Web Analytics Made Easy - Statcounter

برنامه بدون توقف در تازه‌ترین موضوع خود ضمن نگاهی جامع به مسجد محوری سعی کرده به این پرسش پاسخ دهد که چرا دیگر مسجد برای جوانان جذاب نیست؟

گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا؛ مسجد خانه خدا، نقطه امنی برای همه مردم، محوری‌ترین پایگاه در جامعه اسلامی که در طول تاریخ اسلام مهمترین نقش سیاسی و عبادی را داشته و همچنین محلی برای ارتباط اقشار مختلف جامعه و حاکمیت بوده، امروز به باور برخی در عملکرد خود دچار اشکالاتی شده که همانا این مشکلات مانع از ایفای نقش تاریخی آن در جامعه مدرن شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع این عده معتقدند برخی از رویکردهایی که امروز مساجد گرفتار آن هستند باعث شده تا افراد به ویژه جوانان گرایش کمتری برای حضور در مساجد و شرکت در فعالیت‌های آن داشته و آن نقش محوری را برای این مکان مقدس قائل نباشند و شاید همین مسائل بهانه‌ای شده تا برنامه «بدون توقف» شبکه سه سیما در آخرین قسمت خود به سراغ موضوع مسجدمحوری و حواشی مربوط به آن رفته تا به بررسی موانع موجود در خصوص کمرنگ شدن نقش مساجد و چرایی آن بپردازد.

از نکات قابل تأمل در برنامه بدون توقف مطرح شدن موضوع تعدد متولیان در امور مسجد است که تعدد این متولیان و نبود همفکری و هماهنگی بین آنها باعث ایجاد تشتت آراء در برنامه‌ها و همچنین عملکرد کلی مساجد می‌شود تا آنجا که هر کدام از نهادها بنابر سلائق سیاسی خود سعی در سوق دادن فعالیت‌های آن مسجد به سمت اهداف آن نهاد و بعضا یک حزب و جناح خاص دارند و به این ترتیب هر کدام از نهادها مسجد را ابزاری برای نیل به اهداف سیاسی خود قرار داده و به واسطه خدماتی که ارائه می‌دهند انگیزه سهم‌خواهی دارند و البته این اتفاق باعث سیاسی و جناحی شدن مساجد شده است.

این گروه معتقدند که قطعا همین جناحی شدن باعث دفع گروه‌هایی از جامعه و دوری آنها از مساجد می‌شود. البته گروه دیگر کارشناسان حاضر در برنامه بر این باورند که سیاسی بودن از اصول و جزء تفکیک‌ناپذیری از مسجد بوده و نمی‌توان آن را از مسجد جدا کرد کما اینکه از ابتدا کارکرد سیاسی، عبادی بودن برای این پایگاه عبادی، اجتماعی تعریف شده و اگر فردی نمی‌تواند با امام جماعت و یا رویکرد سیاسی مسجدی ارتباط برقرار کند می‌تواند مسجد خود را عوض کند اما نباید انتظار داشت که مساجد به خاطر تفکر عده‌ای از اصول خود پا پس کشیده و آن را زیر پا بگذارند.

این عده بر این باورند که رهبریت هر مسجد برعهده امام جماعت آن بوده و متولیان نقشی در رویکرد یا اِعمال سلیقه در عملکرد ندارند.

بیشتر بخوانید:

برای جذب جوانان باید درگیری‌های داخل مسجد را به حداقل برسانیم

اگر مسجد وارد امر سیاست نشود مسجد نیست نمازخانه است

مساجد را کسانی می‌توانند آباد کنند که خودشان را اصلاح کرده باشند

دخل و خرج مسجد بایستی شفاف باشد

همچنین از دیگر مباحث مهمی که در برنامه بدون توقف به آن اشاره شد، موضوع رقیب‌تراشی برای مساجد است، چنانکه در حال حاضر نهادهای موازی امور فرهنگی و اجتماعی -که حتی تا دهه‌های پیش انجام آن برعهده مساجد بود- تحت اختیار گرفته و به همین شکل گروه قابل توجهی از جامعه را جذب خود کرده است و همین امر شاید یکی از موانع اساسی برای حضور افراد به ویژه، نوجوانان، جوانان و بانوان در مساجد به شمار می‌رود.

همچنین انحصارطلبی گروه‌هایی خاص و بعضا برخورد نامناسب برخی از متولیان نیز بر این موانع افزوده و باعث شده تا مساجد تنها در انحصار عده‌ای قرار گیرد.

آنچه اهمیت دارد این است که «بدون توقف» در این برنامه سعی دارد تا به دور از غرض‌ورزی و تعصب با نگاهی به مشکلات و حواشی حوزه مسجدمحوری به بررسی عوامل عدم جذب جوانان به این پایگاه اجتماعی و اصلاح نگرش نسبت به کارکردهای آن بپردازد، چراکه حوزه مسجد به دلیل نداشتن متولی خاص هیچ‌گاه مورد بحث جدی قرار نگرفته و در طول این سال‌ها در مقاطعی دچار تندروی‌ها و در پس آن با تغییر مدیریت‌ها دچار کندروی‌هایی شده است.

در واقع شاید طرح بحث در خصوص مسجد با همه ابعاد موجود در یک برنامه تلویزیونی به تنهایی قادر به رفع موانع و مشکلات برای خارج کردن این حوزه  از مهجوریت نباشد، اما قطعا می‌تواند تلنگری باشد تا هم مردم، هم متولیان و ریش‌سفیدان مساجد و ائمه جماعت و هم حاکمیت بازنگری به عملکرد خود داشته و هر کدام در حد توان قدمی در اصلاح امور بردارند.

انتهای پیام/4139/

منبع: آنا

کلیدواژه: شبکه سه مسجد محوری بدون توقف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۶۸۶۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلم های پایان هفته تلویزیون از نگاهی دیگر

تلویزیون در ایام تعطیلات آخر هفته و سالروز شهادت امام صادق(ع) نزدیک به ۵۰ فیلم پخش می‌کند که در این بین اولین اثر حاتمی‌کیا و یکی از آخرین آثار بروس ویلیس دیده می شود.

به گزارش ایسنا، فهرست فیلم‌های آخر هفته سیما که برای پخش از ۱۱ شبکه اعلام شده، شامل ۴۶ فیلم است که از جمله آثار شاخص آن می‌توان به «بادیگارد»، «ریو»، «ویل هانتینگ نابغه» و «محاکمه ۷ شیکاگویی» و از جمله فیلمسازان شاخص آن می‌توان به مسعود جعفری جوزانی، کیومرث پوراحمد، ابراهیم حاتمی‌کیا، داوود میرباقری، همایون اسعدیان و آرون سورکین اشاره کرد.

۳۲ فیلم معادل حدود ۷۰ درصد این محصولات، خارجی‌اند و حدود ۳۰ درصد فیلم‌ها نیز در سینما و تلویزیون ایران ساخته شده‌اند.

به علت نزدیکی این آخر هفته به ۱۲ اردیبهشت ماه روز معلم، بخش قابل توجهی از این فیلم‌ها سوژه‌ای در ارتباط با تعلیم و تربیت دارند؛ آثاری مثل «قصه‌های مجید»، «جاده‌های سرد»، «پل سفید»، «لونانا در انتظار معلم» و «شش قهرمان».

در بین آثار انتخابی، دو فیلمساز با دو فیلم در این آخر هفته حاضرند. «بادیگارد» و «هویت» از ابراهیم حاتمی‌کیا و «هدیه» و «ریکا» از مسعود فرخنده پخش خواهد شد. در اتفاقی جالب، فیلم سینمایی «۳۰ نابغه» نیز روی آنتن دو شبکه خواهد رفت: پنجشنبه از شبکه نمایش و جمعه از شبکه امید.

همانند هفته گذشته، چهار فیلم در فهرست اعلامی از سوی روابط عمومی معاونت سیما به عنوان فیلم‌های جدید معرفی شده‌اند که پیش از این در ایام نوروز روی آنتن تلویزیون رفته اند. «رادیکال»، «مصلحت»، «زاده شده برای پرواز» و «محموله نهایی»، فهرست این چهار اثر را تشکیل می‌دهند.

ضمن اینکه در فهرست منتشرشده، فیلمی که برای پخش در باکس جمعه ساعت ۱۴ شبکه کودک برنامه‌ریزی شده، معرفی نشده است.

در این زمینه بخوانید:

تلویزیون در تعطیلات آخر هفته چه فیلم‌هایی پخش می‌کند؟

در میان این ۴۶ فیلم، دو فیلم «نامیرا» و «گریز از مرگ» جدید به شمار می‌روند. یکی از این دو اثر، تله‌فیلم «نامیرا» به کارگردانی محمد کرمانشاهی است که جمعه ۱۴ اردیبهشت ساعت ۱۴:۳۰ از شبکه سه سیما پخش می‌شود. این فیلم در سال ۹۵ ساخته شده ولی تاکنون در تلویزیون نمایش داده نشده و پس از حدود هشت سال به پخش می‌رسد. علت پخش نشدن این فیلم که سال ۹۶ حتی از جشنواره فیلم‌ها و سریال‌های پلیسی مسکو نیز جایزه گرفت، روشن نیست. علاوه بر امین زندگانی، شهرزاد کمال‌زاده، رامین راستاد و آیدین ختایی، پرستو صالحی هنرپیشه سابق تلویزیون در این اثر نقش دارد.

دومین فیلم جدید این آخر هفته، «گریز از مرگ» به کارگردانی مایک برنز است که جمعه ۱۴ اردیبهشت ساعت ۱۳:۳۰ روی آنتن شبکه تهران خواهد رفت. این فیلم از آن جهت اهمیت دارد که یکی از آخرین پروژه‌های سینمایی بروس ویلیس به شمار می‌آید. این هنرپیشه ۶۹ ساله هالیوود که بازیگری را به ناچار کنار گذاشته، در همان ایام که عوامل فیلم‌ها مجبور بودند دیالوگ‌ها را از طریق گوشی برایش بخوانند و توانایی حفظ کردن نداشت، به تدریج متوجه شد به بیماری زوال عقل مبتلا شده است.

جالب آن که فیلم «گریز از مرگ» به علت محدودیت‌های کرونایی، تنها در ۹ روز فیلمبرداری شده و تمام سکانس‌های این بازیگر نیز تنها در یک روز ضبط شده است! در سال ۲۰۲۱ جوایز تمشک طلایی نیز که به بدترین‌های هالیوود اهدا می‌شود، یک رشته ویژه با عنوان «بدترین بازی بروس ویلیس» اضافه کرد که ۷ فیلم این بازیگر در آن سال، ۷ نامزد آن را تشکیل می‌داد و فیلم «گریز از مرگ» هم یکی از آن آثار بود. بعدها وقتی خانواده بروس ویلیس رسما خبر بیماری او را به اطلاع عموم رساندند، این جایزه لغو شد.

از میان آثار تکراری این ایام نیز فیلم «هویت» اثر جالب توجهی محسوب می‌شود. این فیلم که برای پخش در روز شنبه ۱۵ اردیبهشت ساعت ۲۱ از شبکه نمایش برنامه‌ریزی شده است، نخستین فیلم بلند ابراهیم حاتمی‌کیا به شمار می‌آید که بسیاری مهجورترین فیلم این کارگردان می‌دانند. «هویت» در سال ۱۳۶۵ با سرمایه شبکه دو سیما و به عنوان فیلمی سینمایی ساخته شد، ولی هیچ‌گاه روی پرده سینما نمایش داده نشد و مستقیما در تلویزیون به پخش رسید.

گفته می‌شود به خلاف خاستگاه فکری ابراهیم حاتمی‌کیا که پیش از فیلمسازی، پاسدار و هنرمندی از جریان انقلاب بود، خسرو دهقان منتقد جریان عرفی نقد سینما، اولین منتقدی است که این فیلمساز را اصطلاحا کشف کرد و با نقدی که بر فیلم «هویت» نوشت، از فیلمساز خوش‌قریحه‌ای خبر داد که وارد سینما می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برگزاری خیمه‌های عزاداری صادق آل محمد در ۴۰۰ مسجد منتخب تهران
  • مساجد پنهان در کوچه‌پس‌کوچه‌های توکیو
  • برگزیدگان همایش تئاتر بچه‌های مسجد استان قم معرفی شدند
  • البرز رتبه نخست ثبت اعضا در طرح رویداد سامانه بچه های مسجد
  • استان البرز رتبه نخست ثبت اعضاء را در طرح رویداد سامانه بچه‌های مسجد کسب کرد
  • فیلم های پایان هفته تلویزیون از نگاهی دیگر
  • آنتن شبکه تهران از امشب انتخاباتی می‌شود
  • میزبانی شبکه تهران از دختر امپراطور
  • برگزاری همایش بزرگ عقیدتی سیاسی در بافق
  • نگاهی به فصل دوم مسابقه معمایی موزیکال «صداتو» / نغمه‌ای در دل معمای موسیقی