Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه «لس‌آنجلس تایمز» در گزارشی نوشته است که همزمان با خروج تدریجی نیروهای آمریکایی از غرب آسیا، چین در حال گسترش حضور خود در این منطقه است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، روزنامه «لس‌آنجلس تایمز» در گزارشی با موضوع رقابت قدرت‌ها در منطقه غرب آسیا، نوشته است که منتقدان «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا روسیه را برنده اصلی خروج نظامیان آمریکایی از غرب آسیا می خوانند، اما در این میان این چین است که با سر و صدایی کمتر در حال ایجاد اتحادهایی تازه در این منطقه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روزنامه با اشاره به اظهارات اخیر «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه که برای پیوستن به ابتکار «کمربند و جاده» اعلام آمادگی کرده، نوشته است که حتی پیش از این هم پکن عملا در تمام کشورهای منطقه حضور خود را تثبیت کرده است.

در بخشی از گزارش این روزنامه آمده است که چین «اکنون بزرگترین سرمایه‌گذار این مطنقه است و انتظار می‌رود با پروژه زیرساخت یک تریلیون دلاری کمربند و جاده که مسیر تاریخی جاده ابریشم را احیا می‌کند، این جایگاه را بیش از پیش تحکیم کند.»

این روزنامه با اشاره به قراردادهای متعدد چین با کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا، نوشته است که افزایش نفوذ پکن در این منطقه در حالی رخ می‌دهد که رقابت میان آمریکا و چین از ماه‌ها پیش در مناطق مختلف از جمله غرب اقیانوس آرام، آمریکای لاتین و آفریقا تشدید شده و دو کشور همزمان درگیر یک جنگ تجاری هستند.

لس‌آنجلس تایمز نوشته است: «پکن، بدون آنکه توجه چندانی جلب کند، توانسته در جذب کشورهای خاورمیانه به مدار خود، عملکرد بسیار موفقی داشته باشد، آن هم در دوره‌ای که کشورهای این منطقه رئیس‌جمهور ترامپ را یک متحد دمدمی‌مزاج و غیرقابل پیش‌بینی می‌انگارند، البته اگر اصلا او را متحد بدانند.»

«آنوباو گوپتا» مدیر مؤسسه «سیاست جامعه آسیایی» می‌گوید کشورهای غرب آسیا شاهد تغییر مداوم مواضع آمریکا هستند و همین امر آن‌ها را به حرکت به سمت اتحاد با دیگر قدرت‌ها از جمله چین واداشته است.

در طول ۱۰ سال گذشته، میزان سرمایه‌گذاری مستقیم چین در غرب آسیا مرتبا افزایش یافته است. این کشور در زمینه انرژی هم به یک بازیگر عمده در این منطقه بدل شده و اکنون بیش از ۹۰ درصد نیازهای انرژی خود را از غرب آسیا تأمین می‌کند.

مورد دیگری که به نوشته لس‌آنجلس تایمز کشورهای منطقه را به همکاری با چین ترغیب کرده، سیاست «عملگرایانه» پکن است که تلاش می‌کند بدون دخالت در امور حاکمیتی و داخلی آن‌ها، روابط تجاری خود را با کشورها حفظ کند. همین امر موجب شده تا چین بتواند با طرف‌های مختلف منازعات منطقه از جمله ایران، عربستان سعودی، رژیم صهیونیستی، تشکیلات خودگردان فلسطین، ترکیه و قطر رابطه داشته باشد. رویکرد عدم مداخله در امور داخلی کشورها موجب شده تا کشورهای منطقه هم از انتقاد از سیاست‌های داخلی پکن خودداری کنند.

این روزنامه همچنین نوشته است که در حال حاضر دولت سوریه برای بازسازی کشور در دوران بعد از جنگ، به سرمایه‌ای عظیم نیاز دارد و همین امر موجب شده تا دمشق به سمت چین حرکت کند. اسد اخیرا در مصاحبه با تلویزیون دولتی چین، در این مورد گفت: «امروز شاهد آن هستیم که یک ابرقدرت، یعنی چین، تلاش می‌کند تا نفوذ خود را در جهان تقویت کند. این آن نفوذ منفی‌ای نیست که ما به آن عادت داریم، بلکه نفوذ از منظر اتکا به دوستان و نفوذی است که بر اساس منافع متقابل شکل گرفته است.»

در ادامه این گزارش اشاره شده است که صادرات تسلیحات و جنگ‌افزار یکی دیگر از حوزه‌های در حال رشد حضور چین در منطقه است. هرچند میزان صادرات جنگ‌افزار چین به منطقه در قیاس با سهم آمریکا و روسیه از بازار منطقه فعلا ناچیز است، اما این صادرات به خصوص در زمینه فروش پهپاد، روندی رو به رشد داشته است. تنها بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸، چین به ۱۳ کشور منطقه ۱۵۳ جنگ‌افزار بدون سرنشین فروخته است. این در حالی است که این رقم برای آمریکا تنها ۵ فروند بوده است.

با این وجود، لس‌آنجلس تایمز در انتهای گزارش خود نوشته است که هرچند آمریکا به مرور در حال کاهش حضور در منطقه است، اما هنوز مشخص نیست که چین تا چه حد برای پر کردن این خلأ از اراده و توان برخوردار است.

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: چین دونالد ترامپ خاورمیانه بشار اسد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۱۷۱۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش وحدت در خنثی سازی سناریوی شوم دشمنان برای منطقه

انوار احمد، مدرس علوم قرآنی در مدرسه قرآن حمزه(ع) در شهر آدیس آبابا کشور  اتیوپی در گفتگو با خبرگزاری تقریب بروز ملی گرایی را یکی از بزرگ ترین خطرات در جهان اسلام می داند و می گوید: این تلاشی بوده که دشمنان اسلام با هدف القای تبلیغات فتنه انگیز و دشمنی ساز بین ملت های مسلمان به جریان انداخته اند تا با تضعیف همگرایی فرهنگی بتوانند در سطوح دولتها هم به اختلافات سیاسی دامن بزنند.

او با بیان اینکه مخالفین همسویی مسلمین برای اینکه از وحدت اسلامی مفهومی غیرمنطقی و غیرعملی بسازند آن را به نام وحدت مذهبی توجیه می کنند، ادامه داد: هدف آنها این است که مفاهیم اسلامی را دستخوش جعل و انحراف کنند و از طریق عوامل نفوذی خود به تفرقه میان ملت های مسلمان دامن بزنند. این در حالی است که هدف علمای بزرگ اسلامی از وحدت اسلامی محصور کردن مذاهب به یک مذهب یا تمرکز بر مشترکات مذاهب و طرد افتراقات آنها نیست که نه معقول و منطقی است و نه مطلوب و اجرایی اما غربی ها تلاش می کنند که این هدف را به شکست بکشانند و وجوه اختلافی را پررنگ سازند.

انوار احمد، همچنین افزود: در حالی که دشمنان سعی دارند با دامن زدن به مساله شیعه و سنی میان کشورهای مسلمان شکاف ایجاد کنند، خود در پشت پرده به دنبال اجرای طرح هایی هستند که اسرائیل را در تحقق اهداف اشغال گرانه در فلسطین به موفقیت برساند. یعنی نتیجه محتوم تفرقه میان ملت ها و دولتهای مسلمان شکست سیاسی و فرهنگی آنها در برابر دشمنان است. آنها از این طریق هم مانع رشد اسلام شوند و هم از طرفی بتوانند به راحتی بر آنها سلطه پیدا کنند.

او در توضیح بیشتر افزود: در شرایط کنونی که نتیجه تفرقه و دور شدن کشورهای مسلمان از یکدیگر در منطقه اشکار شده است بهترین فرصت است تا این کشورها با به کارگیری سازکارهای وحدت زمینه را برای خارج کردن کشورهای غرب از منطقه و تضعیف نفوذ اسرائیل فراهم کنند. تنها از این طریق هم می توانند به شکوه و قدرت اصلی خود دست یابند و هم جلوی پیشروی سناریوهای سیاسی و جغرافیایی آنها را بگیرند.
 

دیگر خبرها

  • تلاش دشمنان برای دین زدایی در جهان اسلام
  • نقش وحدت در خنثی سازی سناریوی شوم دشمنان برای منطقه
  • خاورمیانه 2050 چه شکلی است؟/ 3 سناریو با فرض جنگ سرد آمریکا و چین
  • حضور ۷۵ دانشگاه ایرانی در میان برترین های آسیا در رتبه‌بندی تایمز
  • عادی‌سازی روابط رژیم صهیونیستی و کشورهای منطقه قابل هضم و توجیه نیست
  • پول انتخابات و جنگ؛ اهداف واقعی‌تر سفر بلینکن به منطقه‌
  • اژدهای زرد در مسیر صلح‌سازی / بررسی نوع بازیگری چین در حوزه میانجیگری میان گروه های فلسطینی
  • تصویرنگاری نرم از مداخله‌گرایی آمریکا
  • تروریسم یک تهدید مشترک برای کشورهای منطقه است
  • سفارت آمریکا در بغداد مرکز گسترش انحرافات اخلاقی است