت‌های این کشور‌ها و سازمان‌های جهانی دخیل در بازار کاکائو، این بیماری یک معضل سخت برای درختان محسوب می‌شود و به همین دلیل، درختان مبتلا به بیماری قطع می‌شوند تا درختان جدیدی کاشته شود.

ساحل عاج و غنا مجموعا بخش عمده‌ای از کاکائوی دنیا را تولید می‌کنند و قطع گسترده درختان در این دو کشور می‌تواند بازار جهانی کاکائو را متاثر کند.

در حین حال برخی کاکائو کاران در ساحل عاج که از چند سال قبل از یک کود بیولوژیک ایرانی با نام نیترو کارا استفاده می‌کنند، می‌گویند: مزرعه آن‌ها همچنان بارآور و تولید کننده است.

این ویروس، مسری است که تنه و شاخه‌های درخت کاکائو را سفید می‌کند و طی سه تا ۵ سال باعث مرگ کامل درخت می‌شود، تقریباً نیمی از مزارع ساحل عاج که تامین کننده بخش قابل توجهی از کاکائو دنیا است به این بیماری مبتلا شده‌اند، به دلیل فراگیر بودن این بیماری راه حل قطع درختان پیشنهاد شده است.

سیامک علیزاده مدیر شرکت صنایع زیست فناوری کارا_ کیبکو می‌گوید که در سال ۱۳۹۲ موفق شد تا برای بیش از ۶۰ هزار بسته از این کود از کشور ساحل عاج سفارش بگیرد.

شرکت‌های دانش بنیان بسیاری هستند که در شرایط تحریمی با تکیه بر دانش ایرانی و قیمت‌های جذاب رقابتی توانسته اند، افق‌های صادراتی جدیدی را به روی محصولات فناورانه ایرانی بگشایند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: شرکت دانش بنیان کود بیولوژیک ساحل عاج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۸۸۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای بیش از ۲۰ طرح آبخیزداری در استان اصفهان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان گفت:با بیش از ۳۵ میلیارد تومان هزینه ازمحل اعتبارات ملی واستانی ۲۰ طرح آبخیزداری شامل بندخاکی، سازه‌های کنترل سیلاب سنگی ملاتی وعملیات بیولوژیک درشهرستان‌های اصفهان، مبارکه، سمیرم، کوهپایه، کاشان، آران وبیدگل، خوروبیابانک، چادگان، گلپایگان، برخوار، شاهین شهر، تیران، نجف آباد، اردستان، بوئین میاندشت وفریدن اجرا شد.
حسین یاری مساحت اجرای این طرح را ۳۰ هزار هکتار دانست و افزود:کنترل ومهارسیلاب، جلوگیری ازفرسایش ورسوب وحفظ آب وخاک، تغذیه سفره آب‌های زیرزمینی، افزایش پوشش گیاهی وجلوگیری ازخسارت به تاسیسات وزیرساخت‌های پائین دست (مزارع، باغات، قنوات، چاه ها، جاده‌ها ومنازل مسکونی) از اهداف اجرای این طرح بوده است.
وی ادامه داد: همچنین در راستای اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیاردنهال ۴ طرح بیولوژیک بذرکاری بادام اسکوپاریا در ۱۰۰۰ هکتار از اراضی شهرستان‌های برخوار، مبارکه، کوهپایه و بویین میاندشت باهزینه ۵ میلیارد تومان به مرحله اجرا درآمده است.

دیگر خبرها

  • ذخایر شکلات جهان در خطر است
  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • مبارزه بیولوژیک با آفات، در مزارع دیم ایلام آغاز شد
  • قنادزاده: نگاه ایران به آفریقا نگاهی دو طرفه است
  • آفریقا فرصت‌های زیادی برای صنعتگران و تجار ایرانی دارد
  • پایش مزارع خرمشهر پژوهشگران
  • چند کشور آفریقایی کالای ایرانی می‌خرند؟
  • کاهش حضور آمریکا در آفریقا / حاکمان جدید ساحل آفریقا در پی کاهش روابط سیاسی و نظامی با فرانسه و آمریکا هستند/ نیجر حضور نیروهای آمریکایی را غیرقانونی اعلام کرد +فیلم    
  • اجرای بیش از ۲۰ طرح آبخیزداری در استان اصفهان
  • مبارزه با بیماری زنگ زرد غلات در ۲۶۱ هکتار از مزارع آذربایجان‌غربی