Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، در ابتدای این نشست، حنان حاجی محمودی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به پیشنهاد بازخوانی سند جامع خدمات نظام سلامت در داروخانه، گفت: با توجه به اینکه برای تدوین این سند وقت زیادی صرف شده است، می تواند نقطه عطفی در داروسازی کشور باشد.

وی با اشاره به اهمیت آموزش و اقتصاد داروخانه در این سند، افزود: باید مشخص شود اگر در سند محلی برای بروز آموزش تعریف نشده است، مورد بررسی قرار گیرد و همین طور، اگر در سند موضوعی آمده که در آموزش لحاظ نشده است، باید دیده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حاجی محمودی با اقتصاد داروخانه در کشور اشاره کرد و گفت: اقتصاد داروخانه در ایران وابسته به خرید و فروش دارو است و ارائه خدمات دارویی تقریبا جایگاهی ندارد. 

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران، ادامه داد: اگر گردش مالی را از خرید و فروش جدا کنیم، در آن صورت می توان به درجه بندی داروخانه ها و مسئولین فنی داروخانه ها جدی تر توجه داشت.

وی افزود: ما باید برای حقوق مسئول فنی داروخانه تفکیک قائل شویم. در این صورت ملاک  بازرسی ها فقط داروی قاچاق در داروخانه نخواهد بود و ارائه خدمات دارویی داروساز نیز مورد توجه قرار می گیرد.

در ادامه این نشست، مهناز خیراندیش مدیرکل دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو، به ارائه گزارشی از نحوه ارائه خدمات دارویی در داروخانه های سایر کشور پرداخت و گفت: بر اساس آنچه سازمان بهداشت جهانی مورد تاکید قرار داده است، داروسازان باید از ابتدای زنجیره درمان بیمار، درگیر باشند و به عنوان مشاور دارویی در کنار پزشک قرار بگیرند.

وی با عنوان این مطلب که داروساز در ایران حق نسخه نویسی ندارد، افزود: خدماتی که داروسازان ارائه می دهند، باید تعریف شود.

خیراندیش ادامه داد: بهترین درمان های دارویی را داروسازان می توانند ارائه بدهند و نظام سلامت کشور باید مطالبه گر این خدمات از داروساز باشد.

مدیرکل دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو، به مدیریت ناخوشی های جزئی در زمینه داروهای بدون نسخه توسط داروسازان اشاره کرد و گفت: داروساز، واجد صلاحیت ارائه این خدمات دارویی است.

جمشید سلام زاده رئیس انجمن متخصصین داروسازی بالینی ایران، از سند جامع خدمات نظام سلامت در داروخانه، به عنوان نقطه عطفی در داروسازی کشور نام برد و افزود: این سند اگر حتی ناقص هم اجرا شود، شاهد اثربخشی آن در نظام سلامت کشور خواهیم بود.

وی با انتقاد از برخی بندهای این سند، گفت: خدمات مربوط به درمان ناخوشی های جزئی در داروخانه های شهری اغلب کشورهای دنیا انجام می شود و ما هم باید این خدمات را در داروخانه های کشورمان داشته باشیم.

سلام زاده با اشاره به عرضه انواع کیت های تست بارداری، قند خون، اعتیاد و...، در داروخانه های کشور، افزود: چرا نباید خدمات این تست ها در داروخانه ها انجام شود. 

وی ، بر حضور داروساز در کنار پزشک در مطب برای مشاوره دارویی در کشور انگلستان اشاره کرد و گفت: ۸۷ درصد مردم این کشور در نظر سنجی که در خصوص ارائه خدمات دارویی در داروخانه ها ارائه می شود، از نمره ۱۰، ۱۰ داده اند. یعنی اینکه موافق چنین خدماتی در داروخانه ها هستند.

سلام زاده با عنوان این مطلب که مشاوره دارویی در ایران وجود ندارد، افزود: مشاوره دارویی در داروخانه های ما در حد این است که به بیمار بگوید دارو را قبل از غذا یا بعد از غذا بخورد. 

رئیس انجمن متخصصین داروسازی بالینی ایران، بر وجود الزامات قانونی برای اجرایی شدن سند تاکید کرد و گفت: مسئولیت داروساز در تیم مراقبت از بیمار باید پذیرفته شود.

وی ادامه داد: راه اندازی پرونده الکترونیک سلامت و نسخه الکترونیک، می تواند به اجرایی شدن این سند کمک کند.

کد خبر 4805704

منبع: مهر

کلیدواژه: داروخانه سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت سرطان سازمان غذا و دارو رادیوتراپی سازمان بیمه سلامت بیمه بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ویروس آنفلوانزا هلال احمر جمهوری اسلامی ایران بیمه سلامت سیگار طب سنتی اعتباربخشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۱۸۰۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت بیش از ۱۷۰ ماما در مراکز بهداشتی استان یزد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، دکتر فروزنده کلانتری افزود: بهبود وضعیت سلامت مادران یکی از اهداف مهم سازمان ملل است و در ایران، مراقبت‌های بهداشتی از مادران از طریق نظام شبکه بهداشتی و خانه‌های بهداشت ارائه می‌شود.
وی، انجام مشاوره‌های رایگان در زمینه فرزند آوری و جوانی جمعیت، مراقبت‌های پیش از بارداری جهت زنان ۵۴-۱۰ ساله همسردار خواستار فرزند، مراقبت‌های پیش از بارداری، تجویز مکمل‌های لازم، ارجاع جهت ویزیت پزشک، دندان پزشک، ماما، کارشناس تغذیه و روان شناس، درخواست آزمایش‌های لازم قبل از بارداری برای داشتن بارداری ایمن‌تر و پیگیری مادر تا رفع مشکل یا کنترل بیماری را از جمله خدمات قابل ارائه توسط ماما‌ها در حوزه بهداشت برشمرد.
دکتر کلانتری همچنین به مراقبت‌های دوران بارداری اشاره کرد و اظهار داشت: این مراقبت‌ها شامل ۹ مراقبت است که سه مراقبت در نیمه اول بارداری و ۶ مراقبت در نیمه دوم بارداری (به محض اطلاع مادر از بارداری) انجام می‌شود.
وی افزود: اندازه گیری وزن و فشارخون و سمع قلب جنین، توزیع مکمل‌های لازم دوران بارداری به صورت رایگان، درخواست وانجام آزمایش‌های دوران بارداری، پیگیری و درمان بیماری‌های دوران بارداری و ارجاع به متخصص در صورت لزوم، برگزاری رایگان کلاس‌های آمادگی زایمان در راستای توانمندسازی مادران برای انتخاب روش زایمان وسازگار شدن با درد، آموزش ورزش‌های دوران بارداری و تن آرامی برای مادران باردار از جمله اقداماتی است که در دوران بارداری انجام می‌شود.
وی ادامه داد: آموزش‌های لازم دوران بارداری و زایمان و شیردهی، بالا بردن سطح آگاهی مادران در زمینه بارداری و زایمان طبیعی و سزارین، تامین سبد غذایی مادران مبتلا به سوء تغدیه، شناسایی مادران با بارداری نیازمند مراقبت ویژه و پیگیری روند درمان تا کنترل یا برطرف شدن مشکل از دیگر مواردی است که در دوران بارداری جهت مادران صورت می‌گیرد.
مدیر گروه جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه تصریح کرد: انجام سه بار مراقبت پس از زایمان، ارائه آموزش‌ها با توجه به نیاز مادر، مشاوره و حمایت از مادر شیرده و ارائه مکمل‌های لازم هم از خدمات ماما‌های حوزه بهداشت جهت مادرانی است که به تازگی زایمان کرده اند.
وی خاطر نشان کرد:انجام غربالگری سرطان‌های شایع زنان شامل معاینات برست و سرویکس، مشاوره‌های دوران بلوغ، مشاوره حین ازدواج، انجام مشاوره‌های رایگان در زمینه انصراف از سقط عمدی جنین و تلاش در راستای منصرف نمودن مادران از تصمیم به سقط، آموزش خود مراقبتی به تمامی بانوان و ارائه مراقبت‌ها و آموزش‌های دوران یائسگی از دیگر خدمات ماما‌ها به زنان می‌باشد.

دیگر خبرها

  • ارائه نوآوری‌های صندوق توسعه فناوری‌های نوین در تامین مالی فناوری در اینوتکس ۲۰۲۴
  • بهره مندی بیش از ۵ هزار نفر در البرز از مشاوره ژنتیک
  • اقدام عجیب وزارت بهداشت؛ تعیین سهمیه دارویی داروخانه‌ها براساس حجاب!
  • وزارت بهداشت: سهمیه دارویی داروخانه‌ها براساس وضع حجاب تعیین می‌شود!
  • معاون امور فرهنگی کمیته امداد: ۲۰ درصد افراد جامعه دچار مشکلات روانشناختی هستند
  • ۲ هزار مددجوی کمیته امداد از خدمات پزشکی بهره مند شدند
  • معاون امور فرهنگی کمیته امداد کشور: ۲۰ درصد افراد جامعه دچار مشکلات روانشناختی هستند
  • معاون امور فرهنگی کمیته امداد کشور: ۲۰ درصد افراد جامعه نیازمند دریافت خدمات روانشناختی هستند
  • مستحکم شدن جامعه هدف با دادن مشاوره دقیق و درست
  • فعالیت بیش از ۱۷۰ ماما در مراکز بهداشتی استان یزد