Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: درگیر اشتباهات تاریخی در کشور هستیم وقتی پژوهشگاهی با 20 سال سابقه پژوهشی یک دارو هم تولید نکرده یک شتاب‌دهنده خصوصی در کنار دانشگاه 17 دارو و چند واکسن انسانی ساخته است.

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر جهاد دانشگاهی اظهار داشت: اقتصاد دانش‌بنیان با پول جلو نمی‌رود بلکه با اکوسیستم پیش خواهد رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در کشورهای عربی حاشیه خلیج‌فارس تکنولوژی را وارد می‌کنند و برای مثال در دوبی انواع ماشین‌ها وجود دارد اما بچه پول‌دارها سوار بنز می‌شوند و فکر می‌کنند که صاحب بنز هستند در حالی که این موضوع واقعی نیست.

ستاری گفت:‌  در ایران هم تا سال‌ها همین رویه را داشتیم و قبل از انقلاب یکی از بهترین نیروهای هوایی و بزرگ‌ترین اسکادران هواپیمایی بعد از آلمان غربی متعلق به ایران بود، اما وقتی جنگ شروع شد فهمیدیم که هیچ نداریم.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری تأکید کرد: نباید اشتباهات گذشته را در حوزه پژوهش تکرار کنیم. اینکه دو هفته گذشته آمریکا  صادرات کوک به ایران را تحریم کرد برایمان ننگ است، برای ما که این همه درس خوانده‌ایم و این همه دانشمند و مقاله داریم زشت است که در کشوری باشیم که منبع نفت است و صادرات کوک به ایران را (مشتق از نفت) را تحریم کرد.

* پژوهشگاه ۲۰ ساله که یک دارو تولید نکرده است

ستاری گفت: نگاه به پژوهش کشور نشان می‌دهد که دچار اشتباهات تاریخی هستیم اکنون پژوهشگاه‌های متعددی در کشور فعالیت می‌کنند که در عرض ۲۰ سال نتوانسته‌اند دو عدد دارو تولید کنند اما یک شرکت خصوصی شتاب‌دهنده در کنار دانشگاه با استخدام افراد جوان ۱۷ دارو و چند واکسن انسانی تولید کرده که در ۵۰ سال گذشته واکسن انسانی نساخته بودیم.

وی ادامه داد: در نتیجه این رویه است که وزیر نفت به من می‌گوید پژوهشگاه نفت با ۶۰ سال سابقه و این همه حقوق چه نیازی از وزارت نفت برطرف کرده است. در این شرایط می‌بینیم که هر وزارتخانه یک پژوهشگاه دارد و کسی که از سمتی کنار رفته به عنوان معاون پژوهشی منصوب می‌شود و جلساتی را برگزار می‌کند که اگر هم معاون پژوهشی نظری داشته باشد معاون عملیاتی در صورت اختلاف نظر به راحتی یک خط روی پیشنهاد معاون پژوهشی می‌کشد و می‌گوید این‌ها از حوزه اجرا و واقعیت‌های جاری سر در نمی‌آورند.

ستاری تأکید کرد: مشکل پژوهش پول نیست بلکه باور و اعتقاد است و معتقدم پژوهشی که به محصول منتهی می‌شود حاصل سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در پژوهش است و اگر هم پژوهش به محصول منتهی نشود اصلاً‌ چه فایده‌ای دارد؟دولت باید در زیرساخت پایه پژوهش  هزینه کند اما محصول نهایی باید نتیجه سرمایه‌گذاری بخش خصوصی باشد محصول از دانشگاه و پژوهشکده بیرون نمی‌آید محصول کار شرکت‌ها است و هر جا که در بازار باختیم شرکت‌ها باخته‌اند نه پژوهشکده‌ها.

* هزار و یک راه برای دور زدن قانون سهم یک درصدی پژوهش در بودجه دستگاه‌ها است

به گفته وی، برای جبران کمبود بودجه پژوهشی قانون مقرر کرده که یک درصد بودجه شرکت‌ها به پژوهش اختصاص یابد و هزار و یک راه برای دور زدن این قانون اختراع شده است، اما اگر بگویند که برای مثال امسال یک میلیارد دلار بابت تولید نمونه داخلی در واردات صرفه‌جویی شده و این رقم سال آینده به ۱.۴ میلیارد دلار می‌رسد، شرایط وضع موجود را به سمت شکل‌گیری اکوسیستم سوق می‌دهد.

ستاری تأکید کرد: اکنون در یک جبهه جنگ میان اقتصاد دانش‌بنیان با اقتصاد نفتی 110 ساله هستیم و یکی از موانع در این جنگ نبود باور و اعتقاد بین مردم در استفاده از محصول داخلی است.

چهارمین دوره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر جهاد دانشگاهی امروز با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و تعدادی از مسؤولان وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جمعی از محققان و مدیران جهاد دانشگاهی برگزار شد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: فناوری علوم ریاست جمهوری جهاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۲۹۰۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست هم اندیشی پژوهشگران علوم شناختی با حضور سید محمد مهدوی، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری شناختی و مدیران و مسئولان دانشگاه خلیج فارس در بوشهر برگزار شد. در این نشست راه‌های توسعه همکاری‌های علمی و تحقیقاتی درحوزه علوم شناختی مورد بررسی قرار گرفت.

مهدوی، با اشاره به اهداف و سیاست‌های این ستاد برای حمایت از اجرای طرح‌های علمی، پژوهشی و تحقیقاتی درحوزه‌های مختلف علوم شناختی گفت: با تلاش‌های این ستاد و به منظور تربیت نیروی کارآمد و متخصص تاکنون ۲۲ هسته پژوهشی در حوزه‌های علوم و فناوری‌های شناختی در مراکز علمی و دانشگاهی کشور تشکیل و فعال شده است.  

وی با اشاره به اینکه توسعه فعالیت‌های پژوهشی به همکاری‌های مشترک میان محققان و اساتید نیاز دارد، گفت: ستاد یکی از حلقه‌های رابط در توسعه علوم و فناوری‌های شناختی محسوب می‌شود و برای تحقق این هدف حمایت‌های لازم را ارائه می‌کند.

وی توجه به حوزه‌های سلامت و سرمایه شناختی، آموزش و پرورش شناختی و شناخت اجتماعی را از جمله اولویت‌های ستاد بر شمرد و گفت: رویکرد ستاد بهره گیری و بهره‌مندی ازدستاورد‌های علوم و فناوری‌های شناختی برای ارتقاء و افزایش توانمندی مهارت‌های شناختی درسطح جامعه و نیز کمک به امر یادگیری و یاددهی با شیوه‌های شناختی در نظام آموزشی است و ستاد آماده است با حمایت همه جانبه از طرح‌های پژوهشی و تحقیقاتی بستر‌های لازم را برای تحقق این اهداف مهم فراهم آورد.

وی اضافه کرد: پژوهشگران و فناوران می‌توانند از طریق سایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی و همچنین سامانه خدمت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری از اطلاعیه‌ها آگاه شده و برای دریافت حمایت اقدام کند.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • ۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود
  • کارنامه سه ساله به روایت اعضای شورای شهر اصفهان
  • نشست اعضای شورای پژوهشی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اساتید دانشگاه ارومیه
  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری
  • حفظ فرهنگ وهویت هر ملت مستلزم نگهداری اسناد هویت دار
  • روایت سازنده مستند «مشتی اسماعیل» از شالیکاری