Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: براساس مصوبه شورای‌عالی محیط زیست مناطق تحت حفاظت گاندو تدقیق و بر این اساس دو منطقه شکار ممنوع بلبل‌آب (نصرت آباد) و بزمان به مناطق چهارگانه تحت حفاظت محیط زیست اضافه شدند.

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، گاندو به‌عنوان یک تمساح تالابی گونه‌ای باارزش در منطقه بلوچستان محسوب می‌شود و توسعه مناطق شهری باعث شده تا برخوردهایی میان انسان و این گونه جانوری برای حفظ قلمروش ایجاد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخورد این حیوان با انسان برخلاف سایر حیوانات وحشی همچون  پلنگ و یا خرس که در زمان خشکسالی به زیستگاه انسان حمله می‌کنند، به‌واسطه هجوم انسان به زیستگاه این حیوان صورت می‌گیرد، بر همین اساس اداره کل محیط زیست سیستان و بلوچستان اقدام  بررسی و بازنگری مناطق حفاظت شده این تمساح پوزه‌کوتاه زد، به‌طوری‌که تا به امروز به مناطق تحت حفاظت محیط زیست استان 100 هزار هکتار اضافه خواهد شد.

در این خصوص وحید پورمردان در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از تدقیق مناطق حفاظت شده گاندو و اضافه شدن دو منطقه شکارممنوع به مناطق چهارگانه تحت حفاظت سازمان محیط زیست خبر داد.

وی  با بیان این‌که منطقه گاندو سال 1354 مورد بازنگری قرار گرفته و نیازمند ارزیابی مجدد بود، گفت: در بررسی‌های انجام شده محیط زیست استان مناطق حفاظت شده گاندو تدقیق و مناطق دارای تلاقی با جوامع محلی که هیچ گونه جانوری در آن وجود نداشت از مناطق حفاظت شده کم و دو منطقه شکارممنوع بلبل‌آب (نصرت آباد) و بزمان به مناطق چهارگانه اضافه شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان تصریح کرد: مناطق حذف شده از محدوده حفاظت شده استان هیچ ارزش اکولوژیکی حفاظت‌شدگی به‌واسطه پیشرفت مناطق شهری نداشته است.

پورمردان افزود: پس از اعلام نتایج بازنگری مناطق حفاظت‌شده گاندو از سوی  اداره کل محیط زیست سیستان و بلوچستان، این موضوع در تاریخ 25 تیر ماه در شورای‌عالی محیط زیست تصویب و در انتظار ابلاغ است.

گفتنی است با بازنگری انجام شده حدود 100 هزار هکتار به مناطق تحت حفاظت محیط زیست استان سیستان و بلوچستان افزوده شد.

انتهای پیام/4105/

منبع: آنا

کلیدواژه: مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۴۹۵۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکارچیان غیر مجاز ۱۱ میلیارد ریال به محیط زیست درگز خسارت زدند

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،  مدثر تیموری گفت:  ماموران یگان حفاظت اداره محیط زیست این متخلفان شکار و صید را شناسایی و دستگیر کردند.

رییس اداره پارک ملی تندوره گفت: شکار غیرمجاز پستانداران وحشی در شهرستان طی این مدت ۳۹ رأس بوده است که بیشترین شکار غیر مجاز مربوط به قوچ و میش با تعداد ۲۵ راس بوده است.

وی افزود: شکار پرندگان غیرمجاز نیز ۳۲ قطعه بوده که بیشترین آن سهره و کبک بوده است همچنین در حوزه تخلفات مربوط به صید آبزیان در سطح شهرستان نیز در سال ۱۴۰۲، حدود ۲۰۵ عدد ماهی به صورت غیر مجاز صید شده است.

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان درگز گفت: با تلاش محیط بانان پارک ملی تندروه، تعداد ۱۷ متخلف قبل از اقدام به شکار طی سال گذشته شناسایی و با تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی شدند.

تیموری در خصوص کشفیات سلاح مجاز، غیرمجاز و دست ساز نیز گفت: طی این مدت در مجموع تعداد ۲۰ قبضه سلاح در شهرستان درگز از متخلفان کشف شده است.

وی اضافه کرد: در موضوع تخریب و تصرف در مناطق تحت مدیریت طی سال گذشته نیز تعداد هفت مورد شامل تصرف، شخم‌زنی و حفاری در مناطق تحت مدیریت شهرستان شناسایی و متخلفان به مراجع قضایی معرفی شده اند، همچنین در حوزه آلودگی‌ها نیز ۷۶ مورد اخطاریه رفع آلودگی برای واحدهای مختلف صنعتی ، خدماتی و تولیدی صادر شده است.

رییس اداره پارک ملی تندوره گفت: ماموران یگان حفاظت پارک ملی تندوره طی سال گذشته بیش از ۱۴ هزار و ۵۶۲ راس دام سبک غیر مجاز که به صورت غیر مجاز ، خارج از فصل چرا ، بدون پروانه و یا مازاد بر پروانه چرا وارد پارک ملی و مناطق تحت مدیریت شهرستان شده بودند را شناسایی و متخلفان را به مراجع قضایی معرفی کردند.

پارک ملی تندوره در شهرستان درگز و در فاصله ۲۷۰ کیلومتری شمال غرب مشهد قرار دارد.

دیگر خبرها

  • حفاظت از حیات وحش مناطق آزاد نیازمند اجرای قرق اختصاصی است
  • باید از برگزاری تورهایی که مسئولیتی در قبال حفاظت از طبیعت ندارند، جلوگیری شود
  • آبرسانی به وحوش منطقه حفاظت شده پروند سبزوار آغاز شد
  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • زنده گیری و رهاسازی سه سر تمساح در جنوب سیستان و بلوچستان
  • ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم
  • ثبت نخستین فیلم از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان
  • شکارچیان غیر مجاز ۱۱ میلیارد ریال به محیط زیست درگز خسارت زدند
  • ۲ شکارچی غیرمجاز در منطقه «قرچغه» قوچان دستگیر شدند
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست