Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/زنجان رئیس اداره مدارس و مراکز غیردولتی و مشارکت‌های مردمی اداره‌کل آموزش و پرورش استان زنجان گفت: در مدارس هیئت‌امنایی فقط هزینه خدمات آموزشی و پرورشی فوق‌برنامه دریافت می‌شود.

علی بیات در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به فعالیت مدارس به صورت هیئت‌امنایی، اظهار کرد: هیئت‌امنایی شدن مدارس بر اساس قوانین، مقررات و بخشنامه‌های وزات آموزش و پرورش انجام می‌شود و هر مدرسه‌ای که شرایط لازم برای هیئت‌امنایی شدن را دارا باشد، با رعایت ضوابط مربوطه و با درخواست شورای مدرسه و تایید شورای آموزش و پرورش استان، می‌تواند به صورت هیئت‌امنایی فعالیت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مسئول با بیان اینکه سیاست فعلی اداره‌کل آموزش وپرورش استان، توسعه کمی مدارس هیئت امنایی نیست، بلکه هدف بهبود و سامان یافتن وضع موجود است، ادامه داد: باید توجه داشت که مدارس هیئت‌امنایی، مدارس دولتی هستند که فقط شیوه مدیریت آن، متفاوت با سایر مدارس دولتی است؛ به عبارت دیگر یک تیم کاری تحت عنوان هیئت‌امنا در مدیریت مدرسه، نقش اصلی و اساسی را ایفا می‌کنند. مدارس هیئت‌امنایی، مدارس خاص نیستند، بلکه کاملا دولتی بوده و سبکی از مدیریت مشارکتی را پیاده‌سازی می‌کنند.

وی با اشاره به دریافت شهریه توسط برخی مدارس، افزود: در مدارس هیئت‌امنایی چیزی تحت عنوان «شهریه» نداریم. آنچه در این مدارس مطرح است، نرخ خدمات آموزشی و پرورشی "فوق برنامه" است. نرخ خدمات فوق‌برنامه هزینه‌ اندکی است که مصوبه شورای آموزش و پرورش در هر منطقه بوده و به نحوی در برخی مناطق، نرخ فوق‌برنامه در حدود ۱۰۰ الی ۱۲۰ هزار تومان بوده است.

بیات تصریح کرد: مدارس هیئت‌امنایی، می‌توانند ساعاتی را به فوق برنامه اختصاص دهند که در هر هفته برای دوره ابتدایی حداکثر هشت ساعت، دوره متوسطه اول ۱۰ ساعت و دوره متوسطه دوم ۱۲ ساعت است، مدارس هیئت‌امنایی منابع مالی خود را از طریق اعتبارات دولت، هدایا و کمک‌های مردمی داوطلبانه که در خارج از فصل ثبت‌نام دانش‌آموزان و در چارچوب مقررات ابلاغی آموزش و پرورش دریافت می‌شود، تامین می‌کنند.

این مسئول یادآور شد: مبلغ مصوب فوق‌برنامه آموزشی و پرورشی این مدارس نیز با توجه به برنامه‌های پیش‌بینی شده و تصویب هیئت‌امنا، در شورای آموزش و پرورش شهرستان تایید و به حساب مدارس واریز می‌شود؛ دریافت هرگونه مبلغی خارج از ضوابط و مقررات غیرقانونی بوده و طبیعتا مطابق قوانین و مقررات اقدام خواهد شد.

رئیس اداره مدارس و مراکز غیردولتی و مشارکت‌های مردمی اداره‌کل آموزش و پرورش استان زنجان، یادآور شد: شکل‌گیری مدارس هیئت‌امنایی در حقیقت برگرفته از اصلاح ماده ۱۱ قانون تشکیل شوراهای آموزش و پرورش (مصوب سال ۱۳۸۳) بود و در شورای عالی آموزش و پرورش به تایید رسید.

این مسئول، هدف از هیئت‌امنایی شدن مدارس را مشارکت علمی، فکری، عاطفی و فرهنگی اولیاء در اداره مدرسه و در مرتبه بعدی مشارکت اقتصادی دانست و گفت: مدارس هیئت‌امنایی به منظور اجرای سیاست مدرسه‌محوری و ارتقای کیفیت برنامه‌های آموزشی و تربیتی در مدارس و توسعه مشارکت‌های مردمی تشکیل می‌شود و هدف از راه‌اندازی مدارس هیئت‌امنایی، مشارکت افکار و خردجمعی در راستای بهبود و ارتقای مسائل آموزشی و پرورشی است.

بیات عنوان کرد: مدارس هیئت‌امنایی فرصت خوبی برای ارتقای مسائل آموزش و پرورش بوده، ولی اگر براساس آیین‌نامه‌ها و سیاست‌های ابلاغی این وزارتخانه حرکت نکنند، سبب تهدید خواهند شد؛ به همین خاطر از ابتدای امسال‌ اقدامات جدی به منظور بررسی وضعیت مدارس هیئت‌امنایی شروع شده است. مدارسی که حدنصاب لازم را کسب نکنند یا شرایط لازم برای هیئت‌امنایی بودن را از دست بدهند، از جمع مدارس هیئت‌امنایی حذف خواهند شد و به حالت عادی بازخواهد گشت.

وی با اشاره به تفاوت مدارس دولتی و هیئت‌امنایی، اظهار کرد: یکی از تفاوت‌های مدارس هیئت‌امنایی با عادی در این است که خود هیئت‌امنا سه مدیر را پیشنهاد می‌کند و مدیر بنا به انتخاب اداره آموزش و پروش و طبق ضوابط تایید می‌شود و می‌تواند مدرسه را اداره کند. روسای هیئت‌امنای مدارس نقش مهمی در افزایش روحیه مشارکت‌پذیری اولیا در مدارس دارند و امیدواریم روسای هیئت‌امنا بتوانند کمک‌کار و کمک‌حال خوبی برای مدیران مدارس باشند.

به گزارش ایسنا، در سال‌تحصیلی جاری بیش از ۲۵ هزار دانش‌آموز در ۷۶ مدرسه هیئت‌امنایی مشغول به تحصیل هستند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی زنجان مدارس هیات امنایی شورای عالی آموزش و پرورش شهریه مدارس هیئت امنایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۳۷۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهریه دانش‌آموزان چهار دهک اول در مدارس سمپاد رایگان است

رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان گفت: تاکید ما به مدیران مدارس این است که هیچ هزینه‌ای از دانش‌آموزان چهار دهک اول دریافت نکنند، تلاش می‌شود هرچه سریع‌تر این هزینه را به مدارس برسانیم، اما اگر مدرسه‌ای هزینه‌ای دریافت می‌کند اطلاع داده شود تا بررسی لازم صورت گیرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان، الهام یاوری در نشست دومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی سمپاد با بیان اینکه این نمایشگاه در سال‌های دور در سمپاد برگزار شده، اما ۱۰ سال به وقفه افتاده و اکنون دوباره برگزار شده است، اظهار کرد: دانش‌آموزان خوب سمپاد اعم از دانش‌آموزان مدارس سمپاد و دیگر مدارس که دارای رتبه هستند در این نمایشگاه حضور دارند.

وی افزود: هدف اول نمایشگاه این است که همه این دانش‌آموزان توانمندی‌ها و دستاوردهای خود را به نمایش بگذارند و ظرفیت‌های نهفته خود را آشکار و صاحبان صنایع و کسانی که توانایی کمک دارند این استعدادها را یاری کنند، در این نمایشگاه شبکه ارتباطی خوبی بین دانش‌آموزان سمپاد ایجاد می‌شود و دانش آموزان فرصتی پیدا می‌کنند که با دانش‌آموزان مناطق دیگر ارتباط بگیرند و شبکه‌ای از ارتباط و همکاری دوستانه شکل بگیرد.

رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان دلیل دیگر برگزاری این نمایشگاه را در راستای شعار «هر نیاز کشور یک سمپادی آماده اثرگذاری» اعلام و تصریح کرد: دانش‌آموزان در این نمایشگاه کاربرد کارهای خود را برای رفع نیازهای کشور بهتر درک می‌کنند.

یاوری با بیان اینکه در این نمایشگاه ۱۱۸ طرح از گروه دختران و ۱۱۹ طرح در گروه پسران حضور دارند، اضافه کرد: بیش از ۲۰۰ نفر از مسئولان دولتی به این نمایشگاه دعوت شده‌اند و اگر کسی هم امکان حضور نداشت، دفترچه‌ای از تمام دستاوردها تهیه شده است تا در اختیار نهادهای مختلف برای تجاری‌سازی طرح‌ها قرار گیرد.

وی با بیان اینکه به طور کلی ۱۵۶ دانش‌آموز دختر و ۱۸۵ دانش‌آموز پسر در نمایشگاه مشارکت دارند، افزود: در قالب اردوهای راهیان پیشرفت، دانش‌آموزان ما پیشرفت‌ها را می‌بینند و امیدآفرینی بسیار جدی در آنها ایجاد خواهد کرد.

رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه به‌رغم رایگان بودن شهریه دانش‌آموزان چهار دهک اول در مدارس سمپاد، بعضی مدارس به دلیل پرداخت نشدن هزینه این دانش‌آموزان از سوی آموزش و پرورش خواستار پرداخت شهریه از سوی والدین دانش‌آموزان هستند، گفت: تاکید ما به مدیران مدارس این است که هیچ هزینه‌ای از این دانش‌آموزان دریافت نکنند، تلاش می‌شود هرچه سریع‌تر این هزینه را به مدارس برسانیم، اما اگر مدرسه‌ای هزینه‌ای دریافت می‌کند اطلاع داده شود تا بررسی لازم صورت گیرد.

یاوری درباره راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری ادامه داد: سال گذشته یک مدرسه دیگر بعد از استان فارس، در آذربایجان غربی ویژه عشایر دختر و پسر راه‌اندازی شد که تمام برنامه‌ها را به صورت ویژه برای آنها برگزار می‌کنیم و امیدواریم این الگوی موفق را در سایر کشور توسعه دهیم؛ جمعیت عشایری استان باید به ۳ هزار نفر برسد تا این مدرسه راه‌اندازی شود.

وی با بیان اینکه مسئولیت سمپاد تا پایان دوره تربیت عمومی است و بعد از فارغ‌التحصیلی اگر شرایط نخبگی را داشته باشند به بنیاد ملی نخبگان معرفی می‌شوند، گفت: ما باید کاری کنیم که دانش‌آموزان چالش‌های کشور را بشناسند و هم اینکه توانایی لازم برای حل این چالش‌ها را در خود پرورش دهند.

کد خبر 750857

دیگر خبرها

  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان
  • برگزاری اردو برای پرورش دانش‌آموزان از ساعت‌ها سخنرانی مفیدتر است
  • معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش: مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش: مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • کاهش شهریه برخی از مدارس غیر دولتی/ شهریه مدارس هیئت‌امنایی چقدر است؟
  • مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش: درِ مدارس به روی گروه‌های مردمی باز می‌شود
  • بزرگ‌ترین عملیات تبیین با ۵۰ هزار گروه جهادی
  • شهریه دانش‌آموزان چهار دهک اول در مدارس سمپاد رایگان است
  • کاهش‌ شهریه برخی مدارس غیردولتی | امسال افزایش شهریه درصدی نیست بلکه... | هزینه فوق برنامه چند درصد شهریه است؟