Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه بین‌الملل ــ رئیس سابق سازمان حوزه‌ها و مدارس علمیه خارج از کشور با اشاره به فعالیت‌های مختلف این مدارس که امروز با نام جامعة المصطفی(ص) العالمیه در کشورهای مختلف جهان فعال است، گفت: ما فلسفه اسلامی علامه طباطبایی و ملاصدرای شیرازی را به شرق آسیا بردیم که به زبان انگلیسی در مقطع فوق لیسانس تدریس و برای این درس‌ آزمون رسمی برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایکنا؛ یکی از ارکان موفقیت در هر مسیری، آموزش، تعلیم و تربیت است. در همه ادیان، انبیا تلاش‌های بسیاری کردند که بتوانند اصول دین الهی را به درستی به مردم یاد دهند و سختی‌های بسیاری را در این راه متحمل شدند.

یکی از راه‌های آموزش، تأسیس مدارس است که بتوان در راستای این هدف فرهنگی از وجود آن بهره گرفت و از مزایای یک سیستم مطلوب آموزشی با بهره‌گیری از آن برخوردار شد.

جمهوری اسلامی ایران پس از پیروزی انقلاب در راستای ارائه اطلاعات صحیح از دین مبین اسلام به مردم جهان تلاش‌های بسیاری را با بهره‌مندی از حضور افراد آگاه نسبت به مسائل دینی انجام داد که راه‌اندازی مدارس ایرانی در کشورهای مختلف از این جمله بوده است. این مدارس امروز با نام جامعة المصطفی(ص) العالمیه در مناطق گوناگونی از جهان فعالیت دارند.

درباره فعالیت‌هایی که به منظور احداث و توسعه این مدارس در خارج از ایران صورت گرفته است با حجت‌الاسلام محمدرضا نوراللهیان، رئیس سابق سازمان حوزه‌ها و مدارس علمیه خارج از کشور گفت‌وگو کردیم که متن آن از نظر می‌گذرد:

ایکنا ـ آیا دولت‌های مسئول در کشورهای مختلف در راستای احداث مدارس ایرانی مخالفتی نداشتند و اینکه این مدارس را در کدام کشورها اتأسیس کردید؟

طبیعی است که هر کشور مقررات خاص خود را دارد و به طبع هر فرد برای فعالیت در کشور مورد نظر باید از آن قوانین تبعیت کند. هر کشور از نظر دادن مجوز فعالیت، آن هم در عرصه آموزشی و فرهنگی به افرادی که تابعیت آن کشور را ندارند، مقررات ویژه‌ای را دارد و باید قوانین آن لحاظ شود.

البته هنگامی که مدارس در چارچوب رسمی مجوز می‌گرفتند، دیگر مشکلی وجود نداشت و موانع بزرگی نیز بر سر راه گرفتن این مجوزها نبود. تبلیغات بسیاری درباره مدارس ما در کشورهای دیگر صورت می‌گرفت. در ایران نیز سابقه راه‌اندازی چنین مدارسی را از سوی کشورهای دیگر داشتیم که طی دهه 20 به بعد، مدارسی از سوی آمریکایی‌ها در کشورمان راه‌اندازی شد.

سازمان حوزه‌ها و مدارس علمیه خارج از کشور در سطح گسترده‌ای در کشورهای فرانکوفون (کشورهای فرانسوی‌زبان) مشغول به فعالیت شد و شعبه‌های متعددی را احداث کرد. بهترین دانشگاه‌ها را به زبان فرانسوی و انگلیسی در کشورهای فرانکوفون راه‌اندازی کردیم. این مدارس براساس اصول و قوانین کشور مورد نظر فعالیت می‌کردند و برنامه آموزشی خود را پیش می‌بردند،‌ اما آنچه باعث موفقیت بیشتر ما شد، رعایت استانداردهای علمی و اخلاقی در این مراکز بود.

بیان این نکته نیز خالی از لطف نیست که در اروپا نمی‌شود کار کرد و برنامه تفریحی و ورزش صبحگاهی و ... نداشت. در همین راستا در بوسنی وهرزگوین اردوهایی برگزار می‌شود که بسیار شاد هستند. در این مدارس مقررات زیست سالم رعایت می‌شود.

برای دانشجویان دانشگاه‌ها در کشورهای مختلف در راستای اجرای این زیست سالم، برنامه سفرهای مطالعاتی، ترویجی و تفریحی به ایران را برگزار کردیم و دانشجویان با رضایت والدین خود به ایران آمدند و با تمدن کشورمان آشنا شدند و به شیراز، اصفهان، تبریز، مشهد و ... سفر کردند و مدیریت این تورهای مسافرتی را نیز خود مدارس برعهده داشتند.

ایکنا ـ با توجه به اینکه در کشورهای بسیاری حضور داشتید و به فعالیت در آنها پرداختید، کدام کشورها از مدارس استقبال بیشتری کردند؟ در این راستا لطفا درباره اثرگذاری مدارس تأسیس شده نیز برای ما صحبت کنید.

این موضوع در کشورهای مختلف متفاوت است و نمی‌توان نسخه یکسانی برای آن پیچید. بوسنی وهرزگوین یکی از این کشورها بود که استقبال خیلی بالایی از مدارس ما در آنجا به عمل آمد. همین طور ما یک مؤسسه علمی و آموزشی در هامبورگ داریم که تولیدات علمی بسیار خوبی داشته و فارغ‌التحصیلان بسیاری را تحویل جامعه آلمان داده است.

کالج لندن شاید به دلیل اینکه استانداردهای علمی را در سطح بسیار بالا رعایت کرده، از همه دانشگاه‌ها موفق‌تر بوده است. این کالج در آن زمان با مدیریت مرحوم جعفر علمی و حجت‌الاسلام سعید بهمن‌پور اداره می‌شد و دانش‌پژوهان با فرهنگ‌های متنوع از نظام آموزشی این کالج استقبال می‌کردند.

در غرب آفریقا نیز به همین شکل است. رشته‌های متنوعی در دانشگاه‌ها داریم. برای مثال در کنگو که مطالب به زبان فرانسوی تدریس می‌شود، در دوران سیدابوالفضل خوش‌منش که از چهره‌های قرآنی کشورمان بود کارهای بسیاری صورت گرفت. در غنا، دانشگاه اسلامی داریم که تدریس در آنجا به زبان انگلیسی است.

البته در مالزی و پایتخت آن کوالالامپور موفق نبوده‌ایم، اما در اندونزی موفق ظاهر شدیم و مدارس ما به یک پدیده تبدیل شده‌اند. در این راستا، فلسفه اسلامی علامه طباطبایی و ملاصدرای شیرازی را در دل شرق آسیا بردیم که به زبان انگلیسی در مقطع فوق لیسانس دانشگاه‌های مختلف تدریس و برای این درس‌ آزمون رسمی برگزار می‌شود.

شاگردان سیدحسین نصر (فیلسوف و استاد علوم اسلامی در دانشگاه جرج واشنگتن آمریکا) از افراد برجسته علمی فرهنگی در حوزه فلسفه اسلامی دانشگاه جاکارتای اندونزی هستند که در ابعاد علمی بسیار موفق ظاهر شده‌اند.

همچنین ما در کالج اسلامی رسول اکرم(ص) مسکو بسیار موفق بودیم. در دورانی که داعش در چچن شروع به فعالیت‌های ضد فرهنگی و تندروانه کرد، مؤسسه ما در کالج رسول اکرم چنان درخشید که روس‌ها به ما گفتند که شما در اینجا به انجام چنین فعالیت‌هایی مشغول شوید که عربستان به اینجا نیاید.

اقدامات ما در مؤسسه مسکو آنقدر اثرگذار بود که حتی دولت روسیه به سفیر ایران در مسکو پیغام داد که اجازه داریم به چچن برویم و در آنجا که بسیار متعصب هستند، فعالیت کنیم.

در دورانی نیز حدود 50 امام جماعت مساجد فدراسیون روسیه و کشورهای مشترک‌ المنافع از کالج رسول اکرم انتخاب شدند. آنها می‌دانستند که این افراد شیعه هستند و اماکنی که قرار است بروند اهل تسنن هستند. بنا بر این نبود که به شیعه کردن افراد بپردازیم، بلکه می‌خواستیم آموزه‌های اسلامی را به صورت صحیح ارائه کنیم و افراد را با آموزش‌های درست، دانا و با سواد کنیم.

ایکنا ــ آیا در حین حضور در این کشورها سخنرانی هم می‌کردید؟ موضوعاتی که در سخنرانی خود مورد تأکید داشتید چه بود؟

بله. وقتی انسان به کشوری که پایگاه آموزشی است می‌رود،‌ سخنرانی هم می‌کند و این سخنرانی باید به موضوع آن مرکز و دانشگاه علمی که در آنجاست و بهبود فعالیت آنها اختصاص داشته باشد.

در همین باره خاطره‌ای از سفر با کمال خرازی،‌ وزیر خارجه وقت کشورمان به ایتالیا و سه کشور غنا، نیجریه و سنگال در غرب آفریقا دارم. من سعی می‌کردم در جشن فارغ‌التحصیلی دانشگاه‌های خارج از کشور شرکت کنم که بالطبع در این مراسم سخنرانی نیز داشتم.

روزی همراه با وزیر خارجه وقت،‌ رئیس بانک مرکزی، رئیس دانشگاه تربیت مدرس و هیئت همراه به جشن فارغ‌التحصیلی و بازدید از کالج غنا رفتیم. رئیس‌جمهور این کشور به مدت دو ساعت و نیم در مراسم جشن نشست و پس از اینکه معرفی نفرات برتر به پایان رسید، وی نیز اعلام کرد که تسهیلاتی را برای این دانشگاه در نظر گرفته است که سیستم حمل و نقل را به صورت رایگان در اختیار دانشجویان این مرکز قرار دهد.

وقتی من برای سخنرانی به پشت تریبون رفتم گفتم که «من تاکنون برای شما زیاد صحبت کرده‌ام. امروز می‌خواهم شما بدون برنامه‌ریزی قبلی برای ایرانیانی که به این مراسم آمده‌اند صحبت کنید.» در غنا نظم و انضباط بسیار مهم است؛ برنامه‌ها باید رأس ساعت برگزار شود و هر سخنران نمی‌تواند بیشتر از زمانی که به وی اختصاص داده شده است در مراسم صحبت کند. این صحبت من باعث ایجاد ناراحتی در حاضران شد، چون نظم را بر هم می‌زد. ناگهان همهمه‌ای در جلسه برپا شد.

در همین حال دیدم که از میان جمعیت دانشجویانی که در آمفی‌تئاتر دانشگاه نشسته بودند، یک بانو جمعیت را می‌شکافد و برای صحبت کردن پیش می‌آید. من نمی‌دانستم وی مسیحی است، اما هم‌دانشگاهیانش این را می‌دانستند و به او با همان زبان خود می‌گفتند که تو نرو؛ زیرا نامطلوب می‌دانستند که یک بانوی مسیحی در جمع مهمانانی از ایران اسلامی که حمایتگر و پشتیبان دانشگاه نیز هستند، صحبت کند.

با همه این صحبت‌ها، آن دانشجو به روی صحنه آمد و پشت تریبون قرار گرفت و به زبان انگلیسی گفت «من دانشجوی این دانشگاه اسلامی بوده و مسیحی هستم. 22 دانشگاه دیگر در کشور من وجود دارد که همگی مسیحی هستند و تنها این دانشگاه اسلامی است. 51 درصد مردم این کشور مسیحی هستند. با این همه، من به این دانشگاه آمده‌ام، چون میزان شهریه آن از دیگر کالج‌ها کمتر است. از سویی سطح علمی و دانشگاهی این دانشگاه و رعایت مسائل اخلاقی در آن از باقی مراکز بیشتر است». من این بانو را تا آن لحظه ندیده بودم. سخنان وی با استقبال بسیاری روبرو شد و نشان داد که نظم و جایگاه علمی و اخلاقی این دانشگاه متفاوت از دیگر مراکز علمی فعال در غناست.

گفت‌وگو: آزاده غلامی

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین الملل قرآن ایکنا مدارس حوزه علمیه کشور غنا ایتالیا بوسنی دانشگاه کالج اسلامی قوانین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۹۴۵۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیروهای مسلح با تحریم‌ها موفق به ساخت مدرن‌ترین موشک‌ها شد

دادستان انتظامی قضات کشور، گفت: نیروهای مسلح ما در دل تحریم‌ها موفق به ساخت مدرن‌ترین موشک‌های کروز و بالستیک نقطه‌زن شدند و در اوج اقتدار هستند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، حجت‌الاسلام والمسلمین جعفر قدیانی صبح امروز در آیین تکریم و معارفه رئیس جدید نظارت و ارزشیابی قضات دادگستری کرمان ضمن قدردانی از زحمات قضات استان، اظهار داشت: کرمان مزین به نام سیدالشهدای جبهه مقاومت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی است و امروز اگر نیروهای مسلح ما در اوج اقتدار در منطقه و جهان هستند به برکت خون این شهید والامقام و هزاران شهید دیگر است.

وی به عملیات غرورآفرین سپاه و نیروهای مسلح علیه رژیم غاصب صهیونیستی اشاره کرد و افزود: در تاریخ اسلام و پس از حیات امامان معصوم(ع) شیعه هیچ وقت به اندازه امروز عزت نداشته است و این نعمتی که است که به برکت انقلاب اسلامی، اندیشه‌های حضرت امام خمینی (ره) و رهبری حضرت آیت‌الله امام خامنه ای (مدظله العالی) تحقق یافته و شیعه به این جایگاه رسیده است.

دادستان انتظامی قضات کشور خطاب به قضات جوان، گفت: خوب است گاهی به گذشته خود مراجعه کنیم و جایگاه کشورمان در سطح  جهانی و بین‌المللی و وضعیت آن زمان را با پیشرفت‌های اکنون مقایسه کنیم؛ بیش از 45 سال از انقلاب اسلامی می‌گذرد و تعداد زیادی از جمعیت کشور جوانانی هستند و قبل از انقلاب را ندیده‌اند.

وی با بیان اینکه حتی کسانی هم که قبل از انقلاب را دیده‌اند نیز گاهی یادشان می‌رود، قبل از انقلاب کجا بوده‌ایم و الان کجا هستیم، ادامه داد: این عظمت برای انقلاب اسلامی نیست که با موشک و پهپاد به رژیم صهیونیستی و آمریکا پاسخ داده شود و آنها هیچ کاری نتوانستند انجام دهند؟ این عظمت برای ایران اسلامی است که کشورهای ابرقدرت به‌دنبال خرید پهبادهای ایرانی هستند؟

قدیانی با اشاره به اینکه در دل تحریم‌ها نیروهای مسلح ما موفق به ساخت مدرن‌ترین موشک‌های کروز و بالستیک نقطه‌زن شده‌اند، گفت: باید بپذیریم که با وجود همه مشکلات و سختی‌ها، کشور رو به پیشرفت است.

دادستان انتظامی قضات کشور بیان کرد: حفظ شان و جایگاه قضات و همچنین معرفی قضات شجاع، مومن و متعهد به جامعه در دستور کار دادستانی انتظامی قضات کشور قرار دارد و قدردان زحمات شبانه روزی قضات و کارمندان پرتلاش در دستگاه قضایی هستیم.

به گزارش تسنیم، در این آیین از خدمات غلامعباس مبشری تقدیر و مختار شمس‌الدین، مستشار دادگاه تجدیدنظر استان کرمان به سمت رئیس جدید نظارت و ارزشیابی قضات دادگستری کرمان منصوب شد.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • مجوز فعالیت دو کارگزاری جدید صادر شد/ ۸ درخواست در مرحله تاسیس
  • ناتو، قلدر ۷۵ساله
  • آمادگی مجموعه مدارس صدرا در اجرای کامل سند تحول آموزش و پرورش
  • تأکید بر ارتقای فعالیت‌های فرهنگی در حوزه زنان و رسانه
  • ما از تحقیقات غرب در حوزه فلسفه اسلامی بی‌اطلاع هستیم
  • نیروهای مسلح با تحریم‌ها موفق به ساخت مدرن‌ترین موشک‌ها شد
  • اصفهان؛ میزبان دومین اجلاس مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا
  • اهدای عضو بیمار پس از ایست کامل قلبی
  • حکمت الله ملاصالحی مؤسس فلسفه باستان شناسی است
  • راهیابی دانشجوی دانشگاه آزاد نور به اردوی تیم ملی امید بوکس