Web Analytics Made Easy - Statcounter

حفاظت از ایده‌‌ها در عصر امروز یک اصل به حساب می‌آید و با همین رویکرد هم هست که سازمان جهانی مالکیت فکری راه‌اندازی شده است، این سازمان سالیانه گزارشی از شاخص‌های نوآوری کشور‌ها منتشر می‌کند. گروه فناوری خبرگزاری دانشجو؛ حمیده آقاجانی - اختراع، خلاقیت، نوآوری، ایده، و فناوری و کلماتی همراستا با این واژه‌ها از ابتدای تاریخ بشریت با انسان بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از روزی که آتش کشف شد و درک مفهوم استفاده از آهن تا روزی که انسان توانست به فضا سفر کند همه این واژه‌ها کنارش بوده است. هر چند هنوز هم این راه ادامه دارد، اما شکل آن فرق کرده است، در واقع بیشتر در فضای آموزشی و کارآفرینی همه‌گیر شده است. بسیاری از محققان و پژوهشگران از سراسر دنیا به دنبال راه‌های خلاقانه هستند تا بتوانند با کمترین هزینه بهترین کارایی از محصول خود دریافت کنند.  

از آنجا که در کره زمین نزدیک به ۸ میلیارد انسان با تفکرات مختلف زندگی می‌کنند و کسب سود سرمایه از سوی دیگر دستاوردی شیرین برای انسان‌ها به شمار می‌آید سرقت افکار و ایده‌ها کار آسان خواهد بود و اثبات آن برای صاحب ایده بسیار سخت؛ با همین رویکرد هم بود که مسئله ثبت ایده مطرح شد و مالک ایده این حق را پیدا کرد تا همچون خالق یک غزل شاعرانه نام را پای خلاقیتش امضا کند. با توسعه صنعتی شدن جهان سازمان‌های بین المللی به این نتیجه رسیدند که باید به اتفاقی کنوانسیونی برای حمایت از ایده‌ها ایجاد شود.  یکی از مهم‌ترین سازمان‌های بین‌المللی در حوزه مالکیت فکری، سازمان جهانی مالکیت فکری «WIPO» است که بر اساس کنوانسیون تأسیس سازمان جهانی مالکیت فکری، مصوب چهاردهم جولای سال ۱۹۶۷ میلادی در اجلاس استکهلم (بازبینی و اصلاح در تاریخ ۲۸ سپتامبر سال ۱۹۷۹)، آغاز به‌کار نمود. در حال حاضر، ۱۹۱ کشور جهان، به عضویت این سازمان در آمده‌اند و ۲۶ معاهده بین‌المللی، از جمله پیمان همکاری ثبت اختراع «PCT»، موافقتنامه لیسبون و پروتکل مادرید را تحت پوشش خود دارد.

سازمان جهانی مالکیت فکری، در معرفی خود می‌گوید: «وایپو یک انجمن سیاستی جهانی است که در آن، دولت‌ها، سازمان‌های بین دولتی، گروه‌های صنعتی و جامعه مدنی، برای حل مسائل مرتبط با مالکیت فکری، گرد هم آمده‌اند. کشور‌های عضو و ناظران، به‌طور منظم، در کمیته‌ها و نهاد‌های تصمیم‌گیری مختلف، ملاقات می‌کنند. چالش اصلی آن‌ها، این است که برای اطمینان از تطابق و همگامی سیستم بین‌المللی مالکیت فکری، با جهان در حال تغییر، مذاکراتی را در مورد تغییرات و قوانین جدید مورد نیاز، صورت دهند و البته به هدف اصلی خود که تشویق و ترویج نوآوری و خلاقیت است، ادامه دهند.»  
انتشار اسناد استراتژیک نشان می‌دهد که برنامه‌های راهبردی میان مدت سازمان وایپو در سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۱ میلادی «ارتقاء نوآوری و خلاقیت، با هدف توسعه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی تمامی کشورها، از طریق یک سیستم مالکیت فکری بین‌المللی متعادل و مؤثر» است. برنامه‌ای که اگر اجرایی شود به طور قطع ایده‌ها به صاحبان اصلی خود باز خواهند گشت.

 همانطور که گفته شد ۱۹۱ کشور عضو وایپو هستند و سازمان جهانی مالکیت فکری هر سال بر اساس شاخص‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، توسعه آموزشی، خلاقیت و ... کشور‌های عضو را مورد بررسی قرار داده و جایگاه آن‌ها را در جهان مشخص می‌کند.

بر اساس آخرین گزارش GII با عنوان «شاخص جهانی نوآوری ۲۰۱۸» ایران در رده ۴۶ «Sub-Index» خروجی و ۹۳ «Sub-Index» ورودی قرار گرفت و از نظر نرخ کارایی نیز عدد ۱۱ را به خود اختصاص داد. این جایگاه بر اساس موضوعاتی همچون شاخص جهانی نوآوری، پیچیدگی بازار، پیچیدگی کسب و کار، خروجی‌های دانش وفناوری و خروجی‌های خلاق بوده است.

بر اساس آمار نرخ بهره وری کشور‌های جهان، در سال ۲۰۱۸ نیز ایران از بین ۱۶۲ کشور رتبه ۶۵ را کسب کرده بود و  در این دسته بندی کشور‌های سوئیس، هلند، سوئد، انگلستان و سنگاپور در رتبه‌های اول تا پنجم قرار داشتند.  
گفتنی است؛ سازمان جهانی مالیکت معنوی هر سال گزارش شاخص نوآوری کشور‌ها را منتشر می‌کند، بر این اساس ایران در سال ۲۰۱۹ بالاتر از کشور‌هایی مانند برزیل، عربستان، آفریقای جنوبی و قطر، نسبت به سال قبل خود ۴ پله صعود کرده است.

بررسی شاخص‌های ورودی مثل نهاد‌ها و مؤسسات، زیرساخت، سرمایه انسانی و پژوهش، پیچیدگی بازار و پیچیدگی کسب‌وکار که جزئی از معیار‌های جهانی محسوب می‌شوند باعث شد تا در سال ۲۰۱۹ ایران موفق به کسب امتیاز ۳۴.۴۳ شده و بالاتر از کشور‌هایی همچون برزیل، عربستان، آفریقای جنوبی و قطر قرار گیرد.

همچنین ایران در شاخص‌هایی مثل «سرمایه انسانی» و «پژوهش» وضعیت بهتری و با امتیاز ۳۷.۶ دو پله نسبت به سال ۲۰۱۸ صعود کرده و در رده ۴۵ فهرست جهانی قرار گرفته است.  

این ادعا که ایران بر روی گنج خوابیده خیلی هم بیراه نیست، شاید تصور بسیاری این باشد که ما سرمایه‌هایی همچون نفت، معادن طلا، مس یا مواردی از این دست در کشور بسیار داریم، البته این تفکر اشتباه نیست، اما باید ایمان داشته باشیم که سرمایه اصلی در این کشور نیروی جوان و خلاقی هستند که ثروت‌هایی بی پایان به حساب می‌آیند و حمایت از این جوانان در غالب زیست بوم‌های نوآوری و شرکت‌های دانش بنیان کمک خواهد کرد که در این شاخص‌های جهانی با سرعت بیشتری رشد کرده و در جایگاه بالاتری قرار بگیریم.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری ایرانی مالکیت فکری زیست بوم نوآوری شرکت های دانش بنیان شاخص نوآوری شاخص نوآوری GII

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۰۹۷۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یوروویژن ۲۰۲۴ زیر سایه تهدیدات تروریستی؛ همه آنچه باید درباره بزرگترین رویداد موسیقی زنده جهان دانست

به گزارش صدای ایران از یورونیوز،یکی از بزرگترین رویداد‌های موسیقی جهان، مسابقات آواز یوروویژن، در هفته دوم ماه مه در سوئد با حضور نمایندگان ۳۷ کشور شرکت‌کننده برگزار می‌شود.

انتظار می‌رود در طول هفته منتهی به برگزاری شصت و هشتمین دوره مسابقات یورویژن، حدود ۱۰۰ هزار نفر از ۸۹ کشور جهان از مالمو شهر میزبان این رقابت‌ها بازدید کنند.

این در شرایطی است که همزمان با نزدیک شدن به تاریخ برگزاری این مسابقات، نگرانی‌ها از امنیت برگزاری مراسم رو به افزایش است. در حالی که پلیس سوئد هدف اولویت‌دار خود را «گروه‌های تروریستی اسلام‌گرا» می‌داند، مقامات از اعتراضات برنامه‌ریزی‌شده ضد اسرائیلی، حملات سایبری و تبعات عضویت سوئد در ناتو ابراز نگرانی کرده‌اند.

حملات تروریستی اسلام‌گرایان

پلیس سوئد اعلام کرده که اولویت نخست خود را «گروه‌های تروریستی اسلام‌گرا» می‌داند و گفته است که پروتکل‌های امنیتی «سختگیرانه‌ای» برای مسابقه آتی وضع خواهد شد.

سال گذشته به دنبال آتش زدن قرآن در این کشور که موجب اعتراضات در جهان اسلام شد، سوئد سطح تهدید تروریستی خود را یک پله بالاتر برد و از سطح ۴ به سطح ۵ افزایش داد.

حضور بحث‌برانگیز اسرائیل

یوروویژن امسال با جنجال‌هایی بر سر شرکت اسرائیل همراه بوده است. گروهی از حامیان فلسطین به خاطر جنگ در غزه خواستار تحریم یورویژن شده‌اند و درخواست‌هایی نیز برای حذف اسرائیل از این رقابت‌ها مطرح شده است. بسیاری از هواداران نیز از هنرمندان خواسته‌اند که علیه اسرائیل صحبت کنند.

اتحادیه رادیو و تلویزیون اروپا (EBU) که این مسابقه را برگزار می‌کند، در برابر درخواست‌ها مبنی بر حذف اسرائیل مقاومت کرده، اما به این کشور دستور داد متن آهنگ نماینده‌اش را (که ابتدا با اشاره به حمله ۷ اکتبر حماس «باران اکتبر» گذاشته شده بود)، تغییر دهد.

این تصنیف که اکنون به «گردباد» (Hurricane) تغییر نام داده شده است، توسط خواننده ۲۰ ساله «ادن گولان» اجرا خواهد شد.

عضویت سوئد در ناتو و خطر روسیه

سازمان دهندگان گفته‌اند که خطر افزایش تنش‌ها با روسیه پس از عضویت سوئد در ناتو بالا رفته است. روسیه تهدید کرده بود که در پاسخ به این تصمیم «اقدامات متقابل سیاسی و نظامی-فنی» نامشخصی را اتخاذ خواهد کرد.

یک گزارش ویژه پلیس سوئد که درباره تهدیدات احتمالی تهیه شده است، حملات سایبری و اختلال در برنامه‌های تلویزیونی را ممکن دانسته است.



اما زیر سایه همه این تهدیدات، این مسابقات چه تاریخچه‌ای دارد و برگزاری آن به چه صورت است؟ در زیر به شماری از مهم‌ترین سوالات در خصوص یورویژن می‌پردازیم:

مسابقات یوروویژن از سال ۱۹۵۶ همه‌ساله برگزار می‌شود. این مسابقه دارای اجرای موسیقی زنده از اکثر کشور‌های اروپایی و همینطور فراتر از آن، از جمله اسرائیل و استرالیا است.

یوروویژن در ابتدا برای پخش تلویزیونی در تنها هفت کشور هلند، سوئیس، بلژیک، آلمان، فرانسه، لوکزامبورگ و ایتالیا آغاز به کار کرد. اما به سرعت گسترش یافت تا جایی که بیننده‌های این مسابقه در سال گذشته با رشدی بی‌سابقه به ۱۶۲ میلیون نفر رسید.

مسابقات یوروویژن ۲۰۲۴ چه زمانی برگزار می‌شود؟

این رویداد در تاریخ ۷ مه در ساعت ۱۹ به وقت محلی در مرحله نیمه‌نهایی آغاز می‌شود. دو روز بعد در ۹ مه یک مسابقه نیمه‌نهایی دوم برگزار می‌شود و سرانجام فینال بزرگ این رقابت‌ها روز شنبه ۱۱ مه برگزار خواهد شد.

یوروویژن کجا برگزار می‌شود؟

این دوره مسابقات یوروویژن در مالمو، سومین شهر بزرگ سوئد با جمعیت ۳۶۲ هزار نفر جمعیت، و در سالن کنسرت «مالمو آرنا» با ظرفیت ۱۵ هزار و ۵۰۰ نفر برگزار خواهد شد.

سوئد در مجموع هفت بار میزبانی مسابقات یوروویژن را برعهده داشته که استکهلم (۳ بار در سال‌های ۱۹۷۵، ۲۰۰۰ و ۲۰۱۶)، گوتنبرگ (۱ بار در سال ۱۹۸۵) و مالمو (۲ بار در سال‌های ۱۹۹۲و ۲۰۱۳) از شهر‌های میزبان این رقابت‌ها بوده‌اند.

نمایندگان چه کشور‌هایی در نیمه‌نهایی‌ها رقابت می‌کنند؟

هنرمندان کشور‌های قبرس، صربستان، لیتوانی، ایرلند، اوکراین، لهستان، کرواسی، ایسلند، اسلوونی، فنلاند، مولداوی، آذربایجان، استرالیا، پرتغال و لوکزامبورگ در دور نخست نیمه‌نهایی به رقابت می‌پردازند.

هنرمندان کشور‌های مالت، آلبانی، یونان، سوئیس، چک، اتریش، دانمارک، ارمنستان، لتونی، سن مارینو، گرجستان، بلژیک، استونی، اسرائیل، نروژ و هلند نیز در دور دوم نیمه‌نهایی با هم رقابت می‌کنند.

چه کسی در فینال بزرگ شرکت می‌کند؟

۱۰ نفر برتر از هر دور نیمه‌نهایی در فینال شرکت خواهند کرد. علاوه بر این ده نفر نماینده کشور برنده سال گذشته و میزبان (یعنی سوئد) به همراه «پنج بزرگ» شامل بریتانیا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا به طور خودکار به فینال راه پیدا می‌کنند.

در مجموع ۲۶ فینالیست وجود خواهد داشت.

چرا «پنج بزرگ»؟

پنج کشور بزرگ فرانسه، آلمان، ایتالیا، اسپانیا و بریتانیا بیشترین کمک مالی را به اتحادیه رادیو و تلویزیون اروپا می‌کنند. از همین رو و از سال ۲۰۰۰ بدین سو، این کشور‌ها به طور خودکار جایگاه خود را در فینال تضمین کرده‌اند.

چگونه می‌توان مسابقات را تماشا کرد؟

این مسابقات توسط تلویزیون‌های تمامی ۳۷ کشور شرکت‌کننده پخش خواهد شد. همچنین افراد می‌توانند در یوتیوب این رقابت‌ها را ببینند.

سیستم رای‌دهی چگونه است؟

تماشاگران در خانه نتیجه نفرات برتر دو مرحله نیمه‌نهایی را مشخص خواهند کرد. در فینال بزرگ، اما مخاطبان و هیئت داوران حرفه‌ای حق رای خواهند داشت.

کدام کشور‌ها برنده بیشترین یوروویژن شده‌اند؟

سوئد و ایرلند هر کدام با هفت برد پیشتاز هستند. فرانسه، لوکزامبورگ، بریتانیا و هلند هر کدام پنج بار قهرمان شده‌اند.

چه کسی سال گذشته برنده شد؟

لورین خواننده سوئدی با آهنگ «خالکوبی» سال گذشته برای دومین بار برنده مسابقه شد. او پس از جانی لوگان ایرلندی تنها کسی است که دو بار برنده این رقابت‌ها شده است.

دیگر خبرها

  • اسب‌های خراسان شمالی در پایتخت سوارکاری کشور خوش درخشیدند
  • دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات: مالیات مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف دخانیات است
  • مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف دخانیات
  • یوروویژن ۲۰۲۴ زیر سایه تهدیدات تروریستی؛ همه آنچه باید درباره بزرگترین رویداد موسیقی زنده جهان دانست
  • مجارستان: درگیری مستقیم ناتو با روسیه یعنی جنگ جهانی سوم
  • بخش خصوصی می تواند از فروپاشی اقتصادی افغانستان جلوگیری کند
  • تولید فکری رسالت و ماموریت جشنواره علامه حلی است
  • نجات اقتصاد کشور در سایه نوآوری رقم می‌خورد
  • رئیس سازمان چای کشور در گفت‌وگو با قدس: چای ایرانی رنگ حمایت گرفت
  • عکس/سایه آزادی آمریکایی!