Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - هیفاء پردل: شاید همه بر این باور باشیم که محور اصلی توسعه روستاها تنها کشاورزی و یا دامداری باشد ولی با توجه به شرایط منابع طبیعی و هم‌چنین سایه خشکسالی بر بعضی مناطق کشور کشاورزی محور توسعه همه روستاهای کشور نیست لذا امروزه روستاها محیط و ظرفیت مناسبی برای توسعه اقتصادی و فعالیت شرکت‌های تولیدی و خدماتی به ویژه گردشگری هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وجود تنوع آب و هوایی، میراث ماندگار فرهنگی و هم‌چنین آداب و سنت‌های خاص روستاها عاملی است که می‌تواند خدمات گردشگری و هم‌چنین صنایع دستی و مشاغل خانگی را توسعه داده و از مهاجرت روستاها به دل شهرها هم جلوگیری کند، ولی متأسفانه در روستاهای کشور کم‌تر بر محور توسعه روستاها اهمیت داده شده است هرچند طی سال‌های اخیر تا حدودی به زیرساخت‌های روستایی، اشتغال و هم‌چنین کارآفرینی روستایی اهمیت داده شده است.

امروزه جامعه شهری و کلان شهرهای کشور از جمله استان قم با معضلاتی مانند آلودگی هوا، رشد مناطق حاشیه‌ای و کم برخوردار و هم‌چنین ترافیک روبرو هستند که ریشه اصلی این چالش‌ها به بی توجهی به توسعه روستاها برمی‌گردد و تحقق این امر مهم هم نیاز به وجود مدیران و دهیاران خلاق و نوآور است تا بتوانند نشاط اجتماعی را به روستاها تزریق کنند.

در حالی که ۹۶ درصد از جمعیت استان قم در شهرها ساکن هستند در سال‌های اخیر برنامه‌های مطلوبی برای رونق و توسعه روستاهای قم صورت گرفته است ولی هنوز هم با توجه به ظرفیتی که روستاها دارند نیاز به اجرای برنامه‌های بیشتری دارد.

استان قم امروز پنج‌شنبه میزبان سی و سومین نشست مدیران کل امور روستایی و شوراهای استانداری‌های کشور بود که با حضور معاون وزیر کشور که رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور هم هست در سالن کرامت استانداری و با حضور استاندار قم، معاون هماهنگی و امور عمرانی استانداری قم و مدیر دفتر امور روستایی این استان برگزار شد؛ در این نشست در مورد وضعیت روستاها و چگونگی توسعه آن‌ها بحث و گفت‌وگو شد.

زنگ خطر مهاجرپذیری و خالی شدن روستاها از سکنه

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور در این نشست با اشاره به معضل مهاجرپذیری روستاهای کشور و خالی شدن از سکنه آن‌ها، گفت: امروز برخی روستاهای کشور خالی از سکنه شده و مهاجرت به دل شهرها هم افزایش یافته است در حالی که این مشکل با برطرف کردن مشکلات روستاها و شهرهای کوچک قابل حل بود.

مهدی جمالی نژاد افزود: توزیع نامتوازن بافت جمعیتی و مهاجرت‌های غیرکارشناسی علت اصلی همه مشکلات اجتماعی و آسیب‌ها و ناهنجاری‌ها است؛ امروز توسعه مناطق حاشیه‌ای و شهرهای کوچک حاصل همین توزیع ناعادلانه توسعه است که باید در دل روستاها هم اتفاق می‌افتاد.

وی افزود: امروز سیاست افزایش جمعیت تنها بر چند کلان‌شهر و شهر بزرگ تمرکز است که این امر اثرات سو ناخوشایندی را به بار خواهد داشت.

دهیار خلاق عامل نشاط و بالندگی روستا

رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش دهیاری‌ها در توسعه و بالندگی روستا، بیان کرد: دهیار خلاق و نوآور نقش مهمی در بالندگی و نشاط و توسعه روستا دارد و ایجاد روستاهای پویا و فعال تنها با وجود مدیران امور روستایی با نشاط و نوآور امکان‌پذیر است و مدیر خسته و ناامید غیرممکن است تحرک و نشاط را به دل روستاها تزریق کند.

وی اظهار داشت: نداشتن ایده‌های نو، تحرک و انفعال در برخی مدیران روستاهای کشور رخنه کرده که در صورتی که وضعیت آنها اصلاح نشود به روستاهای دیگر هم تسری پیدا می‌کند و برای استفاده درست از ظرفیت روستاهای کشور باید راهبرد سیاست‌گذاری «از پایین به بالا» در بین مسئولان تصمیم‌ساز نهادینه شود.

بی‌توجهی به ایمنی جاده‌های روستایی

جمالی‌نژاد با بیان اینکه در سال گذشته به دلیل ناامن بودن جاده‌های روستایی تلفات زیادی در حوادث جاده‌ای داشتیم، گفت: بیش از ۱۷ هزار و ۵۰۰ نفر در محورهای کشور جان خود را از دست داده‌اند که بخش عمده آن به جاده و محورهای روستایی برمی‌گردد.

وی افزود: برای توسعه روستاها در کنار میراث ناملموس باید به گردشگری روستایی، بوم گردی و صنایع دستی بومی روستاها توجه ویژه‌ای شود و باید به بخش‌های کارآفرینی، اشتغال‌زایی هم اهمیت بیشتری داده شود.

بی توجهی به سهم روستایی در اقتصاد و درآمد کلی کشور

استاندار قم نیز در این نشست با اشاره به بی‌توجهی‌هایی که در طول تاریخ به ظرفیت‌های روستاها شده است، گفت: متأسفانه اجماع نظری در رابطه با سهم بخش روستایی در اقتصاد و توسعه و درآمد کلی کشور وجود ندارد و اگر سند توسعه روستایی در کشور تدوین شود بعد از آن هویت‌سازی، برندسازی و محور فعالیت و اولویت تولید در روستاهای کشور به تفکیک عملیاتی می‌شود.

بهرام سرمست با بیان اینکه مسیر توسعه روستاهای قم بر مبنای اولویت‌های تولید بر مبنای نظام تصمیم سازی از «پایین به بالا» و دیدارهای مردمی و درک کامل از نیازهای روستاها در حال انجام است، گفت: قم از نظر مساحت، استانی وسیعی نیست اما از نظر تأثیرگذاری، کاملاً عمیق و مؤثر در اتفاقات کشوری و بین‌المللی است.

وی با بیان اینکه ۴ درصد از جمعیت قم در روستاها ساکن هستند که هرچند اندک است اما کیفی بوده و از پشتوانه‌های فکری و نظری و در تصمیم گیری‌های مهم از این ۴ درصد استفاده شده است، گفت: استفاده از شیوه‌های نوین کشاورزی و حضور در مشارکت‌های مهم سیاسی از ظرفیت مهم بافت روستایی قم است.

استاندار قم اظهار کرد: در استان قم سند توسعه در بخش‌های مختلف در حال تدوین است که در این سند ظرفیت‌ها، اولویت‌ها، پهنه‌ها، بسته‌ها و مشوق‌های سرمایه‌گذاری سنجیده می‌شود.

گفتنی است، در پایان این نشست دفاتر روستاهای استان قزوین، آذربایجان شرقی، یزد، بوشهر، قم و گلستان و خراسان رضوی به همراه کرمان و اصفهان به خاطر نوآوری تجلیل شدند.

کد خبر 4808303

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور استانداری قم مهدی جمالی نژاد وزارت کشور بوشهر ایلام آلودگی هوا شهرکرد تعطیلی مدارس گرگان قزوین بیرجند شب یلدا انتخابات مجلس شورای اسلامی شیراز مشهد آبگرفتگی معابر استانداری سمنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۵۸۲۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیمه و حقوق شوراهای اسلامی ازطرح‌های پیشنهادی به مجلس دوازدهم است

به گزارش خبرنگار مهر، سالار مرادی پیش از ظهر یکشنبه در همایش روز ملی شوراها که در مجتمع فرهنگی هنری فجر سنندج برگزار شد، اظهار کرد: جایگاه شورا هم در قانون و هم در شرع کاملاً مشخص است به طوری که در قانون اساسی جایگاه شورا به عنوان پارلمان محلی تبیین شده است و بدون مشورت و همکاری و شور جامعه مدنی شکل نمی‌گیرد که ما بخواهیم منتظر رشد و توسعه یک کشور باشیم.

منتخب مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی افزود: معتقدیم مجلس، دولت و نهادهای مدنی هر کدام کار شرح وظایفی دارند و باید کار و رسالت خود را انجام دهند تا توسعه کشور تحقق یابد.

وی با بیان اینکه تمام مشکلاتی که مطرح شد را سال‌های سال شنیده‌ایم، گفت: شوراها بدون بیمه و حقوق و امتیازی، خود را در معرض قضاوت و داوری قرار دادند و با تلاش خود برای خدمت به مردم تلاش کردند.

مرادی بیان کرد: در قانون اساسی تنها نهادی که می‌تواند قانونگذاری کند مجلس است اما در کنار مجلس شورای عالی استان‌ها نیز می‌توانند پیشنهاد ارائه دهند.

وی با بیان اینکه باید بیمه و حقوق برای شوراها درنظر گرفته شود، افزود: به تناسب جمعیت و فعالیت حداقل حقوق برای شوراها باید در نظر گرفته شود و این طرح یکی از طرح‌های پیشنهادی است که در مجلس جدید مطرح می‌شود.

مجلس دوازدهم با تعامل و همفکری برای حل مشکلات مردم قدم بر می‌دارد

منتخب مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه مطالبات و انتظارات مردم زیاد است، گفت: نمی‌توانیم بگویم که مشکلات در سطح کشور وجود ندارد اما امیدوارم مجلس دوازدهم بتواند با تعامل و همفکری بخشی از مشکلات ملی را حل کند که به مراتب آن مشکلات استانی هم حل می‌شود.

مرادی تصریح کرد: باید رابطه بین مجلس و بین شوراهای شهر و روستاها وجود داشته باشد تا در سطح ملی بتوانند اثرگذار باشند

وی اضافه کرد: هر کسی در حوزه عمومی قدم برمی‌دارد با مشکلات و چالش‌ها و انتقادات روبرو خواهد بود و امیدوارم مجلس دوازدهم با عقلانیت و اعتدال بتواند مشکلات مردم را کاهش دهد.

منتخب مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی از افزایش مهاجرت مردم از روستا به شهر ابراز نگرانی کرد و یادآور شد: با مهاجرت روستاییان به شهرها در واقع تولیدکنندگان به مصرف کننده تبدیل می‌شوند.

مرادی توجه به زیرساخت‌ها در روستاها و ساخت جاده، مدرسه و تأمین آب آشامیدنی در روستاها را لازمه ماندگاری روستاییان و ممانعت از مهاجرت آنها به شهر خواند و گفت: مهاجرت روستاییان زنگ خطری برای مسؤولان و متولیان امر است که باید به این موارد توجه شود.

وی از زحمات هیأت نظارت، بازرسی و مدیران اجرایی و مشارکت مردم در انتخابات اسفند ماه گذشته تقدیر کرد.

کد خبر 6090927

دیگر خبرها

  • روستاها آغازگر جهش تولید با مشارکت مردم هستند
  • بیمه و حقوق شوراهای اسلامی ازطرح‌های پیشنهادی به مجلس دوازدهم است
  • حمایت از طرح‌های اشتغال‌زایی روستایی در همدان
  • روستاهای زنجان به کارگاه عمرانی تبدیل شده‌اند
  • نبود سالن ورزشی مشکل اصلی روستاهای دهستان الوندکوه غربی
  • نماینده مجلس: طرح هادی از تخلف ساخت وساز در روستاهای البرز می کاهد
  • آموزش مهارت روستائیان باعث تقویت و پایداری توسعه روستا است
  • آب شرب روستاهای مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی وصل شد
  • آب شرب ۱۰۰ درصد روستاهای مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی وصل شد
  • زمین‌های بی‌آب و علف البرز هم از شر ویلاسازی مصون نیست!