Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجری طرح توسعه زنبورداری کشور صنعت زنبورداری را یک رقیب اقتصادی مهم در مقابل صنعت نفت خواند و گفت: سند راهبردی توسعه صنعت زنبورداری کشور تهیه است که تشکل های زنبورداری باید محور رونق بخشی به این صنعت باشند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ فرهاد مشیر غفاری، مشاور وزیر جهاد کشاورزی و مجری طرح توسعه زنبورداری کشور در گفت و گو با خبرنگار عصر اترک اظهار کرد: با توجه به اینکه در وزارت جهاد کشاورزی امور زنبورداری در زیر مجموعه امور طیور قرار داشت، 11 ماه قبل در این وزارتخانه امور زنبورداری از امور طیور مستقل شد و امور زنبورداری در قالب دفتر توسعه زنبورداری کشور تعریف شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشیرغفاری گفت: با این استقلال انجام شده سند راهبردی توسعه صنعت زنبورداری کشور تهیه و ریل گذاری برای حرکت در مسیر توسعه این صنعت انجام شد.

وی خاطر نشان کرد: در سند تهیه شده هشت هدف اصلی، 43 برنامه راهبردی و 87 اقدام اجرایی تعریف شده اند که انجام بسیاری از این اقدامات اجرایی به دستگاه های خارج از وزارت جهاد کشاورزی مرتبط می شود و بخش دیگر آن نیز به وزارت جهاد کشاورزی باز می گردد.

وی همچنین افزود: در حال حاضر ساختار تشکیلات این بخش در حال انجام است.

مشیرغفاری در ادامه عنوان کرد: پس از این استقلال برای امور زنبورداری کشور چهار کارگروه تخصصی در زمینه هایی از جمله پیگیری اصلاح نژاد ملکه و زنبور عسل ایرانی، مبارزه با بیماری های زنبور عسل همچنین فروش، توسعه صادرات و تقویت ارتباطات بین المللی را تشکیل داده ایم که در این کارگروه ها با حضور متخصصان این صنعت و زنبورداران پیشرو، موضوعات، تبادل نظر و تصمیم گیری خواهند شد.

وی در ادامه با یادآوری این مطلب که 11 ماه گذشته دغدغه های زیادی از مشکلات این بخش پیگیری شده اند، اظهار کرد: مشکلات متعدد این بخش از عدم توجه به این صنعت حکایت دارد.

وی تصریح کرد: با توجه به افزایش اعمال تحریم ها بر کشور و تدوین برنامه اقتصاد مقاومتی در کشور خوشبختانه صنعت زنبورداری مورد توجه قرار گرفت که اهمیت به آن روز به روز در حال افزایش است.

مجری طرح توسعه زنبورداری کشور افزود: در همین راستا، جشنواره ها و همایش ها بر پا شده اند و برند سازی برای این صنعت در دستور کار قرار گرفته است.

وی در بخش دیگری از سخن خود با تاکید بر این نکته که صنعت زنبورداری، صنعتی اقتصادی، صنعتی پر رونق، صنعتی با تنوع تولید در محصولات، صنعتی قابل اعتماد در زمینه اشتغالزایی پایدار و ارز آور است، بیان کرد: کشور ایران در منطقه خاورمیانه می تواند در توسعه این صنعت وارائه محصولات متنوع از آن به بازارهای هدف سرآمد شود.

وی گفت: تحقق این مهم منوط به مشارکت جدی اتحادیه های سراسری و استانی همچنین شرکت های تعاونی در صنعت زنبورداری کشور است تا بتوان با تکیه بر پای کار بودن این تشکل ها اهداف تدوین شده را اجرایی کرد.

 

اصلاح ساختار تشکل های زنبورداری

مشیرغفاری بیان کرد: در همین راستا، اصلاح ساختار این تشکل های زنبورداری در دستور کار قرار گرفته است.

وی همچنین با یادآوری این مطلب که در گذشته اگر اتحادیه ها و شرکت های تعاونی بخش زنبورداری به حل مشکلات این صنعت ورود جدی می کردند، در حال حاضر این صنعت با تعدد مشکلات مواجه نبود، اعلام کرد: حال انتظار است این تشکل ها پای کار آیند تا گام های مهمی برای حل مشکلات این صنعت برداشته شود.

وی فروش محصولات را یکی از دغدغه های مهم این صنعت در حال حاضر برشمرد و گفت: هنگامیکه میزان قابل توجهی از محصول عسل در یک استان گردشگر پذیر از گردشگران داخلی و خارجی روی دست زنبورداران می ماند و به فروش نمی رسد این وضعیت حکایت از آن دارد که اتحادیه و شرکت های تعاونی به درستی به وظایف تعریف شده خود عمل نکرده اند و این گره باید به دست این تشکل ها باز شود.

مجری طرح توسعه زنبورداری کشور در ادامه به صندوق حمایت از توسعه صنعت زنبورداری کشور اشاره کرد و گفت: 97 درصد از سرمایه این صندوق را دولت تامین کرده که فقط 48 درصد از این سرمایه گذاری به عنوان سهام دولت و مابقی سرمایه گذاری نیز به عنوان سهام تشکل های زنبورداری کشور نام گذاری شده است، حال تشکل ها با عضویت در این صندوق می توانند بر رونق بخشی به این صنعت از این ظرفیت آماده شده بهره برداری کنند.

وی در ادامه با تصریح بر این مطلب که در زنبورستان ها علاوه بر تولید عسل، محصولات دیگری از جمله ژل رویال، گرده گل، موم، بره موم و زهر زنبور نیز تولید می شود که تمامی آنان برای اقتصاد دارای ارزش افزوده بالایی هستند و درآمد حاصل از آنها می تواند با درآمدزایی صنعت نفت رقابت کند، یادآور شد: در همین راستا، ورود بخش خصوصی برای سرمایه گذاری و پال کار بودن اتحادیه ها و شرکت های تعاونی زنبورداری کمک خواهد کرد تا کریدور صادراتی این محصولات را بر پایه اصول علمی اقتصادی برای صنعت زنبورداری کشور ایجاد کنیم.

 

تولید زهر زنبور عسل 

وی خاطر نشان کرد: به طور مثال در حال حاضر از زنبورستان ها زهر زنبور نیز می توان استخراج کرد که هر گرم آن 100 دلار قیمت دارد که در حال حاضر به کشور وارد می شود.

مشیرغفاری گفت: صندوق حمایت از توسعه صنعت زنبورداری کشور با همکاری وزارت تعاون و کار همچنین با موسسه دارویی رازی درصدد هستند که در زمینه استخراج زهر زنبور از زنبورستان های کشور اقدام کنند تا بجای ارز بری، ارزآوری برای کشور و بهره برداران ایجاد شود.

وی همچنین به وجود دو هزار و 400 گونه گیاهان دارویی در کشور که شناسایی شده اند، اشاره کرد و گفت: صنعت زنبورداری کشور از این ظرفیت غافل نیست.

وی افزود: درصدد برآمده ایم تا از این ظرفیت برای زنبورستان ها و تقویت در تنوع بخشی به عسل های تولیدی بهره برداری کنیم.

مجری طرح توسعه زنبورداری کشور خاطر نشان کرد: طی تعامل با صندوق حمایت از توسعه زنبورداری کشور و یک شرکت دانش بنیان همچنین با بخش بهداشت و درمان کشور تولید قرص ژله رویال محقق شد که از طریق داروخانه ها به بازار مصرف عرضه خواهد شد.

وی افزود: برای سایر محصولات زنبورستنان ها نیز اقدامات دانش بنیانی را انجام خواهیم داد.

 

اصلاح نژاد ملکه

وی درباره اصلاح نژاد ملکه و زنبور عسل در زنبورستان های کشور نیز اظهار کرد: در همین زمینه طرحی تهیه شده است که برای افزایش تولید عسل یکبار برای همیشه این اقدام انجام شود که در همین زمینه در یک پروسه تعریف شده اتحادیه ها را به پای کار خواهیم آورد

مشیرغفاری افزود: هویت گذاری کلونی های زنبور ستان ها از طریق نصب بارکد را در دستور کار قرار داده ایم که اینکار با همکاری اتحادیه ها و شرکت های تعاونی زنبورداری کشور باید انجام شود.

وی درباره دغدغه سمپاشی باغات و اثرگذاری آن بر روی زنبورهای عسل نیز بیان کرد: این دغدغه با معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی مطرح شده است که مقرر شد هماهنگی های لازم برای سمپاشی باغات میان امور باغبانی و امور زنبورداری جهاد کشاورزی در سطح کشور انجام شود.

وی درباره کوچ و استقرار زنبورستان ها در سطح کشور بیان کرد: عرصه منابع طبیعی دیگر کشش افزایش کلونی های زنبور عسل را ندارد بنابراین در این زمینه آنچه که باید مورد توجه قرار گیرد آن است که نباید افزایش کندو داشته باشیم بلکه تولید در واحد سطح باید رشد پیدا کند.

در عین حال، مجری طرح توسعه زنبورداری کشور خاطر نشان کرد: برای کلونی های موجود در زنبورستان ها نیز گفت و گوهایی را با سازمان محیط زیست، منابع طبیعی و امور جنگل ها و مراتع کشور انجام داده ایم تا برای کوچ و استقرار زنبورستان ها نقشه جی آی اس تهیه شود تا محل استقرارها زنبورستان ها مشخص شوند.

وی افزود: در این زمینه دو استان به این امر مبادرت کرده اند.

مشیرغفاری یادآور شد: تشکل ها پایه اصلی انجام این کار هستند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۴۴۴۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش گفت: ریشه ناترازی بنزین در بخش تولید نیست بلکه ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است؛ ناوگان حمل‌و نقل کشور هر سال روبه‌ نزول است و خودروهای فرسوده هنوز در خیابان‌های کشور تردد می‌کنند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، ناصر عاشوری، دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش در نشستی خبری اظهار داشت: در نمایشگاه نفت امسال، بسیاری از تفاهم‌نامه‌های گذشته پالایشگاه‌های کشور به قرارداد تبدیل خواهد شد و تفاهم‌نامه‌های جدیدی نیز منعقد می‌شود که بخشی از این قراردادها و تفاهم‌نامه‌ها مربوط به استفاده از توان شرکت‌های دانش بنیان است.

وی افزود: با محوریت شعار سال که جهش تولید با مشارکت مردم است در نمایشگاه نفت امسال حضور خواهیم یافت و در 3 پنل تخصصی حضور داریم که محور آنها، برنامه‌ریزی برای تولید با کیفیت و جهش تولید، تأثیر کاهش منابع مالی در استمرار تولید و تهدید ناشی از کاهش نیروهای متخصص در صنعت پالایش است.

عاشوری از بروز چالش برای پالایشگاه لاوان در پی مهاجرت نیروهای متخصص این پالایشگاه خبر داد و گفت: تا پیش از این، مهندسین ما درخواست رفتن به خارج از کشور داشتند، الان افراد فنی و آچاربه‌دست پالایشگاه‌ها نیز درخواست کار در کشورهای خارجی را دارند؛ به‌طوری که از کشورهای همسایه دعوت‌نامه برای کارگران ماهر پالایشگاه‌ها با حقوق 600 تا 700 میلیون تومان در ماه ارسال می‌شود.

وی ادامه داد: در تمامی ابعاد انرژی شامل برق، گاز، بنزین و گازوئیل دچار ناترازی هستیم و اگر امروز به اصلاح روند مصرف انرژی در کشور ورود جدی نکنیم، دو سال دیگر به‌طور حتم بحران تأمین انرژی خواهیم داشت.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش تصریح کرد: ریشه ناترازی بنزین در بخش تولید نیست بلکه ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است؛ ناوگان حمل‌و نقل کشور هر سال روبه‌ نزول است و خودروهای فرسوده هنوز در خیابان‌های کشور تردد می‌کنند و خودروسازی ما نیز بر اصول بهینه طراحی نمی‌شود و مصارف بالا، کار را به‌جایی رسانده که به‌جای اینکه قرار بود صادرات بنزین داشته باشیم، در سال گذشته حدود 3 میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم.

عاشوری متوسط ظرفیت تولید روزانه بنزین در کشور را 115 میلیون لیتر اعلام کرد و گفت: این میزان از ابتدای دولت تغییر محسوسی نداشته و تا پایان دولت هم تغییر محسوسی نخواهد داشت، چراکه از شرکت‌ها و پالایشگاه‌های فعلی نمی‌توان انتظار رشد ظرفیت تولید داشت، هرچند پروژه‌هایی در راستای افزایش کیفی محصولات در پالایشگاه‌ها در حال اجرا است.

وی افزود: دولت به‌دنبال احداث پتروپالایشگاه‌ها و پالایشگاه‌های بزرگ است که این روند، زمان‌بر است، به‌جای آن بهتر است روی پالایشگاه‌های کوچک برنامه ریزی شود که هم با سرمایه کمتر و هم در زمان کمتر قابل بهره‌برداری است و اشتغال‌زایی و ارزآوری برای کشور به‌دنبال دارد.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش خاطرنشان کرد: اگر دولت پالایشگاه‌های کوچک را حمایت کند، می‌توان پالایشگاه‌های 20 تا 40 هزار بشکه‌ای احداث کرد که هر 10‌تای آن به اندازه یک پالایشگاه بزرگ آورده به دنبال دارد و به‌دلیل پراکندگی، هم سرمایه‌پذیری کمتری دارد و هم از نظر پدافند غیرعامل بسیار موثر خواهد بود.

عاشوری میزان بدهی دولت به پالایشگاه‌ها را حدود 200 همت دانست و گفت: یکی از راهکار این است که دوات اجازه تهاتر بدهی مالیاتی 50 همتی پالایشگاه‌ها را با بخشی از مطالبات آنها بدهد و راهکار دیگر که پیشنهاد شده این است که در 6 فرآورده اصلی تولیدی پالایشگاه‌ها، در بخش مازاد به ما اجازه فروش بدهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تنظیم بازار و جهش تولید با مشارکت تشکل ها
  • واردات ۳ میلیارد دلار بنزین در سال گذشته
  • ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است
  • ارتباط هدفمند و توازن‌محور بین صنعت و دانشگاه تقویت شود
  • ظرفیت صادرات محصولات سلامت محور ایران به کشور‌های آفریقایی
  • شهرک انرژی در تهران احداث می‌شود
  • مهدوی: نامه تشکل ها به رهبری موضوع جدیدی نیست
  • اهمیت توسعه میادین مشترک کشور با سرمایه مردمی و توان بخش خصوصی
  • افزایش تولید گاز / خوراک پتروشیمی ها تامین شد؟
  • سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود