Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون پژوهش و فناوری وزیر نفت با اشاره به اینکه هم‌اکنون ۲۶ پروژه صنعت نفت با همکاری ۱۶ دانشگاه و مرکز پژوهشی در حال پیگیری است، گفت: وزارت نفت، ظرفیت‌های علمی کشور را به‌کار گرفته است. به گزارش گروه اقتصادی دانشجو، سعید محمدزاده به دو مقطع اصلی حمایت وزارت نفت از دانشگاه‌ها اشاره کرد و افزود: حمایت نفت از دانشگاه‌ها محدود به چندسال اخیر نیست؛ زیرساخت‌های آموزشی حوزه نفت و گاز در دوره نخست وزارت آقای زنگنه با حمایت وزارت نفت شکل گرفت و به میزان قابل‌توجهی تقویت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز هم شاهدید که ۲۶ پروژه صنعت نفت با همکاری ۱۶ دانشگاه و مرکز پژوهشی منتخب کشور در دست اقدام است و با توجه به اینکه این دانشگاه‌ها برای اجرای پروژه‌های یادشده از مشارکت شبکه‌ای از دانشگاه‌ها نیز استفاده می‌کنند، بنابراین اقدام‌های پژوهشی وزارت نفت، سبب به‌کارگیری حجم گسترده‌ای از ظرفیت دانشگاه‌های کشور شده است.

وی نتیجه این همکاری را اثربخشی دانشگاه‌ها در مسیر توسعه صنعت نفت و همراهی صنعت نفت در توسعه دانشگاه‌ها خواند و گفت: از این حیث، کار بسیار ارزشمندی از سوی وزارت نفت انجام شده است.

محمدزاده در عین حال یادآور شد: تعامل صنعت با دانشگاه‌ها که با اقدام‌هایی از جمله اجرای قرارداد‌های کلان و مشترک پژوهشی میان شرکت‌های تابع وزارت نفت با این مجموعه‌ها دنبال می‌شود، رویکرد جدید و بی‌سابقه‌ای است و از این حیث طبیعی است که فراز و نشیب‌های زیادی را در این مسیر شاهد باشیم، اما نکته مهم‌تر از تولید محصول یا به‌دست آمدن نتیجه مطالعات حاصل از این پروژه‌ها، توسعه فضایی جدید، شکل‌گیری پارادایمی نو و حرکت به سمت توسعه زیست‌بوم فناوری و نوآوری در صنعت نفت است.

این مقام مسؤول با اشاره به ایجاد انستیتو که در برخی قرارداد‌های این پروژه‌های پژوهشی تعریف شده است، ادامه داد: فعالیت انستیتو‌های تحقیقاتی در دانشگاه‌ها در حکم ماشین حل مسئله‌ای مبتنی بر کسب‌وکار برای رفع چالش‌های پیش روی صنعت است.

محمدزاده گفت: با نگاهی به موفقیت‌های صنعت نفت در بخش‌های مختلف و توجه به خیل عظیم تجهیزات کاربردی این صنعت که در داخل کشور بومی‌سازی شده و تعامل با دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی، می‌توان به عزم و اراده و حمایت وزارت نفت از ظرفیت‌های داخلی پی برد. کافی است عملکرد صنعت نفت را در بخش‌های مختلف کنار هم بگذاریم و نتیجه‌گیری کنیم.

وی اظهار کرد: سلایق گوناگون می‌تواند عاملی جهت پیشبرد بهتر اهداف کشور باشد، به شرط آنکه همدل باشیم و گفتار و رفتارمان سبب ناهموار شدن مسیر توسعه نشود. ما تجربه ایستادگی در جنگ را در دفاع مقدس داشته‌ایم و خوب می‌دانیم راهکار مبارزه با دشمنی که صریحاً اعلام کرده به دنبال نابود کردن اقتصاد ایران است، جز از مسیر همدلی نمی‌گذرد. جوانان و ایده‌های نوآورانه آنان می‌تواند در این زمینه بسیار راهگشا باشد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: وزارت نفت نفت غرب آسیا بنزین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۹۲۰۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰ پروژه جدید برای ایجاد ارزش افزوده به ارزش ۲۵ میلیارد دلار در دستورکار وزارت نفت است/ برنامه‌ریزی برای تبدیل متانول به بنزین

وزیر نفت از بهره‌برداری ۷۹ پروژه نیمه‌تمام به ارزش ۱۶ میلیارد دلار خبر داد و گفت: ۵۰ پروژه جدید همسو با ارزش افزوده به ارزش ۲۵ میلیارد دلار نیز در دستور کار داریم.

به گزارش خبرنگار شانا، جواد اوجی امروز (سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت‌) در حاشیه آیین امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعه طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و اکتشاف و تولید ایرانی در جمع خبرنگاران بیان کرد: استفاده از ظرفیت هلدینگ‌ها و شرکت‌های بزرگ صنایع پتروشیمی در توسعه میدان‌های گازی اهمیت بسیاری دارد. امروز برای توسعه نزدیک به ۱۶ مخزن گازی با شرکت‌ها و هلدینگ‌های بزرگ پتروشیمی کشور تفاهم‌نامه امضا شد که به‌سمت قرارداد و اجرایی‌شدن می‌رود.

وی افزود: شرکت‌ها و هلدینگ‌های بزرگ پتروشیمی با کمک شرکت‌های اکتشاف و تولید در توسعه میدان‌های گازی ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری می‌کنند و با توسعه این میدان‌ها، در دو، سه سال آینده بیش از ۱۲۷ میلیون مترمکعب گاز به تولید گاز کشور افزوده می‌شود که هم تأمین‌کننده خوراک پتروشیمی‌ها خواهد بود و هم به فرایند توسعه میدان‌های گازی کشور کمک می‌کند.

وزیر نفت تصریح کرد: سابقه نداشته است شرکت‌های پتروشیمی در زمینه توسعه میدان‌ها ورود کنند. در نمایشگاهی که در حسینیه امام خمینی (ره) با حضور رهبر معظم انقلاب برگزار شد، ایشان تأکید کردند که از ظرفیت هلدینگ‌ها و شرکت‌های بزرگ استفاده کنید که امروز الحمدالله این اتفاق مبارک رقم خورد.

اوجی با بیان اینکه پارسال قراردادهای سازنده‌ای با شرکت‌ها و هلدینگ‌های بزرگ پتروشیمی در زمینه جمع‌آوری گازهای مشعل داشتیم، گفت: بخشی از این‌ها به بهره‌برداری رسیده است. همچنین در خصوص تولید بنزین در مجتمع‌های پتروشیمی، به‌ویژه پتروشیمی‌هایی که متانول تولید می‌کنند، با شرکت‌های ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی و صنایع پتروشیمی برنامه‌ریزی‌هایی شده است.

وی افزود: ان‌شاءالله بخشی از تولید متانول کشور به‌سمت تولید بنزین و ارزش‌ افزوده سوق داده می‌شود. امروز بسیاری از کشورها از خوراک متانول به تولید بنزین دست یافته‌اند که ما دانش فنی و توانمندی تولید آن را داریم؛ بنابراین در بعضی پتروشیمی‌ها که سهام‌داران آن‌ها تمایل داشتند، با همکاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی این اتفاق مطلوب رقم خواهد خورد و ما بخشی از ظرفیت تولید متانول را به تولید بنزین سوق خواهیم داد که اعداد و ارقام آن را در مصاحبه‌های بعدی اعلام خواهم کرد.

وزیر نفت ادامه داد: با توجه به افت قیمتی که طی چند سال گذشته در بحث محصولات تولید متانول داشته‌ایم و از طرفی برای جبران ناترازی بنزین، می‌توانیم از بنزینی که از خوراک متانول تولید می‌شود استفاده کنیم. این موضوع در کشور چین هم اتفاق افتاده است.

اوجی از بهره‌برداری ۷۹ پروژه نیمه‌تمام به ارزش ۱۶ میلیارد دلار خبر داد و گفت: ۵۰ پروژه جدید همسو با ارزش افزوده به ارزش ۲۵ میلیارد دلار را نیز در دستور کار داریم. از این پروژه‌ها و پروژه‌هایی که تکمیل می‌شوند یا نیمه‌تمام هستند، روزانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار بشکه به تولید نفت ما اضافه می‌شود. همچنین روزانه ۳۵ میلیون مترمکعب به تولید گاز و بیش از روزانه ۵۰ هزار بشکه به ظرفیت پالایشی کشور اضافه خواهد شد.

وی با بیان اینکه وزارت نفت در آغاز سال نو به اجرای پروژه‌های کلان با استفاده از منابع داخلی توجه نشان داده و بالاترین وزارتخانه و دستگاه در کشور در موضوع جذب سرمایه‌ خارجی وزارت نفت بوده است، گفت: در توسعه میدان‌ها نشان دادیم که معطل شرکت‌های خارجی نیستیم و با سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده در دو سال اخیر، نگاه درستی برای توانمندی بخش داخلی ایجاد شده است.

وزیر نفت تصریح کرد: امروز اتفاق مطلوب با فعالان بخش خصوصی که عمده سهام‌دارانِ این پتروشیمی‌ها و هلدینگ‌ها هستند رقم خورد، البته سهام‌داران آن‌ها مردم هستند و بیش از ۵۰ میلیون نفر در صنایع پتروشیمی و مجتمع‌های بزرگ پتروشیمی سهم‌ دارند.

دیگر خبرها

  • استفاده از ظرفیت دانشگاه آزاد در توسعه فناوری شهری
  • استفاده از ظرفیت بی‌نظیر دانشگاه آزاد در زمینه علم و فناوری برای توسعه شهری
  • ۵۰ پروژه جدید به ارزش ۲۵ میلیارد دلار برای ایجاد ارزش افزوده در دستورکار وزارت نفت است/ برنامه‌ریزی برای تبدیل متانول به بنزین
  • ۵۰ پروژه جدید برای ایجاد ارزش افزوده به ارزش ۲۵ میلیارد دلار در دستورکار وزارت نفت است/ برنامه‌ریزی برای تبدیل متانول به بنزین
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی/ افزایش حدود ۶ برابری سرمایه‌گذاری در صنعت نفت در دولت سیزدهم
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی
  • قطار ارتباط دانشگاه با صنعت به سرعت پیش می‌رود
  • بندر چابهار در آینده نزدیک یک بندر ریل پایه خواهد شد
  • کار وزارت نیرو برای فرهنگ‌سازی مصرف برق به جایزه‌دادن کشید!
  • استقبال وزارت صنعت امارات از توسعه همکاری‌ فناوری با ایران