Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه جامعه ــ 16 توانیاب برتر عرصه هنرهای تجسمی و 9 هنرمند توانیاب سایر عرصه‌های هنری عصر امروز در مراسم اختتامیه اولین جشنواره «همام» معرفی و تجلیل شدند.

به گزارش ایکنا؛ یک هفته پس از آغاز نمایش 161 اثر هنرمندان توانیاب در فرهنگستان هنر، تالار شمس تهران عصر امروز، دوشنبه دوم دی‌ماه میزبان تعداد زیادی از هنرمندان توانیاب کشورمان بود که بی‌صبرانه منتظر بودند تا نتایج اولین جشنواره هنرهای تجسمی همام، ویژه توانیابان اعلام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مراسم امشب، پس از دو مرحله داوری میان آثار هزار و ۱۵۰ هنرمند توانیاب ، صاحبان 16 اثر معرفی شدند و هشت لوح زرین این جشنواره به فاطمه فروزان‌فر، محمود بیات، آرزو سادات هاشمی‌نژاد، فاطمه حمامی نصرآبادی، آرش رزقی‌بارز، سمانه احسانی‌نیا، فاطمه مقیمی و فاطمه ساعدی تعلق گرفت.

هشت لوح سیمین نیز به هنرمندان توانیاب برتر اهدا شد که عبارتند از: هومن لطفعلی، مینا باقری، بهنام حسین‌پور، فاطمه مرادی، امیر توحیدی‌پور، شورش نصیری، مرجان نصر‌آبادی محمدی و زهرا علیان.

هشت تندیس جشنواره نیز به هنرمندان توانیاب در سایر عرصه‌های هنری اهدا شد. لیلا شهسواری، نجمه پورشجاعی جهرمی، گیلدا هاشم‌زاده، رحیم عظیمی، عاطفه ثمری، سیدمحسن مرتضوی، زهره اعتضادالسلطنه و فضه ریاضی‌مقدم هنرمندانی بودند که در این بخش تندیس دریافت کردند و از تلاش‌های علی‌اکبر قاسمی، پیشکسوت خوشنویسی نیز تقدیر به عمل آمد.

مراسم اختتامیه همام امروز در فضایی بسیار شاد و پر از امید برگزار شد، به نحوی که حتی مشکلات مربوط به حضور هنرمندان در داخل سالن به دلیل نبود هیچ سالن مناسب‌سازی شده‌ای در کشور هم نتوانست شادی هنرمندان و خانواده‌های آنها را خدشه‌دار کند.

در ابتدای این مراسم، عباس پورفرد، قاری روشندل کشورمان به قرائت قرآن پرداخت و پس از پخش سرود ملی کشورمان به دلیل ارادت مسئولان خیریه متوسلین به امام رضا(ع) که متولی اصلی این مراسم بودند، صلوات خاصه امام رضا(ع) قرائت شد.

در ادامه مراسم، کریم پاشازاده، دبیر اولین جشنواره ملی هنری همام از معجزه هنر به عنوان زبان مشترک همه انسان‌ها یاد کرد و گفت: برای برگزاری اولین دوره جشنواره همام، هزار و 150 هنرمند توانیاب شناسایی شدند که 800 اثر از سوی آنها به دبیرخانه جشنواره ارسال شد و پس از مرحله اول داوری، 161 اثر در فرهنگستان هنر به نمایش عموم درآمد.

وی با اشاره به اینکه تعدادی دیگر از هنرمندان توانیاب سایر رشته‌های هنری در بخش غیررقابتی جشنواره به ارائه هنر خود پرداختند، گفت: این جشنواره فرصتی بود تا هم جامعه و هم توانیابان و خانواده‌های آنها از لحاظ روحی انرژی مثبت بگیرند.

باشگاه هنرمندان توانیاب افتتاح شد

پاشازاده اعلام کرد: باشگاه هنرمندان توانیاب از همین امروز افتتاح می‌‌شود تا جمع هنرمندان توانیاب کشور گسترش یابد و در مراحل بعدی، هنرمندان با توان‌افزایی در رقابت‌های جهانی هنرمندان توانیاب شرکت کنند.

وی با اشاره به نظرسنجی صورت گرفته طی برگزاری نمایشگاه همام، گفت: 97 درصد شرکت‌کنندگان توانیاب اعلام کرده بودند که خودباوری آنها با برپایی این نمایشگاه افزایش یافته است.

دبیر جشنواره همام به سختی داوری آثار دریافتی نیز اشاره و خاطرنشان کرد: طبقه‌بندی بیماری‌ها و ارزش هنری آثار بسیار دشوار بود، اما باور داریم که تمام شرکت‌کنندگان در این جشنواره برنده هستند.

وی اضافه کرد: در این جشنواره، توانیابان از 28 استان و 60 شهرستان شرکت داشتند، اما این پایان راه نیست و گالری مهر هنر باز هم مانند گذشته آماده نمایش آثار هنری توانیابان است و ما این راه را ادامه می‌دهیم و امیدواریم شاهد گسترش گالری‌ها و کارگاه‌های آموزشی توانیابان در سراسر کشور باشیم.

صحبت‌های علی اوجی، هنرمند کشورمان، اجرای شکوفه عزیزی از شرکت‌کنندگان برنامه عصر جدید و صحبت‌های انگیزشی سامان الهی‌زاده تداوم‌بخش مراسم بود.

در ادامه، فاطمه عبادی، برنده مسابقه عصر جدید به اجرای نقاشی با شن پرداخت و محمد مسلمی(عمو فیتیله‌ای) هم از توانمندی و تلاش‌های توانیابان در مراسم تقدیر کرد.

سید‌نظام‌الدین امامی‌فر نیز به عنوان یکی از اعضای هیئت داوران جشنواره همام، ضمن قرائت بیانیه هیئت داوران، برگزاری جشنواره همام را موجب ارتقای سطح کیفی هنری در سراسر کشور و ارتقای خودباوری هنرمندان توانیاب دانست.

پس از قرائت بیانیه هیئت داوران، میهمانان ویژه مراسم، جوایز برگزیدگان را به آنها اهدا کردند. عیسی علیزاده، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، حسن رنگرز قهرمان کشتی، بهداد سلیمی قهرمان وزنه‌برداری، رضا سلطانی مدیر تیم‌ ملی پرورش اندام، سالار عقیلی خواننده، محمد مسلمی کارگردان و کامران نماینده مجلس تندیس‌ها و جوایز برگزیدگان جشنواره را به رسم ادب نزد آنها بردند و به هنرمندان کشورمان اهدا کردند.

اجرای زنده سالار عقیلی نیز پایان‌بخش این مراسم بود.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا اجتماعی هنرمندان توانیاب نقاشی با دهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۲۰۵۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدرسه ملی روایت در سمنان افتتاح شد

مدرسه ملی روایت سمنان با حضور محمدمهدی دادمان رییس حوزه هنری انقلاب اسلامی و دیگر مسوولان ملی و استانی افتتاح و حکم ریاست این مدرسه به حسینعلی جعفری از نویسندگان برجسته این استان تحویل شد.

روایت موثر در جهت‌گیری افکار و جریان‌سازی

مدیر دفتر ادبیات داستانی حوزه هنری انقلاب اسلامی گفت: روایت چیزی است که با آن می‌فهمیم چطور و چگونه عمل کنیم، درک ما را از زندگی بهبود می‌بخشد و در جهت‌گیری افکار موثر است.

بهزاد دانشگر با اشاره به تحقق وعده صادق، افزود: در آستانه تحقق این دستاورد ۲ روایت شکل گرفت یک روایت باید پاسخ داده شود و روایت دیگر در برابر ظلم باید ایستاد.

وی با بیان اینکه روایت اهمیت زیادی دارد، تصریح کرد: روایت می‌تواند عامل پویایی، ایستادگی و مقاومت باشد.

مدیر دفتر ادبیات داستانی حوزه هنری انقلاب اسلامی در توصیف ارزشمندی و جایگاه روایت اظهار کرد: از عواملی که فلسطین همچنان ایستادگی و مقاومت می‌کند دلگرمی آنان به روایت پایداری است.

ادبیات پایداری سرمایه یک ملت است

پیشکسوت حوزه ادبیات پایداری گفت: روایت یا داستان معماری دارد که در ذهن می‌ماند، این ماندگاری زمینه‌ساز اشاعه آن روایت یا داستان است.

مرتضی سرهنگی در این آیین افزود: ادبیات پایداری از دارایی ملی هر کشوری محسوب می‌شود و باید این ادبیات حفظ و به نسل آینده منتقل شود، زیرا گردآوری و حفظ روایت‌ها با هدف اطلاع‌رسانی به نسل آینده جامعه تلاش برای حفظ نظام جمهوری اسلامی است.

وی با بیان اینکه روایت رشادت‌ها و جانفشانی‌ها برای حفظ کشور در حدانتظار نیست، اضافه کرد: وقتی که جامعه بداند کشور با چه سختی و قیمتی حفظ شد، بدون شک آحاد جامعه به ویژه نسل جوان در حفظ آن بیش از پیش تلاش می‌کنند و قدر می‌دانند.

پیشکسوت حوزه ادبیات پایداری گفت: مدرسه ملی روایت بستری برای بیان روایت‌ها و جانفشانی‌هاست، شاید بتوان با کتاب‌ها قیمت تمام شده جنگ را در آورد، این قیمت هنوز درنیامده است.

رمز ماندگاری روایت انقلاب اسلامی استفاده از زبان هنر است

معاون راهبری استان‌های حوزه هنری انقلاب اسلامی گفت: اگر در جنگ روایت‌ها، روایت درست ارائه نشود، روایت‌ها تحریف خواهد شد.

سعید لشکری در این آیین افزود: روایت انقلاب اسلامی با زبان هنر رمز ماندگاری آن است و مدرسه ملی روایت این راهبرد را دنبال می‌کند.

وی ادامه داد: مدرسه ملی روایت خلاصه در انقلاب و دفاع مقدس نیست و رویکرد بوم‌گرایانه نیز در این مدرسه مورد توجه است و سمنان میراث‌دار بزرگانی، چون شیخ علاءالدوله سمنانی، بایزید بسطامی، شیخ ابوالحسن خرقانی است و با تکیه بر میراث‌داری و ظرفیت‌ها و توانمندی‌های نیروی انسانی، این دیار برای راه‌اندازی مدرسه ملی روایت انتخاب شد.

معاون راهبری استان‌های حوزه هنری انقلاب اسلامی گفت: پیش‌بینی می‌شود طی پنج ساله آینده کتاب‌های زیادی در روایت بزرگان و شهدای استان سمنان نوشته شود.

حفظ هویت و اصالت ملی در سایه روایت درست

سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان گفت: مدرسه ملی روایت یک ظرفیت ذهنی ارزشمند برای معرفی اصالت و پیشینه این دیار است.

فرج‌الله شوشتری در این آیین افزود: جنگ امروز، جنگ روایت‌هاست و افتتاح مدرسه ملی روایت اقدامی ارزشمند برای ارایه درست روایت‌ها و معرفی هویت و خنثی‌سازی دسیسه دشمنان است.

رییس حوزه هنری سمنان گفت: سمنان استانی روایت نشده در هنر انقلاب است و با وجود ظرفیت‌هایی که دارد در کشور ناشناخته است.

محمداصغرزاده در این آیین افزود: راه‌اندازی مدرسه ملی روایت در خانه تاریخی خطیبی سمنان اقدامی ارزشمند در معرفی ظرفیت‌های این استان است.

وی ادامه داد: خانه تاریخی خطیبی در تملک شهرداری سمنان است که با مرمت مشارکتی این بنا برای چندین سال در اختیار حوزه هنری قرار گرفته و مکان مدرسه ملی روایت است.

باشگاه خبرنگاران جوان سمنان سمنان

دیگر خبرها

  • برگزیدگان هشتمین جشنواره طنزپهلو در فومن تجلیل شدند
  • برگزیدگان هشتمین جشنواره طنز پهلو در فومن تجلیل شدند
  • معرفی برگزیدگان هشتمین جشنواره ملی طنز و رسانه
  • «از خارجی‌ها همه جا» تا «بنی آدم اعضای یک پیکرند» در دوسالانه هنر ونیز
  • مدرسه ملی روایت در سمنان افتتاح شد
  • تجلیل از برگزیدگان جشنواره نوجوان سالم در کرمان
  • لزوم ایجاد یک سایت فرهنگی و هنری در استان البرز
  • نوای موسیقی مقامی خراسان در سواحل خلیج فارس
  • تجلیل از برگزیدگان جشنواره قرآنی «پله‌های آسمانی» در تبریز
  • برگزیدگان جشنواره عروسک خونه معرفی شدند