Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-29@14:40:31 GMT

چرا واردات دام زنده از قزاقستان متوقف شد ؟

تاریخ انتشار: ۳ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۲۷۹۷۴

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز،  «سید بهمن نقیبی»  افزود: اکنون دام زنده مولد سنگین، سبک و دام زنده برای کشتار و حتی گوشت قرمز از کشورهای مختلف وارد می‌شود که برای حفظ امنیت بهداشتی کشور و صنعت دامپروری باید پروتکل‌های بهداشتی ما طبق استاندارد از سوی کشورهای مبدا اجرایی شود.

 

وی در پاسخ به گلایه سرکنسول ایران در آکتائو قزاقستان از سازمان دامپزشکی کشور در خصوص واردات دام زنده از قزاقستان اظهار داشت: بر اساس پروتکل‌های بهداشتی یک سری موازین استاندارد مورد تعهد کشورهای صادرکننده و واردکننده قرار می‌گیرد که لازم الاجراست و باید رعایت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل دفتر قرنطینه و امنیت زیستی سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: طبق قوانین بهداشتی و پروتکل‌های کشور جمهوری اسلامی ایران، زمان قرنطیه برای ورود دام زنده به کشور حداقل ۲۱ روز است تا  دوره کمون بیماری سپری شود.

 

نقیبی براین باور است که هر نوع بیماری نهفته‌ پس از ۲۱ روز خودش را نشان می‌دهد. مدیرکل دفتر قرنطینه و امنیت زیستی سازمان دامپزشکی گفت: در مورد واردات دام زنده از کشور قزاقستان به یکی از کشتارگاه‌های استان گلستان، در مرکز قرنطینه نوعی برجستگی در بدن برخی دام‌ها مشاهده شده بود که متخصصان امر به بیماری آبله مشکوک شده بودند.

 

وی اضافه کرد: بنابراین برای اطمینان از سلامت دام‌ها، نمونه برداری‌هایی صورت گرفت و نمونه‌ها برای بررسی بیشتر به  به مرکز ملی تشخیص آزمایشگاه‌های مرجع و مطالعات کاربردی سازمان دامپزشکی کشور ارسال شد.نقیبی افزود: نتایج نشان می‌دهد که دام‌ها مبتلا به بیماری نبودند اما ما به دلیل بحث‌های بهداشتی باید موارد مشکوک را مورد بررسی و آزمایش قرار دهیم.

 

مدیرکل دفتر قرنطینه و امنیت زیستی سازمان دامپزشکی ادامه داد: کشورهای مبدا صادرکننده دام زنده و گوشت قرمز به ایران موظف به رعایت پروتکل‌های بهداشتی این کشور هستند.وی گفت: برای سرعت صدور مجوز ورود دام از قزاقستان به ایران، پیشنهاد داده‌ایم یک دامپزشک از سازمان دامپزشکی به این کشور اعزام شود.

 

گلایه سرکنسول ایران در آکتائو قزاقستان از سازمان دامپزشکی کشور

«حبیب الله ملکوتی فر» سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در استان‌های غرب و جنوب قزاقستان با گلایه از سازمان دامپزشکی کشور در خصوص مشکلات ناشی از صدور مجوز واردات گوسفند زنده به ایران از قزاقستان خواستار حل و فصل مسائل پیش آمده و تسهیل در روند واردات گوسفند از قزاقستان با توجه به مزیت‌های آن شد.

 

وی اظهارداشت: با وجود نزدیکی به فصل زمستان و مسائل مربوط به تامین اقلام مصرفی شب عید که یکی از مهمترین آنها گوشت است، خبرهای رسیده حاکی از ایجاد اشکالات و موانعی بر سر راه صدور مجوز واردات گوسفند زنده از قزاقستان است.

 

سرکنسول کشورمان در استان‌های غرب و جنوب قزاقستان تصریح کرد: توقف صدور مجوز نهایی که به صورت یکباره و بدون آگاه سازی و اطلاع رسانی قبلی انجام پذیرفته است باعث ضرر و زیان گسترده به فعالان این بخش و تلفات گسترده دام‌ها در قرنطینه شده است.ملکوتی گفت: مشکل پیش آمده باعث محروم شدن کشور از فرصت موجود شده است که بدون شک گرانتر شدن گوشت در ایران و کوچکتر شدن هرچه بیشتر سبد غذایی خانوار ایرانی را در پی خواهد داشت.

 

وی در ادامه توضیحات خود در خصوص پیگیری برای رفع این مشکلات اضافه کرد که بخش اقتصادی سرکنسولگری با پیگیری این موضوع از سازمان دامپزشکی کشور ضمن مواجهه با عدم پاسخگویی شفاف تاکنون هیچ گونه نتیجه‌ای حاصل نکرده است و این درحالی است که دام‌های زنده که حتی درمواردی قبلا مورد تایید پزشک معتمد آن سازمان قرار گرفته‌اند در حال تلف شدن هستند و همه این موارد به معنی زیان فعال اقتصادی، از بین رفتن سرمایه‌های بخش خصوصی و ورشکست شدن تاجر ایرانی است که در پی تصمیم‌های نابهنگام، عدم پاسخگویی، اقدام غیرکارشناسی و قائم به شخص بودن امور رخ داده است.

 

ملکوتی‌فر با تاکید بر مزایای واردات گوسفند از جمهوری قزاقستان به ایران و تلاش‌های گسترده صورت گرفته در این خصوص که از رشد یکباره و سرسام آور قیمت گوشت طی یک سال اخیر تاحدودی کاسته است، خواستار حل و فصل هرچه زودتر مشکلات، رفع موانع و تسهیل در روند واردات گوسفند زنده و گوشت با کیفیت از قزاقستان شد.

 

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در آکتائو گفت: در پی نوسانات پیش آمده طی چند سال اخیر در بازار گوشت کشورمان که موجب افزایش قیمت گوشت قرمز شده است، واردات گوشت قرمز با کیفیت و قیمت مناسب جهت تنظیم بازار داخلی یکی از اولویت‌های این سرکنسولگری بوده است.

 

ملکوتی با اشاره به برخی از ویژگی‌های واردات گوشت و گوسفند زنده از قزاقستان همچون کیفیت مناسب گوشت قزاقستان، بهداشت و سلامت دام‌های آن، قیمت مناسب و فراوانی عرضه، نزدیکی به ایران و حمل و نقل آسان افزود: این ویژگی‌ها باعث می شود که گوشت با کیفیت و قیمت مناسب به دست مصرف کننده ایرانی برسد.

 

وی تصریح کرد : در این راستا سرکنسولگری ایران در آکتائو طی یکسال گذشته تلاش کرده است تا در این زمینه ضمن اطلاع رسانی، زمینه های لازم را برای تاجران قزاق و ایرانی فراهم کند تا علاوه برگوشت تازه، دام زنده بویژه گوسفند از طریق مرزهای ایران وارد کشور شده و بجای گوشت‌های یخ زده و کیفیت پایین که معمولا از مسیرهای بسیار دورتر و کیفیت‌های پایین‌تر وارد می‌شوند مورد استفاده قرار گیرد.

 

ملکوتی گفت: تلاش‌های انجام شده ثمربخش بوده است و از تابستان سال ۱۳۹۷ واردات دام زنده از قزاقستان آغاز و بطور جدی  پیگیری و ادامه داشته است.وی  اظهار داشت: در این خصوص پیرو اقدامات انجام شده و تلاش‌های صورت گرفته در راستای ارتباط تاجران ایرانی و فراهم نمودن شرایط لازم، در زمینه صادرات گوسفند زنده از غرب قزاقستان به مرکزیت بندر آکتائو به ایران طی یک سال و نیم گذشته بیش از ۱۰ هزار راس گوسفند زنده از طریق مرزهای شمالی وارد ایران شده است.

 

ایرنا

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: دامپزشکی اقتصاد جام نیوز قزاقستان واردات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۲۷۹۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور

گمرک ایران اعلام کرد: واردات قهوه در سال ۱۴۰۲ با رشد ۷۵ درصدی به رقم ۱۴۸ میلیون دلار رسید.

به گزارش ایرنا از گمرک ایران، میزان وزنی قهوه وارداتی در این مدت ۴۹ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۸.۵۵ درصد افزایش داشته است.

این گزارش با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۲ کشورهای امارات متحده عربی، ویتنام، هند، اندونزی و اوگاندا ۵ کشور عمده طرف معامله واردات قهوه با ایران بودند، می افزاید: ۹۵ درصد از ارزش قهوه وارداتی به کشور از طریق ۵ کشور مذکور انجام گرفته است.

بر اساس این گزارش، در این میان کشور امارات متحده عربی با ۷۸ میلیون دلار، ۵۲.۸۹ درصد از سهم واردات قهوه ایران به لحاظ ارزشی را به خود اختصاص داد.

این گزارش می‌افزاید: تشریفات گمرکی حدود ۸۲ درصد از وزن و ارزش واردات قهوه از طریق گمرک شهید رجایی انجام گرفته است و پس از آن گمرکات مشهد، بوشهر، بندرلنگه و تهران در رده بعدی قرار گرفتند.

بر اساس این گزارش، در سال ۱۴۰۲ این میزان قهوه وارداتی از سوی ۱۲۱ شخص و شرکت انجام گرفته است. شایان ذکر است، تجارت جهانی قهوه در سال ۲۰۲۲ به میزان ۴۵.۵ میلیارد دلار بوده که بزرگترین صادرکنندگان قهوه، کشورهای برزیل کلمبیا و ویتنام و بزرگترین واردکنندگان قهوه آمریکا، آلمان و بلژیک بودند. سهم قهوه از تجارت جهانی در سال ۲۰۲۲ به میزان ۱۹ صدم درصد از تجارت جهانی بوده است.

دیگر خبرها

  • واردات گوشت گرم گوسفندی به استان یزد، همین هفته
  • ضرورت خرید تضمینی ۲ میلیون راس دام مازاد از دامداران
  • کالا‌های وارداتی که دلارشان ارزان ماند؛ اما تورمشان قد کشید
  • کالا‌های وارداتی که دلارشان ارزان ماند؛ اما تورمشان قد کشید/ رانت ارزی به سود مردم یا وارداتچی ها؟
  • توقف واردات گوشت مرغ؛ خرید هیچ محدودیتی ندارد
  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور
  • امیر آشتیانی با وزیر دفاع قزاقستان دیدار و گفتگو کرد
  • وزیران دفاع ایران و قزاقستان دیدار کردند
  • وزرای دفاع ایران و قزاقستان دیدار و گفتگو کردند
  • امیر آشتیانی با وزیر دفاع قزاقستان دیدار و گفت‌وگو کرد