Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-30@15:48:26 GMT

ایجاد یک نیم فصل جدید در اقلیم کشور

تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۰۱۵۷۴

ایجاد یک نیم فصل جدید در اقلیم کشور

استاد دانشگاه تهران در خصوص وارونگی دما گفت: تغییر اقلیم و وارونگی دما اکنون یک نیم فصل ایجاد کرده که هر ساله از ۱۵ آذرماه تا اواسط دی ماه به وجود می آید.

به گزارش مشرق، دکتر علیرضا نورپور استاد دانشگاه تهران در گروه آموزشی مهندسی عمران - محیط زیست و مدیر یک شرکت دانش بنیان تولید کننده تجهیزات تشخیص آلودگی هوا اظهار کرد: مشکلی که طی چند سال اخیر  با آن در کشور روبرو هستیم آلودگی هوا، ریزگردها و بوی نامطبوع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به این پدیده های زیست محیطی گفت: کمتر از یک دهه است که پدیده وارونگی دما در کشور رخ داده که از آن می توان به عنوان یک اقلیم جدید یاد کرد.

بیشتر بخوانید: کفه ترازو تقصیر در آلودگی هوا به سمت کدام دستگاه است؟ فیلم/ اشتباه عجیب در گزارش شهرداری تهران درباره آلودگی هوا

وی با بیان اینکه اکنون ۴ فصل داریم که با این تغییر اقلیم یک نیم فصل به این فصل ها اضافه شده است، خاطر نشان کرد: وارونگی دما، رخدادی است که عمولا بین پاییز و زمستان رخ می دهد به طوریکه آلایندگی ها به بالا نمی روند و در سطح زمین می مانند.

وی با تاکید بر اینکه این آلایندگی و تغییر اقلیم می تواند خطراتی را برای انسان به دنبال داشته باشد، بیان کرد: هر منبع آلودگی که از آسمان بالا نرود و در سطح زمین باقی بماند می تواند معجونی را بسازد که سلامتی افراد را به خطر بیاندازد.

نورپور خاطر نشان کرد:این تغییر اقلیم می طلبد که رویکرد جدیدی را در کشور ایجاد کنیم و تقویم کاری جدیدی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه نیمه دوم آذرماه تا نیمه دوم دی ماه این وارونگی به اوج می رسد، بیان کرد: در مرحله ای هستیم که این وارونگی جان افراد را به خطر می اندازد از این رو چاره ای جز تخلیه شهر نیست اما هنوز این مسئله جدی گرفته نمی شود.

وی با بیان پیشنهادی افزود: می توان تقویم آموزشی و کاری را برای شروع مدارس از ابتدای شهریور آغاز کرد و از نیمه دوم آذرماه تا اواسط دی ماه را به صورت کلی تعطیل کرد.

نورپور در خصوص بوی نامطبوعی که اخیرا زیاد شده است، بیان کرد: این بوی نامطبوعی که اخیرا زیاد شده به دلیل این است که جریان های باد معکوس در کشور رخ می دهد و به جای غرب به شرق، شرق به غرب می وزد از این رو بوی مطبوع فاضلابی که در شرق و جنوب است به سمت شهر می رسد و توسط افرد استشمام می شود.

استاد دانشگاه تهران افزود: برخی از مسئولان معتقدند که این بوی نامطبوع بوی یکی از کارخانه هاست؛ زیرا دودکش های این کارخانه به دلیل بلند بودن پیداست؛ اما جالب است بدانیم که هر چه ارتفاع لوله های این کارخانه ها بلند تر باشند کمتر آلودگی تولید می کنند.

وی با تاکید بر اینکه میزان دبی یک کارخانه آنقدری نیست که آلودگی و بوی نامطبوع ایجاد کند، گفت: اتفاقا تمام کارخانه هایی که دودکش های کوتاه و ارتفاع کمی دارند بیشتر باعث آلودگی شهر می شوند و این باید جدی گرفته شود؛ هر کارخانه ۳۰۰-۴۰۰ دودکش دارد.

نورپور خاطر نشان کرد: به دنبال تغییر اقلیم و گرم شدن هوا، گاز متان و دی اکسید کربنی که توسط کارخانه ها به تولید می رسد توسط بادهای معکوس به سطح شهر می آیند و این سلامت افراد را به خطر می اندازد.

نورپور افزود: با پیشگیری، اصلاح تقویم کاری و آموزشی و همچنین شناسایی منابع آلاینده می توان این موضوع را مرتفع کرد زیرا سال به سال وارونگی دما قضیه ای جدی تر می شود. می بایست مسئولان جدی تر با قضیه برخورد کنند. نباید مسئولان با نگاه های سیاسی مسئله را حل کنند.

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز تحولات عراق استراماچونی سهمیه بندی بنزین آلودگی هوا دانشگاه تهران شرکت دانش بنیان هواشناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۰۱۵۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید میدان گازی بزرگ عراق پس از حمله پهپادی متوقف شد

پس از حمله پهپادی افراد ناشناس به یک میدان گازی بزرگ در اقلیم کردستان که منجر به کشته شدن چهار نفر شد، به طور موقت فعالیت آن متوقف شد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از نشنال نیوز، دانا گاز، یکی از بزرگترین شرکت‌های خصوصی گاز طبیعی در خاورمیانه، پس از حمله پهپادی که منجر به کشته شدن چهار نفر شد، به طور موقت فعالیت در یک مجتمع گازی در اقلیم کردستان عراق را به حالت تعلیق درآورد.

این شرکت اماراتی روز دوشنبه در گزارشی به بورس اوراق بهادار ابوظبی اعلام کرد که این حادثه یک "حمله تروریستی" بوده است و در اثر برخورد پهپاد به مخزن ذخیره میعانات گازی در میدان گازی خورمور، چهار کارگر کشته و هشت نفر دیگر زخمی شدند.

دانا گاز گفت: اگرچه صدمات بسیار جزئی به تأسیسات وارد شد، اما برای حفظ ایمنی همه کارکنان و تأسیسات، ما به طور موقت تولید را به حالت تعلیق درآورده‌ایم و تغییرات رویه‌ای خاصی را اعمال کرده‌ایم.

پیشوا هورامانی، سخنگوی دولت اقلیم کردستان عراق اعلام کرد که هر چهار فردی که در این حادثه کشته شدند، همگی شهروندان یمن بودند.

دانا گاز همچنین تأکید کرد که "به طور کامل با دولت اقلیم کردستان و دولت فدرال عراق در بالاترین سطح در حمایت از تعهدات عمومی خود مبنی بر محاکمه عاملان آن" همکاری می‌کند.

خور مور، یکی از میدان های عملیاتی مهم در منطقه سلیمانیه کردستان، در ماه های گذشته هدف حملات مشابهی قرار گرفته است.

تاکنون هیچ گروهی مسئولیت حمله پهپادی اخیر را برعهده نگرفته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چاپ سوم «سیطره» در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • لازم است دغدغه مسکن برای کارگران رفع شود/ هیچ کارخانه‌ای نباید تعطیل شود
  • امیدآفرینی در جامعه یکی از مهمترین دستاوردهای کارگران عزیز کشور است
  • امیدآفرینی در جامعه یکی از مهمترین دستاوردهای تلاش‌ها و تولیدات کارگران عزیز کشور است
  • تولید چادر‌های امدادی متناسب با فصل و اقلیم از سوی هلال احمر
  • تولید میدان گازی بزرگ عراق پس از حمله پهپادی متوقف شد
  • تولید چادرهای امدادی متناسب با فصل و اقلیم از سوی هلال احمر
  • نبود کارخانه نوین باعث بی کیفیتی‌ آسفالت بجنورد می‌شود
  • کارخانه های آرد مازندران نوسازی و بهسازی می شود
  • سال گذشته گرم‌ترین سال در جهان ثبت شد