Web Analytics Made Easy - Statcounter

ردپای ایده ساخت خودروهای خودران به حدود ۵۰۰ سال پیش و به زمان لئوناردو داوینچی بازمی‌گردد. این درحالی است که گرچه امروزه رقابت‌های تنگاتنگی میان کمپانی‌های نام‌آور خودروساز در این زمینه دیده می‌شود، اما همچنان تحقق این قضیه از نگاه بسیاری از ما دور از ذهن و حتی رؤیاگونه به نظر می‌رسد.

بنابراین وقتی می‌شنویم امیرمهدی و امیرمحمد ظریف شاهسون‌نژاد دو برادر دوقلوی ۱۷ ساله مشهدی، چندسالی است که در این عرصه تلاش‌هایی کرده و حتی موفق به کسب مقام‌های ملی و بین‌المللی شده‌اند که از جمله آن‌ها می‌توان به عضویت در تیم منتخب کار آسیا، کسب مقام نخست مسابقات جهانی کره جنوبی و نیز پژوهشگران برتر کشور اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کنجکاو می‌شویم تا دریابیم چقدر فعالیت در این عرصه برای آن‌ها جدی است؟ و آیا آن قدر در این مسیر راسخ هستند که ما امیدوار باشیم در آینده‌ای نه چندان دور خودروهای تولید شده آن‌ها در خیابان‌های شهرمان تردد کنند؟

به هرروی فرصتی پیش آمد تا ساعتی همصحبت این پژوهشگران نوجوان باشیم، با هم این گفت‌وگو را می‌خوانیم.

  انگیزه شما برای ورود به مقوله پژوهش‌های فنی و فعالیت در زمینه روباتیک چه بوده است؟

امیرمهدی: عامل اصلی این قضیه خانواده‌ام بودند، چراکه به دلیل حرفه وتخصص پدرم فعالیت در حوزه‌های مهندسی برای خانواده ما امری عادی بود. چنانکه برادر بزرگ‌ترم نیز کارشناس ارشد مهندسی مکانیک است. به این ترتیب از دوران کودکی علاقه‌مند به حوزه تحقیق و نوآوری بودیم. در پایه ششم دبستان آموزش‌های خود را در زمینه روباتیک آغاز کردیم و برای نخستین بار در پایه هفتم در مسابقات برنامه‌نویسی دانشگاه صنعتی شریف شرکت کردیم. به این ترتیب در رقابت‌های متعددی حضور داشتیم که خاص‌ترین آن‌ها مسابقه روباتیک فیرا ۲۰۱۹ کره جنوبی بود، چراکه ما تنها گروه دانش‌آموزی جهان بودیم که در این رویداد شرکت می‌کرد. به هر روی توانستیم در رقابت با شرکت‌کنندگانی از ۲۰ کشور جهان، در لیگ چالش خودروهای خودران مقام نخست و در لیگ شهری مقام دوم را کسب کنیم.

 امروزه تصور می‌شود که امکانات پژوهشی و کسب مهارت‌ها و دانش‌های نوین برای دانش‌آموزان دارای امکانات اقتصادی، بیشتر فراهم بوده و دانش‌آموزان مدارس عادی و دولتی از این امکانات کمتر برخوردار هستند. به نظر شما این قضیه موجب نمی‌شود که فرصت بروز استعدادهای دانش‌آموزان این گونه مدارس کمتر فراهم شود؟

امیرمحمد: به نظرم جدی‌ترین عنصر در بروز توانایی‌ها و استعدادها خود افراد هستند. ازاین رو باید افراد سعی کنند از ارائه توانمندی‌هایشان غفلت نکنند. عنصر مهم دیگر در کشف استعدادها، خانواده است. به این ترتیب در ادامه این مدارس و محیط زندگی و نهادهای متولی هستند که موظفند بسترها را برای ارائه این توانمندی‌ها فراهم کنند. البته درحال حاضر پژوهش‌سراهایی در مناطق مختلف آموزش و پرورش وجود دارند که از دانش‌آموزان مستعد حمایت می‌کنند.

 به نظر شما فعالیت‌های پژوهشی دانش‌آموزان با چه تنگناها و مسائلی مواجه است؟

امیرمهدی: امروزه در سه حوزه دانش‌آموزی، دانشجویی و تجاری - صنعتی فعالیت‌های پژوهشی انجام می‌شود. در حوزه دانش‌آموزی چون پژوهشگران تازه فعالیت کرده و برای دفعات اول اثری را تولید می‌کنند خانواده‌ها با رغبت تمام هزینه و حمایت می‌کنند. این در حالی است که در این باره شرکت‌هایی نیز به ظاهر نقش حامی را دارند که با نگاه اقتصادی در این مقوله فعالیت می‌کنند. چنانکه به عنوان اسپانسر برای حضور در رقابت‌هایی مشارکت می‌کنند، اما نقش مؤثری در روند پژوهش‌ها ایفا نمی‌کنند. ازهمین رو تصمیم گرفتیم مسیر تحقیق و ساخت دستگاه‌ها را با تیم دونفره خودمان طی کنیم در حالی که بیشتر تیم‌های فعال در زمینه هوش مصنوعی حدود ۱۵ عضو دارند. ناگفته نماند که برخی مراکز همانند دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز نقش مؤثری در تقویت پژوهش‌های دانش‌آموزی در حوزه روباتیک دارد. مورد بعدی اینکه با توجه به تجربیاتی که داشتیم به نظر می‌رسد روند ثبت اختراعات برای دانش‌آموزان چندان روشن نیست و محققان تازه‌کار برای این امر نیاز به آموزش و راهنمایی دارند.

 به نظر شما چقدر زمان می‌برد که خودرو خودران تولید شما در شهر تردد داشته باشد؟

امیرمحمد: تولید و به کارگیری این خودروها نیازمند زیرساخت‌هایی است، چنانکه ابتدا باید خودروهای ما هوشمند شوند، سپس روند هوشمندسازی شهرها و مسیرها جدی گرفته شود.

امیرمهدی: در پاسخ دوبخش باید مورد توجه قرار بگیرد. نخست اینکه بحث هوش مصنوعی از مباحث جدی در جهان امروز است و همچنان شاهد قضاوت‌ها و مناظره میان دوگروه موافق و مخالف این امر هستیم به طوری که گروهی به سرانجام این قضیه توجه کرده و معتقدند هوش مصنوعی پس از انسان اداره جهان را در دست می‌گیرد و برخی اظهار می‌کنند با گسترش هوش مصنوعی بشر در معرض تهدید قرار می‌گیرد. نکته دیگر اینکه در زمینه تولید خودروها در کشور، خودروهای ملی مورد انتقاد واقع می‌شوند، هرساله ده‌ها نمونه طرح توسط طراحان صنعت خودرو در داخل کشور طراحی می‌شود، اما ازآنجا که تولید طرح‌های یادشده و افزوده شدن مزیت‌های جانبی همانند رایانه منجر به افزایش قیمت می‌شود، تولیدکنندگان رغبتی به این تغییرات نشان نمی‌دهند. به هرحال امروزه تولید خودروهای خودران به جدیت در جهان تعقیب شده و برنامه‌های مؤثری اجرا می‌شود، به نحوی که به زودی شاهد تدوین و اجرای قوانین در این حوزه خواهیم بود.

 با اشاره به فعالیتتان در تولید خودروهای خودرانی که ساخته‌اید، بفرمایید در روند حضور در رقابت‌های بین‌المللی با چه مسائلی روبه‌رو بودید؟

امیرمهدی: ازابتدای فعالیتمان تا امروز پنج نسخه خودرو خودران تولید کردیم و آخرین نسخه که در رقابت‌های کره جنوبی حضور داشت کامل‌ترین نسخه محسوب می‌شد و ما با هزینه شخصی خود ۲۰ میلیون تومان برای آن هزینه کردیم، چراکه در تولید خودرو یادشده نیاز به نوآوری داشتیم و برای نخستین بار ریزپردازنده ابداعی خود را ارائه کردیم. البته ما در این رقابت تنها همین نسخه را داشتیم که اگر در جریان مسابقات آسیب می‌دید باید انصراف می‌دادیم. درحالی که سایر شرکت‌کنندگان به خصوص تیم روسیه با تجهیزات کامل و چندین نسخه خودرو مجهز حضور داشت. البته از آنجا که با حضور حامی اقتصادی امکان ساخت خودروهایی وجود داشت، ما ترجیح دادیم برای حفظ مالکیت معنوی این اثر به تنهایی فعالیت کنیم.

 در سال‌های اخیر شاهد تبلیغ آموزش دروس روباتیک حتی در مهدهای کودک هستیم. آیا این آموزش‌ها در تقویت مهارت‌های این دانش مؤثر است؟

امیرمحمد: ما خودمان هم از دوره کودکی آموزش‌های روباتیک را فرا گرفته و تجربه کردیم، بنابراین زمانی این آموزش‌ها مؤثر است که نخست متکی به ساخت چند کیت و کپی‌برداری نباشد، بلکه خلاقیت و نوآوری را در کودکان تقویت کنند، سپس زمینه تداوم این آموزش‌ها مهیا باشد نه اینکه یک سال کودکی به عنوان سرگرمی و بازی چند اثر کپی‌برداری شده بسازد و بعد تمام شود. درحالی که در عمل شاهدیم بیشتر این کلاس‌ها تنها بیزینس بوده و با نگاه تجاری شکل می‌گیرد.

امیرمهدی: تجربیات جهانی با آنچه که ما انجام می‌دهیم متفاوت است. بنابر گفت‌وگوهایی که با فعالان حوزه هوش مصنوعی از سایر کشورها داشتم، مطلع شدم کشورهایی همانند روسیه از مقاطع تحصیلی پایین حدود سوم ابتدایی برنامه‌نویسی را به دانش‌آموزان تعلیم می‌دهند درحالی که در کشور ما به طورمعمول برنامه‌نویسی از دوره دانشجویی جدی گرفته می‌شود. درواقع طرح درس را از سنین کودکی طراحی کرده که پیش از دیپلم تکمیل شده است.

 در سال‌های اخیر فضا برای رقابت‌های روباتیک در کشور فراهم شده، این رویدادها چقدر می‌تواند نتیجه بخش باشد؟

امیرمحمد: یکی از مؤثرترین مسائل در روند کسب علم و تخصص رودررویی با همان مسئله علمی هست. ازهمین رو برگزاری مسابقات روباتیک بسیار مؤثر هستند، زیرا چالش‌هایی که مطرح می‌شود بیشتر تخصصی بوده و نیاز به تحقیق و اطلاعات کافی دارد. همچنین از طرف دیگر رقابت‌های مزبور موجب تلاش بیشتر افراد شده و تبادل اطلاعات نیزصورت می‌گیرد.

امیرمهدی: به نظرم تجربه چنین رویدادهایی ۵۰ درصد در تقویت مهارت‌ها و دانش شرکت‌کنندگان اثرگذار است، چراکه گروه‌های متعددی را می‌بینند و با فعالیت آن‌ها آشنا می‌شوند که همین امر می‌تواند نواقص و کاستی‌هایی که محققان دارند را حل کنند.

 بی‌تردید خانواده نقش مؤثری در رشد فرزندان دارد، شما چگونه روند فعالیت فرزندتان را تسهیل کردید؟

خانم ظریف «مادر این دانش‌آموزان» : پسرانم با فاصله ۲۰ سال از خواهر و برادر بزرگ‌ترشان به دنیا آمدند و من همیشه نگران بودم که به دلیل این فاصله سنی نتوانم وظیفه خودم را انجام دهم، بنابراین با تولد آن‌ها فعالیت‌های حرفه‌ای‌ام را به عنوان مدرس طراحی و دوخت محدود کردم. همچنین زمانی که پسرهایم ۱۲ ساله بودند، پدرشان فوت شد که این قضیه تا همین امروز برایم دشوار است، چنانکه بارها با وجود هرمشکلی با پدرشان صحبت کرده و از ایشان کمک می‌گیرم. همچنین همیشه سعی کردم در بطن مسائل فرزندانم باشم و با آن‌ها چاره‌اندیشی کنم.

منبع: روزنامه قدس

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مخترعان جوان خودرو خودران خودروساز روزنامه قدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۰۳۲۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پس‌لرزه عروسی دختر در هتل گران | تکلیف خودتان را از حیث اقتصادی روشن کنید | چرا همیشه صحبت شما و فرزندانتان است؟

 من به برادر عزیز شمخانی عرض میکنم فعالیت اقتصادی الزامات والتزامات خود را دارد چون خود را اولی از دیگران به نصیحت میدانم به ایشان و همردیفان ایشان درکشوری ولشکری توصیه می‌کنم تکلیف خود را از حیث فعالیت اقتصادی روشن کنید وافکارعمومی را با اصلاح امور اقناع کنید.

حجت الاسلام یدالله حبیی نماینده پیشین ولی فقیه در وارت دفاع در یادداشتی که در روزنامه جمهوری اسلامی منتشر شده است نوشت:

امیر دریابان علی شمخانی از بقیة‌السلف سپاهیان و مجاهدان و امتحان داده‌های جبهه و جنگ است و کارنامه پرباری از جهاد و خدمت در بخش‌های اجرایی و راهبردی نظام دارد.

شجاعت در میدان، شهامت در بیان، ذهن تحلیل‌گر، صداقت و گریز از نمودها و تأکید بر بودها یعنی بی‌نقش وتکلف، نگاه جامع به مسائل، رفیق نواز، خطرپذیر، سعه صدر در مدیریت، تحمل پذیر، مدیرپرور، مسجدساز و مسجد دوست و... از خصوصیاتی هستند که من از او سراغ دارم وامیدوارم امروز که بعنوان یک کهنه سربازومشحون از تجارب است این خصوصیات فرایند ومراحل کمال وتمام خودش را طی کرده باشد.

شاید در ذهن کثیری از مردم او همچنان رزمنده بسیجی، سپاهی و امیر باشد وشناختی از سایر فعالیتهای او نداشته باشند وخاطره فرماندهی نیروی زمینی سپاه وحضور در نیروی دریائی ارتش و وزارت دفاع را در ذهن خود مجسم کنند.و کسانی او را بواسطه مسئولیتهای ستادی خارج از نیروهای مسلح بشناسند ولی امروز جمع کثیری از مردم بواسطه فضای مجازی آقای شمخانی را در جبهه اقتصادی می‌شناسند اگرچه حضور او همانند تعداد قابل توجهی از صاحب منصبان ارشد نظام در بخش اقتصادی در سایه است و فرزندان وخویشان حضور مستقیم آنان را غیر ضرور نموده است.

این از آثار عصر اطلاعات وانفجار اطلاعات است که کره زمین را به مثابه یک خانه با دوربین مدار بسته، تصویر نگاری می‌کند و لحظاتی بعد به نمایش میگذارد که در نوع خود بسی مطلوب است اگرچه بدور از آسیب و تهدید نیست.

آقای شمخانی از جمله افرادی است که حضور خود و فرزندان جبهه وجنگ را در فعالیت‌های اقتصادی ضروری، شرعی و یک عمل انقلابی می‌داند یعنی اینکه کشورگرفتارجنگ اقصادی و تحریم‌های ظالمانه است (صغرای قضیه) وکسانی توانائی و شایستگی حضور در این جبهه را دارند که امتحان داده و کشور را از جنگ تحمیلی نجات داده‌اند و به نظام و انقلاب باور دارند نظیر ما (کبرای قضیه) پس ما نسبت به حضور در این جبهه وظیفه داریم (نتیجه). بنابراین حضور در جبهه اقصادی نه تنها مذموم نیست بلکه ممدوح ومشکور است چراکه با همه وجود درک میکنیم مشکلات اقتصادی وتحریمها چه بلائی برسر مردم آورده است و فقر بر گروه‌های زیادی از مردم چنان مجسم نموده است که خوف فتنه کفر وعصیان می‌رود پس آقای شمخانی و پسران وامثالهم کار بزرگی انجام داده و می‌دهند وبجای سرزنش باید مشکور باشند.

اما و صد اما که خود آقای شمخانی زیرک نیز می‌داند چرا بازتاب اجتماعی عمل مجاهدانه آنها گونه‌ای دیگر است، چرا مردم بجای تشکر باید سرزنش کنند ودر هر محفل ومجلس باید صحبت ایشان و فرزندان وی و سایرین باشد؟

حقیقت این است که مردم اولا در جریان درست اطلاعات و اطلاع‌رسانی نیستند وتاکنون ندیده ونشنیده‌اند فعالان اقتصادی کلان، گزارشی از نقطه آغاز وفراز و فرود خود را به مردم ارائه دهند ومدیریت در ابهام وانتظار اینجا هم اثر بد خود را گذاشته است واز طرفی برای مردم قابل قبول نیست به هر دلیل مسئولین وفرزندانشان فعالیتهای اقتصادی بکنند.

شاید مفروضشان این است که بدون رانت محال است به این سطح از ثروت برسند. پس راهکار چیست؟ راهکار این است که بین دو کار یکی را قبول کنند حضور در ساختار نظام بدون فعالیت اقتصادی ویا حضور در بازار وبخش خصوصی و بدون داشتن مسئولیت. شاهد زنده این مقوله رفتار و آداب مقام معظم رهبری است. مگر ما مدعی اطاعت از او نیستیم‌! حوزه اطاعت شامل قول، فعل و تقریر رهبری است و از این حیث حجت را بر همه تمام کرده است.

من به برادر عزیز شمخانی عرض میکنم فعالیت اقتصادی الزامات والتزامات خود را دارد چون خود را اولی از دیگران به نصیحت میدانم به ایشان و همردیفان ایشان درکشوری ولشکری توصیه می‌کنم تکلیف خود را از حیث فعالیت اقتصادی روشن کنید وافکارعمومی را با اصلاح امور اقناع کنید.

برای مردم قابل پذیرش نیست وقتی چندین دهک تا پایان عمر امکان تهیه مسکن ندارند، بیش از شصت میلیون نفر یارانه بگیر هستند، مشکلات اقتصادی از جمله پاشنه آشیل‌های نظام است، سن ازدواج بالا رفته است ودهها مشکل وآسیب ذهن مردم را مشغول کرده است مشاور بالاترین فرد کشور مجلس عروسی خود را در هتل کذائی برگزار کند و ما را در پاسخگوئی به این مقولات ناگزیر به نوشتن این نصیحت نامه بکند.

اگر این مجالس را ثروتمندان بخش خصوصی برگزار کنند که می‌کنند مگر اشکالی دارد؟ مهمترین پشتوانه ما در حدوث وبقاء انقلاب اسلامی، مردم بوده و هستند واین توصیه امام خمینی(ره) نیز هست، پس هوای مردم را داشته باشیم. امیدوارم برادر عزیزم علی شمخانی از نصیحت دوست خود نرنجد و این نوشته را تذکری بداند که دلسوزانه تقدیم او می‌شود .

دیگر خبرها

  • فعالیت‌های فرهنگی با پیوست هنری تاثیرگذاری بیشتری بر جامعه دارد
  • از معلم جان روشن یافتیم‌
  • جشنواره نوجوان خوارزمی در مهرستان و خاش
  • اردو‌های تابستانی دانش‌آموزان یمنی 
  • پیشنهاد جدید برای دوچرخه سواری در تهران | عضو شورا: ۱۰ هزار دوچرخه رایگان در اختیار دانش آموزان قرار گیرد
  • معلمان دریچه دانایی را به روی دانش آموزان می گشایند
  • رقابت دانش آموزان البرزی در مسابقات قرآن و عترت
  • نوآوری و کیفیت در مسیر سلامت؛ با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • پس‌لرزه عروسی دختر در هتل گران | تکلیف خودتان را از حیث اقتصادی روشن کنید | چرا همیشه صحبت شما و فرزندانتان است؟
  • باغ هنر با ۲ رویداد «امید فردا» و «تصویر یک پایان» آغاز شد