Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-30@15:40:40 GMT

دستمزد کارگر ایرانی نصف کارگر عراقی

تاریخ انتشار: ۴ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۳۹۱۱۸

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز،  تورم طاقت‌فرسایی که از اوائل دهه ۹۰ دامن اقتصاد ایران را گرفته باعث شده که بسیاری از مردم تصور کنند که ارزش حقوق دریافتی به شدت کاهش یافته است. اما بررسی آمار و ارقام نشان می‌دهد که موضوع مهمتر، کاهش ارزش حقوق‌ها در مقایسه با کشورهای دیگر است.

 

در سال ۸۴  وزارت کار، رفاه و تامین اجتماعی حداقل حقوق را ۱۲۲ هزار تومان اعلام کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عبارت دیگر هر فرد شاغل با احتساب ارزش دلار در آن مقطع (۹۰۰ تومان)، ماهانه چیزی حدود ۱۳۵ دلار درآمد داشت. همان فرد در حال حاضر (با احتساب دلار ۱۳ هزار تومانی و حداقل حقوق یک و نیم میلیون تومانی) ماهانه ۱۱۵ دلار دریافت می‌کند. موج گرانی‌ها و تورم کمرشکن که از دهه ۹۰ و به دنبال تحریم‌ها ایجاد شد باعث شد از سال ۹۲ تاکنون حداقل دستمزد جامعه کارگر و کارمند حدود ۲۰ دلار در ماه کاهش یابد.

 

 

اما موضوع مهم‌تر آن است که حداقل حقوق تعیین‌شده توسط وزارت کار بسیار پائین‌تر از بسیاری کشورهای جهان است. به عنوان مثال همه ما چین را به نیروی کار ارزان می‌‌‌شناسیم. حقوق اندک و ساعات کاری بالا و طلاق‌فرسا در این کشور، دستمایه ساخت مستندهای اجتماعی زیادی شده است اما اولا وضعیت حقوق در این کشور در چند سال اخیر رشد بسیاری داشته است و دوما دریافتی کارگر یا کارمند ایرانی ( اگر حداقل حقوق وزارت کار را مبنا قرار دهیم) به مراتب کمتر است.

 

باید توجه داشت که مقایسه میانگین حقوق در کشورهای مختلف به تنهایی نمی‌تواند تصویر دقیقی از شرایط زندگی قشر حقوق‌بگیر ارائه دهد. بیش از هر چیز باید به قدرت خرید و سطح تورم توجه داشت. آنچه گفته شد به چین محدود نمی‌شود و مقایسه میانگین حقوق در ایران و کشورهای دیگر، تصویر نگران‌کننده ارائه می‌کند.

 

به عنوان مثال حداقل حقوق نیروی کار در چین هنوز هم در مقایسه با میانگین همتایان آن در کشورهای توسعه‌یافته به شدت پائين است با این حال هم‌اکنون حاضر حداقل دستمزد یک کارگر چینی بسیار بیشتر از کارگر ایرانی است: حدود ۳۰۰ دلار. برای درک معنای ۱۲۰ دلار حقوق ماهانه در ایران باید آن را با تعدادی از کشورهای دیگر مقایسه کرد. با نگاهی گذرا به جدول مشاهده می‌کنید که حداقل حقوق در عراق تقریبا دو برابر ایران است.

 

باید به این نکته توجه داشت که بسیاری از این کشورها از لحاظ شاخص‌های توسعه، منابع و وزن و جایگاه بین المللی قابل مقایسه با ایران نیستند. اگر چین را نادیده بگیریم همه موارد دیگر جز کشورهای توسعه نیافته و درحال توسعه هستند.

 

گسترش نیوز

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: کارگر اقتصاد جام نیوز دستمزد عراق ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۳۹۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استرداد بیش از ۱۹۰ خانواده عراقی از اردوگاه الهول سوریه به عراق

اداره خودمختار کُردها در شمال و شرق سوریه با هماهنگی پارلمان عراق، ۱۹۱ خانواده آواره عراقی ساکن اردوگاه الهول سوریه را از این اردوگاه به عراق بازگرداند.

به گزارش ایسنا، اداره خودمختار کُردها در شمال و شرق سوریه با هماهنگی پارلمان عراق ۱۹۱خانواده آواره عراقی ساکن اردوگاه الهول روز یکشنبه این اردوگاه را ترک کرده و به عراق برگشتند.

به گزارش کردپرس، از ابتدای سال  میلادی جاری، این دومین دسته از آوارگان عراقی ساکن اردوگاه الهول واقع در شمال سوریه هستند که به عراق باز می‌گردند.

اردوگاه الهول در مسافت حدود ۱۰ کیلومتری مرزهای عراق واقع شده است. این اردوگاه که در استان الحسکه در شمال شرقی سوریه قرار دارد بیش از ۵۷ هزار تن را در خود جای داده که بیشتر آنها از اعضای خانواده گروه تروریستی داعش هستند.

اردوگاه الهول سوریه به ویژه با حضور تعداد زیادی از خانواده‌های داعشی با تابعیت‌های مختلف، عامل نگرانی کشورهای منطقه عربی است.

طی ماه‌های گذشته، قاسم الاعرجی مشاور امنیت ملی عراق، سلسله نشست‌هایی با سفرای کشورهای خارجی و عربی در بغداد برگزار کرد و در آن از آنها خواست تا اتباع خود را از داخل این اردوگاه بازگردانند.

وی این اردوگاه را یک بمب ساعتی توصیف کرده و گفته است: بیش از ۲۰ هزار نفر از ساکنان اردوگاه الهول زیر ۱۸ سال دارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • صادرات ایران باید از خام فروشی عبور کند
  • افزایش حقوق و متناسب سازی آن، بیشترین سوال بازنشستگان در تماس با سامانه ۲۵۰۰
  • افزایش حداقل دستمزد به‌جای حق مسکن/ پیشنهادی بررسی می‌شود که کارگران پس از ۵ سال کار دائمی شوند
  • روزگار به نام کارگر شد و به کام کارگر نشد
  • استرداد بیش از ۱۹۰ خانواده عراقی از اردوگاه الهول سوریه به عراق
  • وزیر کار: تعیین دستمزد توسط مجلس گلایه‌ها را کاهش می‌دهد
  • امارات ولش کن، ما اماراتش کردیم | کدام کشورهای همسایه را آباد کردیم؟ | فیلم
  • علل موفقیت در فتح خرمشهر از زبان سرهنگ عراقی + ویدیو
  • علم الهدی : برای حل مشکلات معیشتی کارگران نمی‌توانیم تنها به دنبال افزایش دستمزد باشیم
  • عیدی سال ۱۴۰۳ چقدر است؟