Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه حوزه‌های علمیه ــ رئیس دانشکده ادیان دانشگاه ادیان و مذاهب گفت: چالش اصلی در عدم تحقق صلح جهانی مربوط به جریانات خاص مدعی فرجام‌خواهی از جمله مسیحیت صهیونیست، مسیحیان راست از یکسو و داعش و تکفیری‌ها در سرزمین‌های اسلامی است که چهره مخدوشی از اسلام ارائه کرده‌اند.

احمدرضا مفتاح، رئیس دانشکده ادیان دانشگاه ادیان و مذاهب، در گفت‌وگو با ایکنا؛ ضمن تبریک سالروز میلاد حضرت مسیح(ع) به مسیحیان ایران و جهان گفت: آرزو می‌کنیم که میلاد آن حضرت زمینه صلح، دوستی و همزیستی مسالمت‌آمیز را میان ادیان مختلف فراهم کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: آنچه در سیره و سنت آن حضرت وجود داشته محبت و توصیه‌های اخلاقی مشهور برای ارتباط خوب نه تنها با همسایگان و هم‌کیشان بلکه با غیر هم‌کیشان و دشمنان بوده است.

مفتاح اضافه کرد: امام خمینی(ره) در پیام تبریکی به مسیحیان ابراز امیدواری کردند که مسیحیان به دین خودشان متعهد و متدین باشند؛ لذا معتقدم اگر پیروان ادیان بر اساس تعالیم و دستورات(تحریف نشده) دینی خود رفتار کنند، مطمئناً با وجود همه اختلافات دینی، دنیای بهتری خواهیم داشت؛ زیرا ادیان با همه اختلافاتی که دارند، زیربنای توحیدی مشترک و توصیه‌های انسانی و اخلاقی نزدیک به یکدیگر دارند.

رئیس دانشکده ادیان دانشگاه ادیان و مذاهب با بیان اینکه تعالیمی که در متن کتب آسمانی آمده با بافت و محیط اجتماعی پیروان ادیان در عمل تفاوت زیادی دارد، تصریح کرد: مسیحیان کنونی، انتظارات حضرت عیسی(ع) را در عمل به محبت و مهربانی محقق نکرده‌اند؛ البته ممکن است بیشتر مسیحیان به صورت فردی از دستورات عیسی(ع) تبعیت کنند، ولی کسانی که مانند مسیحیت صهیونیسم دیدگاه افراطی دارند فاصله زیادی با تعالیم عیسی(ع) دارند.

وی اظهار کرد: ممکن است افراطیون مسیحی از دید خودشان فکر کنند که در حال انجام وظیفه دینی هستند، ولی این برداشت نادرست است و انگیزه‌های سیاسی آنان مشهود است؛ مسیحیت تعلیمی حضرت عیسی(ع) مبتنی بر صلح و دوستی و شعار خود مسیحیت کنونی هم همین موضوع است ولی سیاستمداران آنان کاملاً خلاف این موضوع رفتار می‌کنند.

مدعیان فرجام‌خواهی؛ عامل چالش‌های بین‌الادیانی 

رئیس دانشکده ادیان دانشگاه ادیان و مذاهب با بیان اینکه اکثر مسیحیت اعم از کاتولیک، پروتستان و ارتدکس نوعا به صورت فردی پیرو عیسی (ع) هستند اظهار کرد: در این بخش برای صلح و ارتباط صحیح بین مردم ادیان مختلف، چالش چندانی وجود ندارد بلکه چالش اصلی مربوط به جریانات خاص مدعی فرجام‌خواهی از جمله مسیحیت صهیونیست و مسیحیان راست است.

مفتاح در پاسخ به این سؤال که آموزه‌های عیسی مسیح چه مقدار ظرفیت برای صلح جهانی دارد با بیان اینکه یقینا ادیان ظرفیت صلح دارند افزود: تعالیم کلی ادیان الهی محبت، صلح، دوستی با دیگران، کرامت و رعایت حقوق یکدیگر است و همه این مفاهیم می‌تواند  زمینه صلح جهانی را فراهم کند.

این استاد حوزه و دانشگاه افزود: ما سابقه گفت و گوی بین الادیانی را با اندیشمندان ادیان دیگر از جمله مسیحیت داشته و داریم؛ الان هر دو سال یکبار با جریانات مسیحی واتیکان نشست علمی داریم همچنین با سایر جریانات دیگر مسیحی اعم از کاتولیک، پروتستان و ارتدکس هم امکان و زمینه برای گفت و گو فراهم است.

رئیس دانشکده ادیان دانشگاه ادیان و مذاهب تصریح کرد: با آلمان تفاهم‌نامه داریم و هر ساله هم یکی دو نوبت گفت و گوی بین ادیانی با اندیشمندان و علمای مسیحی این کشور داریم؛ بنابراین فضای تعاملات علمی که برقرار است زمینه را برای ارتباط بی حاشیه ایجاد می‌کند و سبب می‌شود تا با بیان صریح دیدگاه ها، طرفین به سمت تقریب ادیانی پیش بروند.

مفتاح افزود: در مباحث علمی، آکادمیک و نظری الهیاتی، اختلاف نظری و سلیقه‌ای مشکل‌ساز نیست بلکه اجرای سیاست‌های غلط در مقام عمل مانع و مشکل‌ساز است.

نقش داعش در ایجاد موج اسلام‌هراسی

وی در پاسخ به این سؤال که بدنه مردمی ادیان با یکدیگر مشکلی ندارند پس مانع اصلی تحقق صلح جهانی چیست؟ بیان کرد: مهمترین مانع برای این هدف مهم از نظر بنده در بخش مسلمانان، وجود جریانات افراطی مانند داعش است که به خشونت دامن زده‌اند و متاسفانه سبب شدند تا با تبلیغات وسیع  رسانه‌های غربی،  چهره مخدوش و خشونت طلب از اسلام در نزد مردم مسیحی و پیروان ادیان دیگر در دنیا ترسیم شود لذا ذهنیت خوبی از اسلام در دنیای غرب برای مردم ساخته نشده است.

رئیس دانشکده ادیان دانشگاه ادیان و مذاهب تصریح کرد: از طرف دنیای مسیحیت هم مهمترین مانع و مشکل، بحث تبشیر است زیرا برخی جریانات تبشیری با این نوع فعالیتشان سبب ایجاد حساسیت در میان مردم مسلمان می‌شوند که در برخی موارد ممکن است منجر به برخوردهایی هم بشو.

مفتاح تصریح کرد: بنابراین برای تحقق وحدت ادیانی و صلح، بخش مهمی از کار زدودن زمینه‌های افراط‌گرایی در طرفین است تا اندیشمندان بتوانند در فضای دور از تنش و در محیطی آکادمیک و علمی به بیان نظرات خود بپردازند و زمینه تقریب بین الادیانی و بین المذاهبی را تقویت کنند. 

وی تاکید کرد: قطعا صلح عادلانه برکاتی دارد که خوبی‌های آن نصیب همه مردم دنیا خواهد شد و این مسئله نیازمند زیرساخت‌های فکری و اندیشه‌ای و عزم جدی بشریت دارد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: قرآن ایکنا قم مفتاح ادیان مسیحیت افراط صهیونیسم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۶۹۵۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشجویان مشهدی در حمایت از خیزش دانشجویان آمریکایی تجمع کردند

به گزارش خبرگزاری مهر، جامعه دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه‌های مشهد با تجمع مقابل دانشگاه فردوسی مشهد، عملکرد دولت آمریکا در برخورد با دانشجویان و اساتید حامی فلسطین را محکوم کردند.

در ابتدای این مراسم، مسعود میرزایی شهرابی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد در سخنان خود، جمع حاضر را نمایندگان همه دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه‌های مشهد دانست که حمایت خود را از دانشجویان و اساتید ۳۸ دانشگاه آمریکایی که به دلیل حمایت از مردم مظلوم فلسطین مورد ضرب و شتم پلیس آمریکا قرار گرفته‌اند، اعلام کرده‌اند.

در بخش‌های دیگری از این مراسم، بیانیه‌های دانشجویان و اساتید حاضر در این تجمع به زبان‌های فارسی و انگلیسی قرائت شد.

در بخش‌هایی از بیانیه اساتید و دانشجویان دانشگاه‌های مشهد آمده است:

«جهان در یک پیچ تاریخی قرار دارد. گذر از تباهی و رسیدن به صلح واقعی جز با قیام و خروش آزادمردان علیه ظلم و جور نیست و آنچه که بیش از پیش نمایان شده است، آشکار شدن ندای راستین اسلام و رسوایی دشمنان بشریت در پوشش لیبرال دموکراسی غربی است.

ندای اسلام راستین، مبارزه با ظلم و ستمی است که مستکبران عالم بر سر جهانیان در آورده که البته امروز این ظلم و ستم در قامت رژیم منحوس صهیونیستی و حامیان آن بیش از پیش نمودار شده است.

ما دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های مشهد مقدس حمایت خود را از تمامی حرکت‌ها و جنبش‌های انسان‌دوستانه و آزادی‌خواه سراسر دنیا علی‌الخصوص جامعه دانشگاهی آمریکا که مدافع حقیقت و آزادی و حقانیت هستند، اعلام می‌داریم و از خداوند می‌خواهیم در مسیری که در پیش گرفتید، پیروز گردید. خداوند با مجاهدین راه حق و حقیقت است.»

«در حوادث اخیر در غزه و فلسطین ارزش‌های دروغین غرب مانند دموکراسی، آزادی بیان، حقوق بشر، احترام به زن، حرمت اماکن آموزشی و بهداشتی و بیمارستان‌ها و استانداردهای دوگانه آنان زیر سوال رفت و معلوم شد که این‌ها شعاری بیش نبوده است و آزادی‌خواهان جهان به‌ویژه اساتید و دانشجویان آمریکا و اروپا و سایر کشورها متوجه شدند که ابرقدرت‌ها از این مفاهیم استفاده ابزاری کرده‌اند و دولت‌مردان آن‌ها در عمل، اعتقادی به این ارزش‌ها نداشتند.

لیبرال دموکراسی و صهیونیزم جهانی همچون سوسیال دموکراسی در مسیر افول و نابودی قرار گرفته و علائم این افول و نابودی در جای‌جای آمریکا و اروپا و منطقه کاملاً مشهود است.

ما اساتید و دانشجویان دانشگاه‌های مشهد مقدس ضمن حمایت کامل از قیام و فریادهای ضد ظلم اساتید و دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا و اروپا، از آنان می‌خواهیم تا با بازخوانی پیام‌های امام‌خامنه‌ای برای عموم جوانان اروپا و آمریکای شمالی، بیش از پیش با اسلام و قرآن و آموزه‌های انسانی و اخلاقی پیامبر اسلام آشنا شده و تا نابودی غده سرطانی اسرائیل و کفر و استکبار جهان، از پا ننشینند.»

کد خبر 6090271

دیگر خبرها

  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • دانشجویان مشهدی در حمایت از خیزش دانشجویان آمریکایی تجمع کردند
  • عملیات «وعده صادق» نشان داد جنگ‌هراسی در اقتصاد تاثیرگذار نیست
  • حکمت عفاف و حجاب در ادیان آسمانی
  • همایش بین‌المللی نهج‌البلاغه و حمایت از فلسطین
  • مشکلات جهان اسلام در نتیجه عدم توجه به توصیه های علمای جهان اسلام است/ هدف صهیونیسم بین الملل ایجاد فاصله میان کشورهای اسلامی است
  • جمهوری اسلامی ایران؛ پرچمدار تقریب/ مسئله فلسطین اولویت اول جهان اسلام است
  • پسکوف: پارلمان اروپا «ماشین روس هراسی» است
  • مصباحی مقدم: آمریکا بدنبال تدابیر جدید برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی است
  • نور فلسفه و حکمت، روشنی‌بخش مسیر نصف جهان شدن اصفهان