Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@23:49:58 GMT

قم ۲۰۹ روز هوای پاک دارد

تاریخ انتشار: ۲ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۱۲۱۲۲

قم ۲۰۹ روز هوای پاک دارد

سید رضا موسوی روز دوشنبه دریکصد و بیست و سومین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر قم اظهار داشت: درهمین مدت تعداد روزهای هوای ناسالم برای گروه‌های خاص نیز از ۱۷ روز به ۴۸ روز افزایش پیدا کرده‌است.

وی بیان داشت: شمار روزهای هوای ناسالم برای عموم مردم نیز از چهار روز به ۱۵ روز رسیده که این یک زنگ خطر و فرآیند نگران کننده‌ای می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه منشا آلودگی هوای قم گرد و غبار و ذرات معلق درفضاست، افزود: امسال نیز مانند سال‌های گذشته، گازهای آلاینده نقش زیادی درآلودگی هوای قم ندارند.

موسوی با اشاره به اقدام‌های صورت گرفته برای تشخیص دقیق سهم هر یک از حوزه‌های آلاینده درآلودگی هوای قم خاطرنشان کرد: طرح مطالعاتی تعیین سیاهه هوای قم درسطح ملی درحال انجام است، و با مشخص شدن نتایج آن سهم هر بخش در پیدایش این معضل برای استان مشخص خواهد شد.

وی همچنین طرح مطالعاتی سازمان محیط زیست درخصوص منابع آلودگی هوای قم را نیز مورد توجه قرار داد وگفت: درحال حاضر ما باکانون‌های داخلی تولید ریزگرد درقم مواجه هستیم و درفاصله ۱۵ کیلومتری شهر قم منابع تولید گرد و غبار وجود دارد.

موسوی اظهار داشت: نکته اصلی درمورد آلودگی هوای قم‌ این است که بیشترین تاثیر را از ذرات آلاینده داریم، که فارغ از گرد و غبار توسط برخی صنایع و خودروهای دیزلی نیز بوجود می‌آید.

وی همچنین با اشاره به تشکیل کمیته اضطرار درقم و برگزاری جلسه‌های متعدد آن طی یک ماه اخیر گفت: حفظ محیط زیست قم نیازمند یک اجماع عمومی و تعامل و همکاری همه دستگاه‌های اجرایی است.

وی با اذعان به اینکه معضل آلودگی هوا در سال‌های اخیر توسط محیط زیست به طور مرتب هشدار داده شد، افزود: این معضل چون در شرایط فعلی وارد عرصه زندگی جامعه شده، همگان مطالبه گر شدند.

موسوی  ادامه داد: درقم در برخی حوزه‌ها دچار غفلت شدیم، که مقوله آمایشی و پایشی از جمله آن است.

وی تصریح کرد: به موضوع آمایشی درقم توجه نشده و تراکم واحدهای صنعتی درحریم و محدوده شهر قم نشان دهنده آن است، در این خصوص در پیچ و خم‌های اداری کارهایی صورت می‌گیرد که ما انتظار آن را نداریم.

مدیرکل محیط زیست قم یادآور شد: در شرایطی که محورهای مواصلاتی قم به مناطق مسکونی تبدیل می‌شود، ولی هنوز واحدهای صنعتی آلاینده فعالیت می‌کنند.

وی گفت: ما به عنوان متولی محیط زیست استان پیشنهاد ممنوعیت استقرار واحدهای آلاینده بیش از رده ۳ در شعاع ۲۰‌ کیلومتری قم را درخواست کردیم.

وی افزود: واحدهای صنعتی از رده یک تا هفت دسته بندی می‌شوند، که رده یک تا سه به دلیل آلودگی کمتر می‌توانند در محدوده شهر کار کنند.

موسوی با بیان اینکه در تصمیم‌گیری‌های استان به موضوع بارگذاری واحدهای صنعتی توجه نمی‌شود، گفت: اگر قرار باشد، واحدهای صنعتی بیش از این درمحدوده شهر قم بارگذاری شوند، هزینه‌های بسیاری را بر محیط زیست این استان تحمیل می‌کنند.

وی همچنین سند آمایش سرزمینی قم را یک سند معطل توصیف کرد و افزود:درسال ۹۵ بر اساس این سند قانون ممنوعیت فعالیت واحدهای هیدروکربنی را تصویب کردیم، ولی هیچ وقت به شورای برنامه ریزی و توسعه استان نرسید.

وی افزود:ممنوعیت ذوب سرب از باطری‌های فرسوده تنها قانون مصوب طبق سند مذکور است که این هم خیلی مستحکم‌ نیست.

موسوی گفت: قانون هوای پاک مصوب سال ۹۶ برای خیلی از حوزه‌های آلاینده تعیین تکلیف کرده ولی انتظارها برآورده نشده‌است.

مدیرکل محیط زیست قم همچنین تقویت حمل و نقل عمومی را از راهکارهای موثر در کاهش آلودگی هوای قم برشمرد و گفت: الزام وسایل نقلیه به معاینه فنی نیز در این زمینه تاثیر بسزایی دارد.

وی افزود: تنها ۳۰ درصد از خودروها در قم معاینه فنی انجام می‌دهند.

وی افزایش ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوا را نیز مورد توجه دانست و گفت: هم اکنون سه ایستگاه سنجش آلودگی هوا درقم وجود دارد که از عهده هزینه این ایستگاه ها بر نمی‌آییم.

موسوی همچنین با تاکید بر ضرورت افزایش بودجه نهاد متبوع خود بیان کرد: درسال گذشته مجموع اعتبار عمرانی محیط زیست قم تنها سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال بوده که یک میلیارد و ۶۸۰ میلیون ریال آن پرداخت شده‌است.

 وی افزود: در سال‌جاری نیز این رقم به ۹ میلیارد و ۲۲۰ میلیون ریال افزایش پیدا کرده ولی فقط ۴۸ درصد آن تخصیص پیدا کرده‌است.

وی در پایان اقدام‌هایی نظیر تشکیل کمیته انتقال صنوف مزاحم و مدیریت موتورسیکلت‌ها و خارج کردن خودروهای فرسوده را برای کاهش آلودگی هوای قم ضروری دانست و گفت: تا موقعی که زیست محوری را جایگزین خودرو محوری نکنیم، معضل آلودگی هوا در قم تداوم پیدا می کند.

برچسب‌ها محیط زیست شورای شهر قم هوای پاک

منبع: ایرنا

کلیدواژه: محیط زیست شورای شهر قم هوای پاک محیط زیست شورای شهر قم هوای پاک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۱۲۱۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوای اصفهان و ۵ شهر مجاور سالم است/کاشان بر مدار نارنجی آلودگی

به گزارش خبرنگار مهر، شاخص کیفی هوای کلان‌شهر اصفهان بر اساس داده‌های ۱۵ ایستگاه سنجش فعال در ۲۴ ساعت منتهی به ساعت ۹ صبح پنجشنبه ششم اردیبهشت با میانگین ۵۶ وضعیت قابل قبول را نشان می‌دهد.

بر اساس داده‌های سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان محیط‌زیست (منطقه اصفهان) شاخص هوای این کلان‌شهر امروز در ساعت انتشار این گزارش در ایستگاه خیابان ۲۵ آبان با عدد ۵۲، احمدآباد ۸۶، پارک زمزم ۶۰، میدان انقلاب ۶۲، خیابان پروین اعتصامی ۶۳، دانشگاه صنعتی و رهنان ۵۸، خیابان زینبیه ۷۰، بولوار کاوه ۶۴ ایستگاه ولدان ۵۲ AQI در وضعیت قابل قبول است.

شاخص هوای اصفهان در ایستگاه بزرگراه خرازی با عدد ۴۹، سپاهان‌شهر ۴۰، خیابان فرشادی ۳۴، کردآباد ۴۵ و میرزا طاهر ۴۸ AQI وضعیت پاک را نشان می‌دهد.

امروز شاخص هوا در خمینی‌شهر با میانگین ۲۷ و شاهین شهر با میانگین ۳۹ AQI در وضعیت پاک و در کاشان با میانگین ۱۰۹ نارنجی و ناسالم برای گروه‌های حساس، زرین‌شهر با میانگین ۵۶، سجزی ۷۰، قهجاورستان با میانگین ۹۹، نجف آباد ۶۳ و مبارکه ۵۹ AQI قابل قبول ثبت شد. ایستگاه سنجش آلودگی هوای منطقه صنعتی دولت آباد قطع است.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ خطرناک است.

این شاخص به طور معمول برای پنج آلاینده هوا شامل مونوکسیدکربن (CO) ، اُزن (O۳)، دی اکسید نیتروژن (NO۲)، دی اکسید گوگرد (SO۲) و ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون (PM۲.۵) اندازه گیری و به طور روزانه در ایستگاه‌های پایش هوا، ثبت می‌شود.

شاخص کیفی هوا ( Air Quality Index ) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا نظیر مونوکسید کربن، دی اکسید گوگرد، ترکیبات نیتروژن دار، اوزون و ذرات معلق ( ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرومتر) را که دارای حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف است به یک عدد بدون واحد تبدیل می‌کند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش می‌دهد.

کد خبر 6088316

دیگر خبرها

  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز جمعه هفتم اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • غبار روی کوه های تهران مه است یا آلودگی هوا؟ | فقط این منطقه غربی تهران هوای پاک دارد
  • هوای پایتخت در مرز آلودگی ؛ وضعیت کیفیت هوای شهرستان‌های استان تهران + عکس
  • خرمشهر در وضعیت «نارنجی» آلودگی هوا
  • از گرانی پاکت کاغذی تا سطل آشغال‌هایی به نام رودخانه
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • هوای اصفهان و ۵ شهر مجاور سالم است/کاشان بر مدار نارنجی آلودگی
  • سهم مشهدی‌ها از هوای پاک فقط ۲۶ روز در سال
  • شاخص آلودگی هوای مشهد امروز چهارشنبه ۴ اردیبهشت