Web Analytics Made Easy - Statcounter

استان ایلام به دلیل موقعیت ویژه جغرافیایی و هم‌مرز بودن با کشور عراق به سبب آن مبادلات مرزی می تواند از ظرفیت‌ بالایی برای ارزآوری و اشتغال‌زایی منطقه برخوردار شود و استفاده بهینه از این موقعیت توجه جدی مسئولان را می‌طلبد. ۰۷ دی ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۵ استانها ایلام نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام؛ مرز یکی از شاخص‌های اصلی در برقراری ارتباط بین کشورهای همسایه و نیز امرارمعاش مردم مرزنشین هست و از این طریق مردم ساکن در نواحی مرزی کشورهای همسایه می‌توانند در کنار هم و باهم از فرصت‌ها و منابع مشترک استفاده نمایند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 که این امر می‌تواند منجر به استمرار و پایداری دوستی و تفاهم طرفین، امنیت و رونق اقتصادی و توسعه، ایجاد فرصت‌های شغلی و شکل‌گیری یک نوع مزیت نسبی در مناطق مرزی شود.

 علیرغم ظرفیت‌ها و توان‌های موجود در مناطق مرزی باید گفت یکی از ویژگی‌های اصلی این مناطق، دوری از مرکز کشور است این مسئله جغرافیایی که بیشتر از طبیعت مناطق مرزی ناشی می‌شود و این دوری به لحاظ سیاست‌های غیر آمایشی و مرکز محور بودن، پیامدهای نامطلوبی را برای مناطق مرزی به همراه دارد که مهم‌ترین آن، محرومیت شدید و حاشیه‌ای بودن این مناطق و قرار نگرفتن آن‌ها در مسیر امواج آمایشی توسعه کشور است.

 تنگناهای موجود در دو سری مرز باعث شده تا کشورهای همسایه برای توسعه مناطق مرزی، عدالت اقتصادی و اجتماعی و نیز افزایش همکاری‌های متقابل اقدام به ایجاد بازارچه‌های مرزی نمایند.

دولت از ظرفیت مرز برای اشتغال و معیشت مردم استفاده کنداستاندار ایلام شایعه تکمیل شدن ظرفیت مرز مهران برای تردد زائران اربعین را تکذیب کرداشتغالزایی در گرو استفاده بهینه از ظرفیت مرزی استان آذربایجان‌ غربی است

استان ایلام با دارا بودن 435 کیلومتر مرز مشترک و به‌رغم امنیت کامل مرزهایش تاکنون نتوانسته است از ظرفیت مرزی خود برای توسعه مناطق مرزی، افزایش توان اقتصادی و ایجاد اشتغال بهره‌مند شود.

در ناکامی استان ایلام برای بهره‌مندی از ظرفیت‌های مرزی که مؤثر در رشد و توسعه مناطق مرزی موثق‌اند می‌توان به تنگناهای موجود در دو سری مرز، دوری از مرکز و وجود میدان‌ها مین باقیمانده از زمان جنگ اشاره کرد.

نمونه این ناکامی‌ها عدم تحقق بازارچه مرزی چیلات است که سال‌ها در انتظار بازگشایی است که به گفته قاسم سلیمانی استاندار ایلام در تاریخ تیرماه 97 بازارچه مرزی چیلات دهلران در انتظار جانمایی کشور عراق است.

استاندار ایلام همواره در محافل و مجالس عنوان می‌کند «بازگشایی گذر مرزی و بازارچه چیلات دهلران می‌تواند نقش مهمی در توسعه شهرستان و استان ایفا نماید» اما این سخن فقط در بیان می‌ماند و از نتیجه آن خبری نیست.

توسعه زیرساخت‌های مرزی در مرزهای ایلام نیز در حد شعار باقی‌مانده است. سرمایه‌گذاری در مرزها توسط دولت و بخش خصوصی و تلاش در جهت ترغیب سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری، زمینه‌سازی برای ایجاد کارگاه‌های کوچک و مؤثر در اشتغال‌زایی، اقدامات بازاریابی و توسعه‌ای صادرات صنایع‌دستی و بافتنی و محصولات کشاورزی، توجه به جذب توریست مواردی هستند که در مرزهای ایلام مورد غفلت قرارگرفته‌اند.

مشکل دیگر مناطق مرزی استان ایلام، وجود موانع انفجاری (مین) و آلودگی این مناطق به تله‌های انفجاری بازمانده از زمان جنگ است که سالیانه برای عشایر کوچ رو حوادثی را رقم می‌زند که می‌طلبد مسئولان برای آن چاره‌اندیشی کنند.

تسنیم، امید است مسئولان استانی با توسعه مناطق مرزی استان ایلام این امکان را به وجود آورند که از هزینه‌های روانی و اقتصادی مهاجرت اجتناب شود و منابع طبیعی و تجهیزات سرمایه‌ای و زیرساخت‌های اجتماعی مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

چراکه یکی از گام‌های مؤثر برای نگهداشت جمعیت و ایجاد اشتغال در مناطق مرزی ایجاد تجارت مرزی است که نتایج تحقیقات نشان از اثرات مثبت اقتصادی آن ازجمله افزایش اشتغال، کاهش فقر، افزایش درآمد و کاهش تمایل مهاجرت ساکنان مناطق مرزی به‌جاهای دیگر است.

انتهای پیام/891/ز

R7718/P/S6,52/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۷۱۷۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۲۴ درصدی حجم مبادلات اقتصادی از پایانه مرزی میرجاوه

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای سیستان و بلوچستان گفت: حجم مبادلات اقتصادی اعم از صادرات، واردات و ترانزیت از پایانه مرزی میرجاوه در فروردین ۱۴۰۳، ۱۵۰ هزار و ۹۷۰ تن کالا بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۲۴ درصدی را نشان می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از سیستان و بلوچستان و به نقل از روابط عمومی اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان، ایوب کرد اظهار کرد: طی فروردین سال‌جاری، ۱۵۰ هزار و ۹۷۰ تن کالا از طریق پایانه مرزی میرجاوه در شمال این استان جابه‌جا شده است که از این میزان جابه‌جایی کالا، ۱۰۱ هزار و ۲۰۶ تن صادرات، ۱۷ هزار و ۱۱۰ تن واردات و ۳۲ هزار و ۶۵۴ تن به ترانزیت کالا از پایانه مرزی میرجاوه اختصاص داشته است.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای سیستان و بلوچستان افزود: در فروردین سال‌جاری تعداد ۲۲ هزار و ۸۲۴ نفر مسافر از پایانه مرزی میرجاوه تردد صورت گرفته که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد هفت درصدی داشته است.

وی با اشاره به اینکه میزان ترانزیت، صادرات و واردات از پایانه مرزی میرجاوه طی این مدت نشان دهنده ظرفیت و توانمندی بالای سیستان و بلوچستان در توسعه تجارت با کشورهای منطقه است، یادآور شد: توسعه اقتصاد منطقه‌ای و حمل‌ونقل بین‌المللی، افزایش مبادلات با کشورهای همسایه و پذیرا بودن خیل عظیم زوار پاکستانی عتبات عالیات در ایام اربعین حسینی از جمله برخی قابلیت‌های قابل توجه این پایانه مرزی است.

کد خبر 751655

دیگر خبرها

  • نقش توسعه مسیر ترانزیتی ریمدان در رقابت گوادر-چابهار چیست؟
  • لزوم توجه ویژه به توسعه زیرساخت‌های آموزشی در مناطق محروم کرج
  • رییس سازمان صدا و سیما وارد ایلام شد
  • افزایش ۲۴ درصدی حجم مبادلات اقتصادی از پایانه مرزی میرجاوه
  • راه‌اندازی صنایع پایین‌دستی پتروشیمی ایلام بهترین فرصت برای توسعه استان ایلام
  • هشدار احتمال شیوع مالاریا در سیستان و بلوچستان
  • بازدید سفیر ایران در عراق از پایانه مرزی مهران
  • کرمان آیدکس معرفی ظرفیت‌های مغفول برای توسعه سرمایه‌گذاری
  • استفاده از ظرفیت بنیاد علوی در توانمندسازی اقتصادی مناطق کمتر توسعه‌یافته
  • توجه به اقتصاد خلاق یکی از راه‌های جهش تولید است