Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/مرکزی مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شهرستان ساوه گفت: رواناب حاصل از تجمیع آب های سطحی و باران پس از پیش تصفیه قابلیت ورود به تصفیه خانه را خواهد داشت.

ابوالفضل شهباز عصر روز گذشته در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم شهرستان ساوه که با موضوع پیشگیری از اختلاط فاضلاب با آب کشاورزی در سالن جلسات دادگستری ساوه برگزار شد، با اشاره به اینکه تاسیسات جمع آوری و مدیریت فاضلاب در شهرهای توسعه یافته دو شبکه‌ای است، اظهار کرد: مطابق استانداردهای زیست محیطی باید شبکه‌ای برای جمع‌آوری آب باران و شبکه‌ای برای جمع‌آوری فاضلاب در جوامع شهری تاسیس شود و ماهیت این دو کاملا متفاوت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه آب باران و فاضلاب‌های سطحی که در کانال‌ها و جوی‌های آب جریان می‌یابد، حاوی انواع روغن و مواد شیمیایی است، تصریح کرد: غلظت بالای آلودگی آب‌های سطحی و حجم بالای روانآب‌ها موجب ایجاد شوک در تصفیه‌خانه می‌شود و هدایت آب‌های سطحی به تصفیه خانه قطعا مشکل ساز خواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه طبق قانون، شهرداری‌ها مکلف به جمع آوری و هدایت آب‌های سطحی هستند، گفت: براساس ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها، مجموعه مدیریت شهری مکلف به ایجاد خیابان‌ها و کوچه‌ها و میدان‌ها و باغ‌های عمومی و مجاری آب و توسعه معابر در حدود قوانین موضوعه است و وظیفه تنظیف و نگهداری و تسطیح معابر و انهار عمومی و مجاری آب‌ها و فاضلاب ‌و تنقیه ‌قنوات ‌مربوط ‌به‌ شهر و تأمین آب و روشنایی به وسایل ممکنه را بر عهده دارد.

مدیرعامل آبفای ساوه در خصوص مدیریت آب‌های سطحی ساوه به منظور جلوگیری از ورود به اراضی کشاورزی منطقه رودابان گفت: مجموعه مدیریت شهری می‌تواند پس از بررسی دقیق دبی فاضلاب و روانآب‌هایی که در هر منطقه و محدوده شهری تولید می‌شود، اقدام به تجهیز محله‌های شهر به دستگاه‌ها و پکیچ‌های تصفیه فاضلاب کند و با نصب این سیستم در مناطق مختلف شهری متناسب با دبی فاضلاب اقدام به تصفیه فاضلاب جاری شده کرده و پساب حاصل از آن را برای آبیاری فضای سبز و پارک‌ها استفاده کند.

وی در خصوص پوشش شبکه فاضلاب شهری ساوه نیز گفت: ۴۰۰ کیلومتر از شهر ساوه نیاز به پوشش شبکه جمع آوری فاضلاب دارد در حالیکه تاکنون حدود ۱۲۰ کیلومتر به شبکه فاضلاب شهری تجهیز شده و برخی نقاط هدف که نیاز به تسریع در اجرای شبکه فاضلاب دارند، در اولویت هستند.

شهباز به خروجی ۵۰ لیتر در ثانیه تصفیه خانه فاضلاب شهر ساوه اشاره کرد و گفت: به منظور پذیرش فاضلاب ناشی از تجمیع آب های سطحی تا پایان اردیبهشت ماه سال آینده، ظرفیت تصفیه خانه فاضلاب را تا ۲۰ درصد افزایش خواهیم داد.

وی همچنین گفت: براساس قانون دستگاه های متولی برخورد قانونی با افرادی که اقدام به رهاسازی پساب خانگی در معابر و خیابان‌ها می‌کنند، شهرداری و دانشکده علوم پزشکی هستند و پس از صدور اخطار به مشترکین، در صورت تداوم این اقدام غیرقانونی از شرکت آبفا درخواست می‌شود که نسبت به قطع اشتراک آب خانگی اقدام کند.

در ادامه رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان ساوه نیز با تاکید بر اینکه محیط زیست براساس قانون به تکالیف قانونی خود عمل کرده و متولیان امر در اجرای صحیح وظایف خود کوتاهی کرده اند، گفت: طبق قانون اگر هر دستگاهی در انجام وظایف قانونی خود کوتاهی نکند قطعا شاهد بروز چنین معضلات زیست محیطی نخواهیم بود.

هادی رستم خانی افزود: براساس ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها، مجموعه مدیریت شهری مکلف به ایجاد خیابان‌ها و کوچه‌ها و میدان‌ها و باغ‌های عمومی و مجاری آب و توسعه معابر در حدود قوانین موضوعه است و وظیفه تنظیف و نگاهداری و تسطیح معابر و انهار عمومی و مجاری آب‌ها و فاضلاب ‌و تنقیه ‌قنوات ‌مربوط ‌به‌ شهر و تأمین آب و روشنایی به وسائل ممکنه را بر عهده دارد.

وی ادامه داد: همچنین براساس ‌ماده یک قانون تشکیل شرکت‌های آب و فاضلاب، ایجاد و بهره‌برداری تأسیسات مربوط به توزیع آب شهری و همچنین جمع‌آوری و انتقال و تصفیه فاضلاب شهرها در داخل محدوده قانونی ‌شهرهای هر استان به عهده شرکت مستقلی بنام شرکت آب و فاضلاب استان خواهد بود که توسط وزارت نیرو تشکیل خواهد شد.

رستم خانی افزود: محیط زیست در جریان این معضل محیط زیستی به وظایف نظارتی خود عمل کرده است و وظیفه سایر دستگاههاست که به تکالیف قانونی خود عمل کنند.

مدیر امور منابع آب ساوه نیز به جمع آوری موتورهای آب در منطقه زرباف اشاره کرد و گفت: متاسفانه برخی بهره‌برداران در حوزه کشاورزی اقدام به تکرار تخلف محرز در انتقال آب فاضلاب برای کشت محصولات کشاورزی می‌کنند و پایان دادن به این فاجعه نیازمند حمایت قضائی بیشتر و مشارکت بین بخشی دستگاه های اجرایی است.

نقی بهجت در ادامه با اشاره به رهاسازی آب‌های سطحی در اراضی کشاورزی رودابان اظهار کرد: راهکار برون رفت از این مشکل احداث کانال جدید هدایت فاضلاب و انتقال آن به تصفیه خانه است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: فاضلاب شهری کشاورزی ساوه استانی اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۳۹۳۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در حوزه تخلفات شهری بیش از ۱۱۳۷ مورد تخریب و جمع‌آوری صورت گرفت

شهردار منطقه ۱۰ شیراز ضمن توصیه به شهروندان که از هرگونه تفکیک و تغییر کاربری و ساخت‌وساز غیرمجاز در محدوده و حریم شهر خودداری کنند تا متحمل خسارات در این خصوص نشوند، گفت: در سال گذشته در حوزه تخلفات شهری با بیش از ۱۱۳۷ مورد برخورد شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس و به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه ۱۰ شیراز، شهرام سبزیان‌فرد، امروز _ سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ اظهار کرد: در سال گذشته و ابتدای سال‌جاری میزان اجرای آرای قطعی و لازم‌الاجرای کمیسیون ماده ۱۰۰ قانون شهرداری‌ها و همکاری در اجرای آرای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها در منطقه ۱۰ با جدیت دنبال و انجام شده است.

وی افزود: جمع‌آوری و تخریب بیش از ۱۱۳۷ مورد تخلفاتی در سال گذشته و اجرای تبصره ۲ ماده ۱۰۰، جمع‌آوری وسایل تخلفات ساختمانی، جمع‌آوری سایه‌بان غیرمجاز، پلمپ مغازه و اجرای رأی تخریب ساختمان از جمله مواردی است که در حوزه تخلفات شهری که با آنها برخورد شده است.

شهردار منطقه ۱۰ شیراز تاکید کرد: اجازه سو استفاده به افراد سودجو در اراضی فاقد کاربری و اراضی کشاورزی و در حریم را نخواهیم داد و به شهروندان توصیه می‌شود از هرگونه تفکیک و تغییر کاربری و ساخت‌وساز غیرمجاز در محدوده و حریم شهر خودداری کنند تا متحمل خسارات در این خصوص نشوند.

سبزیان‌فرد ادامه داد: متأسفانه در سال گذشته باوجود توصیه‌هایی به شهروندان برای خودداری از ساخت‌وسازهای غیر مجاز، برخی از شهروندان به توصیه‌ها عمل نکردند و با اجرای آرای تخریب کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری و تخریب‌های موضوع تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ اراضی متحمل خسارت شدند.

وی ضمن تشکر و قدردانی از دستگاه قضائی و نیروی انتظامی استان و مجموعه فرمانداری شهرستان شیراز و امور اراضی، با اعلام این مطلب که در اجرای آرای کمیسیون ماده ۱۰۰ برای متخلفین و ساخت‌وسازهای غیرمجاز و پیشگیری از تخلفات ساختمانی مصمم هستیم، خاطرنشان کرد: در برخی نقاط حریم شهر در منطقه ۱۰ متأسفانه در محور شمال‌غرب شیراز گویا یک روند غلط در حوزه ساخت‌وسازهای غیرمجاز وجود دارد که با رویکرد شهرداری منطقه ۱۰ در دو سال گذشته سعی شد فضای ساخت‌وساز غیرمجاز برای افراد متخلف را ناامن و آرای کمیسیون ماده ۱۰۰ را در خصوص ساختمان‌هایی که مجوزی از شهرداری ندارند، اجرایی نکنیم.

شهردار منطقه ۱۰ شیراز در ادامه با اشاره به وسعت منطقه و امکانات لجستیکی، عملیاتی و نیروی انسانی برای مقابله با پدیده‌های تفکیک و تغییر کاربری‌های غیرمجاز و خلاف‌سازی در منطقه افزود: شهرداری منطقه ۱۰ با وسعت خدماتی بالغ بر چهار هزار هکتار و مساحت حریم بالغ بر ۱۹۰۰۰ هکتار و جمعیتی بالغ بر ۲۰ هزار نفر و ۱۸ شهرک با چالشی بزرگ در حوزه تخلفات ساختمانی روبه‌رو است.

سبزیان‌فرد اظهار کرد: با تمام این مشکلات عزم برای مقابله جزم شده است و انجام ده‌ها عملیات گسترده تخریب، پیگیری و اجرای آرای کمیسیون ماده ۱۰۰ در حوزه تخلفات ساختمانی در محور شمال‌غرب شیراز در سال گذشته و ۴۵ روزه سال‌جاری نشان از این دارد که متخلفان این حوزه با رویکرد جدیدی در حوزه تخلفات ساختمانی مواجه خواهند بود.

وی عزم منطقه برای جلوگیری از ساخت‌وسازهای غیرمجاز را جدی اعلام کرد و افزود: مهمترین عاملی که باعث می‌شود، شهرداری، شهروندان را به سمت ساخت‌وساز اصولی و با مجوز تشویق کند، جلوگیری از سوداگری عده‌ای سودجو و پیشگیری از دست‌اندازی به اراضی زراعی، ملی و ایمن‌سازی شهر به لحاظ شهرسازی است که در ساخت‌وسازهای غیرمجاز به دلیل اینکه نظارت موضوع سه‌گانه شهرسازی، بهداشت و ایمنی رعایت نمی‌شود، در مقابل کوچک‌ترین حادثه مشکلاتی را برای خود شهروندان و شهر ایجاد می‌شود.

شهردار منطقه ۱۰ شیراز اضافه کرد: رعایت قوانین شهرسازی و اخذ مجوزهای قانونی علاوه بر حفظ ساختار شهرسازی یک شهر و جلوگیری از هرج‌ومرج و کوتاه شدن دست سوداگران، به شهرداری برای ارائه خدمات شایسته به شهروندان نیز کمک می‌کند.

سبزیان‌فرد خاطرنشان کرد: پس از اقدامات انجام گرفته شاهد کاهش گزارش‌های مردمی به مرکز ۱۳۷ در حوزه ساخت‌وسازهای غیرمجاز بودیم که قطعاً این روند به صورت مستمر و روزانه در دستور کار کارشناسان و مأمورین ما برای جلوگیری از ساخت‌وسازهای غیرمجاز است.

وی ادامه داد: هر فردی که اقدام به ساخت‌وساز ساختمان‌ها و بناهای مختلف می‌کند، باید با قوانین ساختمان‌سازی و همچنین تخلفات ساختمانی آشنا باشد، از این رو رعایت این قوانین و ضوابط در زمان ساخت‌وساز به نفع خود مردم است، چرا که اگر این کار را انجام ندهند، در مراحل بعدی باید با دردسرها و مشکلات زیادی مواجه خواهند شد.

به گفته شهردار منطقه ۱۰ شیراز، اگر در هر ساختمانی در زمان ساخت تخلفی صورت گرفته باشد، سازنده یا مالک موظف خواهند بود که جریمه‌های مربوط به آن را به صورت کامل پرداخت کنند یا با آرای تخریب کلی مواجه خواهند شد و حتی ممکن است علاوه بر پرداخت جریمه‌های نقدی، مجبور به تخریب بخش‌هایی از ساختمان خود بشوند.

کد خبر 751440

دیگر خبرها

  • در حوزه تخلفات شهری بیش از ۱۱۳۷ مورد تخریب و جمع‌آوری صورت گرفت
  • اجرای ۱۰۷ میلیاردی پروژه دفع آب‌های سطحی در بافت تاریخی یزد
  • رفع ۳۲ مورد حادثه انسداد فاضلاب درپی بارندگی‌های اخیر ایلام
  • رفع ۳۲ مورد حادثه انسداد و پس زدگی فاضلاب در شهر ایلام
  • پاسخ عجیب آبفا خوی به بوی بد فاضلاب: مربوط به برخی فصول سال است!
  • تصفیه فاضلاب ١١ شهر و روستای استان همدان
  • مزارع کشاورزی که با فاضلاب خام و پساب آبیاری شوند، معدوم خواهند شد/چرخه تصفیه خانه‌ها باید تکمیل شود
  • اعتراض مردم خوی به بوی نامطبوع تصفیه خانه فاضلاب 
  • تعیین تکلیف پساب تصفیه خانه یزد
  • تخریب بیش از ۳۰۰ هکتار مزارع آلوده به فاضلاب خام در شیراز