Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ مؤسسات قرآنی بیمه فعالان قرآنی را یکی از چالش‌های مهم فعالیت در این عرصه می‌دانند و در حالی که امکان اضافه شدن افراد جدید به فهرست بیمه‌شدگان وجود ندارد، ارشاد پایش بیمه‌شدگان را راه‌حلی برای نظارت وضعیت فعلی می‌داند.

مؤسسات قرآنی که روزهایی صدها قرآن‌آموز تربیت می‌کردند حالا هر روز باید حساب دخل و خرجی که خرجش بیشتر از دخلش است را بررسی کنند تا چاره‌ای برای سرپا ماندن بیابند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فعالان قرآنی هم تضمینی برای آینده کاری نمی‌بینند و این سبب دلسردی آن‌ها شده است.

کبری نظری، مدیر مؤسسه قرآنی مبین، در گفت‌وگو با ایکنا از زنجان، یکی از فعالان قرآنی است که ۲۰ حافظ کل قرآن تربیت کرده اما اکنون از اینکه تعداد ثبت‌نام کنندگان برای دایر کردن کلاس‌های روخوانی و روان‌خوانی بزرگسالان به حد نصاب نمی‌رسد، گلایه می‌کند.

وی با اشاره به اینکه کم شدن استقبال قرآن‌آموزان از کلاس‌ها از یک سو و هزینه‌های دستمزد مربیان و فراهم کردن امکانات از دیگر سو، حساب دخل و خرج مؤسسات را به چالش کشیده است، می‌گوید: حالا اگر مکان این مؤسسات نیز استیجاری باشد مشکلات را بیشتر می‌کند.

نظری تصریح می‌کند: بیمه فعالان قرآنی مشکل دیگری است که سال‌ها این قشر را درگیر کرده است؛ در حالی که بیمه آینده افراد را تضمین می‌کند و اگر مشکلات این قشر برطرف شود، امکان جذب مربیان نیز تسهیل می‌شود.

این فعال قرآنی ادامه می‌دهد: یکی دیگر از مشکلات این است که بازرسان بیمه انتظار دارند برای کسی که چند ساعت در هفته کار می‌کند حق بیمه کامل را پرداخت کنیم و بیمه ۱۵ روزه را نمی‌پذیرند در حالی که مؤسسه از عهده این کار برنمی‌آید.

مدیر مؤسسه قرآنی مبین اظهار می‌کند: نبود بیمه باعث می‌شود که مربیان در یک مؤسسه ثابت نمانند و این موضوع کارایی سیستم را پایین می‌آورد و درآمد مؤسسه نیز کفاف پرداخت هزینه‌های بیمه را نمی‌دهد.

بیمه، ورودی جدید نمی‌پذیرد

حجت‌الاسلام علیرضا بهبودی، مسئول امور قرانی تبلیغات اسلامی استان زنجان اظهار می‌کند: متأسفانه شاهد مظلومیت قرآن هستیم؛ چراکه بیمه اختصاصی ندارد؛ البته در سال ۹۰ مقرر شد از طریق اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت به ثبت‌نام فعالان قرآنی از طریق صندوق حمایت از هنرمندان، نویسندگان، روزنامه‌نگاران و هنرمندان اقدام شود که افراد محدودی در این طرح نام‌نویسی کردند.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ثبت‌نام جدیدی برای اختصاص بیمه به فعالان قرآنی انجام نمی‌شود، بیان می‌کند: فقط بیمه افرادی که قبلاً تحت پوشش قرار گرفتند پرداخت می‌شود که آن هم کارایی لازم را ندارد و بازرسان بیمه سخت‌گیری‌های خاصی نسبت به مؤسسات دارند.

این مسئول ادامه می‌دهد: افرادی هستند که زیر پوشش بیمه قرار دارند اما بازرسان معتقدند که آن‌ها حتماً باید از طریق مؤسسه بیمه شوند و تعاریف دقیق و روشن از این موضوع وجود ندارد که سبب سردرگمی و نارضایتی مؤسسات و فعالان قرآنی شده است.

بهبودی یادآور می‌شود: حتی برخی از مربیان قرآن اذعان می‌کنند که ما انتظار بیمه نداریم اما بازرسان بیمه جریمه‌ای سنگین برای مؤسساتی که مربیان را بیمه نکرده باشند، در نظر می‌گیرند. از طرف دیگر بیمه پاره‌وقت نیز در نظر گرفتند که ثبت این نوع بیمه نیز سبب سردرگمی فعالان قرآنی شده است.

وی تصریح می‌کند: برای حل مشکل بیمه، طرحی از طرف مدیرکل تبلیغات اسلامی پیشنهاد شده که از ظرفیت خیران برای بیمه مربیان استفاده شود تا از نگرانی مؤسسات در این زمینه بکاهد که این طرح در حال بررسی و آسیب‌شناسی است.

این مسئول با بیان اینکه چند مؤسسه در زنجان به دلیل مشکلات بیمه تعطیل شدند، تصریح می‌کند: ادامه این روند تعطیلی دیگر مؤسسات را نیز به‌دنبال خواهد داشت و در شرایطی که ادارات با مشکلات مالی دست و پنجه نرم می‌کنند باید به فکر راه‌حل‌های جایگزین باشیم.

پایش بیمه‌ فعالان قرآنی

نورالله صفی‌لو، مسئول واحد قرآن و عترت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان اظهار می‌کند: در سطح کشور ۶۷۰۰ نفر زیر پوشش بیمه هستند که قشر قابل توجهی از فعالان قرآنی را شامل می شود و این افراد در سال‌های قبل با استفاده از تسهیلات صندوق هنرمندان بیمه شدند.

وی می‌افزاید: با توجه به آمار بالای افرادی که از خدمات صندوق هنرمندان، نویسندگان و روزنامه‌نگاران استفاده می‌کنند، امکان اختصاص سهمیه جدید از این صندوق برای متقاضیان وجود ندارد؛ چراکه منابع اعتباری محدود است.

صفی‌لو با اشاره به اینکه احتمال دارد افرادی که در گذشته بیمه شدند، اکنون فعالیت نداشته باشند، تأکید می‌کند: بر این اساس لازم است به‌منظور رعایت عدالت، پایشی در خصوص بیمه‌شدگان انجام شود تا کسانی که فعال هستند، تحت پوشش بیمه قرار گیرند.

این مسئول با بیان اینکه افراد باید فعالیت مستمر داشته باشند تا بیمه به آن‌ها تعلق گیرد، ادامه می‌دهد:  مربیان قرآن باید در هفته ۱۲ ساعت آموزش‌های عمومی انجام دهند و افرادی که زیر پوشش بیمه قرار دارند، تعهد اخلاقی داشته باشند که موارد لازم را رعایت کنند.

وی با بیان اینکه بیمه فعالان قرآنی ۱۸ درصد بوده که ۱۰ درصد آن توسط دولت پرداخت می‌شود، بیان می‌کند: در سال ۹۴ و اوایل سال ۹۵ پایشی برای بیمه‌شدگان انجام شد تا در حق کسانی که در این عرصه فعالیت دارند اجحاف نشود و این کار باید دوباره انجام شود.

جبار عالمی، رئیس و کارشناس ارشد امور فنی بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی استان زنجان نیز در این باره می‌گوید: در گذشته فعالان قرآنی از دو طریق بیمه شدند که برخی از آن‌ها از طریق سهمیه ارشاد که مشمول یارانه می‌شد، زیر پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار گرفتند.

وی ادامه می‌دهد: پیش از این افراد با معرفی ارشاد از تسهیلات بیمه‌ای صندوق نویسندگان و هنرمندان و فعالان قرآنی استفاده می‌کردند.

عالمی تصریح می‌کند: سازمان هدفمندی یارانه‌ها از دی‌ماه سال ۹۷ اعلام کرد که امکان پرداخت هزینه‌ها برای بیمه افراد جدید از این محل وجود ندارد و بر این اساس افرادی که قصد دارند زیر پوشش بیمه قرار گیرند ارشاد باید از طریق دیگری حق بیمه آن‌ها را پرداخت کند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا زنجان بیمه فعالان قرآنی موسسات قرآنی ارشاد تبلیغات اسلامی تامین اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۶۹۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۱ درصد بیمه‌شدگان تامین اجتماعی، بانوان هستند/ حضور فعال زنان در بازار کار

مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور زنان و خانواده گفت: تعداد کارگران بیمه شده در کشور ۱۶ میلیون نفر است که زنان سهم ۲۱ درصدی از آن را دارند.

به گزارش مشرق، «نرجس بختیار خلج» اظهار داشت: تعداد کارگران بیمه شده در کشور ۱۶ میلیون نفر است که زنان سهم ۲۱ درصدی از آن را دارند. ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از بیمه‌شدگان کشور زنان هستند؛ از این تعداد۵۲۰ هزار نفر بیمه زنان خانه‌دار شده‌اند. همین مساله نشان می‌دهد زنان ضمن رسیدگی به خانواده در جامعه کاری نیز مشارکت فعال دارند و این مساله شایسته تقدیر است. اکنون عرصه برای هر زنی که احساس کرده دوست دارد وارد بازار کار شود، فراهم است.

وی افزود: برای آن دسته از بانوانی که آمادگی ورود به بازار کار را ندارند و ترجیح می‌دهند به امور خانوادگی بپردازند، فرصتی فراهم شده تا بیمه زنان خانه‌دار شوند و از امکانات آن برای آینده زندگی خود استفاده کنند.

بختیار خلج تأکید کرد: رهبر معظم انقلاب در دیدار خود با کارگران به ارزش‌گذاری به عمل تأکید کردند که یعنی صرفاً کار را برای درآمد نبینیم و به آن ارزش بگذاریم و کار شایسته در جهت تعالی جامعه را هدف‌گذاری کنیم. نقش زنان در این مسیر نقش مؤثری است چرا که پایه‌های تربیت فرزندان در خانواده شکل می‌گیرد و این زنان هستند که تربیت نیروی انسانی را از ابتدا رقم می‌زنند. ما باید به سمت تقویت این فرهنگ با محورگذاری بر ارزش کار معنوی حرکت کنیم و ضمن توجه به بُعد مالی به ابعاد معنوی نیز توجه کنیم.

مشاور وزیر تعاون درباره مراسم تجلیل از زنان نمونه کارگری در هفته کارگر گفت: در هفته کارگر مراسمی برای تقدیر از خانم‌های کارگر نمونه برگزار شد که آن‌ها هم به لحاظ کاری و تلاشگری جزو برگزیدگان هستند و هم در حوزه ترویج سیاست‌های تقویت‌کننده تشکیل، تحکیم و تعالی خانواده تأثیر دارند. البته تجلیل امسال یک تفاوت مهم با سال‌های دیگر داشت و آن تقدیری است که از کارفرمایان و واحدهای تولیدی دوستدار خانواده به عمل آمد.

بختیار خلج در توضیح تجلیل از کارفرمایان دوستدار خانواده گفت: اگر می‌خواهیم بر جنبش تعهد بر خانواده کار کنیم باید این ارزش‌گذاری را در جامعه داشته باشیم. به همین دلیل از کارفرمایان دوستدار خانواده که بر اساس شاخص‌هایی مانند کمک به افزایش جمعیت، معیشت پرسنل در موضوع ارزش‌گذاری بر ازدواج و تحکیم خانواده سرآمد هستند، تقدیر به عمل آمد. ۱۴ بانوی کارگر نمونه و ۱۲ واحد تولیدی مورد تقدیر قرار گرفتند.

وی درباره وضعیت زنان کارگر در دولت سیزدهم افزود: حوزه زنان یکی از اولویت‌های دولت سیزدهم است. به جهت کیفی تکریم بانوان و تسهیل شرایط کار توأم با خانواده چشمگیر بوده و مورد توجه قرار گرفته است.

دیگر خبرها

  • ثبت دستمزد واقعی در لیست‌های بیمه‌ای حق کارگران است
  • ۲۱ درصد بیمه‌شدگان تامین اجتماعی، بانوان هستند/ حضور فعال زنان در بازار کار
  • نحوه پرداخت حق بیمه خودروها تغییر پیدا می‌کند
  • تاسیس موسسات هوشمند ترافیک در کشور
  • پیگیری برای ارائه تسهیلات بانکی براساس تخلف و تصادف رانندگی/ نحوه پرداخت حق بیمه تغییر می‌کند
  • تماس تلفنی برای بیمه شدن کلاهبرداری است
  • نام‌نویسی افراد تحت تکفل بیمه‌شدگان تامین اجتماعی «غیرحضوری» شد
  • الزام مراکز طرف قرار داد بیمه سلامت به ارائه خدمات پوشش بیمه‌ای
  • امکان نام‌نویسی غیرحضوری بیمه‌شدگان و مستمری‌بگیران
  • بیمه سلامت هرگز برای بیمه‌کردن با افراد تماس تلفنی نمی‌گیرد/ بیمه شدگان مراقب شرکت‌های سودجو باشند