Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-29@12:18:09 GMT

بارش «برف آهنی» در هسته زمین!

تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۹۲۷۱۷

بارش «برف آهنی» در هسته زمین!

خبرگزاری میزان- محققان به شواهدی دست یافته‌اند که حاکی از بارش "برف آهن" در هسته کره زمین است. تاریخ انتشار: 23:55 - 30 آذر 1398 - کد خبر: ۵۷۸۹۹۷

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، گروهی از زمین شناسان از چین و ایالات متحده شواهدی پیدا کرده‌اند که نشان می‌دهد احتمالا بارش ممکن است در هسته داغ کره زمین نیز رخ می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته این برف مانند برفی که روی سطح زمین می‌بارد، نیست. محققان می‌گویند که این برف متشکل از تکه‌های آلیاژ‌های آهن است و از هسته داخلی زمین که جامد است به آرامی بر روی هسته بیرونی آن که مایع و جوشان است، می‌نشیند.

بهترین مدل‌ها از درون زمین به ما می‌گویند که سیاره ما یک کیک لایه لایه از مواد مختلف است. ما در حال قدم زدن در بالای پوسته نازک و سنگی آن هستیم که بالای یک گوشته جامد یکپارچه، اما رونده شناور است. در زیر آن نیز هسته بیرونی قرار دارد که یک حلقه بسیار داغ از آهن مذاب است که هسته داخلی آهنی جامد را احاطه کرده است.

از آنجا که ۲۸۹۰ کیلومتر سنگ بین ما و هسته زمین وجود دارد، نمی‌توان دید که در آنجا چه می‌گذرد. در عوض دانشمندان برای مطالعه آن، نحوه انتشار امواج لرزه‌ای از مواد مختلف را ضبط و تحلیل می‌کنند. اگر در نقاط معینی سرعت بگیرند یا کند شوند، ویسکوزیته لایه‌های مختلف را آشکار می‌سازند و نشان می‌دهند که از چه ساخته شده‌اند.

اما این کار، شگفتی‌هایی را نشان داد که با مدل‌های فعلی مطابقت نداشت. به عنوان مثال، به نظر می‌رسد امواج لرزه‌ای کندتر از حد انتظار در قسمت داخلی هسته بیرونی حرکت می‌کنند و سریع‌تر از حد انتظار از بالای هسته داخلی به ویژه در نیمکره شرقی آن حرکت می‌کند.

محققان این مطالعه جدید نظریه‌ای را ارائه داده‌اند که این ناهنجاری‌ها را توضیح می‌دهد: "برف آهن".

طبق آزمایشات انجام شده با استفاده از موادی شبیه به مواد موجود در هسته زمین، این امکان وجود دارد که آهن مذاب در قسمت تحتانی هسته بیرونی متبلور شود. سپس به آرامی بر روی هسته داخلی محکم‌تر می‌بارد.

"نیک دایگرت" یکی از محققان این مطالعه می‌گوید: این یک چیز عجیب و غریب است. کریستال‌هایی در هسته بیرونی وجود دارد که در مسافتی چند صد کیلومتری بر روی هسته داخلی فرو می‌ریزند.

این ماده برف مانند بافتی شبیه به دوغاب دارد که باعث کند شدن امواج لرزه‌ای می‌شود و از آنجا که این یک لایه یکنواخت نیست، ممکن است در نیمکره شرقی نازک‌تر و در غرب ضخیم‌تر باشد و سرعت‌های مختلفی را موجب شود.

محققان می‌گویند که این روند همچنین می‌تواند توضیح دهد که چرا هسته داخلی در حال رشد است.

اگر در هسته زمین "برف آهن" می‌بارد، می‌تواند در بسیاری از فرآیند‌های زمینی تأثیر بگذارد، از جمله اینکه گرما و سنگ چگونه در بخش‌های مختلف حرکت می‌کنند و میدان مغناطیسی چگونه تولید می‌شود.

"یوجون ژانگ" محقق اصلی این تحقیق می‌گوید: مرز هسته داخلی یک سطح ساده و صاف نیست و همین ممکن است بر هدایت حرارتی و همرفت هسته تاثیرگذار باشد.

این اولین نظریه شگفت آور نیست که در مورد درون زمین مطرح می‌شود. تحقیقات اخیر، دامنه‌های کوهستانی عظیمی را در گوشته زمین یافته است. جریان سریع مایع در هسته خارجی نشان داد که هسته داخلی به مراتب جوان‌تر از بقیه سیاره است.

 

بیشتر بخوانید:  علت مارپیچی بودن کهکشان راه شیری چیست؟

 

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کره زمین کهکشان راه شیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۹۲۷۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گاف تاریخی محمدجواد کریمی قدوسی چه بود؟

در گزارشی مواضع محمدجواد کریمی قدوسی را مرور می کنیم.

به گزارش اعتماد، بخشی از این گزارش را در ادامه می‌خوانید.

آبان‌ماه سال ۱۳۹۲ وقتی یک طرح دو فوریتی توسط جواد کریمی قدوسی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس وقت تهیه و به هیات رییسه مجلس ارایه شد، دو بار به معاهده «ان پی تی» که مهم‌ترین مبحث حقوق بین‌الملل در بحث انرژی اتمی است، اشاره و عجیب آنکه هر دوبار هم به زبان انگلیسی و هم به زبان فارسی نام این معاهده «ام پی تی، mpt» درج شد. یک بار در عنوان طرح ۵ صفحه‌ای و یک بار در متن آن به زبان انگلیسی.

این طرح ۵ صفحه‌ای که با خط خود کریمی قدوسی توسط اداره قوانین مجلس تکثیر و در اختیار خبرنگاران قرار گرفت و بعد هم در فضای مجازی منتشر شد در کادر مربوط به عنوان طرح این عبارت را با خود دارد: «الزام دولت به حفظ حقوق مسلم هسته‌ای و مصادیق آن در چهارچوب معاهده «ام پی تی» «در مذاکرات هسته ای».

در بند نهم این طرح نیز چنین نوشته شده بود: «هر‌گونه موافقت با خواسته‌های طرف مقابل نباید خارج از معاهده «mpt» باشد».

«ان. پی. تی» مخفف نام انگلیسی «معاهده منع گسترش هسته‌ای» (Nuclear Non- Proliferation Treaty) است.

عجیب‌تر از اشتباه کریمی قدوسی امضای ۱۱۰ نماینده مجلس وقت پای این طرح بود که به این معنی بود که یا این ۱۱۰ نفر هم نام درست مهم‌ترین معاهده هسته‌ای جهان را نمی‌دانستند یا اینکه این طرح را چشم بسته امضا کردند.

دیگر خبرها

  • بورل: رویارویی هسته‌ای به یک احتمال واقعی تبدیل شده است
  • یک میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب سیلاب در گلستان مهار شد
  • امارات نیروگاه هسته‌ای جدید می سازد
  • امارات نیروگاه هسته‌ای جدید می‌سازد
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته ای جدید
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته‌ای جدید
  • کریمی قدوسی و ادعای سلاح هسته ای!
  • گاف تاریخی محمدجواد کریمی قدوسی چه بود؟
  • ۱۰ فیلم جنگی پادآرمانشهری جذاب و پرتنش که باید ببینید
  • بارش باران سیل آسا به زمین‌های کشاورزی روستای عباس آباد خسارت زد + تصاویر