Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-07@04:37:14 GMT

سخت‌گیری کودکان رادروغگو بارمی‌آورد

تاریخ انتشار: ۲ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۰۷۲۲۸

یک کارشناس ارشد روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی گفت: سخت گیری والدین موجب می‌شود که کودکان به دروغگویی روی بیاورند. ناطقان: الهام  پورمولایی کارشناس ارشد روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی درباره دروغگویی اظهار کرد: دروغگویی یکی از بدترین صفاتی است که هر فردی می‌تواند داشته باشد. این صفت منشا فساد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرد دروغگو به مرور محبوبیت خود را از دست می‌دهد، تنها می‌شود و قابل اعتماد نیست.

او بیان کرد: اگر دروغگویی در کودک نهادینه شده، در آینده او به مشکلات بسیاری دچار می‌شود که این مشکلات جبران پذیر نیستند. والدین باید فواید صداقت و عواقب دروغگویی را به فرزندانشان به زبانی ساده گوشزد کنند تا کودکانشان بتوانند احساسات خود را به راحتی بیان کنند.


این کارشناس ارشد روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی افزود: کودکی که احساسات خود را به راحتی بیان می‌کند و مورد خشم و غضب والدین قرار نمی‌گیرد، هرگز دروغ نمی‌گوید، زیرا دروغگویی در کودکانی مشاهده می‌شود که والدین آنها زمانی که فرزندشان کار اشتباهی را انجام می‌دهد، او را به شدت تنبیه می‌کنند. به طور مثال کودک لیوانی را به طور ناخواسته می‌شکند و والدین طوری او را تنبیه می‌کنند که کودک مجبور می‌شود برای فرار از تنبیه والدین دروغ بگوید و این کار اشتباه را به گردن شخص دیگری مانند خواهرش بیندازد. هر چقدر سخت‌گیری‌های والدین افزایش پیدا کند، قوه دروغگویی فرزندان فعال‌تر می‌شود برای اینکه از خودشان در برابر کار اشتباه محافظت کنند.
 دروغگویی در کودکان زیر چهار سال ناشی از چیست؟

پور مولایی تاکید کرد: دروغگویی در کودکان زیر چهار سال به علت تخیلات قوی و دامنه لغات کم آنهاست. به طور مثال آنها در تخیلات خود ممکن است بگویند من سوار پرنده‌ای بزرگ شدم و به آسمان رفتم.دروغگویی در کودکان زیر چهار سال چندان برای ما اهمیت ندارد، اما پس از این سن دروغگویی برای ما ارزش پیدا می‌کند.


او تصریح کرد: در برخی مواقع کودکان در محیط خانواده دیده نمی‌شوند به عبارتی والدین به آنها توجه لازم را نمی‌کنند، بنابراین برای اینکه کودک پیش والدینش عزیز شود، به آنها می‌گوید که من فلان کار را انجام داده‌ام، در این صورت والدین از فرزند خود  احساس رضایت می‌کنند. توجه برای کودکان بزرگترین نیاز است، بنابراین کودک دروغ می‌گوید تا مورد توجه والدینش قرار بگیرد.

این کارشناس ارشد روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی گفت: در برخی مواقع هم والدین صاحب چند فرزند هستند. والدین نباید فرزندانشان را با یکدیگر مقایسه کنند به طور مثال فرزندی کاری را انجام می‌دهد، ولی فرزند دیگر توانایی انجام همان کار را ندارد. در این شرایط والدین ممکن است به او بگویند که بی‌عرضه هستی، بنابراین فرزندی که به او چنین برچسبی زده شده است، مجبور است دروغ بگوید تا مورد تایید والدینش قرار بگیرد.

پسر دروغگو

پور مولایی اظهار کرد: حتی اگر کودکی دروغگو بود، ما انگ دروغگویی را به او نمی‌زنیم و به او نمی‌گوییم که چرا اینقدر دروغگوست. اگر والدین هنگامی که کودک خطای عمدی یا غیر عمدی را انجام می‌دهد با حالت دیکتاتوری، قهری و شتاب زده با او برخورد کنند و کودک را کتک بزنند، در این صورت  کودک دروغ می‌گوید تا مورد  تنبیه والدین خود قرار نگیرد.در برخی مواقع هم که کودک در سنین پایین قرار دارد، او دروغ می‌گوید و والدین از این کار فرزندشان، خوششان می‌آید و به او می‌خندند، بنابراین این صفت نابه‌هنجار در کودک رشد پیدا می‌کند.


او یادآوری کرد: والدین نباید احساس ناامنی، ضعف و حقارت را در فرزندشان ایجاد کنند. به طور کلی والدین نباید هنگامی که کودک کار اشتباهی را انجام می‌دهد او را به شدت تنبیه کنند یا با او توهین آمیز برخورد کرده، زیرا این تنبیه موجب می‌شود که انگیزه‌ای برای دروغگویی در کودک شکل بگیرد. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: کودکان ، سخت گیری ، دروغگو

منبع: ناطقان

کلیدواژه: کودکان سخت گیری دروغگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۰۷۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان رایگان کودک با داشتن بیمه پایه

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ رئیس اداره اقتصاد درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: براساس دستوالعمل ارائه خدمات ارائه خدمات رایگان به کودکان زیر هفت سال و ابلاغیه وزارت بهداشت در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت همه خدمات بستری و سرپایی کودکان زیر هفت سال در مراکز دولتی دانشگاهی و بیمارستان‌های دولتی موظف به ارائه کلیه خدمات بستری رایگان هستند.

دکتر طباطبایی افزود: وزیر بهداشت اسفند سال گذشته از خدمات درمانی رایگان برای کودکان زیر هفت سال خبرداد که این طرح در استان از اول اردیبهشت به طور کام در حال اجرا است.

او گفت: در اجرای این طرح بیمارستان‌های دولتی موظفند این خدمات را ارائه دهند و هیچ گونه دریافتی از از بیماران زیر هفت سال نداشته باشند.

به گفته طباطبایی دارندگان بیمه پایه مشمول این طرح هستند و چنانچه بیماری فاقد بیمه پایه باشد، می‌تواند با مراجعه به سازمان بیمه سلامت برای بیمه خود اقدام کند و از مزایای این طرح بهره‌مند شود.

والدین کودکان زیر هفت در صورت مشاهده تخلف در روند اجرای این طرح می‌توانند از طریق تماس با سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت موضوع را در میان بگذارند. 

دیگر خبرها

  •  تلاش برای شاد کردن کودکان غزه
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • جزئیات جدید از پیدا شدن دختر صحرا؛ پشت‌پرده دزدیده شدن «یسنا» فاش شد!
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت
  • کتاب «خانه زیر آب و جوجه لاک پشت ها» منتشر شد
  • کشور‌های مختلف برای محافظت از کودکان چه کردند؟
  • گزارش سازمان‌های بین‌المللی از وضعیت غم‌انگیز کودکان غزه
  • درمان رایگان کودک با داشتن بیمه پایه
  • چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت/ کشورها برای محفاظت از کودکان چه کردند؟