Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-28@19:06:26 GMT

استان کرمان پایلوت کاهش جمعیت زندانیان در کشور

تاریخ انتشار: ۳ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۳۰۵۹۵

استان کرمان پایلوت کاهش جمعیت زندانیان در کشور

رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: استان کرمان به عنوان پایلوت در کاهش جمعیت زندانیان انتخاب شده که متهمان تا تأمین وثیقه در اقامت‌گاهی که زندان نیست می‌مانند تا فرصت معرفی کفیل و وثیقه و زمینه آزادی‌شان فراهم شود.

به گزارش خبرگزاری فارس از رفسنجان، یدالله موحد ظهر امروز در آیین تکریم حسین رئیسی‌نژاد دادستان سابق و معارفه ایمان شهسواری دادستان جدید رفسنجان اظهار داشت: دادسرا از ارکان بسیار مهم و تأثیرگذار نظام قضائی کشور است در حوزه عدالت کیفری، صیانت و پشتیبانی از حقوق عامه و آرامش مشروع مردم دادستان پرچمدار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس کل دادگستری استان کرمان بیان داشت: اولین و مطمئن‌ترین مرجع و پناهگاه مردم و جامعه در مقابل مجرمان، دادستان است که چتر حمایت را بر سر ستمدیده باز می‌کند و مردم می‌توانند در کمال اطمینان‌خاطر تظلم‌خواهی کنند.

وی ابراز داشت: قانون‌گذار اختیارات مهم و وسیعی به دادستان داده که حق ندارد لحظه‌ای غفلت و کوتاهی کند، دادستان پیشانی دستگاه قضا و اولین درگاهی است که مظلومان به آن‌جا مراجعه می‌کنند.

موحد با اشاره به تحولاتی که آیت‌الله رئیسی در قوه قضائیه ایجاد کرده ابراز داشت: طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب دستگاه قضا و سایر ارکان حکومت باید به وی کمک کنند.

وی با اشاره به اینکه در تحولات دستگاه قضائی اشکالات، چالش‌ها و ایراداتی در دستگاه قضائی شناسایی و برطرف می‌شود، افزود: برای آن برنامه‌ریزی شده تا با عبور از موانع، قوه قضائیه چابک، قاطع و سریع پاسخگوی نیاز دستگاه قضائی و نیاز جامعه باشد.

رئیس کل دادگستری استان کرمان چالش جمعیت زندانیان را یکی از مواردی برشمرد که برای آن با تدبیر ریاست قوه قضائیه برنامه گذاشته شده است و توضیح داد: استان کرمان در این برنامه پایلوت کشور انتخاب شده و 6 شهرستان آن از جمله رفسنجان هم این برنامه در آن اجرا می‌شود، در این برنامه متهمان به‌مدت 14 روز در اقامت‌گاهی که زندان نیست فرصت دارند بمانند تا کفیل و وثیقه معرفی کنند و زمینه آزادی‌شان فراهم شود.

وی ادامه داد: در این مدت بستگان وی می‌تواند با او در ارتباط باشند، این برنامه موجب می‌شود خیلی افراد به‌دلیل فقر و نداری به زندان نروند که یقینا این طرح در کاهش جمعیت زندانیان اثر چشمگیری دارد.

موحد بیان کرد: از دردهای مزمن دستگاه قضائی اطاله دادرسی است که گریبان مردم و دستگاه قضا را گرفته و آن دلایل متعددی ازجمله ورود دعاوی و اختلافات به این دستگاه است که در رفسنجان این حجم دعاوی و اختلافات خیلی عجیب است.

وی خاطرنشان کرد: رسیدگی به این دعاوی امکانات و منابع مالی نیاز دارد که باید برای این چالش علاجی پیدا شود و قطعا مجلس و دولت باید کمک کنند.

موحد در بخش دیگری از سخنان خود گفت: قضات شایسته باید شناخته، تشویق و معرفی شوند و به بهانه مقابله با فساد سرمایه عظیم کشور که 99 درصد قضات هستند، آسیب نبینند.

قضاوت از شئون پیامبران و ائمه معصوم است

حجت‌الاسلام مهدی پورمحمدی رئیس دادگستری شهرستان رفسنجان کار در دستگاه قضا را بسیار سخت و طاقت‌فرسا دانست و بیان کرد: قضاوت یکی از شئون پیامبران و امام معصوم است.

وی تصریح کرد: با حضور آیت‌الله رئیسی در قوه قضائیه امیدواریم این حرکت جهادی در مبارزه با فساد و اجرای عدالت ادامه داشته باشد.

مجید فصیحی‌هرندی فرماندار رفسنجان با قدردانی از تلاش صمیمانه و مشفقانه رئیسی‌نژاد دادستان سابق رفسنجان اظهار کرد: مردم رفسنجان از وی راضی هستند و الگویی برای آیندگان است و جامعه اسلامی مستحق وجود چنین مسئولانی است، امیدواریم خلأیی که با رفتن رئیسی‌نژاد ایجاد می‌شود باحضور شهسواری دادستان جدید احساس نشود.

مظلومان جامعه باید بدون ترس و با عزت دادخواهی کنند

حجت‌الاسلام امان‌الله علیمرادی نماینده مردم استان کرمان در مجلس خبرگان رهبری بیان داشت: در جامعه باید شرایطی فراهم شود که ضعیف بدون ترس و با عزت و قدرت بتواند حق خودرا مطالبه کند.

حسین رئیسی‌نژاد دادستان سابق رفسنجان عنوان داشت: مدت 6 سال و 4 ماه در رفسنجان بودم، مردم رفسنجان شریف، بافرهنگ، صبور و بزرگوار هستند و باید تلاش شود رفسنجان در جایگاهی در خور شأن نامش قرار بگیرد.

وی  با تقدیر از تلاش نیروی انتظامی بیان کرد: علی‌رغم ناامنی در کشورهای اطراف، کشور ما با تلاش شبانه‌روزی نیروهای نظامی و انتظامی در سایه رهنمودهای مقام معظم رهبری امنیت دارد.

انتهای پیام/80016/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: جمعیت زندان قوه قضائیه دادستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۳۰۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیشترین نرخ بیکاری متعلق به کدام استان؛ روندها رو به کاهش به چه معناست؟

مرکز آمار در آخرین گزارش خود اقدام به انتشار نرخ بیکاری زمستان ۱۴۰۲ کرده است. شواهد آماری حاکی از آن است که در زمستان ۱۴۰۲ از مجموع ۲۶ میلیون و ۴۶۲ هزار و ۵۴۰ فرد ۱۵ ساله و بیشتری که تمایل به کار داشته و با این هدف به جست‌وجوی شغل پرداخته‌اند، ۲ میلیون و ۲۶۸ هزار و ۹۵۴ نفر بیکار مانده‌اند.

روزنامه اعتماد در گزارشی نوشت: بر این اساس نرخ بیکاری در زمستان سال گذشته به ۸.۶درصد رسیده است. این رقم در مقایسه با زمستان ۱۴۰۱ کاهش ۱.۱ واحد درصدی را تجربه کرده است. اما نکته مهم‌تر، روند رو به کاهش بیکاری «جوانان» است. البته تعریف «جوانان» در گزارش مرکز آمار، جمعیت ۱۵ تا ۲۴ سال جویای کار است.

مرکز آمار نسبت میان این دسته از جمعیت به کل جمعیت فعال را «جمعیت جوان» محسوب می‌کند. همان‌طور که در نمودار پیوست این گزارش دیده می‌شود نرخ بیکاری جوانان از سال ۹۵ تا سال گذشته روندی رو به کاهش داشته است، به ‌طوری که از ۲۸.۱درصد در زمستان ۱۳۹۵ به ۲۲.۵درصد در زمستان ۱۴۰۲ رسیده است. البته برخی تحلیلگران بازار کار، افت نرخ بیکاری جوانان را به دلیل بیشتر شدن جمعیت غیرفعال در بازار کار عنوان می‌کنند، ضمن اینکه در نمودار پیوست نیز مشخص است که نرخ بیکاری جوانان در زمستان سال گذشته دوباره رو به افزایش گذاشته، اما باید توجه داشت که بازار کار در ایران عمدتا یک «بازار فصلی» محسوب می‌شود و برای مقایسه بهتر، عموما آمارهای بیکاری با آمار فصل مشابه مقایسه می‌شود. فصلی بودن بازار کار به این معناست که شاخص‌های آن تحت‌تاثیر تغییرات فصلی قرار می‌گیرد، زیرا رونق و افول بسیاری از مشاغل وابسته به فصل‌های سال است. به ‌طور مثال در فصل تابستان که رونق برداشت محصولات کشاورزی و باغداری است، معمولا نرخ بیکاری در بخش کشاورزی کاهش پیدا می‌کند. از آن سو در فصل زمستان که عمده فعالیت‌های بخش خدمات با رکود مواجه شود، نرخ بیکاری نیز در این بخش بالاتر می‌رود، بنابراین ابتدا باید پذیرفت که اشتغال در ایران یک موضوع «فصلی» است و بعد از آن به بررسی تحولات آن پرداخت. اما فارغ از اینکه در زمستان سال گذشته، ‌نرخ بیکاری جوانان ۱۴ تا ۲۴ ساله رو به افزایش گذاشته، اما بررسی روند سال‌های ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۲ نشان می‌دهد که نرخ بیکاری جوانان در این مدت از ۲۸.۱درصد به ۲۲.۵درصد رسیده و طی یک بازه ۷ ساله، ۵.۶ واحد درصد افت کرده است. بنابراین می‌توان گفت بیکاری این قشر در سال‌های اخیر کاهش یافته است.

روندها رو به کاهش است

افت نرخ بیکاری در جوانان ۱۵ تا ۲۴ سال را از طرفی می‌توان به علت نیاز بازار کار به نیروی جوان و حرکت مشاغل به سمت فضای نو و تناسب بیشتر آنها با مهارت‌های به‌روزتر دانست. از طرف دیگر اما این موضوع را نیز باید درنظر گرفت که کاهش نرخ بیکاری لزوما به معنای اشتغال بیشتر نیست، زیرا نرخ بیکاری به معنای تعداد جمعیت بیکار در جمعیت فعال در بازار کار است و منظور از جمعیت فعال در بازار کار افرادی است که شاغل یا در جست‌وجوی شغل هستند، بنابراین می‌توان گفت فردی که از شمار بیکاران خارج شده یا شاغل شده ‌یا به ‌طور کلی از بازار کار خارج شده است.

خروج از بازار کار در سن جوانی نیز دلایل متفاوتی می‌تواند داشته باشد؛ تمایل به مهاجرت، دستمزدهای پایین و شرایط کاری نامناسب و علاقه به ادامه تحصیل را می‌توان از دلایل این امر ذکر کرد.

تک‌رقمی شدن نرخ بیکاری در ۲۱ استان

نرخ بیکاری یکی از شاخص‌های مهم بازار کار است که نشان می‌دهد از مجموع افراد ۱۵ ساله و بیشتری که تمایل به کار کردن داشته و در این راستا اقدام به جست‌وجوی شغلی کرده‌اند، چه تعداد موفق به یافتن کار نشده و ناکام مانده‌اند. در زمستان ۱۴۰۲، نرخ بیکاری در ۱۵ استان کشور بیشتر از میانگین کل کشور بوده است.

استان «کرمانشاه» با ثبت نرخ بیکاری ۱۷.۴درصدی، بیشترین سطح این رقم را در بازه زمانی بررسی شده داشته است. این رقم نشان می‌دهد که در استان کرمانشاه از هر ۱۰ فرد جویای کار تقریبا دو نفر موفق به پیدا کردن یک کار شده‌اند. در این فهرست پس از کرمانشاه، استان‌های «کردستان»، «اردبیل»، «لرستان»، «خوزستان»، «سیستان و بلوچستان»، «گلستان»، «خراسان شمالی»، «هرمزگان» و «کرمان» با نرخ بیکاری بیشتر از ۱۰درصد قرار گرفته‌اند. در باقی استان‌های کشور این رقم کمتر از ۱۰درصد گزارش شده است. «خراسان جنوبی» با کسب نرخ بیکاری ۵درصدی و «قزوین» با قرارگیری بر پله ۴.۷درصدی کمترین نرخ بیکاری را در آخرین فصل از سال گذشته تجربه کرده‌اند.

نرخ بیکاری ۲۰ استان پایین آمد

مقایسه تغییرات نرخ بیکاری ۳۱ استان کشور در زمستان سال گذشته با زمستان سال ۱۴۰۱ حاکی از همسو شدن روند تغییرات نرخ بیکاری در ۲۰ استان کشور با تغییر نرخ بیکاری کل کشور است. به بیان دقیق‌تر در زمستان سال گذشته نرخ بیکاری ۲۰ استان کشور در مقایسه با زمستان ۱۴۰۱ کمتر شده است. همچنین این نرخ در استان اصفهان بدون تغییر مانده است. استان خراسان شمالی با ثبت افزایش
۳ واحد درصدی بیشترین افزایش و استان کردستان با سقوط ۶.۲ واحد درصدی بیشترین کاهش را نسبت به دیگر استان‌ها به ثبت رسانده‌اند.

نرخ بیکاری ۱۴۰۲ در نقطه ۸.۱درصد ایستاد

البته برای تجزیه و تحلیل بهتر از وضعیت بازار کار در سال ۱۴۰۲ باید منتظر گزارش‌های مفصل مرکز آمار بود، اما به نظر می‌رسد که در سال گذشته، بازار کار نسبت به سال‌های پیشین خود روند مناسب‌تری را طی کرده است. وب‌سایت اکوایران از شاخص‌های عمده بازار کار در این سال برآورد کرده که نرخ مشارکت به ۴۱.۳درصد رسیده است. به بیان دیگر ۴۱.۳درصد از جمعیت بالای ۱۵ سال کشور در تلاش برای یافتن شغل هستند که یا به نتیجه رسیده و شاغل شده‌اند یا اینکه هنوز شغل مدنظر خود را پیدا نکرده و بیکارند. ازسوی دیگر ۵۸.۷درصد از جمعیت بالای ۱۵ سال کشور از یافتن شغل ناامید شده‌اند و در جمعیت غیرفعال قرار گرفته‌اند. جمعیت فعال از افرادی تشکیل شده که به دنبال کار هستند، حال ممکن است در این جمعیت برخی شاغل و برخی بیکار باشند. درنتیجه می‌توان گفت جمعیت فعال از دو دسته جمعیت شاغل و بیکار تشکیل شده است. نسبت جمعیت بیکار به جمعیت فعال، نرخ بیکاری را ساخته و نسبت جمعیت شاغل به جمعیت فعال نرخ اشتغال در کشور را می‌سازد.

دیگر خبرها

  • بیشترین نرخ بیکاری متعلق به کدام استان؛ روندها رو به کاهش به چه معناست؟
  • کشف ۴۵۵ کیلوگرم مواد مخدر در شهرستان میناب استان هرمزگان
  • بیشترین نرخ بیکاری متعلق به این استان کردنشین است
  • ترک فعل‌ها در سیل اخیر زرند کرمان بررسی می‌شود
  • ترک فعل‌ها در سیل اخیر بررسی می‌شود
  • مشکلات ۴۱۲ نقطه حادثه خیز پرتصادف مرتفع شد/ پیش‌بینی ۴ میلیون زائر برای اربعین امسال
  • کشف روزانه ١٢ سلاح غیر مجاز در استان کرمان
  • بیشترین و کمترین سرقت‌ها در کدام شهرهای استان کرمان رخ می‌دهد؟
  • دستگاه‌ها برای مقابله با سرقت، توپ را به زمین یکدیگر نیندازند
  • حفظ کیان خانواده سلامت جامعه را ارتقا می‌دهد