Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع لبنی گفت: در سال جاری ۷۵۰ میلیون دلار فرآورده های لبنی به کشور های مختلف صادر می شود و مشکلی برای بازگشت ارز آن وجود ندارد. ۰۲ دی ۱۳۹۸ - ۱۶:۴۶ اقتصادی کشاورزی نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم میرسلیم تیموری رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع لبنی در نشست خبری اظهار کرد: نرخ مصوب هر کیلوگرم شیر خام 2390 تومان است اما این محصول به قیمت 2700 تومان به کارخانه‌های لبنی فروخته می‌شود .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: با توجه به یارانه‌آی که به تولید شیرخام اختصاص می‌یابد قیمت این محصول در ایران در مقایسه با سایر کشورها کمتر است اما در صورتی که حتی ارز 4200 تومانی نیز به واردات نهاده‌ها اختصاص نیابد، قیمت تمام شده شیر خام در حدود 3400 تا 3700 تومان خواهد بود که این رقم زیر 30 سنت و کمتر نرخ جهانی است  که این امر نشان از بهره‌وری تولید در کشور دارد.

215 میلیون پاکت شیر استرلیزه تا پایان سال در مدارس توزیع می‌شود

وی افزود: در کشورهای اروپایی فاصله میان نرخ شیر خام و شیر استیر شده 5 برابر است اما در ایران این محصول با کمتر از 2 برابر قیمت به دست مصرف‌کنندگان می‌رسد که نشان از بهره‌وری از صنایع لبنی کشور است.

وی با انتقاد از دولت به دلیل عدم نظارت بر فروش مواد اولیه تولید فرآورده‌های لبنی گفت: نظارت دولت فقط بر قیمت فرآورده‌های لبنی است اما نظارتی بر نرخ پتروشیمی‌ها کارتن‌سازی‌ها و حمل و نقل ندارد؟

صنایع لبنی مشکل برگشت ارز ندارند

وی درخصوص وضعیت ارز برگشتی صنایع لبنی گفت: فعالین این بخش برای صادرات محصولات خود مشکلی برای برگشت ارز حاصل از صادرات ندارند و تمام آن را به کشور بر می‌گردانند.

تیموری گفت: در حالیکه دولت می‌گویند افزایش سه برابری قیمت بنزین تاثیری در سایر محصولات ندارد اما باید توجه داشت که حمل و نقل در صنایع مختلف بویژه در صنایع لبنی تاثیرگذار است.

قیمت محصولات لبنی بعد از افزایش قیمت بنزین تغییری نکرده است

وی گفت: 14 محصول صنایع لبنی کشور در حال حاضر با وجود افزایش قیمت بنزین تغییری نیافته است و اگر برندی در بازار اقدام به افزایش برند بکند تخلف است. همچنین محصولاتی که شامل قیمت‌گذاری مستقیم دولت نمی‌شوند در صورتی که ضوابط موجود را برای افزایش قیمت محصول خود رعایت نکرده باشند نیز تخلف است.

تیموری گفت: در صورتی که متغیرهای اقتصادی دیگر تغییری نداشته باشد، قیمت فرآورده‌های لبنی تا پایان سال نیز تغییری نخواهد داشت.

وی در پاسخ به اینکه آیا درخواستی مبنی بر افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی به سازمان حمایت مصرف‌کنندگان وتولیدکنندگان برده‌اید یا خیر گفت: با توجه به اینکه در حال حاضر نرخ شیر خام حدود 2 هزار و 650 تومان به جای 2390 تومان مصوب به دستمان می‌رسد درخواست افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی داشته‌ایم اما در صورتی که دولت بتواند بر بازار نظارت داشته باشد به نرخ شیر خام به قیمت مصوب در اختیار صنایع لبنی قرار گیرد افزایش قیمتی نیز در بخش این فرآروده‌ها نخواهیم داشت.

تیموری در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری تسنیم مبنی بر اینکه فرآورده‌های لبنی ایران بعد از تحریم‌های آمریکا به چه کشورهایی صادر می‌شود گفت: عمده صادرات این بخش به کشورهای عراق، افغانستان و روسیه در حال انجام است که با توجه به امضای تفاهمنامه و ورود ایران به منطقه اوراسیا صادرات به روسیه در حال افزایش است.

وی افزود: کشورهای حاشیه خلیج فارس ژاپن، آمریکا و آذربایجان نیز از جمله دیگر کشورهایی هستند که فراورده‌های لبنی ایران را وارد می‌کنند.

ممنوعیت صادرات برخی از فرآورده های لبنی به عراق

وی در پاسخ به این سوال خبرنگار خبرگزاری تسنیم مبنی بر اینکه آیا عراق ممنوعیتی بر صادرات محصولات لبنی ایران بسته است یا خیر گفت: عراق واردات برخی از محصولات لبنی مانند ماست و دوغ را به کشور خود ممنوع کرده اما در خصوص صادرات دیگر فرآورد‌های لبنی مشکلی وجود ندارد.

صادرات 750 میلیون دلار لبنیات در سال جای

وی در پاسخ به تسنیم اظهار داشت: حدود 400 هزار تن شیر خام معادل 750 میلیون دلار فرآورده لبنی در سال جاری به دیگر کشورها صادر می‌شود که در مقایسه با سال گذشته تغییر زیادی ندارد.

تیموری افزود: در صورتی که عراق محدودیت واردات نگذاشته بود صادرات ما در سال جاری افزایش بیشتری داشت.

وی در پاسخ به اینکه آیا کمبود شیرخامی در کشور وجود دارد که انجمن صنایع لبنی درخواست واردات شیر خام داده است به تسنیم گفت: از نظر انجمن، زمانی که شیر خام که 2390 تومان قیمت دارد در بازار 2350 تومان فروخته می‌شود به معنای این است که در عرضه این محصول به بازار کمبود وجود دارد.

وی در واکنش به درخواست دامداران برای صادرات شیر خشک به دیگر کشورها گفت: در صورتی که شیرخشک به دیگر کشورها صادر شود در واقع شیری که باید در داخل بازار عرضه شود به دیگر کشورها مانند عراق صادر خواهد شد و دولت مصرفکنندگان دیگر کشورها نیز سوبسید و یارانه پرداخت می‌کند.

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه صادرات فرآورده‌های لبنی نیز بر اساس شیر یارانه‌ای صادر می‌شود گفت: درست است که ما نیز از شیری استفاده می‌کنیم که برای تولید آن یارانه اختصاص داده شده است اما یک مرحله فرآوری بیشتر انجام می‌دهیم که منجر به اشتغالزایی به ارزش افزوده بیشتر در کشور خواهد شد.

انتهای پیام/

R1342/P/S7,83/CT11 واژه های کاربردی مرتبط قیمت لبنیات انجمن صنایع لبنی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: قیمت لبنیات انجمن صنایع لبنی قیمت لبنیات انجمن صنایع لبنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۱۷۶۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت

صادرات انواع محصولات کشاورزی تا پایان سال گذشته از ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت.

به گزارش ایسنا، حامد نجفی علمدارلو - قائم‌مقام معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: همزمان با مدیریت مصرف و کاهش واردات، برنامه‌ریزی صورت گرفته منجر به بهبود تجاری این بخش به میزان بیش از ۲ میلیارد دلار شده است.

وی افزود: براساس آمار گمرک، صادرات محصولات کشاورزی در سال گذشته ۶.۲ میلیارد دلار بوده که نسبت به سال ۱۴۰۱، یک میلیارد دلار افزایش را نشان می‌دهد.

نجفی گفت: همچنین میزان واردات در بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، یک میلیارد دلار کاهش و در مجموع تراز تجاری ۲ میلیارد دلار بهبود یافته است.

وی با بیان اینکه کارشناسی‌های انجام شده نشان می‌دهد مراقبت از شرایط فوق و تداوم آن نیازمند افزایش تولید است، گفت: تامین مالی، ریالی، ارزی و به‌هنگام زنجیره تامین محصولات کشاورزی، راهکار اساسی رشد تولید است.

قائم‌مقام معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: ارزش افزوده بخش کشاورزی با صادرات آن رابطه دوطرفه دارد و تجارب موفق نشان داده است، اختصاص ارز به نهاده‌های تولیدی بخش کشاورزی، اگر به لحاظ زمانی در اولویت تامین و تخصیص قرار گیرد، منجر به کاهش واردات محصول نهایی و افزایش صادرات می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • بازگشت قریب الوقوع بیت کوین به ۳۰ هزار دلار
  • ریزش سنگین دلار در بازار تهران؛ بازگشت دوباره به کانال ۵۰ هزاری را شاهدیم؟
  • ریزش سنگین ارز/احتمال بازگشت دلار به کانال ۵۰ هزاری تقویت شد
  • بازگشت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان
  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • تامین ارز واردات کالا‌های اساسی از ۴.۲ میلیارد دلار گذشت
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • تامین ۴.۲ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، صنایع و خدمات