Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از مهر، امیرحسین کاوه از توقف کامیون‌های ایرانی حامل محموله‌های صادرات مواد معدنی در مرزهای کشور از سوی گمرک خبر داد و گفت: با توجه به نامه‌نگاری معاون معدنی وزیر صنعت در نوزدهم آذرماه امسال مبنی بر اینکه «از اول دی ماه صادرات محصولات معدنی که تائیدیه بانک مرکزی مبنی بر رفع تعهد ارزی را نداشته باشند، متوقف خواهد شد»، هم‌اکنون بسیاری از محموله‌های صادراتی مواد معدنی ایران در مرزها معطل مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل افزود: در نامه معاونت معدنی عنوان شده بود که «آن دسته از واحدهای صادرکننده که تا پایان آذر ماه رفع تعهد ارزی نکرده باشند یا تائیدیه مرتبط با آن را از بانک مرکزی دریافت ننموده باشند، اجازه صادرات از اول دی ماه را نخواهند داشت»؛ درحالی‌که هم‌اکنون بر اساس آمارهای بانک مرکزی، بیش از ۷۰ درصد تعهدات ارزی از سوی اعضای سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل ایفا شده و بانک مرکزی نیز آن را تائید کرده اما متأسفانه شرکت‌ها دسترسی به دریافت نامه‌های جداگانه رفع تعهد ارزی از بانک مرکزی را ندارند.

وی تصریح کرد: بانک مرکزی اعلام کرده «چنانچه صادرکنندگان به صورت تجمعی ۷۰ درصد از ارز حاصل از صادرات سال‌های ۹۷ و ۹۸ را بازگردانده باشند، از نگاه این بانک قابل قبول است»؛ درحالی‌که معاونت معدنی خواستار نامه های جداگانه بانک مرکزی برای تک تک صادرکنندگان است.

به گفته کاوه، اگر بانک مرکزی بخواهد کارخانه به کارخانه، نامه رفع تعهد ارزی صادر کرده و به دست صادرکنندگان بدهد، به طور قطع یک فرآیند طولانی را پیش‌رو خواهد داشت درحالی‌که به نظر می‌رسد معاون معدنی وزیر صنعت باید پیش از ممنوعیت صادرات مواد معدنی به دلیل رفع تعهد ارزی، از بانک مرکزی استعلام صورت می‌داد.

دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل ادامه داد: گمرکات هم‌اکنون به صادرکنندگان مواد معدنی اعلام می‌کنند که مجوز صادرات آنها ۳۰ آذر ماه تمام شده و در حال حاضر متأسفانه صدها کامیون حامل مواد معدنی صادراتی ایران در مرزهای مهران، پیرانشهر، بیله‌سوار و سایر مرزهای کشور متوقف مانده است و منتظر مجوز معاونت معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت هستند.

وی خاطرنشان کرد: چنانچه وزارت صنعت، معدن و تجارت دستور صادرات را ظرف امروز و فردا صادر نکند، تعطیلات آخر هفته و پس از آن، تعطیلات کریسمس را پیش‌رو خواهیم داشت و صادرات محصولات معدنی ایران متوقف خواهد شد که این آسیب و ضربه بزرگی در شرایط جنگ اقتصادی و نیاز کشور به ارز صادراتی است.

این مقام مسئول در سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل گفت: وزیر صنعت اعلام کرده که «هرگونه ممنوعیت و محدودیت در صادرات تنها باید از سوی اداره کل مقررات واردات و صادرات وزارت صنعت صادر شود» و به نظر می‌رسد این موضوع باید از سوی معاونت معدنی مد نظر قرار گیرد.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی مواد معدنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۳۴۷۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه این شمش طلا در مرکز مبادله | سه گروه امکان عرضه شمش طلا دارند

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، اصغر بالسینی افزود: از دی ماه ۱۴۰۲ که عرضه شمش طلای صادرکنندگانی که بابت رفع تعهد ارزی خود شمش طلا وارد کشور کرده بودند در مرکز مبادله آغاز شد تاکنون نزدیک به ۳ تن شمش طلا مورد معامله قرار گرفته است.

وی اضافه کرد: عرضه شمش‌ها در مرکز مبادله در یک مسیر دقیق، روشن، شفاف و در یک فرآیند قیمت گذاری مبتنی بر عرضه و تقاضا صورت گرفته و بلافاصله منابع ریالی صادرکنندگان هم به حساب آن‌ها واریز شده است که این موضوع سبب رضایت صادرکنندگان و از سوی دیگر متقاضیان شمش طلا که رسته‌ها و صنوف عمده تولیدکنندگان مصنوعات در کشور هستند شده است چرا که دسترسی این گروه به منابع شمش طلا افزایش پیدا کرده است.

بالسینی اظهار کرد: حالا این امکان با موافقت بانک مرکزی به وجود آمده است که از این به بعد تولیدکنندگان شمش طلا در داخل کشور هم این فرصت را داشته باشند که شمش طلای خود را در مرکز مبادله عرضه کنند. همانطور که می‌دانید تولید داخلی شمش طلا داریم و این تولید داخلی در کنار شمش طلای وارداتی که در قالب رفع تعهد ارزی است می‌تواند به تقویت بخش عرضه شمش در اقتصاد کشور کمک کند و نهایتا این مسئله هم سبب خواهد شد مصرف کنندگان نهایی دسترسی خوبی به شمش طلا داشته باشند.

وی بیان کرد: دومین دسترسی که اکنون داده شده این است که سایر واردکنندگان که شمش طلا وارد می‌کنند ولی رفع تعهد ارزی بر گردن آنها نیست هم می‌توانند شمش طلای وارداتی خود را در مرکز مبادله عرضه کنند. بنابر این سه گروه عمده عرضه کننده در مرکز مبادله خواهیم داشت.

جزئیات برگزاری نوزدهمین حراج شمش طلا در مرکز مبادله | زمان و مبلغ ضمانت

او گفت: به عبارتی سه گروه عرضه کننده شمش طلا در مرکز مبادله شامل واردکنندگان شمش طلا که بابت رفع تعهد ارزی خود شمش وارد می‌کنند، دومین گروه تولیدکنندگان داخلی شمش طلا و سومین گروه هم واردکنندگان شمش طلا که رفع تعهد ارزی ندارند هستند با توجه به مکانیزم شفاف حراج‌ها و کشف نرخ مبتنی بر عرضه و تقاضا شرایطی به وجود آمده که استقبال خوبی برای عرضه و حراج شمش در مرکز مبادله صورت گرفته است که در نهایت این مسئله به نفع مجموعه فعالان صنف طلا و از سوی دیگر تولیدکنندگان خواهد بود.

کد خبر 849244 برچسب‌ها بانک مرکزی قیمت طلا و فلزات گرانبها - ایران مرکز مبادله ارز و طلا

دیگر خبرها

  • چگونه بازار مرغ ترکمنستان را از دست دادیم؟
  • اطمینان خاطر فعالان اقتصادی با ابزار‌های موثر بانک مرکزی
  • طی یک سال؛ صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • ۳۱ اردیبهشت ماه آخرین مهلت رفع تعهد ارزی سال ۱۴۰۱
  • برنامه افزایش صادرات ایران‌خودرو به روسیه در سال ۱۴۰۳
  • وضعیت تجارت سیمان در ایران و جهان
  • صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • عرضه این شمش طلا در مرکز مبادله | سه گروه امکان عرضه شمش طلا دارند
  • بانک مرکزی وضعیت ارزی کشور را بهبود بخشید
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند