Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/البرز مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت:  اینکه اقدامات مثبت مناطق ویژه کشور مورد هجمه ارگان‌های داخلی قرار گرفته سوال برانگیز است.

مرتضی بانک در بازدید از منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام که امروز چهارشنبه چهارم دی ماه انجام شد، با اشاره به موقعیت جغرافیایی فرودگاه پیام و نزدیکی آن به پایتخت، اظهار کرد: باید فرهنگ جدیدی برای شناسایی مناطق آزاد و ویژه در کشور ایجاد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، وی در ادامه با تاکید بر لزوم ایجاد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، عنوان کرد: کشورهای مختلف در راستای ایجاد این فضاها به صورت جدی تلاش می کنند.

وی تاکید کرد: ایجاد اکوسیستم‌های ویژه اقتصادی از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که به رشد و توسعه ابعاد مختلف تجاری کمک می کند.

این مسئول با بیان اینکه در ۵۰ سال اخیر توسعه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی مورد توجه قرار گرفته گفت:  حدود ۱۴۰۰ منطقه ویژه و آزاد اقتصادی در سال‌های اخیر در دنیا ایجاد شده و جالب اینجاست بسیاری از این مناطق در کشورهایی با اقتصاد آزاد ایجاد شده اند.

بانک با بیان اینکه ایران طی سال‌های اخیر در ایجاد مناطق آزاد اقتصادی اقدامات موثری انجام داده است، گفت: عملکرد مناطق آزاد ویژه اقتصادی مثبت و موثر بوده اما خروجی آنها به خوبی بیان نشده است.

وی با اشاره به اینکه هر یک از مناطق ویژه باید مظهر صادرات و تولید باشند، خاطرنشان کرد: برنامه‌هایی که برای هر منطقه پیش بینی شده است باید بر اساس اولویت اجرایی شود.

بانک گفت: اینکه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به چه میزان عملکرد مناسبی داشته اند، باید به صورت کلی بررسی شود اما مجموع اقدامات آنها قابل دفاع است.

مشاور رئیس جمهور با اشاره به ظرفیت منطقه ویژه اقتصادی پیام توضیح داد:  منطقه ویژه اقتصادی پیام اقدامات حمل و نقلی، لجستیکی و ... بسیاری انجام داده و اکنون به سمت صنایع پاک در حرکت است که مجموع این عوامل نشان می دهد این مجموعه تا کنون عملکرد مناسبی داشته است.

وی تاکید کرد: طی دو سال گذشته بیش از ۱۸۰۰ اشتغال جدید در منطقه آزاد اقتصادی فرودگاه پیام ایجاد شده است.

وی تاکید کرد: با بهره برداری از ۱۱۰ شرکت تولیدی جدید در منطقه ویژه اقتصادی پیام بیش از چهار شغل مستقیم در این منطقه ایجاد می شود.

وی با اشاره به ظرفیت صادراتی تاکید کرد: سالانه ۴۵ تا ۴۸ میلیارد دلار در کشور صادرات داریم که حدودا ۲۵ میلیارد از آن پتروشیمی است و بیشتر آن در مناطق ویژه تولید می شود.

وی گفت: تا پایان سال آینده بیش از ۳۰۰ هکتار فضای گلخانه‌ای در حوزه تولیدات کشاورزی ایجاد می شود و تا کنون مجموعه ۱۰۰ هکتاری گلخانه ای ایجاد شده که ۵۰ هکتار از آن سال آینده به بهره برداری می رسد.

بانک با بیان اینکه ۱۸۰۰ واحد صنعتی در مناطق آزاد کشور فعال اند و  برای بیش از نیم میلیون نفر اشتغال ایجاد کرده اند، خاطرنشان کرد: این واحد ها کمتر از ۰.۵ درصد از کشور را اشغال کرده اند.

وی گفت: مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در دنیا با زیرساخت های مناسب راه اندازی می شوند و فعالیت می کنند اما در ایران به این صورت نبوده بلکه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با درآمد خود زیرساخت سازی کرده اند.

بانک تاکید کرد: شرایط ویژه اقتصادی کشور، تحریم ها و نوسانات بین المللی در فعالیت های اقتصادی موثر است.

وی با بیان اینکه ظرفیت‌های مناطق ویژه کشور ارزشمند است، اضافه کرد: اینکه اقدامات مثبت مناطق ویژه کشور مورد هجمه ارگان‌های داخلی قرار گرفته سوال برانگیز است.

وی گفت: با توجه به شرایط کشور، سرمایه گذاران بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در مناطق آزاد اطمینان خاطر بیشتری دارند؛ سال گذشته در مناطق آزاد حدودا ۷ هزار میلیارد و در سال جاری حدودا ۱۱  هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری صورت گرفته و این خبر از رشد صعودی سرمایه گذاری ها در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی دارد.

بانک تصریح کرد: بستر هایی فراهم شده که در جهان بگوئیم ظرفیت هایی  برای سرمایه گذاران خارجی یجاد شده و باید افتخار کرد که سرمایه گذاران خارجی در این ظرفیت ها سرمایه گذاری کنند.

وی در بخش دیگری با تاکید بر لزوم فعال کردن تمام ظرفیت فرودگاه پیام، گفت: ظرفیت فرودگاه پیام باید به طور کامل به بهره برداری برسد تا شاهد رشد اقتصادی البرز باشیم.

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۴۲۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد دانشکده‌های ویژه مادران در همه واحدهای دانشگاه‌ آزاد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی سروری‌مجد، قائم‌مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در بازدید از دانشکده ویژه مادران دانشگاه آزاد اسلامی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری، خواستار الگوگیری همه واحدهای دانشگاهی از این واحد دانشگاهی در ایجاد دانشکده‌های مختص بانوان شد و اظهار کرد:‌ با توجه به تأکید رئیس دانشگاه آزاد اسلامی دکتر طهرانچی و ظرفیت‌های موجود در واحد یادگار امام (ره) به‌زودی شاهد ایجاد رشته‌هایی که مورد اقبال و استقبال دانشجویان مادر در دانشکده بانوان است، خواهیم بود.

وی با خطاب قرار دادن مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) با تأکید بر راه‌اندازی مدرسه عالی مهارتی روان‌شناختی و مدرسه عالی مهارتی مادر و کودک در پردیس مادران افزود: آنچه از این واحد دانشگاهی انتظار می‌رود این است که به‌عنوان واحد نمونه در تأسیس دانشکده مختص بانوان، الگویی موفق برای سایر واحد‌ها در سطح کشور باشد.

قائم‌مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: راه‌اندازی پردیس مادران و فعالیت‌هایی که در این حوزه صورت می‌گیرد نشان از توجه ویژه دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام(ره) نسبت به دانشجویان مادر است که این خود بسیار ارزشمند و جای قدردانی دارد.

سروری‌مجد گفت: دانشجو بودن معمولا شرایط خاصی دارد و فرد برای اینکه بدون دغدغه به تحصیل بپردازد، باید همه تمرکز خود را صرف درس خواندن کند؛ اما اشتغال، ازدواج و فرزندآوری شرایطی را برای دانشجو ایجاد می‌کند که گاهی ادامه مسیر برای دانشجویان با سختی و مشقت طاقت‌فرسایی همراه بوده به همین منظور ضرورت ایجاد امکانات و بستری مناسب برای ادامه تحصیل مادران اجتناب‌ناپذیر است. امیدوارم آنچه امروز به جمع‌بندی رسیدیم در یک برنامه زمانی مدون در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام (ره) و در سازمان مرکزی تحقق یابد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نیاز گمرکات مرزی، مناطق آزاد و ویژه به ۳۵۰ دستگاه آشکارساز کامیونی
  • بهبود وضعیت بورس محتمل است/ مردم از طریق سبدگردان‌‎ها وارد بازار سرمایه شوند + فیلم
  • ایجاد دهکده لجستیکی مرزی سرخس
  • استاندار: برای تحقق طرح جامع مناطق ویژه اقتصادی مازندران؛ هماهنگی های لازم انجام شده است
  • تبدیل مناطق آزاد ویژه اقتصادی مازندران از واردات صرف به دانش فنی و صادرات
  • مناطق آزاد کشور ؛ چالش ها وراهکارها
  • ایجاد دانشکده‌ ویژه مادران در واحدهای دانشگاه‌ آزاد
  • ایجاد دانشکده‌های ویژه مادران در همه واحدهای دانشگاه‌ آزاد
  • معرفی ۱۲۴ بسته سرمایه‌گذاری منطقه آزادچابهار به فعالان اقتصادی؛ چابهار بهشت سرمایه گذاری
  • کسب رتبه برتر در حوزه عمران و زیربنایی توسط منطقه آزاد چابهار