Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-06@22:54:38 GMT

ترس و لرز در کنار گود ۲۷ متری

تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۰۱۲۸۹

ترس و لرز در کنار گود ۲۷ متری

همشهری آنلاین- شهره کیانوش راد: «کارگر ساختمانی فریاد می کشید ساختمان را تخلیه کنید، دیوارها ترک برداشته است.» «مهران لاجوردی» یکی از ساکنان ساختمان همجوار گود پرخطر نیاوران اینطور از شبی می گوید که به دلیل وحشت از فروریختن ساختمان مجبور به تخلیه خانه هایشان شدند: «آنقدر وحشت کرده بودیم که نمی دانستیم چه کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی خانواده ها از ترس فروریختن ساختمان خانه را ترک کرده و به خانه اقوام رفته بودند. از قبل متوجه خطر شده بودیم اما هرچه به مسئولان می گفتیم صدایمان به جایی نمی رسید. وقتی باخبرشدیم به سرعت سمت ساختمان رفتیم. در عرض یک ساعت اسباب و اثاثیه قابل حمل را از ساختمان بیرون بردیم و برخی وسیله ها را از پنجره بیرون انداختیم. در این شلوغی برخی وسیله هایمان گم شدند اما تخلیه ساختمان و نجات جانمان برایمان بیشتر اهمیت داشت. در ساختمان ما ۱۰ خانواده ساکن بودند. ۸ ماه است که خانه ها را تخلیه کرده ایم. دیوارهای ساختمانمان به دلیل گودبرداری غیراصولی، ترک های عمیق خورده و ممکن است با بارندگی و جمع شدن آب به طور کامل فرو بریزد.»

«محمد هادی پشتکوهی» معتمد محله نیاوران ماجرای گودبرداری این زمین را به ۷ سال پیش مربوط می داند و می گوید: «زمینی که اکنون به عنوان گودپرخطر شناخته می شود کمتر از یک دهه پیش یکی از باغ های شمیران بود که متأسفانه درختان آن خشکیده و خیلی زود قطع شد. متأسفانه پیگیری اهالی نیاوران برای حفاظت از درختان این باغ به نتیجه نرسید. پس از نابودی باغ، گودبرداری در این زمین شروع شد؛ درحالی که سازنده هیچگونه موارد ایمنی را رعایت نمی کرد.»

به گفته اهالی نیاوران، گودبرداری در حالی ادامه می یافت که  اطراف این زمین ساختمان های مسکونی قرار داشت و بیم فرونشست این ساختمان ها و خطر جانی برای ساکنان هر لحظه بیشتر می شد. پشتکوهی می گوید: «این زمین متعلق به سازمان تأمین اجتماعی است و گودبرداری بدون مجوز صورت گرفته بود. سؤال ما از مسئولان این بود که چگونه سازمان تأمین اجتماعی قبل از دریافت مجوز صدور پروانه، گودبرداری کرده است؟ محله قدیمی نیاوران قنات های قدیمی دارد که در حین گودبرداری، قنات فعال این محدوده تخریب و آب در گود جمع شده بود که همین مسئله موجب شد تا ساختمان های مجاور ترک بردارند و ساکنان مجبور به تخلیه خانه های خود شوند.»

توقف گوبرداری تا رفع خطر

«سید حمید موسوی» شهردار منطقه یک با حضور در جمع ساکنان واحدهای همجوار گود پرخطر نیاوران، ضمن تأیید این موضوع از توقف ادامه کار خبر می دهد و اعلام می کند که مالک موظف به استحکام و مقاوم سازی و پرداخت خسارت به مالکان در کمتر از یک ماه شده است. براساس ضوابط مبحث ۷ مقررات ملی ساختمان عمق برداری بیش از ۲۰ متر جزو گودهای پرخطر است و اگرچه در سال های گذشته امکان صدور برج باغ وجود داشته ولی به علت صدماتی که به باغ و درختان وارد می شد این مصوبه از سوی شورای اسلامی شهر تهران باطل شد و امکان مجوز هیچ برج باغی در مناطق وجود ندارد و این پلاک نیز اکنون امکان دریافت جواز ساخت ندارد.

موسوی درخصوص درختان قطع شده این باغ نیز می افزاید: «این باغ چندین اصله درخت داشت که متأسفانه درختان، قطع و در کمیسیون ماده ۷ جرایم قطع درخت صادر شده که تا امروز مالک جریمه را پرداخت نکرده است که باید براساس نرخ جدید علاوه بر پرداخت خسارت نسبت به کاشت چند برابری درخت نیز اقدام کند. به استناد بند ۱۴ ماده ۵۵ قانون،   مالک موظف به اسکان ساکنان واحدهای مجاور و پرداخت خسارت به آنها شده و در این زمینه نیز اعلام آمادگی کرده است. در غیر این صورت شهرداری و مراجع قضایی وارد عمل می شوند و براساس تأمین دلیل رأی قضایی، صادر و مالک موظف به جبران خسارت خواهد شد.»

اگرچه در بازدید شهردار منطقه یک با اهالی نیاوران از شهروندان خواسته شده است تا پایان پایدارسازی گود و اطمینان از توقف حرکات خاک در منازل ساکن نشوند اما اهالی نیاوران می گویند که با وجود تخلیه خانه هایشان و مسدود شدن خیابان های اطراف این گود، همچنان خطر فروریختن دیوار حایل وجود دارد و این گود همچنان خطرساز است.

براساس اطلاعات اداره کل شهرسازی و معماری، عمق گود، نشست آب و رطوبت جداره گود و تغییرات شکلی در همسایگی ها (ترک خوردگی، نشست و...) از جمله عوامل شناخته شدن گود پرخطر است. ۱۲۸ گود پرخطر در تهران وجود دارد و در منطقه یک تهران ۳ گود پرخطر با عمق بیش از ۲۰ متر وجود دارد که نیازمند رسیدگی قبل از بروز حادثه  و تلفات جانی برای شهروندان است.

کد خبر 472259 برچسب‌ها ساخت و ساز منطقه ۱ همشهری محله

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ساخت و ساز منطقه ۱ همشهری محله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۰۱۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش عجیب نرخ اجاره در شهر‌های جدید

درحالی حدود یک‌ماه به آغاز فصل جابجایی در بازار اجاره مسکن باقی‌مانده که این بازار در برخی شهر‌های جدید کشور در وضعیت نابسامانی به سر می‌برد و نرخ‌ها به‌شدت افزایش یافته است.

به گزارش خبرآنلاین، آخرین گزارش بانک مرکزی از بازار مسکن (مربوط به اسفند ۱۴۰۲) نشان می‌دهد اجاره‌بها مسکن در شهر تهران و کل مناطق شهری نسبت به اسفندماه سال ۱۴۰۱ به ترتیب ۴۴.۵ و ۵۱.۶ درصد افزایش یافته است. این میزان افزایش در حالی صورت گرفته که به‌طور معمول آخرین ماه سال جابجایی‌ها در بازار اجاره مسکن به حداقل می‌رسد.

در این بین با وجود آن‌که حدود یک‌ماه به آغاز فصل جابجایی‌ها در این بازار فرصت مانده که در برخی شهر‌های جدید افزایش عجیب نرخ اجاره‌بها شروع شده است. در شهر جدید پرند که سال گذشته مترو آن پس از سال‌ها وعده و وعید افتتاح شد، برخی مالکان واحد‌های خود را با قیمت‌های چندین برابری نسبت به سال گذشته آگهی کرده‌اند.

یکی از مستاجران که حدود دو هفته‌ای است در فاز ۶ شهر جدید پرند به دنبال آپارتمانی برای اجاره است به تسنیم می‌گوید: هفته آخر فروردین امسال یک واحد ۸۷ متری در فاز ۶ پرند با پول پیش ۵۰ میلیون و اجاره ماهانه ۶ میلیون تومانی (رهن کامل ۲۵۰ میلیون تومان) عرضه می‌شد.

وی ادامه داد: این در حالی است که طی دو هفته اخیر رهن و اجاره آپارتمانی با همین ویژگی به‌طور مداوم در حال افزایش است. بر این اساس یک واحد مسکونی با همین مشخصات با ودیعه ۲۰۰ میلیون تومانی و اجارخ ماهانه ۲ میلیون تومانی (رهن کامل ۲۸۰ میلیون تومان) فایل شده است.

به گفته وی، در پروژه کیسون که واحد‌های آن همچنان در حال تحویل است، واحد‌های مسکن مهر با ودیعه حدود ۷۰ میلیون تومانی و اجاره ماهانه ۷ میلیون تومانی عرضه می‌شود. به عبارت دیگر با رهن کامل ۳۰۳ میلیون تومانی!

وی بیان کرد: در فاز پنج ۵ یعنی جایی که پروژه‌های کم کیفیت‌تر و بدون امکانات است یک واحد ۸۵ متری با ودیعه ۵۰ تومانی و اجاره ۵ میلیون تومانی عرضه شده است.

بررسی آگهی‌ها اجاره در شهر جدید پرند نشان می‌دهد مالک یک واحد مسکونی ۱۰۵ متری در فاز یک آنرا با رهن ۶۵۰ میلیون تومانی عرضه کرده است. همچنن رهن یک واحد ۸۰ متری ۲۸۰ میلیون تومان، آپارتمان ۸۰ فاز ۵ با رهن ۷۰ میلیونی و اجاره ۳.۵ میلیون تومانی، واحد ۸۰ متری فاز یک با رهن ۳۵۰ میلیون تومانی و آپارتمان ۸۳ متری با رهن ۲۰۰ و اجاره ۴ میلیون تومانی فایل شده است.

دیگر خبرها

  • ساختمان بستنی پاک، انبار خانه کارگر و بیمارستان بوعلی؛ پلاسکوهای آتی شهر تهران
  • چرا ژاپن سیاست تخریب و ساخت مجدد دارد؟
  • افزایش عجیب نرخ اجاره در شهر‌های جدید
  • برای خرید میکروآپارتمان در شهر تهران چقدر باید هزینه کرد؟
  • گودبرداری غیراصولی عامل زیرش ساختمان مسکونی در اهواز
  • از ساخت و ساز ساختمان ناایمن در کرمانشاه جلوگیری شد
  • مقابله با ساخت و سازهای غیراصولی و ناایمن در کرمانشاه
  • علی ژکان یک نمایش کمدی به صحنه می‌برد
  • ریزش ساختمان مسکونی در اهواز در پی گودبرداری غیراصولی
  • هوشمندسازی ساختمان: خانه‌ای که فراتر از تصورات شماست