Web Analytics Made Easy - Statcounter

سورنا ستاری روز سه شنبه در مراسم تجلیل از برترین های پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی در پژوهشکده فرهنگ و معماری جهاد دانشگاهی افزود: باید قبول کنیم که با پول دولت سقف پژوهش کوتاه خواهد بود.

وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی همیشه الگوهای نهایی را در پژوهش کشور ارایه کرده است گفت: جهاد از ابتدا پروژه های خود را تقاضا محور تعریف کرده است ما باید در یک جبهه باشیم و در مقابل جبهه اقتصاد نفتی قرار بگیریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ستاری ادامه داد: اکنون شرکت های خصوصی در زمینه محصولات بیوتک بی نظیر هستند به طوری که  در برخی از داروهای بیوتک انسانی حتی از ژاپن جلو هستیم.

وی اظهار داشت: در مبارزه با اقتصاد نفتی داخل کشور باید همه با در کنار هم باشیم، در حوزه دانش بنیان ما نیاز به یک اکوسیستم داریم، دانش بنیان با پول جلو نمی رود بلکه با اکوسیستم حرکت رو به جلو دارد. 

ستاری افزود: کشورهای اطراف ما و کشورهای عربی فکر می کنند که با خرید تجهیزات و وسایل لوکس صاحب فناوری هستند، دیدگاه قبل از انقلاب اسلامی ما نیز اینطور بود که با داشتن بهترین و بزرگترین پایگاه های هوایی فکر می‌کردیم که صاحب همه چیز هستیم در صورتی که  با شروع جنگ دیدیم که نه دانش و نه صنعت حتی برای ساخت قطعه نداریم.

وی ادامه داد: اما خوشبختانه در این سال ها  اتفاق های خوبی افتاده است و همچنان نیز در جریان است، در این اکوسیستم نباید اشتباهات گذشته را تکرار کنیم و باید برای آن راه حل پیدا کنیم، متاسفانه با داشتن پژوهشگاهی با قدمت بسیار در زمینه بیوتکنولوژی واکسن وارد می کنیم، هفته گذشته نیز آمریکا  ایران را برای واردات در زمینه کُک سوزنی ماده‌ای که جهت ساخت الکترود گرافیتی در صنعت فولاد سازی مورد استفاده قرار می گیرد تحریم کرده است .

وی یادآور شد: کشوری مانند ایران که ۱۱۰ سال است نفت دارد ، موجب تاسف است که چنین کشوری با داشتن این همه دانشمند فعال در زمینه شیمی و تولید مقالات شیمی در دنیا، تحریم شود.

ستاری با اشاره به اینکه اکنون فعالیت های خوبی در ایران در اکوسیستم دانش بنیان در حال انجام است افزود: در حوزه زیست فناوری اکنون شرکت های خصوصی ایرانی توانایی تولید هر دارویی در زمینه انسانی را دارند ، اکنون خروجی دانشجویان و فارغ التحصیلان برخی از رشته های داروسازی از کشور به واسطه فعالیت این شرکت ها کم شده است.

وی با بیان اینکه چطور بخش خصوصی ما آنقدر توانمند شده ولی بخش دولتی ما نه بیان کرد: ما باید تفکراتمان را تغییر دهیم، محصول سرمایه‌گذاری بخش خصوصی است، پول دولت در هر بخش سرمایه گذاری شود محصول بیرون نمی‌آید، اگر ما نتوانیم سرمایه بخش خصوصی را به پژوهش تبدیل کنیم نمی توانیم محصول دریافت کنیم، پژوهشی که به محصول ختم نشود به درد نمی خورد .

ستاری یادآورشد : دولت موظف است که در زیر ساخت پژوهش و پژوهش پایه هزینه کند اما محصول از دانشگاه و پژوهشگاه بیرون نمی آید، این ها را باید از هم تفکیک کرد.

 در این مراسم از ۲۴ پژوهشگر و فناور و واحدهای پژوهشی تقدیر شد.

برچسب‌ها سورنا ستاری جهاد دانشگاهی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سورنا ستاری جهاد دانشگاهی سورنا ستاری جهاد دانشگاهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۳۰۴۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در حوزه مالکیت فکری بسیار عقب هستیم

به گزارش خبرنگار مهر، به مناسبت روز جهانی مالکیت فکری رویدادی با مشارکت معاونت علمی، جهاد دانشگاهی، صندوق نواوری و شکوفایی، کانون مدیریت مالکیت فکری و قوه قضائیه برگزار شد.

در این رویداد روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور ضمن تاکید بر اینکه مالکیت فکری باید به صورت جدی در کشور مورد توجه قرار گیرد، گفت: معتقدیم اگر قرار باشد ساختمان و بنای اقتصاد دانش بنیان در کشور بنا شود نیاز به بن سازه‌ای دارد که این بن‌سازه فقط مالکیت فکری است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور مزیت نسبی اقتصاد دانش بنیان را ارزشی دانست که توسط علم و فناوری در مقابل دارایی‌های فکری ایجاد می‌کند و گفت: ما سال‌ها در حوزه اقتصاد دانش بنیان و توسعه شرکت‌های دانش بنیان کار کرده‌ایم ولی مشاهدات نشان می دهد حدود ۹۸ درصد ارزش بازار ۱۰۰ شرکت بزرگ دنیا مربوط به دارایی‌های نامشهود است.

دهقانی ضمن بیان این مطلب که ان چیزی که برای شرکت‌ها ایجاد ارزش می‌کند، نیروهای‌ انسانی، فناوری‌ها، اعتبار و برند است، خاطرنشان کرد: در حوزه مالکیت فکری بسیار عقب هستیم و باید با سرعت بسیار زیادی در حوزه مالکیت فکری، ارزیابی و اعتبار بخشی کاری کنیم.

معاون علمی رئیس جمهور همچنین از توافق با مدیر وایپو (سازمان جهانی مالکیت فکری) برای برگزاری دوره‌هایی در حوزه مالکیت فکری برای اعتباربخشی به مجموعه های کارگذاری در ایران خبر داد و گفت : امیدواریم به زودی چندین تجربه موفق را در حوزه دارایی های نامشهود شرکت های دانش بنیان داشته باشیم.

وی با بیان این مطلب که ۹۰ درصد دارایی‌های شرکت‌های دانش بنیان دارایی‌های نامشهود است، گفت: امیدوارم با توجه به عزم جدی که در مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری وجود دارد به زودی شاهد یک نظام کارا برای ارزیابی و اعتبار بخشی در کشور باشیم.

کد خبر 6090812 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • تحقق مشارکت مردم در رشد تولید با توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • نخبگان جوان برای افزایش قدرت رقابت محصولات تولیدی استان هرمزگان وارد میدان شوند
  • شهرک‌های صنعتی دانش‌بنیان در هرمزگان راه‌اندازی شود
  • بوشهر سومین استان کشور در ارزیابی توسعه اقتصاد دانش‌بنیان است
  • کسب رتبه سوم استان بوشهر در توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • مرکز پژوهش فناوری و نوآوری شبکه‌های کوانتومی افتتاح شد
  • بازیافت پسماند زباله توسط دانش‌بنیان‌ها و تبدیل به سوخت پاک
  • شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند
  • مالکیت فکری ستون اصلی «اقتصاد دانش بنیان»
  • در حوزه مالکیت فکری بسیار عقب هستیم